23542

EventismertetőkHivatalos hírdetményekEvent kalendáriumVáltozások,újításokEnciklopédia

Naptár
  • Gólya #23261
    persze hogy jó lenne - de nincs és vagy elfogadjuk vagy nem
    de itt senki nem fog világmegváltani

egyébként nem értem...többször írtam már a hivatalosba, nekem eddig semmi gondom nem volt még velük - hsz is bent maradt, ha problémám volt korrekten és gyorsan megoldották - rossz helyre születtem?
  • Maximus4
    Persze.Április 1 van és szerintük vicces,hogy repkednek a cuccok a farmodon :P
  • kalger83
    heló!a vakondoknak van valami szerepe amik reggel óta vannak?
  • Maximus4
    A paszulyos aratógép használatával én is egyetértek,hogy jó lenne ha bevezetnék.Mivel jelenleg nincs ilyen lehetőség,hogy így arasd le a kismillió sort azok akik odafigyelnek arra,hogy melyik sort mikor arassák azok továbbra sem használnák.Ennyire egyszerű.És tényleg úgy van,hogy szinte minden event jutalma egy következő sor és a számuk csak nőni fog.Ahogy sok mindent gyökeresen átalakítottak a játék eleje óta a várost például meg szinte mindent,a paszulynál is lehetne egy teljes váltás.Csoportokba szedni ami csak tp-t vagy csp-t ad a gyorsítókat is külön szedni stb.Aztán oldalanként ott lenne az aratógép és kész:)Jobb helyeken az ilyen változások tesztelésére van egy béta oldal
  • Gólya #23257
    oké - igazad van - mindenben
  • jojo
    Az aratás az aratás, de ha megemlíted a kivételt, mondanám a tojásokat nem lehet aratni.,
    azaz ez a írásod se lehet arra felelet, amit a Bigpoint ígért.
    24 oldalt végiglapozni, már nem pitiáner dolog, azaz ha akarnák akkor tennék. Viszont itt jön be a képbe a fizetés. Merthogy ha aratást vettél akkor ennek is működnie kéne, ha viszont külön akar pénzt szedni érte a cég, az nem fog menni, az senkinek sem annyira kifizetődő, és szerintem itt a lényeg. Inkább tojnak bele, de a fizetővendégnek jobb ne legyen.
    Utólag is Boldog "Zoltánt" kívánok néked! Közel a 40he
  • Gólya #23255
    sztem pont azért nem lett a paszulyból semmi, amit írtam
    gondolom nem egyszerű megoldani, hogy berakjanak kivételeket az aratásához
    malom...nem vettem eddig észre, hogy ilyen gondok lennének...frissíteni gondolom próbáltál meg törölgetni...?

az utolsó mondatod a kulcs - mivel változtatni nem tudunk ezen a helyzeten, ezért a legegyszerűbb elfogadni olyannak, amilyen és ennyiből kihozni amit lehet

figyeljétek majd úgy dél körül a hivatalost, biztos berakják a holnap kezdődő event leírását

Utoljára szerkesztette: Gólya, 2015.04.01. 07:31:41
  • jojo
    Paszulyról annyit is, beígérték, aztán abból se semmi.
    Majd eldöntöm használnám-e a full aratást rajta, de mint minden más csak ígéret maradt.
    Továbbá az ÚJ malom vagy csinálja, amit kell de sokszor elfelejti, azaz nem vagyok azzal se kisegítve.
    A játék rendszeréhez okleveles diploma kell, a másik pedig a fórumba megszólaláshoz,
    mivel a "Zolik" nagyon tudnak törölni és kitiltani,
    ha nem tetszik egyes szólás, persze indok, leadott emailes üzeneti értesítés mentesen se.
    Szóval diktatúra, az megy az értelem átállt a sötét oldalra.
    Nembaj, elvagyok a magam nyugalmába ígyis.
  • Gólya #23253
    nem baj főnök, nemsoká leszel majd te is olyan öreg mint én és visszatér a te türelmed is :D
  • Gólya #23252
    hát még egyelőre van...bár én is visszasírom azokat az időket, amikor volt egy szusszanásnyi idő event és event között, amikor letudtam annyival, hogy leraktam valami 12 órás gazt aztán megnéztem reggel meg este
    mondjuk rá is fáztam kicsit, mert elhanyagoltam a bahát, most nem győzöm pótolni...de már ott is olyanok vannak, hogy a szőr feláll a hátamon
    nagyon kellene egy-egy hét szünet ilyen eventek között, nem úgy bezsúfolni mint most is...event az eventben...
  • Maximus4
    Mert neked van hozzá türelmed:)Én régen naponta paszulyoztam,de már jó ideje agybajt kapok még a gondolattól is,hogy rákattintsak és arról már nem is beszélve,hogy ugye van olyan sor is,amiből hiányzik,de mégis megjelenik.Többek közt ez az egyik ok,hogy már nem érdekel a játék annyira mint régen.Lassan már atomfizikus végzettség kell hozzá,hogy be tudj fejezni egy eventet:( Az meg már csak hab a tortán amit jojo linkelt múltkor az érésnövelőkről meg matematikai egyenletekről,hogy mennyi növény lesz ha így vagy úgy ültetsz,még annak ellenére is zavar,ha mindezzel tisztában vagyok már régóta.
    Számomra elvesztette a varázsát a játék,mert volt varázsa,de ez a hetente érkező új állat,tenyészállat,fák,miegymás,engem már kiborít.Biztos mert már öregszem és azt is tudom,hogy nem úgy játszom a játékot ahogy "kellene",de ez már nem az a játék,amivel egy kisgyerek is simán el tudna szórakozni,ahogy ez régen volt.Egyszerűen esélytelen,hogy olyat termeljek,amiből éppen kifogytam,mert event,event hátán.Persze tudom nem kötelező csinálni,de ez akkor is sok már.Nem tudom hova kapkodjam a fejem,most éppen ide vagy oda mi kell.Belefáradtam:)De kellenek eventek,mert anélkül már rég nem játszana senki,de meg kellene találni a helyes arányt,mert ez a jelenlegi állapot már sok.

És még mielőtt valaki megszólna,hogy minek játszom akkor,rávilágítanék arra,hogy nekem nem azzal van bajom,hogy sok hiba van a játékba vagy esetleg a felröppenőkkel vagy más dolgokkal ami itt "téma" szokott lenni vagy a hűha anyját a BP-nek,hanem egyszerűen túl nőtt rajtam a játék és már nem sajnálnám abbahagyni a sok beleölt idő ellenére sem:)
    Peace!
  • Gólya #23250
    sztem a paszuly gépi aratása nem jó ötlet...hogy tudod kizárni, hogy bizonyos felhőket ne szedjen le a gép? ott van pl. a virágos, amit eventnövényeknél vagy virágok vetésekor érdemes csak lezárni, vagy a sztrágya hatékonyságát emelő felhősor...és nem 24 órára zárnak, hanem némelyik 48-96 óráig...most ha pl. ezt a kettőt lezárod ma és holnap event...?
    én is idegbajt kapok mire végigzongorázom, de legalább biztosan csak azt zárom, ami szükséges :)
  • jojo
    ma, 08:39-ig semmi sem volt az event naptáron áprilisra , de tényleg,... el kéne dönteni, mikor hova írják a havi dolgaikat! :I)
    mondjuk 1 hét alatt kb a hibákat illene helyrehozni, javítani azokat, nekem pl van mikor megmarad a malomba akeverés és a pótkeverés, de van mikor huss üres az egész, pedig adtam neki melót rendesen.
    Téma egy ideje a kúszóbab arattatása is ha már sok eventnek az a nyereménye.
    24 oldalt végignyalni nem kevés.
    Utoljára szerkesztette: jojo, 2015.03.31. 14:45:33
  • Gólya #23248
    már hogy 2.-ig? 2.-án kezdődik a húsvéti event, az lesz 8.-ig - közben telihold is lesz, aztán titokzatos csemete event, cseh event, tenyésztős event...

itt e van a naptár :)

...én is tudnék értékelni minimum 2 hét szünetet...talán a hibák kijavítására is lenne idejük (vagy ez már csak olyan pusztába kiáltott szó marad?)

egyébként holnap dél körül már tuti fent lesz a hivataloson a húsvéti event leírása - amennyit hallottam róla csak annyi, hogy lesz új növény, nyuszikat kell "levadászni" a földeken és csokrot kell nekik csinálni...vagyis ennyi alapján úgy fest, nem kell hozzá semmi a pajtából - de holnap kiderül :)

Utoljára szerkesztette: Gólya, 2015.03.31. 11:32:56
  • Maximus4
    Én nem bánnám ha végre lenne legalább egy olyan hónap amikor semmilyen event nincs.
  • jojo
    Áprilisi vicc volna? 2-ig van terv kiírva, nemáááá. Hogy lehet így készülni rájuk?
  • jojo
    Pedig volna mit hirdetni! Redbull itt is kapható autók is pl. Suzuki, Opel,.
    bovidékek, üdülési lehetőségek volnának,
    mégse hirdet a magyar.
    Ez van!
  • kalger83
    aha! értem.azt hittem valamit elcsesztem mert két nap adott 8 aranyra valót ma meg semmi. köszi
  • grebber
    Ez ilyen szokj hozzá. Kis sze*ét magyaroknak nem jár csak szökőévente 1-2db elvétve!
  • kalger83
    sziasztok!segítséget szeretnék kérni,a mozival kapcsolatban,betölti de nem csinál semmit csak fekete lesz. köszi
  • jojo
    Tipp a fórumból kopizva!
    Szia, nagyon sok variáció van,
    én például kombinálom a komfort + szuper trágyát az 1x1 + víz + trágyával.

A komfort a legkényelmesebb azoknak, akik használnak szuper trágya gyorsító bónuszt,
    de TP gyűjtés céljából ajánlom mindenkinek.

A TP számítás szempontjából mindegy, használsz-e szuper trágyát, a beérés szempontjából van csak jelentősége.

Ha mégsem komfortozol, egy kis segítség a TP számításhoz:

A 4 órás növény 8 TP-t, a 8 órás 12 TP-t ad 1x1-re

Tegyük fel,
    hogy minden földön van 1 db TP növelő tojásod (bagoly, táltos, stb.) és 1x1-en vetsz-aratsz:

A földek száma:
    201 + 201 + 187 (sziget) + 183 = 772 db 1x1-es földterület

Ez azt is jelenti, hogy lennie kell 772 db event növényednek a vetéshez!

Aratás előtt aktívnak kell lennie
    - a cukkinis almatortának (60 % TP bónusz, arany rekesz)
    - a húsvéti lekinek vagy tavaszi koszorúnak (30 % TP bónusz, arany rekesz) és
    - a répás kenyérnek (20 % TP bónusz, ezüst rekesz)

Ezek együtt 110 % TP bónuszt jelentenek,
    az event növény TP-jét 2,1-gyel kell szorozni (100 % alap + 110 % bónusz = 210 %)

8 órás növényt érdemes vetni minden területre és közvetlenül aratás előtt indítsd el az órát.

8 órás növényt vetve minden területre, a fenti, kékkel kiemelt rekeszes bónuszokkal számolva:

772 (földterület) x 12 TP x 2,1 = 19.454,4 TP egy aratásból

és még maradt majdnem 24 órád, mert közvetlenülaratás előtt indítottad az órát;)

Ha van egyéb TP-t adó bónuszod is,
    akkor azokat add hozzá a 2,1-es szorzóhoz:

- házisárkány, táltos: 20 % TP bónusz, + 0,2 darabonként
    - bagolytojás: 10 % TP bónusz, + 0,1 darabonként
    - varjútojás: 5 % TP bónusz, + 0,05 darabonként
    ------------------------------------------------------------------------------------------------

A példa kedvéért 5 bagolytojással, 1 házisárkánnyal és 2 varjútojással számolva:

+ 0,5 + 0,2 + 0,1 = + 0,8

tehát a TP szorzód 2,1 + 0,8 = 2,9 lesz

772 x 12 x 2,9 = 26.865,6 TP egy aratásból és még maradt majdnem 24 órád:)
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha többszöri aratást kalkulálsz, figyelj arra, hogy a házisárkány és a táltos érési ideje 10 óra,
    nem tudod őket minden aratás előtt aktiválni.

Remélem, hasznát veszed az összefoglalónak.
    Sok szerencsét a felröpikhez, hajrá!:)
  • jojo
    Csakhogy ne kelljen keresni, mi kell a teljesítéséhez?
    TP növelő szupertáp gyorsítók mik volnának?
    Reggel aratnám jóba!
    Köszi aki segít!
  • grebber
    Erős kezdés. 65K TP eventnövényekből 24 óra alatt. Szerencsére az érte kapott dolgok putri kutyának se kell szintem vannak így ahogy megvan a fele be nem is töröm magam többre. Hála a jó égnek nem kell számolgatni.
  • Gólya #23238
    de azt is írtam, hogy amihez nincs recpt, azt megveheted a piacon - ne csak azt olvasd már el, amit jónak látsz
  • grebber
    Pénz? Ti írtátok hogy FA kell hozzá.
  • Gólya #23236
    már bocs, de ebből a hsz-odból világosan látszik, hogy semmit nem értettél meg

megpróbálom újra: ahhoz, hogy olyan cuccokat vegyél, amit nem tudsz megcsinálni, nem valós pénz kell hanem játékpénz - ehhez viszont venni kell a fáradságot és a játékban piacozni...termelni olyan dolgokat, amiket meg tudsz termelni és azt eladni a piacon - az ezekért kapott pénzért (játékpénz!) pedig vehetsz olyan dolgokat, amit nem tudsz előállítani

magyarul: csináld azt amihez értesz és ezáltal hozzájutsz olyan dolgokhoz, amikre szükséged van
  • hunbalee
    "A munka, a meggondolt döntés sokszor kimarad" Az hogy recepteket vegyen az ember kemény eurokért hogy saját magának tudjon termelni az minden csak nem munka és meggondoltság.

Ha értek a kenyérsütéshez és vannak berendezéseim hozzá, akkor nem a bolti moslékot fogom megvenni amibe a jóisten se tudja hogy mi van ,hanem magamnak állítom elő.
  • jojo
    Fiatal, nem átgondolt. Neki minden egyből kell, az meg itt nem működik!
    A munka, a meggondolt döntés sokszor kimarad, azért ne szidd,
    majd felnő, és átgondoltabban gondolkodik.
    Idő kérdése! :D
  • jojo
    Beleadtam mindent, ezért a szintjeim az "értelmes" kategória szintjén is , a jó helyen vannak.
    Nem mindig elérni valamit, ha nem gondolunk bele, mit akarunk elérni.
    Úy érzem a megfelelő szintre jutottam ahhoz, amelyekben a kihívások megjelennek! :D
    Utoljára szerkesztette: jojo, 2015.03.22. 19:45:50
  • Gólya #23232
    tényleg fejezd már be magad...még piacozni se vagy hajlandó - azt hiszed minden sült galamb módjára majd a szádba repül?
    anyám borogass....kiválasztottak.....hol élsz ember?
  • hunbalee
    Ja értem akkor megint csak a kiválasztottaknak innentől kezdve semmi értelme a táblázatoknak. Köszönöm!
  • Gólya #23230
    van még egy lehetőség...ami kizárólag TGC tagoknak elérhető (bár mintha ez a cím már nem lenne), na ezekre a termékekre a piacon kell vadászni és ha a farm szempontjából fontos, akkor bizony érdemes bespájzolni belőlük, amikor olcsóbban megvehetők
  • Gólya #23229
    na megvan...gazdaboltban vehető az olivás-fokhagymás receptje 50 FA-ért - meg kell várni egy gazdabolti akciót, akkor féláron meg lehet venni
    (de a piacon is megvehető a kész termék...)
    Utoljára szerkesztette: Gólya, 2015.03.22. 18:26:33
  • Gólya #23228
    ezt most én sem tudom kapásból megmondani, de erre való a hivatalos, bogarászni kell - és láss csodát még talál is aki keres :)
  • Gólya #23227
    nem elsősorban neked címeztem ;)
  • Maximus4
    Köszönöm tudok erről a táblázatról,de többek közt az ilyenek miatt hagytam fel a játék komolyabb űzésével:)
  • Wootan
    Vannak alap receptek. van amit event adott, van amit gazdaköri, meg van amit FA-ért lehet megvenni. hogy a fokhagymás ezekből melyik azt nem tudom :)
  • Gólya #23224
    nem tudom jó lesz-e a kép...

• Gólya #23223
    visszamentem a farmomra, nekem bizony ott van a lekvárfőző 3. szintjén az olivás-fokhagymás mártás - utolsó előtti
  • Gólya #23222
    Mesterségek Völgye - ha eddig nem tetted, most itt az idő tanulmányozni