Farmerama

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jojo
Tipp a fórumból kopizva!
Szia, nagyon sok variáció van,
én például kombinálom a komfort + szuper trágyát az 1x1 + víz + trágyával.

A komfort a legkényelmesebb azoknak, akik használnak szuper trágya gyorsító bónuszt,
de TP gyűjtés céljából ajánlom mindenkinek.

A TP számítás szempontjából mindegy, használsz-e szuper trágyát, a beérés szempontjából van csak jelentősége.

Ha mégsem komfortozol, egy kis segítség a TP számításhoz:

A 4 órás növény 8 TP-t, a 8 órás 12 TP-t ad 1x1-re

Tegyük fel,
hogy minden földön van 1 db TP növelő tojásod (bagoly, táltos, stb.) és 1x1-en vetsz-aratsz:

A földek száma:
201 + 201 + 187 (sziget) + 183 = 772 db 1x1-es földterület

Ez azt is jelenti, hogy lennie kell 772 db event növényednek a vetéshez!

Aratás előtt aktívnak kell lennie
- a cukkinis almatortának (60 % TP bónusz, arany rekesz)
- a húsvéti lekinek vagy tavaszi koszorúnak (30 % TP bónusz, arany rekesz) és
- a répás kenyérnek (20 % TP bónusz, ezüst rekesz)

Ezek együtt 110 % TP bónuszt jelentenek,
az event növény TP-jét 2,1-gyel kell szorozni (100 % alap + 110 % bónusz = 210 %)

8 órás növényt érdemes vetni minden területre és közvetlenül aratás előtt indítsd el az órát.

8 órás növényt vetve minden területre, a fenti, kékkel kiemelt rekeszes bónuszokkal számolva:

772 (földterület) x 12 TP x 2,1 = 19.454,4 TP egy aratásból

és még maradt majdnem 24 órád, mert közvetlenülaratás előtt indítottad az órát😉

Ha van egyéb TP-t adó bónuszod is,
akkor azokat add hozzá a 2,1-es szorzóhoz:

- házisárkány, táltos: 20 % TP bónusz, + 0,2 darabonként
- bagolytojás: 10 % TP bónusz, + 0,1 darabonként
- varjútojás: 5 % TP bónusz, + 0,05 darabonként
------------------------------------------------------------------------------------------------

A példa kedvéért 5 bagolytojással, 1 házisárkánnyal és 2 varjútojással számolva:

+ 0,5 + 0,2 + 0,1 = + 0,8

tehát a TP szorzód 2,1 + 0,8 = 2,9 lesz

772 x 12 x 2,9 = 26.865,6 TP egy aratásból és még maradt majdnem 24 órád😊
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha többszöri aratást kalkulálsz, figyelj arra, hogy a házisárkány és a táltos érési ideje 10 óra,
nem tudod őket minden aratás előtt aktiválni.

Remélem, hasznát veszed az összefoglalónak.
Sok szerencsét a felröpikhez, hajrá!😊

I5-4200 Intel, 8Gb ram, Intel 4600 GPU+Nvidia 840M 2Gb ram! :D

jojo
Csakhogy ne kelljen keresni, mi kell a teljesítéséhez?
TP növelő szupertáp gyorsítók mik volnának?
Reggel aratnám jóba!
Köszi aki segít!

grebber
Erős kezdés. 65K TP eventnövényekből 24 óra alatt. Szerencsére az érte kapott dolgok putri kutyának se kell szintem vannak így ahogy megvan a fele be nem is töröm magam többre. Hála a jó égnek nem kell számolgatni.

Next PC upgrade: 2022

de azt is írtam, hogy amihez nincs recpt, azt megveheted a piacon - ne csak azt olvasd már el, amit jónak látsz

grebber
Pénz? Ti írtátok hogy FA kell hozzá.

Next PC upgrade: 2022

már bocs, de ebből a hsz-odból világosan látszik, hogy semmit nem értettél meg

megpróbálom újra: ahhoz, hogy olyan cuccokat vegyél, amit nem tudsz megcsinálni, nem valós pénz kell hanem játékpénz - ehhez viszont venni kell a fáradságot és a játékban piacozni...termelni olyan dolgokat, amiket meg tudsz termelni és azt eladni a piacon - az ezekért kapott pénzért (játékpénz!) pedig vehetsz olyan dolgokat, amit nem tudsz előállítani

magyarul: csináld azt amihez értesz és ezáltal hozzájutsz olyan dolgokhoz, amikre szükséged van

"A munka, a meggondolt döntés sokszor kimarad" Az hogy recepteket vegyen az ember kemény eurokért hogy saját magának tudjon termelni az minden csak nem munka és meggondoltság.

Ha értek a kenyérsütéshez és vannak berendezéseim hozzá, akkor nem a bolti moslékot fogom megvenni amibe a jóisten se tudja hogy mi van ,hanem magamnak állítom elő.

jojo
Fiatal, nem átgondolt. Neki minden egyből kell, az meg itt nem működik!
A munka, a meggondolt döntés sokszor kimarad, azért ne szidd,
majd felnő, és átgondoltabban gondolkodik.
Idő kérdése! 😄

jojo
Beleadtam mindent, ezért a szintjeim az "értelmes" kategória szintjén is , a jó helyen vannak.
Nem mindig elérni valamit, ha nem gondolunk bele, mit akarunk elérni.
Úy érzem a megfelelő szintre jutottam ahhoz, amelyekben a kihívások megjelennek! 😄
Utoljára szerkesztette: jojo, 2015.03.22. 19:45:50

tényleg fejezd már be magad...még piacozni se vagy hajlandó - azt hiszed minden sült galamb módjára majd a szádba repül?
anyám borogass....kiválasztottak.....hol élsz ember?

Ja értem akkor megint csak a kiválasztottaknak innentől kezdve semmi értelme a táblázatoknak. Köszönöm!

van még egy lehetőség...ami kizárólag TGC tagoknak elérhető (bár mintha ez a cím már nem lenne), na ezekre a termékekre a piacon kell vadászni és ha a farm szempontjából fontos, akkor bizony érdemes bespájzolni belőlük, amikor olcsóbban megvehetők

na megvan...gazdaboltban vehető az olivás-fokhagymás receptje 50 FA-ért - meg kell várni egy gazdabolti akciót, akkor féláron meg lehet venni
(de a piacon is megvehető a kész termék...)
Utoljára szerkesztette: Gólya, 2015.03.22. 18:26:33

ezt most én sem tudom kapásból megmondani, de erre való a hivatalos, bogarászni kell - és láss csodát még talál is aki keres 😊

nem elsősorban neked címeztem 😉

Maximus4
Köszönöm tudok erről a táblázatról,de többek közt az ilyenek miatt hagytam fel a játék komolyabb űzésével😊

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Vannak alap receptek. van amit event adott, van amit gazdaköri, meg van amit FA-ért lehet megvenni. hogy a fokhagymás ezekből melyik azt nem tudom 😊
nem tudom jó lesz-e a kép...

visszamentem a farmomra, nekem bizony ott van a lekvárfőző 3. szintjén az olivás-fokhagymás mártás - utolsó előtti

Mesterségek Völgye - ha eddig nem tetted, most itt az idő tanulmányozni <#wink>

ezt honnan veszed? van egy lekvárfőző, egy pékség, egy természetgyógyászat, egy alkimista meg a virágkötészet

Ezekszerint több féle lekvárfőző üzem is létezik? Hogy lehet hozzájutni a többi fajtához?

Lekvárfőző 3-as szinten ugyanis nincs olivás fokhagymás cucc 1-4 szintig még külön külön sincs oliva és fokhagyma sem! Vagy ez valami csoda lekvármix amit elő kell valahogyan állítani több lekvár mixéből? Hogyan?

UI:Ahogy nézem a többi se nagyon létezik. Egreslekvár 1. szint hol? Nincs ilyen sem.
Utoljára szerkesztette: hunbalee, 2015.03.22. 17:59:52

EZT ajánlom tanulmányozásra akinek gondja szokott lenni felröppenőkkel

pluszban még hozzá található a felhősoron, a tölgyön, a növénynemesítésnél is segítség

érdemes végigböngészni és számolgatni...érhetik meglepetések a többéves játékost is, ha eddig nem igazán figyelt ilyesmikre vagy legalábbis nem rakta össze a dolgokat <#wink>

Utoljára szerkesztette: Gólya, 2015.03.22. 17:51:53

jojo
Naja, utána jutott eszembe, hogy te nem szeded fel a cuccaidat, hanem a meglevőn termelsz. Kinek mi a jobb persze, de supertáppal nagyra érdemes dolgozni, TP ugyanannyi csak a super nem fogy annyira.

Maximus4
Már "csak" 100 felröppenő kell a 4 órás növényből meg 2000 az meg is lesz mára,aztán este jöhet a mogyoró(?) és talán holnapra össze is jön,hogy végezzek vele ha már kiváltottam a pandás tenyésztést miatta😊Amúgy meg nekem hiába írod,hogy meg mint adja jobban a felröppenőket,én már rég nem úgy állok a játékhoz mint azelőtt,de köszi az infót😊

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

jojo
Ha a 4 órásból kell az 6 óra az ültetéstől az aratásig a 6 órásnál , 9 óra trágyával,... superrel meg adja jobban a felröppenőt is. meg lesz az simán , nekem a felröppenő lett meg a leghamarabb úgy, hogy először az event állatokat csináltam tenyésztésbe, majd meg a 100supertrágyával amit a feladat kér tenyésztettem, szóval azért annyira nem volt durva a dolog. Mellette az álattenyésztés melletti kis földeken termett a növény. az is több lett úgy, most pedig a sima növények termesztése megy 9 óta.

Utoljára szerkesztette: jojo, 2015.03.22. 11:55:05

Maximus4
Nekem még kell 3000 növény és 120 felröppenő,szóval nem hiszem,hogy kész leszek😊

jojo
Tényleg gáz így az oldal levelezése, ha visszajelzés sem jön simán! <#rinya><#rinya>
Event viszont kész, várom mit adnak az ajándék csemeték és az istállók! 😊
Utoljára szerkesztette: jojo, 2015.03.22. 10:10:29

Maximus4
Ja,hogy privát.Most néztem meg,mivel nekem sem jelzi ki.

jojo
Én még a mesevilágba élek, ahol ha van email cím, akkor ott mögötte emberek ülnek. Gondoltam amit találok gyorsba kiteszem, ezek szerint valaki használja az accomat a tudtom nélkül! <#falbav><#falbav>
Akko ide se járok lassan! <#rinya>
Főkérdés, mint privibe, van valami jó hír a Valdemárral kapcsolatban? NAGYON ÉRDEKELNE! 😄
Utoljára szerkesztette: jojo, 2015.03.21. 20:11:10

köszi...beleolvasgattam, látom mások is reklamáltak - nem állok be századiknak, ha eddig nem hallották meg illetékesek, én se bírnék hangosabban kiabálni 😞

úgyhogy itt és most kérek mindenkit aki privire vetemedne, hogy itt a topicban szóljon, "eriggy fiam nézzed meg az üzeneteidet!" - köszi 😉

Utoljára szerkesztette: Gólya, 2015.03.21. 16:42:12

Maximus4
Ne hülyítsük az embereket ha kérhetem.
@Gólya:2 topik van ahova írhatsz emiatt,1,2.De hidd el,nem sok értelme van koptatni ezért a billentyűdet,mert már ezer éve lett szólva emiatt,de szokás szerint süket fülekre talált.Illetve nem tudom milyen böngészőt használsz,de van chrome-ra főoldali chat tuning amivel már kijelzi állítólag.A firefoxosok még nem engedélyezték ezt az addont.Szóval ha nagyon kell telepítheted,de mindenek előtt a linken nézd meg a képeket,nehogy megijedj esetleg és azt hidd,hogy más oldalon jársz nem az sg-n😊

jojo
E-mail: [email protected]

Impresszum

A sajtóközleményeket a [email protected] címre várjuk.

[email protected]
A hírmagazint kiadja

SG.hu Kiadói Kft
E-mail: [email protected]

mindegyikre megküldöd, aztán kérni kell a helyes irányba továbbítani! 😊
Utoljára szerkesztette: jojo, 2015.03.21. 12:27:51

tényleg...Maxi...hol lehetne ennek hangot adni? mármint a fórummal elégedetlenségnek?

írtam választ 😉

most hogy rákérdeztél, megnéztem...egy deka üzenetet nem jelez az sg - tényleg nagyon jól sikerült az újítás...eddig ha topicba mentem is kaptam jelzést privátról, most ha külön nem kattintok rá az üzeneteimre, akkor sem tudom hogy írt valaki vagy sem

gratulálok sg, megcsináltátok...

mert?

jojo
Postaládát senki sem figyel?

Végre lesz kakasom ,ha már semmiféle titokzatos bohóckodás nem ad!<#eljen>

jojo
Köszi , azt olvastam!<#worship>

nézd meg a hivataloson a kapcsolódó részt 😉

jojo
Valdemár cirkusza megérkezett, Esetleg újdonságot nem tud valaki?
Szeretek nyerni! 😄

de akkor ne játssz vele - vagy téged tényleg ez éltet? nem látod értelmét de csinálod...
ez nekem felfoghatatlan...
azzal hogy itt fröcskölődsz a játékra, semmit nem oldasz meg
szedd össze otthon az összes műanyag holmit és amikor ilyen köpködős kedvedben vagy, szépen vagdosd földhöz őket - nagyon jó feszültséglevezető (ha nem működik, ajánlom a porcelánt folytatásnak)
de itt tényleg abbahagyhatnád...

tudjuk mindannyian, milyen a játék

Nem ezredik nick. 1 Nickem van ez sajnos a munkatársamé.

Arról nem én tehetek ,hogy a játék egy totál értelmetlen dolog.
Semmi értelme már. Régen még volt mi motiválja az embert a "szerezz csillagot és szerezd meg a fa dolgait" érában.
Ma már csak szintszita unalom ültess paraszt azt majd évente szintet lépsz de semmi értelmes de csináld csak.

hát ne játssz...
és az ezredik nickkel se itt panaszkodj (erre szolgál a hivatalos fórum!) - itt senki nem fogja megoldani a "problémádat"

komolyan nem csodálkozom hogy a többiek leszoktak erről a topicról - a halottnak is elvennéd a kedvét még az élettől is a hozzáállásoddal -tiszta energiavámpír vagy

Utoljára szerkesztette: Gólya, 2015.03.20. 07:21:40

Vicc kategória ez a játék (de ez nem újdonság)
Felröppenő Bahama: Teljes felületen (2x2) mindenhol gyömbér leszedem = kemény 3db felröppenő
Másik farmon Teljes felületen (nincs kiváltva a 4. terület még mert alcsony a szint) csak 4 órás csili = 8 felröppenő

Egyszerűen akkor inkább ne is adjon egy db-ot se ha nem tudják normálisan belőni hogy mi hogy adjon.
De persze élvezem és játsszak mert jó SE!

egyebek között - ez ui. nem fa hanem "szerszám", amit ólkészítéshez tudsz használni

Heló!azt szeretném kérdezni hogy az eventben amit ad tölgyfacsemete hova adj mert nem találom?fák között nincs? köszi
alapos volt a megújítás? 😛