130
Műszaki manager szak
  • timi44
    #130
    MBA-ra sajnos nincs meg elég szakirányos kreditem, és arra nincs pénzem, hogy fél évvel tovább járjak, mert pótolnom kell a hiányzó tárgyakat.
  • timi44
    #129
    Elég fiatal vagyok, még az élelmiszermérnökiből is van vissza másfél évem (fél év csak a szakmai gyakorlat). A munkám az egyetem mellett van, nem hivatalos szakmai gyakorlatként, legalább másfél év (amíg meg nem lesz a diplomám). A szüleim támogatják, hogy msc-re menjek. Felvetettem, hogy bsc után elmennék dolgozni, és maximum megcsinálnám levelezőn az msc-t, de azt mondták, hogy szó sem lehet róla. Most sem a szerencsére játszom az egyetemen, nagyon sokat tanulok, és bejárok minden órámra, nem volt még négyes alatti átlagom. Angolul tudok, most is angolul van a munkám nagy része, de nem tudok külföldre menni msc-re, mert még ha ingyenes is a képzés pl Dániában, akkor sem tudom az ottani megélhetésemet finanszírozni, pedig nagyon szeretném. Ösztöndíj programokra pedig más okok miatt nem pályázok, de ez most irreleváns.
  • gulyasandras
    #128
    Van egy éved, gondold át alaposan, hogy mit szeretnél.

    Nem vagy már annyira fiatal, az új végzettségeddel (ha elvégzed) már 30 felé fogsz közelíteni. Már legalább 4-6 éve nem nagyon kapkodnak e korosztály tagjai után (sem), aki pedig mindennemű tapasztalat híján szeretne ebben a korban érvényesülni, nos, annak két kalappal kívánok szerencsét. (Ha a 44 a korodra utal, az sem akkora gond, ismerek olyan orvost, aki elég későn jött rá arra, hogy orvos szeretne lenni. És megcsinálta. Cél, kitartás, szerencse.)

    Van pénzed? Vagy a családod/párod fog támogatni? Gyereket mikorra tervezel? Vagy már van?

    Mert az az oktatói állítás, hogy nagyot esett a színvonal, az teljesen igaz, de ettől függetlenül Nagyon kemény ám a BME. Nagyon. Máshol lehet a szerencsére alapozni, itt már nem annyira. Dolgozni ugyanis nem nagyon fogsz tudni mellette (ismétlem, nem tudom milyen tanulási képességekkel rendelkezel), így valakinek fizetnie kell a számláidat.

    Az én korosztályom még megtehette, hogy kimegy külföldre (hosszabb ideig éltem/dolgoztam Németországban és Franciaországban, valamint többször több hónapot hűztam le az ángliusoknál és az oroszoknál, Szlovákia csak a pénz miatt érte meg), mert bőven volt munka mindenhol. Ráadásul még az is belefért, hogy állandóan váltogattam a munkaköreimet, mert annyira meglódult akkoriban a gazdaság. (Gyermekeim édesanyjával pont Franciaországban ismerkedtem meg, már ezért megérte kimenni. :) ) Ma már nagyon válogatnak a munkaadók, mert annyi a munkanélküli.

    Csak azt tudom tanácsolni, hogy alaposan fontold meg, hogy mit akarsz. Irány az egyetem, ülj be, beszélgess hallgatókkal és tanárokkal egyaránt, próbálj minél több infót szerezni. Az aangolra feküdj rá, de kimehetnél a sógorokhoz is, hogy a németet is valamennyire elsajátítsd (plusz keresel is, esténként meg matek és fizika :) ). A szomszédból mindig könnyebb lesz hazajönni, ugyanis a tapasztalataim azt mutatják, hogy aki távolabb is megállja a helyét, az már ott telepszik le, oda fogja köti az új család stb. Ne taszítsd anyagi csődbe a családot egy távoli országból való hazajövetellel. Ha valamelyik nyelv már most is jól megy akkor érdemes lenne egyből külföldi egyetemet választani. Ezért is írtam, hogy a képességeiddel egyedül te vagy pontosan tisztában.

    Az is lehet, hogy teljesn más áll hozzád közel, ezért ne hallgass kizárólag egy emberre (bármennyire szereted, bármennyire fontos is neked). Ez a te életed, s bár jogod van annyira elszúrni, amennyire csak akarod, a kefét enni (40-50 éven át) nem túlságosan élvezetes.
  • Petko
    #127
    Szerintem próbáld meg. Ahogy írtam, a BME-n megreformálták a régi osztatlan képzéshez képest és most már szerintem a GTK/ÜTI nem hagyja könnyelműen, hogy a mérnökkarok tönkretegyék az egész képzés színvonalát.
    Amúgy itt van az oldal: mesterek.bme.hu

    A tanterv szerint elég jónak ígérkezik. Sok tárgy az ÜTI képzések (MBA) ból van átvéve. Azt pedig konkrétan tudom, illetve az a véleményem ( mert én épp most visszamentem az MBA-t elvégezni), hogy az Magyarország egyik legnívósabb képzési programja, és itt tényleg magas színvonalon adnak valamit annak, aki tényleg azért jött ide, hogy fejlődjön is. (persze a műveletlen proli, akit csak a papír érdekel, azok itt is csak siránkoznak).

    Minőségbiztosítás azt mint látom most nem kap akkora súlyt mint régen (ugyanis az osztatlan rendszerben volt sok minmen., illetve még volt minőségmenedzsment modul is, ezáltal gyakorlatilag ez volt Mo. legmagasabb szintű minőségmenedzsment végzettsége), de az üzleti tárgyak viszont sokat szélesítenek a látókörödön és perpillanat egy üzleti orientált végzettségnek sokkal nagyobb presztízse van a társadalomban mint egy mezei "mérnök"-nek. De ettől függetlenül nem kell félned, így is lesz elég minőségmenedzsment, és Topár tanár Úr biztosan áll rendelkezésedre, ha a dokori képzés szintjén is akarod művelni.
    Meg ott az opció neked is, hogy az MBA-t végezd el. Az tényleg sokat ér emberileg is, meg egzisztenciálisan is.

    Szóval azt mondom, hogy mindenképp üzleti/menedzsment területen is bővítsd a tudásod, ne tisztán mérnökin. Nagyon sokat fog jelenteni.
  • timi44
    #126
    "Ha már élelmiszermérnök vagy: nem ezen a területen kellene speciálizálódnod?
    Vagy éppenséggel fogalmad sincs, hogy mit akarsz, csak a BME neve jól cseng?"
    Teljesen konkrét fogalmam van arról, hogy minőségbiztosítással szeretnék foglalkozni, és eddig biztos is voltam benne, hogy élelmiszer minőségi és biztonsági mérnök msc-re megyek. Viszont most van szerencsém egy olyan helyen dolgozni, ahol ezzel foglalkozhatok, és a gyakorlati tapasztalataimat összevetve a tantervvel, amit tanulnék élelmiszermérnök msc-n, arra jutottam, hogy én azt nagyon nagyon nem akarom. Gyakorlatilag analitikusokat képeznek, aminek semmi köze nincs ahhoz, amit csinálni szeretnék. Éppen ezért bármennyire is szeretnék élelmiszermérnökként tovább specializálódni, úgy látom, hogy időpocsékolás lenne. A BME pedig azért az egyetlen opció, mert Budapesten máshol nincs műmen msc, vidékre pedig nem tudok menni, mert itt lakom.
  • gulyasandras
    #125
    "ha már elvégeztem egy bsc-t (élelmiszermérnök), és úgy mennék műmen msc-re, úgy sem lenne hasznos? Mert így már értenék valamihez, és azt kiegészíteném gazdasági ismeretekkel."

    Rosszul látod. Túl sok mindenbe kapnak bele, így pedig lehetetlen valódi tudást szerezni. (Ha megnézed a tantárgyakat, akkor láthatod, hogy igazából semmit sem tanítanak.) A mai világban a "mindenből egy kicsit"-féle hozzáállással nem igazán viszi sokra az ember.

    Valami jobbat nem tudnál választani? (Villany vagy infó?) Képességeidet felmérted? Ha már élelmiszermérnök vagy: nem ezen a területen kellene speciálizálódnod?

    Vagy éppenséggel fogalmad sincs, hogy mit akarsz, csak a BME neve jól cseng?
  • timi44
    #124
    Jaj de örülök, hogy válaszoltál:) Arra irányult a kérdésem, hogy el lehet-e vele helyezkedni, jól kiegészíti-e az alapképzésemet, nem csak időpocsékolás-e elvégezni. A BME-re mennék mindenképp.
  • Petko
    #123
    És az a kifejezés mit jelent számodra, hogy "értelme" van? Azt hogy lehet vele egzisztenciát építeni, pénzt keresni? Mert azt bőven lehet, el lehet vele helyezkedni. Hogy az ember szakmailag és emberileg fejlődik, a társadalom számára hasznos feladatot tud majd ellátni? Hát e tekintetben Magyarországon 99%-ban a felsőoktatásban a legtöbb képzés értelmetlen. De sok függ a konkrét képző intézménytől és magától a hallgatótól is.
    A BME-n az MEM-et az osztott rendszerben elvileg megreformálták ahogy olvastam és már talán tényleg ad valami tudásbeli pluszt.
    Elhelyezkedési/karrier lehetőségeid biztos sokat javulnak tőle ha ez az aspektusa érdekel.
  • timi44
    #122
    Sziasztok! Látom, ez már egy régi topic, de hátha van még itt valaki. Azt olvastam, hogy a műszaki menedzser képzésnek nincs semmi értelme. A kérdésem az lenne, hogy ha már elvégeztem egy bsc-t (élelmiszermérnök), és úgy mennék műmen msc-re, úgy sem lenne hasznos? Mert így már értenék valamihez, és azt kiegészíteném gazdasági ismeretekkel.
  • paradan
    #121
    Hugh Hefner: ja itt most épp mellédálltam, nem fikazas volt..

    A forumnak ilyen a feelje, aki tudja csinalja, aki nem tanitja rosszabb esetben beszel csak rola pölö forumon.

    Illetve tudom milyen faszmeregetes megy a szakok kozott, de ez nem meglepo, az elet minden teruleten megfiygelheto, hogy aki be van szarva (fél), illetve őt zavaró hiányosságok oldják,savazzák belülről az önbizalmát, az gecizéssel probálja leplezni. Ez olyan belgas,dopemanes logika, "inkabb fiam te vedd el, minthogy toled vegyek el" vilag....

    A kiskutya is megugatja a levelet, ha foldszintes tacsko meretu, egy nemet dognak meg ha a valagat rugdosod akkorse csinal semmit max feledfurdul es elkezd lihegni.

    Kisebbsegi komplexus.

    ON

    Erdekes egyebkent,hogy egyes szakok meg a sajat szakuk topic-javal sincsenek kielegulve, igy (tipikus kocka effektus) meg mas szakokera is beneznek. Hogy oszinte legyek ez eleg objektiv tanulmany.

    Amugy en mernok vagyok (hangmernok) es most jelentkeztem gazdalkodasi mernoknek kiegesziteskeppen, van sajat vallalkozasom, de a statisztikakat nezve (elhelyezkedes) a forum elejen megjelolt 100-130ks fizetesek szelsosegek lehetnek a valosaghoz kepest.

    reszletesen: http://www.google.hu/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fkgk.bmf.hu%2Fsystem%2Ffiles%2FDerecskei_0.pdf&ei=1x1LTNDzF6SjOJLLsJUD&usg=AFQjCNFPoHjF65K0lDvHVhlnPKXB5EuayQ&sig2=C7ruFuuyxPKQ34uiZL9q_A
  • paradan
    #120
    szal:

    a mérnök: az apro,részeltes,legobjektívebb fizikai és matematikai dolgokhoz ért. ez áll a legközelebb a tudományhoz és a legtávolabb ez áll az ember személyétől. amit itt csinálsz az a legbiztosabb, a legkiszámíthatóbb, itt a legkisebb a felelősség. (persze itt is van)

    gazdi mérnök: irányításhoz ért, a legfontosabb dolgohoz: az emberhez,a logikához és a tényezők(műszaki és gazdasági) harmonizálásához

    a gazdaság és managmentet végzett személy: pedig szinte az egész bolygon zajlo dolgokat átlátja a legmegfoghatatlanabb szakmák egyike. (olyasmi , mint a politika, filozofia, pszihologia számszerűen). közelítő értékekkel számol(valószínűségi "tudomány").Itt lehet a leghamarabb lecsuszni a ranglétrán, főleg ha a média jóvoltábol reflektorfénybe kerülsz, nagy a felelősség és nagy a kockázat.

  • paradan
    #119
    áúcs!
    pontosítanék.

    Egy mérnöknek többnyire fogalma sincs miért azt csinálja amit csinál(projektszinten) Csinálja, mert kell.

    Szamol, be van tanítva,mint egy elore programozott algoritmus, viszont komplexebb gondolkodasra, kreativitásra képtelen, mert a részleteket hangolja össze. Olyan ez mint amikor a google térképet zoomolod, a mérnök foglalkozik a legaprobb dolgokkal, és nem látja a leglényegesebb dolgokat, talán jobb is neki. Ugyanakkor a közgazdász sem látja az apró dolgok ami szintén a leglényegesebb.
    Ezek egymást egészítik ki.

    A mérnök kell,az autoba sem árt egy motor, ami "gombnyomasra" elindul, leáll. (akkoris ha fal felé megy, végzi a dolgát, kockul a motorháztető alatt naivan)
    a mérnök alig, vagy egyáltalán nincs képben milyen pénzügyi, gazdasági okból fejleszti azt amit, görnyed a műszerek között, ehhez ért, azt annyi. A célra nem lát rá, sőt sokszor még az okra sem, kivéve ha az,hogy csiáld mert kell egy oknak mondható.

    A mérnök feladata tehát ez.nehéz, hideg, számokra alapulo világ ahol gyors precíz gondolkodasu emberek dolgoznak. ( ami szigoruan korlatozott, kerekitett , és determinált, tehát csak akkor precíz ha jól van szinkronizálva a külvilággal.) Na Innen huzodik a közgazdász és a gazdasági mérnök feladata. ami már nem csak a modellezett muszaki tudomany, hanem maga a nagybetűs gyakorlat:

    Kommunikacio, szinkron,, a legkoltseghatekonyabb,legnyerőbb kombinacio, az anyag kiválasztása,beszerzése, munkaerő, apróságok amin nagy dolgok mulnak, szallitas, logiksztika, reklám, garancia, design, piackutatás, statisztika stb.

    a cég, hála a gazdasági mérnöknek és a közgazdászoknak,nagyobb valószínűséggel profital, mint nem , és többet, mint amennyi neked (mérnöknek) összejönne.. kozosnevezore hozza a kg mohó elvárásait a muszaki variaciok vegtelenjeivel, ami a mernokoknek igazabol átláthatatlan , véletlenszerű vagy mindegy. Pedig fontos a talalás, az esztétika,a hipnotikus meggyőzés és az árérték-arány.

    A kozgazdasz, aki csak e-mailben vagy a MM-től kap infot a műszaki dolgokrol, tkp-en leszarja oket, mert egy számítógépet alig tud bekapcsolni, vagy telepíteni, nemhogy megtervezni, kiprogramozni...
    tehát ők a gazdasagi helyzetre látnak rá,a politikara, ismerik a tortenelmet, az emberiseg es a jelenkor tapasztalatait, tkp-en lexikonok, a jobbak köztük nem csak beszélnek,mint a politikusok, és ferdítenek,mint egy úgyvéd, hanem piacképesen ki is számolják, majd továbbítják a gazdasági mérnöknek a tervüket,hogy ezt valósítság meg úgy,hogy életképes is maradjon, vegye észre a gyakorlati hibáit, erősítse az erősségeit, valamint kontrasztosan , látványosan színezze is ki őket, mondjon véleményt,majd azt támasza alá racionális érvekkel..

    szumma:

    gazdasági mérnöknek az jelentkezzen, akinek jók a megérzései, - és azt meg is tudja indokolni számszerűen,legalább közelítőleg, még akkoris ha nincs rá megfelelő nyelvi szókincs e Földön, képes elviselni a kudarcokat, és mint egy bróker ha vesztésre áll, nem bepánikol és feladja, ha sülyled a hajó, hanem a veszteséget MINIMALIZÁLJA, illetve az menjen, aki nagyon jól ismeri önmagát, elképesztően kreatív, sok emberrel beszélt életében, csak akkor hazudik, ha muszáj, képes a kisebbik rosszat választani a legnagyobbik rossz, a tétlenség helyett(ergo nem álszent, nem is szent - nem is stréber, nem is vallásos fanatikus hittérítő).
    ...képes középúton maradni, és nem elveszni a részeltekben.


    A piac..... a matematika..... a vasarlok figyelmen kívül hagyják,hogy te 'kedves mernok, vagy a masik 'aranyos vagy sznob muszaki menedzser, vagy a harmadik levegobe beszelo, kamugep hazugságot (történelmet) bebiflázott közgázos miben hisz,mi tetszik, mi nemtetszik neki és milyen bizonyítási vágyban vagy komplexusban szenved.
    annak lesz munkaja, annak lesznek jo baratai, aki amikor belep egy terembe: NEM HASONLITJA OSSZE MAGAT MASOKKAL, hanem a munkajat vegzi, hatarozott, laza, de megbizhato, es TEAM-ben kepes hatekonyan dolgozni.

    Az hogy valaki elvegzi akarmelyik szakot, nemhogy azt nem garantalja,hogy 15 evig legyen munkaja, hanem meg azt sem,hogy egyaltalan ne legyen diplomas munkanelkuli. (hmm te pedig tudsz olvasni) najo ennek nem volt sok informacio tartalma,nyilván mindeki tudja,hogy mire elég önmagában egy diploma............

    Ja...
    A poénkodás amugy jó, de abbol is megárt a sok. Főleg ha a megélhetésről, pályaválasztásról, számlák írtásáról, kajarol, életminőségről van szó.

    végül,hogy ne legyek álszent. Az viszi a legtöbbre anyagilag,azt fogjak imadni a csajok,(pasik) aki a legszemetebb, leghazugabb, legmocskosabbul nyomja ki az "ellenfeleit" leg-gerinctelenebb de (jol nez ki),leghosszabb nyelve van, a legerzeketlenebb, legracionalisabb, legkevesbe erzelgos.***
    igazságtalan a világ....

    szerintem nem az :D

    erre (***) szerintem csak egy bizonyos IQ alatt képes az ember, felette értelmetlenné válik ez a módszer. hogy miért az már filozofia nem mennék bele.......
  • BlackShadow
    #118
    ............................................________........................
    ....................................,.-‘”...................``~.,..................
    .............................,.-”...................................“-.,............
    .........................,/...............................................”:,........
    .....................,?......................................................\,.....
    .................../...........................................................,}....
    ................./......................................................,:`^`..}....
    .............../...................................................,:”........./.....
    ..............?.....__.........................................:`.........../.....
    ............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../........
    .........../(_....”~,_........“~,_....................,:`........_/...........
    ..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}...........
    ...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../............
    ...,,,___.\`~,......“~.,....................`.....}............../.............
    ............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”...............
    ............/.`~,......`-...............................\....../\...................
    .............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__...........
    ,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,....
    .....`=~-,_\_......`\,.................................\........................
    ...................`=~-,,.\,...............................\.......................
    ................................`:,,...........................`\..............__..
    .....................................`=-,...................,%`>--==``.......
    ........................................_\..........._,-%.......`\...............
    ...................................,<`.._|_,-&``................`\..............
  • Hugh Hefner
    #117
    valóban nem sokat, kb ha 2 tárgy volt, ami műszaki és volt értelme...
  • Hugh Hefner
    #116
    denemdenemdenem, te a mekiben fogsz dolgozni, és a mérnököknek fogod adni a sültkrumplit, mert a te munkád nem ér semmit, csak a mérnököké, mert ők értenek valamihez és te nem. mondtam már hogy szart se ér a managerség? mert nem értenek semmihez? csak a sültkrumpli árulásához? mert nem viszed majd semmire. meg nem is vagy mérnök. és egy szar szemét szar alak vagy. és csak mellébeszélsz. habár nem tudom mi folyik műmenen én mérnök vagyok, így feljogosítva érzem magam, hogy jártassam a pofám olyan témában, amihez semmi közöm. de én értek valamihez. te nem.

    lol
  • BlackShadow
    #115
    teljes mértékben egyetértek azzal, h a műszaki tárgyak minősége nincs az egekben.. én arra írtam az egészet, hogy mivel mindenbe beleszagolunk így annak akinek SEMMI kiindulási ötlete nincs, az így látni fogja, mihez van affinitása.
    ez az egész szak arra jó, hogy kitudd választani mi akarsz lenni.. csak mindezt mondjuk 4 év alatt :)
    attól nem félek, h mekibe jutok, hiszen akár egy bme diplomával is juthat oda az ember, hiszen NEM a diploma fogja megszabni, h hova jutok és mire viszem az életem, hanem az egyén.
    igaz itthon ismerős nélkül nincs munka, de az már más tészta

    a lényeg az, hogy egyáltalán nem büfé szak és valamire jó is, ha egyértelműen nem a legjobb választás, de mégis jobb mint sok más
  • David2
    #114
    ha színvonalas műszaki képzést akarsz kapni, akkor nem műmen. A gazdasági tárgyakat együtt tanuljátok a közgázosokakkal, de a műszaki tárgyakat, mindig más kar tartja. A karon belül is megvannak a szakok, szakirányok hierarchiái, és műmen általában a sor végére kerül, magyarul basznak rá, h mit adnak le. Ráadásul általában semmi összefüggés nincs, az egyes szakos tárgyak közt, ahogy már írták, csaponganak össze vissza az anyagban.

    Így a mindenből egy kicsi, gyakorlatilag mindenből a semmivé alakul. Nem azt mondom, h aki műmenedzsernek megy, maximum a mekiben lesz mánáger, de ha valamit el akar érni, azt önerőből fog kelleni, mert mint írtam a képzés műszaki része nem sok mindent ad.

    Mondom ezeket, úgy, h 3 bmes, és 1 bmfes műmenedzser ismerősöm van. Nem bántani akarom őket, de a tényekkel szembe kell nézni.
  • Csirke4
    #113
    Abszolút nem érveket mondtam, csak rávilágítottam arra a problémára, hogy saját magadnak mondasz ellent. :C
  • BlackShadow
    #112
    érdekelnek a műszaki tárgyak, de nemtod melyik jön be igazán? -> műmen
    érdekelnek a gazdasági tárgyak is, lásd feljebb -> műmen
    könnyű diploma kell tanulás nélkül -> bölcsészet -- nem műmen (legalábbis bmf-en)

    én nem bántam meg, h műmen lettem.. megtudtam, h mi érdekel és arra megyek tovább masteren, ennyi :)

    csakhogy legyen vmi ON :)
  • Hugh Hefner
    #111
    A logikai ellentmondast enis eszrevettem, vartam hogy raugrik, de bedurcizott : /

    mondtam en egy szoval hogy az vagyok? (meg fel evig tuti nem)

    erosebb erveket
  • Csirke4
    #110
    -nem trollkodsz?

    =>amennyiben a fentebb feltett kérdések közül bármelyikre a "nem" választ karikázta be, ön bizony troll. köszönjük, hogy kitöltötte tesztünket.

    Remélem magad is megtalálod a logikai ellentmondást.

    -műszaki menedzser vagy?

    "an aki ezen a szakon tanul? érdekelne a véleménye, ajánlja e vagy nem, stb. BME-s válasznak különösen örülnék, milyen a képzés színvonala?" ---> "én oda járok, mire vagy kíváncsi?"

    Ja várjunk csak. Te sem vagy még műszaki manager.
  • Hugh Hefner
    #109
    elárulom miért vagy megsértődve. mert értelmes vitának helye volt a topicban, értelmes párbeszédek zajlottak le, sőt, én konkrétan segítettem is privát üzenetben valakinek, akit érdekelt a téma. szar dolog ha nem játszanak veled a homokozóban, látom okozott pár frusztrációt benned, ami melegágya az agymosásnak, amit kaptál, látok eleget hidd el, de hogy szabadjára engeded mindezt korlátok nélkül az interneten, na az egy csodálatos dolog : )
  • Hugh Hefner
    #108
    sértődött troll kivonul : ) szervusz troll barátom, sok sikert az interneten, van még hova fejlődnöd : ) (ami amúgy azért baszott meglepő ahhoz képest, hogy mióta osztod sg-n a hülyeséget, de ez nem ide tartozik)
  • 5c0rp330n
    #107
    nah, az elso kommented ebben a topicban, amiben az ertelmes vitara valo hajlandosagnak egy szikrajat (tobbet mondjuk nem) eszre lehet venni. viszont nagyon nem all neked jol, inkabb ne eroltesd.
    mostmar sikerult olyan szintre asnod magad, hogy kizartnak tartsam hogy toled valaha ertelmes hozzaszolast olvassak barhol, amig pedig a legertelmesebb hozzaszolasodnak is 80% feletti troll-tartalma van, abszolut felesleges neked valaszonom barmire vagy elolvasni egyaltalan hogy mit gorcsolsz.
    ertelmes ervek nelkuli vitakban nem fogok reszt venni. szoval ennek es az elozo kommentemnek megfeleloen: ignore on, -fav, engem itt tobbet nem latsz, keress a szinvonaladnak megfelelo vitapartnereket a homokozoban. bye.
  • Hugh Hefner
    #106
    összeállítok neked egy gyors tesztet, melyből könnyen kiderül troll-e vagy:

    -műszaki menedzser vagy?
    -ismersz bárkit, aki műszaki menedzserre jár, és beszéltél vele pár mondatnál többet?
    -van bármi fogalmad arról, hogy mi folyik ott, azon kívül, amit a mentoraid/seniorjaid súlykoltak beléd?
    -nem trollkodsz?
    -nem vagy mérnök, és nem bassza a csőröd az esetlegesen közvetlen feléd nevelt réteg képzése?

    =>amennyiben a fentebb feltett kérdések közül bármelyikre a "nem" választ karikázta be, ön bizony troll. köszönjük, hogy kitöltötte tesztünket.

    ennél jobban már tényleg nem tudom a te agyiszintedre leegyszerűsíteni
  • Hugh Hefner
    #105
    kíváncsi vagyok mikor adod fel : )
  • 5c0rp330n
    #104
    hatalmas esz-erveid alatt osszeroskadva csak hogy megkimeljelek a tovabbi felesleges szardobalastol, ez a szabaly lepett eletbe:
  • Hugh Hefner
    #103
    igazából örök mcdonaldsbe járó büszke mérnök skorpió úrnak, ki annyira igaznak vallja még saját maga is a mérnököket ért vádakat, hogy foggal körömmel próbálja bizonyítani az ellenkezőjét.
  • wordsworth
    #102
    gondolom csirkének írtad :)
  • Hugh Hefner
    #101
    te annyi ostobaságot hordasz össze, hogy a felénél abbahagytam az olvasását, pedig amúgy rettentően szórakoztató, még a legapróbb kis fricskára is ráugrottál, a legtipikusabb negatív példa vagy, öröm nézni, folytasd kérlek : D
  • Csirke4
    #100
    Azénapukám akkoris erősebb mint a tied!
    Amúgy egyáltalán nem az emberekkel van a probléma, hanem hogy elcseszett egy szak. És ami el van cseszve az nem jó semmire. Ami nem jó semmire az haszontalan. Ami haszontalan abba miért fektetünk pénzt? Amibe miért fektetünk pénzt...[valami okosat akar írni, de nem fog menni]
  • wordsworth
    #99
  • Petko
    #98
    Fiúk, ennek semmi köze se szakmához, se képzettséghez, csak simán elkezdtétek egymást sértegetni, és pont kiegyenlítetten ugyanolyan stílusban és színvonalban, ez pedig egyik képzettség képviselőihez se méltó viselkedés (legalábbis Bologna előtt nem volt az)

    És másrészről meg teljesen logikátlan is képzésben levő illetve még frissen végzetteket ostorozni, amikor mindkét szakterület diákjai ekvivalens helyzetből indultak a képzés elején frissen érettségizettként, és ugyanazon intézményben esetenként ugyanazoktól az oktatóktól hallgattak. Annyi mindössze a differencia, hogy az egyik jövőjére nézve és érdeklődése miatt a tiszta mérnöki területet és a specializálódást választotta a másik pedig úgy látta érdemesnek ha némi üzleti ismeretekkel vegyítve általános mérnöki ismereteket hallgat hogy általános rálátása legyen a teljes iparvállalati szegmensre.
    Szerintem ezen döntés miatt még senkit se kéne fikázni, mert mindkettő teljesen elfogadható és logikus, és ettől nem lehet A változat képviselője butább B-nél.
    Ha pedig a képzés végén tegyük fel nem megfelelő a kimenet, az csak az oktatás minőségének a hibája lehet, de nem magának a képzésben kezdeti ideákkal odaérkezőnek. Senki sem érdemli meg hogy a szakmájáért fikázzák, feltéve ha azt elfogadható képzési ideáktól vezérelve kezdte el.
    Erre ellentétes példa pl. aki kifejezetten azért megy jogi, politikai vagy gazdasági pályára, hogy papírt szerezzen minél gyorsabban és hatalomra, gyors anyagi haszonra tegyen szert anélkül hogy ici-picit is érdekelné az a tudás amit megkaphat, és a társadalmi közjó érdekében segítségével végezhető feladatok és felelősség.
  • wordsworth
    #97
    Én speciel nem műszaki menedzser vagyok. Jelen pillanatban online marketinget vezetem egy cégnél, valamint még a jutalék rendszert dolgozom át ( és mindkettő érdekes számomra )
    Saját vállalkozás nélkül is megélnék abból amit keresek gyakornokként, de ha már van affinitás akkor azt mondom ne elégedjen meg annyival az ember amennyi van, hanem hozza a maximumot :)
  • Csirke4
    #96
    Ebben van valami realitás ámde a probléma ottvan, hogy a műszaki meneddzsereknek a nemtudom hány %-ékának (én azért 50 fölé tippelem^^) nincs saját vállalkozása amit menedzselhet.
  • wordsworth
    #95
    Vannak bizonyos dolgok amik általánosan igazak a mérnökökre, de hogy pontosítsak a BME-s mérnök infosokra. Elég szűk látókörüek, más szaknak az esetleges fontosságát alapvetően elítélik. Szerintem ez igaz. És természetesen én is offenzív lettem azokra a dolgokra amit írtatok. Szóval nem ellentétben vagyok magammal, csak szimplán túlreagáltam, finomítva, lerántva az általános szardobálást van igazság ezekben is :)
  • wordsworth
    #94
    BME-VIK mérnök infó, és azért hagytam abba mert lehetőségem volt/van mást tanulni az anyagi helyzetem/helyzetünk miatt, amiről úgy gondolom engem jobban is érdekel ( pláne úgy hogy amint elkezdtem a sulit (IBS ha mond valamit)egy saját vállalkozáson kezdtem el gondolkozni, ami nem olyan rég el is indult :)

    Igaz itt jöhet a fikázás, hogy semmire nem jó (mert sok az olyan aki minden háttérinfó nélkül lefikáz ). De hidd el megéri azt a pénzt amit kifizetek :)
  • 5c0rp330n
    #93
    egyetertettel azokkal amiket ideztem a haverodtol #80-ban. ezek kozott szerepelt tobbek kozott hogy a mernokok ugy altalanossagban gyenge elmejuek, csokkent agyi kepesseguek, szuklatokoruek, nyomorekok, akiknek nincs semmilyen gyakorlati tudasuk (igyekeztem szo szerint idezni), amit nem vontal vissza meg most sem, es ezek utan probalod most mosni magad hogy nem is gondolod igy meg ugy. ez onmagaban eleg vicces paradoxon. most vagy neked sincs fingod sem arrol hogy te magad mit gondolsz, vagy csak valtoztatgatod a velemenyed aszerint hogy eppen mit elonyos ha mondasz es kozben azt is leszarod hogy teljes ellentmondasba kerulsz sajat magaddal.
    az pedig senkinek nem kellene hogy ujdonsag legyen, hogy a mernoki munka altalanossagban tobbet er, es hasznosabb mint egy akarmilyen menedzsment munka. ez ugyanugy igaz mint pl az h a menedzsmentmunka meg tobbet er mint valami bolcseszvegzettseg. persze, mindre szukseg van, kellenek az emeberek ugyanugy a mcdonaldsba is, mint valamilyen komoly vallalatba. ezen nincs mit aterezni, ezek tenyek. te valasztottad azt h ilyen szakra mesz, ahogy valaki azt valasztotta h bolcsesznek megy, ettol meg nem kell mindenkire haragudnia aki ertelmesebb szakra jar. azt a bizonyos szardobalast pedig eppen a haverod kezdte.
  • Csirke4
    #92
    Mellesleg amúgy tényleg a baszogatás magasfokát űzzük ámde olyan ellenérvekre, hogy "jézusom -.-" mia a kutyakolbászt lehetne válaszolni értelmeset?:C
  • Csirke4
    #91
    Szakmai gyakon nem kevés pénzt adnak?:O
    Mellessleg:
    Melyik mérnöki szakon töltöttél el egy kis időt és miért hagytad abba? :C