383
  • Ulkesh
    #383
    "Ja és pl screen 16 bit, nem 24 bit"

    Az említett oldal is 18 bitet ír, de az is baromság.
    Tölts fel egy kalibrációs tesztképet és rögtön látszik, hogy az adott kijelző hány bites színmélységben jeleníti azt meg. Megsúgom a 3GS 24 bites.
    (Ellenben pl. a Nexus és a Desire szoftveresen szintén 24 bites, de az AMOLED kijelző beszűkült színtere miatt még a 16 bitet sem tudja megjeleníteni, ezért a színátmeneteknél igen durván sávosodnak a megjelenített képek.)



    "A vidkarik is más teljesítményt hoznak 800x600-on mint 1080p-n."

    Vektoros megjelenítéskor, mikor a textúrák mérete és a poligonok száma azonos nincs számottevő különbség.

    "Az iphone nagyon messze van a 800x600-tól."

    Egész pontosan 2 napra van tőle :D tekintve, hogy ha igazak a hírek, akkor az új iPhone kijelzője 640x960-as felbontású.
  • Ulkesh
    #382
    "A képernyőfelbontást is nézted?"

    Vektoros megjelenítésnél és számolásnál ez mennyit is jelent?

    "a mostani kétmagos procijával kíváncsi leszek a tesztekre."

    Arra én is.
  • narumon
    #381
    Ez most mi is akar lenni? Mi az hogy milyen apple fan vagyok? Szerintem semmilyen. És éppen most állapítottam meg, hogy addig a felbontásig értem a növelést és nem azt mondtam, hogy a 3GS ezt tudja. Értelmezési problémáid vannak vagy mi?
  • sathinel
    #380
    Lol milyen apple fan vagy? a lenti felbontás csak példa volt. Az iphone nagyon messze van a 800x600-tól. Azt a droid tudja meg más készülékek.
  • narumon
    #379
    Ezzel csak az a gond, hogy ez ugyanaz a számháború mitn a MPixel a telefonok esetében. AKi ekkora képernyőnél látja, hogy most 16bit v. 24 annak én benyalok. Persze az apple is követni fogja ezt az irányt, mert sok hülyének ez kell (az én értelmezésemben az apple fanoknál sokkal hülyébbek és elvakultabbak akik úgy választanak telefont, hogy mekkora benne a fényképező és egy bizonyos szint felett mekkora felbontású a képernyő). Ekkora képméretnél szerintem egyébként felesleges 800Xxxx felbontás fölé menni mert felesleges, de mint fent is írtam a hülyéknek ez kell, azután lehet verni a mellett, hogy vazze nekem fullHD kijelzőm van ezen a 4"-on!
  • sathinel
    #378
    http://www.wikivs.com/wiki/Apple_iPhone_3GS_vs_Motorola_Droid

    Ja és pl screen 16 bit, nem 24 bit, és még sorolhatnám. Nem mindegy hogy nagyobb, fejletebb képmegjelenítéssel nézzük a gépet vagy egy régi gagyin.

    A vidkarik is más teljesítményt hoznak 800x600-on mint 1080p-n.
  • sathinel
    #377
    Original & 3G: PowerVR MBX Lite 3D GPU[12]
    3GS: PowerVR SGX GPU[13]

    És ha utánnanézel akkor írják hogy a GPU sebességét lekorlátozták az miatt hogy tovább bírja. Nem gond de így nem azt teljesíti amit kellene. Teljesítménytesztek szerint a snapdragon eddigi procija sem volt rossz, de a mostani kétmagos procijával kíváncsi leszek a tesztekre.
  • sathinel
    #376
    A képernyőfelbontást is nézted? csak érdemes lenne megnézni mert kb minimum 2x akkora teljesítménynek kellene lennie ha azon szeretne ekkora fps-t elérni. ) Lehet magyarázni de még mindíg nem győztél meg.
  • narumon
    #375
    Nem ezzel van a gond a gond azzal van, hogy folyamatosan ilyeneket linkelsz:

    "The iPhone 3GS, I believe, uses the 520 - the lowest end of the new product offering."

    Angol területen dolgozol nem? Akkor gondolom angolul tudsz? Szerinted az I believe az mit jelent? (Egy nem megjelent termékről okoskodik) Egyébként téved:

    http://en.wikipedia.org/wiki/PowerVR#Series5_.28SGX.29

    És akkor én is mondhatnám, hogy folyamatosan olyan infokat linkeltek ami "i believe" "i suppose" "i think".
    És nem kell nekem hinni vagy az applenek. Egyszerűen keress rá a googleben, a 3GS technikaii paramétereire és több tucat oldalt találsz ahol leírják feketén fehéren, hogy a 3GS-ben PowerVR SGX535 ketyeg. Annak a teljesítménye meg nem egyenlő az 520-éval, bármennyire is "I believe" az anandtech cikkíró
  • Ulkesh
    #374
    http://www.youtube.com/watch?v=GYqZK25KU3U
  • sathinel
    #373
    220-330 font a heti kereset.
  • sathinel
    #372
    Ja itt élek Uk és tényleg alulfizetnek. De 220-330 font körül keresek. A lakás nekem 375 font egy hónapra. 3 szoba, nappali, ebédlő, konyha, wc, és egy fürdőszoba wc-vel, kisudvar hátul. A pénzem negyedét költöm albérletre, kajára, számlákra. 1500 font már nem rossz. Amit mondassz az elég jó minőségű lakás lehet. Vagy sok az elvárásod a munkahelyedhez képpest, vagy lehúzbak durván.

    Külföldinek még jó hogy nem egyből jól fizetnek. De idővel pl nállunk is felvehetnek fix munkakörbe, és a fizetés évente növekszik és beéri az angol átlagot. Eleinte igen minimálbér.
  • sathinel
    #371
    http://www.anandtech.com/show/2782/3

    De mindegy mert már megszoktam hogy soha nem hiszel pár társaddal abban amit nem az apple mond. Akárhányszor mondhatom el mutathatom meg nem hiszitek el mert a marketing mást mondott.
  • narumon
    #370
    Mit értesz az alatt, hogy mint alkalmazott?
  • pixx
    #369
    Amit írtam azt meg csak arra írtam, hogy sok barátom dolgozik angliában pl és az én egyheti fizetésem több mint nekik a havi. Akkor most mivan? Szerintem semmi, erre nem kell mellet verni.

    Mondjuk Anglia nem jó példa, sajnos mi is akartunk menni oda, de a külföldieket nagyon szeretik alul fizetni, bármilyen munkáért kapásból a felét kapod, vagy 30-40%-át mint, aki ott született. Nagy átlagban 1200-1500 font a havi kereset, ami nagyon kevés, főleg, hogy egy lakás 600-700 font per hó a cityben...
    Én 900 euróért bérlem a lakást havonta plusz számlák, ami olyan 1200 euróra jön ki, gondolhatod, hogy nem a haverjaiddal mozgok egy szinten...
    Az, hogy meg te havi egymillió fölött keresel nettóba Magyarországon, mint alkalmazott kicsit hihetetlen, de ez van...
  • Ulkesh
    #368
    iPad: Apple A4 — SGX535 + VXD375
  • narumon
    #367
    Senki nem mondta, hogy nincs benne GPU, hanem ezt mondtuk amit te is linkeltél:

    "ATI Imageon Z430 (Toshiba TG01): 22 M triangles/s, 133 M pixels/s
    PowerVR SGX 535 (iPhone 3GS): 28 M triangles/s, 400 M pixels/s"

    Miszerint bizony a 3GS gyorsabb GPU-val rendelkezik.
  • sathinel
    #366
    Current Mobile GPUs: Triangles/sec, Fill Rate

    PowerVR MBX-Lite (iPhone 3G): 1 M triangles/s, 100 M pixels/s
    Samsung S3C6410 (Omnia II): 4 M triangles/s, 125.6 M pixels/s
    PowerVR SGX 520 (Palm Pre): 14 M triangles/s, ___ M pixels/s
    ATI Imageon Z430 (Toshiba TG01): 22 M triangles/s, 133 M pixels/s
    PowerVR SGX 535 (iPhone 3GS): 28 M triangles/s, 400 M pixels/s

    Future Mobile GPUs:

    PowerVR SGX 540 (TI OMAP4): 35 M triangles/s, 1000 M pixels/s
    Nvidia Tegra APX2500 (Zune HD): 40 M triangles/s, 600 M pixels/s
    ATI Imageon _ (Qualcomm QSD8672): 80 M triangles/s, >500 M pixels/s
  • sathinel
    #365
    "Snapdragon operates below 0.5 watts, is based on the newest ARM v7 instruction set, runs as fast as 1GHz, and integrates almost everything including the processor, GPS, an ATI graphics core, multimedia (digital signal processor), and 3G modem, all on one 15mm X 15mm piece of silicon"

    Csak utánna kell nézni méghogy nincs gpu... aztán meg jönnek a hülyeségekkel közben utánna sem néznek:D
  • Ulkesh
    #364
    " Nem egyszer néztem rajta ilyesmit és én nem láttam akadozást."

    Gondolom ezért sír az összes Desire-vel foglalkozó fórum, hogy nem lehetséges a DivX lejátszás rajta... Nem kéne vakítani.
    Vagyis vagy konvertáltad a filmeket amit néztél, vagy nem igazán vagy igényes és a diafilmvetítés is megfelel neked, a harmadik lehetőséget, hogy nem mondasz igazat nem akarom feltételezni.

    " Intelnek meg semmi köze a cpu-gpu megoldáshoz ha kicsit jobban figyelnéd a híreket tudnád hogy az amd jobb és még azt is tudhatnád hogy a hőn áhított apple pont amd procikat akar használni. "

    Fetrengve röhögő smiley nincs sajnos, most képzeld azt ide :D

    "Nincs gpu mi? Az amit linkeltem valsz el sem olvastad mire valók."

    Hol írtam azt, hogy nincs benne GPU????

  • sathinel
    #363
    ) ez megint mese a cpu normálisan lejátsza a filmeket. Nem egyszer néztem rajta ilyesmit és én nem láttam akadozást. Valami nagyon rossz lehet a telefonoddal amit használsz ha gáz a lejátszás. Intelnek meg semmi köze a cpu-gpu megoldáshoz ha kicsit jobban figyelnéd a híreket tudnád hogy az amd jobb és még azt is tudhatnád hogy a hőn áhított apple pont amd procikat akar használni.

    Egyébként tényleg az a véleményem mostmár hogy még látni sem láttál eddig normális android telefont. Amiket elmondassz mintha valami soha nem működne nállad. Vagy veled van a gond vagy a telefonod ha van egyáltalán ilyen telód a fos.

    És elárulom a snapdragonban pont az AMD féle z430 és az újban z460 grafikai mag van. Nincs gpu mi? Az amit linkeltem valsz el sem olvastad mire valók.
  • narumon
    #362
    Az hogy OpenGl támogatás az csak egy dolog. Két directx10 kártya között is lehet kétszeres (Vagy mégtöbb) sebesség különbség is.
  • narumon
    #361
    Azt tudod, hogy a link egy prototipust mutat be, és eleddig nem lehetett snapdragonos asus eeepct venni? Csak mert így helytelen, hogy azt írtad, hogy ezt használták az asus eeepck. Mivel jelenleg nagy részük Atom procit használ, (mint ahogy eddig is)
  • Ulkesh
    #360
    A 3GS önmagában fejlettebb GPU-t tartalmaz, mint amit a Snapdragonba integrálnak, másrészt az A4-be még ennél is gyorsabb megoldás került.

    "Ja és a snapdragon opengl támogatást tartalmaz tehát a játékok nagyrésze igen jól fut rajta."

    Erre írtam, hogy vannak gyártók (pl. HTC), akik a szükséges licencek megspórolása miatt nem tudják ezt kiaknázni. Hiába az OpenGL2 képesség hardveresen, ha nem használja a készülék. Lásd Desire, HD2 és az összes HTC eszköz. Persze lehet főzött ROM-okkal mókolni, ahol más gyártók rendszereiből visszafejtett driverekkel kísérleteznek, de ez sem stabil, sem gyors megoldást nem hoz.

    A Desire kiváló példa erre, 3GS-en még a HD-s MKV csomag is aránylag reccenés nélkül lejátszható (kodektől függően a hanggal lehet gond), de a H264-es 1080p-s videót simán viszi, ellenben Desire-n még a sima DivX lejátszás sem megy 8-10 fps-nél jobban és még ez is meg-meg akad 3-4 másodpercenként. Egyszerűen azért, mert mindent izomból a CPU-val csináltatnak, pluszban még az egész kóceráj egy JIT virtuális gépen fut még tovább terhelve a hardvert.

    Az AMD féle megoldást meg vicces dolog felhozni, mikor az Intel új mobil platformja picivel fejlettebb, de még azt is elkerülik a gyártók az eddigi mobil hardverekhez képest még mindig magas fogyasztása miatt.

    Senkinek sem kell olyan tablet, ami csak 3-4 óráig működik töltő nélkül.
  • sathinel
    #359
    http://en.wikipedia.org/wiki/OpenGL_ES
    http://en.wikipedia.org/wiki/OpenVG
  • sathinel
    #358
    http://www.mirror.co.uk/news/technology/2009/06/01/android-snapdragon-eee-pc-sighted-115875-21406544/

    Ja és a snapdragon opengl támogatást tartalmaz tehát a játékok nagyrésze igen jól fut rajta.

    http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10364&Itemid=22

    Tehát itt a megizmosodott snapdragon kétfejű sárkány:D
  • narumon
    #357
    "Csak egy érdekesség ezt a procit használták az eepc asus gépekben"

    Mármint mit?
  • narumon
    #356
    Én ha jól látom azt írta, hogy a 3D gyorsító hiányzik a CPU mellől, anélkül meg hiába gyors a CPU ugye egy játéknál ha azzal kell kiszámoltatni a 3D ojjektumokat.
    A technikai specifikációkkal én egyébként nem vagyok tisztában tehát fogalmam sincs, hogy egy HTC Desire-ban van 3D grafikus mag vagy nincs és az milyen sebességű a 3GS-ben találhatóhoz képest.
  • sathinel
    #355
    Kínában nem szaroznak ez már vagy az 5. variáció amit látok ipad másolatra.

    http://www.youtube.com/watch?v=S_5CrXaZPNE
  • sathinel
    #354
    Ja és a samsungnak az SGI-től kelett licencelnie a grafikus magot a prociba. ezzel és egy két új dologgal álltak elő. A snapdragon meg most fog kihozni szintén új generációt:D
  • sathinel
    #353
    ) Gondolom akkor a piac nagyrésze hülye hogy a köv generációs AMD cpu-gpu megoldás lehet az ellenfele a snapdragon procinak. Hardwares gyorsítás pl Flash futtatást is gyorsabbá teszi nembeszélve hardware-sen HD ready videókat játszik, stb.

    Csak egy érdekesség ezt a procit használták az eepc asus gépekben, a sony,LG, Dell és nokia is most használja, és a lenovo is ami nem kis piac. Főleg hogy évvégén, ősszel jön a dualmagos ami 1080p Full HD videókat is

    "8X72: dual-core, each core clocked at 1.5 GHz; capable of decoding 1080p"
    Egy kicsit más proci mint amit megszoktunk egy telefonban.

    A samsung csinálja az Iphone prociját ami nem rossz, de nem annyira fejlett mint a snapdragon procik. És egyre közkedveltebbek. Elég megnézni milyen cégek kezdték el használni.

    Itt van pl ipad, iphone, snapdragon chip test:
    http://www.anandtech.com/show/3633/apples-a4-soc-faster-than-snapdragon

    Érdekes eredmények. Honnan vetted egyébként hogy gyorsabb a cpu-ja a normál iphone-nak? Vagy ez is csak megérzés volt?
  • narumon
    #352
    "Az Iphone-od kívül hány Apple termék is van a birtokodban?"

    Egy sincs. Miért? Kéne, hogy legyen?

    "Pedig te nagy fannak vallod magad..."

    Soha nem vallottam apple fannak magam, ezt már itt jól szituált "PCs" ütletemberek aggatták rám. Jah meg azt is, hogy sznob vagyok mert iphonet használok (amit változatlanul nem szándékozom jelenleg lecserélni semmire.)
    Amit írtam azt meg csak arra írtam, hogy sok barátom dolgozik angliában pl és az én egyheti fizetésem több mint nekik a havi. Akkor most mivan? Szerintem semmi, erre nem kell mellet verni.
  • GregSB
    #351
    Jó olvasást!

    BTW, én már csak emiatt a 3 alkalmazás miatt vennék iPadet:

    http://www.youtube.com/watch?v=Qw5jH8GN12U
    http://www.youtube.com/watch?v=wqRySs0Uo2U
    http://www.youtube.com/watch?v=pcWlh_5mn10

    Megspórolok nektek egy felesleges kört: hülye sznob birka kecseg vagyok!
  • Ulkesh
    #350
    " A multkor meg vagy te vagy valamelyik idióta társad kezdte összehasonlítani az iphone prociját a snapdragonéval. "

    Tekintve, hogy a Snapdragon magasabb órajelen hozza az iPhone procijának teljesítményét és a társított GPU meg sem közelíti az iPhone 3GS-ét, nincs mit hasonlítani. (Nem kell okoskodnod, ezt konkrét tesztek bizonyítják és nincs jelentősége, hogy végül is mibe van beleépítve.) Az meg külön vicces, mikor egyes gyártók pár cent spórolás miatt nem vesznek meg adott licenceket és még azt a teljesítményt sem tudod kihasználni, ami egyébként ott van a gépben (lásd HTC Desire és a GPU szinte teljes mellőzése).


    Majd most lesznek érdekesek a Snapdragonok a kétmagos megoldások bevezetésével.
  • syn7h37ic
    #349
    IQ huszár...
  • GregSB
    #348
    Nézd mán', a Gúglinál is elszapodotak az agyatlan barmok!
  • GregSB
    #347
    Akkornézd meg itt az első 10-20 kommentet. Az anti-Apple aktivisták se jobbak mint az általad leírt Apple rajongók, egy fokkal se...
  • GregSB
    #346
    Én 1 meleget ismerek, ő Asus-t használ és Win7-et.

    Minden Asusos és Win7-es buzi!
  • sathinel
    #345
    Az ne beszéljen aki fogyasztásnál a procit hozza fel hogy mennyit kéne fogyasztnaia a gépnek mikor dualvidkari van, és az alaplap is ehhez van kialakítva. A multkor meg vagy te vagy valamelyik idióta társad kezdte összehasonlítani az iphone prociját a snapdragonéval.

    Kb jól tükrözi a hozzászólásod hogy mennyire agyatlanok védik az apple-t. Linkeljem a multkorit mikor beégtél hardware téren?

    A melegeket azért hoztam fel mert nekik fontos volt a kinézete. Kb mint ahogy sok csaj választ. A férfiak nem igazán szoktak ilyen szemszögből választani csak ha valami nem stimmel.
  • Ulkesh
    #344
    "Hogy ki a bunkó, arról vitatkozhatnánk, miután kétszer leírtad, hogy nekem ez meg az a tétel vajon mennyire fájhat anyagiakban, és vajon milyen csoró is lehetek..."

    Azért ennek a beszólásnak volt előzménye a részedről, csak persze ezt hamar elfelejtetted..

    "Ezzel nem különben..."

    A gond az, hogy ez nem nagy szám ma már, másrészt nem dicsekedés, hanem ez a konfigom, amit más is kiír.