30
-
Szikorarobi #30 Cím: Számítógépes vírussal fertőzte meg magát egy brit kutató
Lényeg: Nem fertőzte meg magát egy brit kutató.
Eszközöket fertőzött meg egy brit kutató számítógépes vírussal.
Ez nem annyira érdekes mi? Kedves Berta Sándor.
-
#29 fail -.- -
qwas #28 Az SG szinvonala nem tudom, hogy tud e még lejjebb süllyedni. -
Exen #27 mcganyol!
Először is, ehhez nem kell kutató, egy sima programozó vagy az átlagosnál picivel több tudással rendelkező személy, szóval igenis felesleges ezért egy rakat pénzt kifizetni. A másik, hogy beültetni tök fölösleges volt, ennyi erővel lehetett volva a zsebében is. A harmadik, hogy ezt istenkirályságként publikálni is elég pofátlanság. A nyegyedik, hogy igenis ez egy rossz bulvár cikk, a címe félrevezető és úgy egészében használhatatlan. A cikk írójának feladata az is, hogy ellenőrizze a forrást, de mondok még jobbat, hogy legyen józan paraszti esze, mert tudod ha egy hülyét követünk, ne csodálkozzunk ha zsákutcába (vagy szakadékba) jutunk. Ez mindazért bosszant fel mérhetetlenül, mert régebben ez egy tuti kis lap volt, mára a cikkek fele nem is érdekel, egy részünk, mint ez is, pedig felbosszant, mert siralmas. Tudom, ha nem tetszik, nem kell olvasni, de én a régi nomrális lapot szeretném.
A teljesen másik dolog, hogy ha a felhasználóba beleültetnek egy ilyen chipet (ami igenis nagyon hasznos) akkor aláíratnak vele egy felhasználói szerződést, ha pedig valaki olyan hülye, hogy elolvasás nélkül, vagy a biztonságról való meggyőződés nélkül ír alá valamit, hát szenvedlyen. -
krajcsovszkig #26 http://hackerguide.uw.hu/index.php?page=humanwga
:D:D -
nextman #25 Azért szerintem az valós veszély, hogy egy hacker betámad mondjuk egy kórházi gépre, és azon keresztül elér ilyen eszközöket. Erre világít rá ez a cikk.
És soroljátok itt a biztonsági megoldásokat, de tökéletes biztonság nincs, vagy a programozó vagy a felhasználó hibájából mindig vannak kiskapuk. Csak nem mindegy, hogy a weboldaladhoz fér hozzá egy támadó, vagy a pacemakeredhez. -
#24 Ez butaság. Gyakran történnek katasztrófák, balesetek, ahol nemhogy iratokat nem tudnak összevakarni a sérültekről, de még a személyazonosságukat sem tudják megállapítani. Elég ha csak valami kevésbé divatos allergiája van valakinek valamelyik gyógyszerkomponensre (lásd. én) és a kezeléssel azonnal kinyírnák. Ilyenkor jó az RFID, mert az az emberBEN van, így akár holttestek azonosítására is szolgálhat, de rengeteg sérültet is meg lehet emiatt menteni. Rendkívül hasznos, ha az embereket lehet azonosítnai és információkat kiolvasni róluk. Nyilván hátrányai is vannak, de nem sokkal több, mint a sima iratoknak, viszont az óriási előny megkérdőjelezhetetlen.
Jobbat mondok. Pl. egy elveszett idős, vagy gyermek azonnal azonosítható, épp úgy, mint a csipes kutyáknál. Ez is fontos.
Sorolhatnám, de aki nem érti mi az előnye az RFID-nek emberbe ültetve, az úgyis túl sötét ahhoz, hogy elfogadja a "szabadságjogai" megkurtítását a saját érdekében... -
#23 Holott egy egyszerű TAJ kártya is elég lenne.
Hasonlít ez kicsit az űrhajós viccre, mikor a NASA űrhajósai nem tudnak írni a sújtalanságban ezért kifejlesztenek egy tollat többszázmillió dollárért amivel aztán tudtak súlytalanságban írni meg miegyéb. Az oroszok ceruzát használtak... -
#22 Annyi az egész, hogy meg kell oldani, hogy az ilyen adatokat csak a kezelőorvos, vagy kórházi megfelelő jogosultságú alkalmazott tudja átírni, azt is csak a tulaj beleegyezésével (pl. one time password token kártyával, vagy egy smart kártya e célra).
Asszem pont a németek használnak pl. az egészségügyben smartkártyákat. Azt sem lehet csak úgy írni, főleg nem jelszó nélkül, de még kiolvasni sem triviális. -
#21 Ehhez csak annyi kell, hogy ne lehesssen írni nyakra főre az RFID-et, csak védett módon, titkosítva, jelszóval stb., olvasni meg lehet továbbra is szabadon. Ámbár kéne ahhoz is egy titkosított tároló rész, pl. olyan szenzitív adatoknak, amit egy rendőrség kiolvashat, de magányszemélyek nem. -
teddybear #20 Nem azért, de vérátömlesztés előtt mindig tesztelni kell az alany vércsoportját. Egyszerű rutinelőírás.
Rosszul is tudhatja, ha egyáltalán tud beszélni, és ha nem kompatibilis vércsoportú vért kap, akkor azonnal meg fog halni.
Hogy a cikk bulvárosan lett megfogalmazva? Hát hozott anyagból ennyi telt. -
mcganyol #19 érdekes, hogy nem értitek ennek a kutatásnak a fontosságát!
az hogy bulvárosan lett fogalmazva a cikk, nem Mark hibája.
gondoljunk csak bele, ha megfelelő informatikai kompetenciád van jelenleg és haragszol valakire, letörölheted az emailjeit, meg tönkreteheted a windózát. viszont ha a csórikám rfid-jén lévő adatait/kórlapját tudod átírni és súlyos beteg, vagy balesetet szenved és a kiérkező mentősök szentírásnak veszik az rfiden lévő információkat akkor félrekezelik és belehal. (ehhez elég lehet a vércsoportját átírni! próbálj meg beadni egy deci b-s vért egy a-s embernek...)
ennél még az is jobb ha nincs rfid-je, akkor elötte tesztelik a vércsoportot... -
teddybear #18 Tudom, hogy csak hordozó ez a korlátolt, de nem ezt írják! Hanem azt, hogy a pasit fertőzték meg egy számítógépes vírussal!
Ami pedig a kutyám csipjét illeti, ha egy vírus kitörli a tartalmát, akkor még mindig ott a papír oltási bizonyítvány. Amennyiben ez fontos, akkor vagy felülíratom az eredeti csipet, vagy kap másikat. -
Szikes #17 Ezt a sok baromságot! Az RFID-eket is lelehetne védeni WEP-pel, meg WPA2-es kódolással. Meglenne a rendőrségnek , meg azoknak az illetékeseknek a számítógépében a kód, akiknek mindenképp szükséges a hozzáférés. -
oneman #16 na én a mai nappal töröltem az sg-t a linktáramból... -
MacropusRufus #15 nem az ipsének kellene megbetegednie :) hanem ő maga a szgép vírus hordozója. Minden rfid leolvasót meg tud vertőzni, akik tovább tudnak fertőzni rfid chipeket.
Gondolj bele, hogy ha az rfid chipel felszerelt kutyának egy vírus kitörli az oltási bizonyítványát. -
Exen #14 Tudom, hogy a bulváros baromság hozza az olvasót, de ez azért már a dolgok legalja. Én is csak azért olvastam el, hogy leírhassam az alábbi sorokat. Egyrészt nagyon nem az embert fertőzte meg, hanem az éppen benne lévő RFID chipet, amit felesleges volt beültetni, ez is csak a kutató hülyeségét és hozzá nem értését szimbolizálja. Másrészt meg normálisan kell leprogramozni és megalkotni azt a chipet, és akkor nincs probléma. Ez csak példa az informatikusok és hardvertervezők (nem tudni melyik volt éppen hülyébb, valószínűleg az előbbi) hozzá nem értése miatt adódik. Ezt könnyen ki lehet küszöbölni.
Összegezve nagyon szomorú vagyok, hogy egy napon legalább 2 teljesen értelmetlen, bagater, és hülyeséget tartalmazó cikk jelenik meg egy egykor normális lapon. Tudom, tudom, az olvasószám, de egyszer visszanyal majd a fagyi és bizony ettől már csak a "tisztelt" cikkíró úr a ... sajnálatosabb, hogy erről képes írni. -
dzsagon #13 Ennél nagyobb ökörséget én még életemben nem hallottam! -
teddybear #12 RFID-chipet ültettek be a kutyámba is. Mégsem tekinti senki cyberdögnek. Ez úgy hülyeség ahogy leírták. A számítógépes vírustól meg a pasi szervezetének semmi baja sem lesz, mert semmi köze hozzá.
Tényleg mennyi hatásvadász, feltűnősködő seggfej van már! -
MacropusRufus #11 Nos, lehet rfid chippel ellátott rimtusszabályzó is. De, mint a cikkből is kiderűl sok ember használja már a saját orvosi adatainak a tárolására, arra az esetre, ha esetleg valami miatt nem lenne kommunikáció kész állapotban.
Namost elég ha a chip-en átírja valaki az orvosi adatokat, pl. az illetőnek magas vérnyomása van és ezt a bejegyzést kitörlik, eléggé nagy eséllyel komoly gondott okoznak neki. Esetleg az személyes azonosításához süzkséges adatokat nullázom le, gy.k. amíg magához nem tér addíg ismeretlen, de legalább is baromi nehéz azonosítani. És még lehet soroloni.
Haverokkal ment a vita, hogy lehet-e olyan retrovírust csinálni ami eredetileg szgép vírus, de a "rombolását" az emberben fejti ki. Mi akkor a viszonylag nagyfrekvenciás mágneses mezőket tanulmányoztuk + az ehhez tartozó gépeket (pl. MRI). Abból indúltunk ki, hogy elméletileg az emberi agy alfa hullámai megváltoztathatóak egy külső behatással. Ha nagyon leviszem akkor depis lesz az illető, ha meg megnövelem a frekit akkor meg pszihopata.
Ez az rfid-s dolog viszont nagyságrendekkel egyszerübb, ui. egy idő után ez lesz a kézenfekvő, gy.k. a fél világ rá fog épűlni és akkor lehet a legnagyobb csapást mérni a chip viselőire. Rfid chippel lehet egyébként fizetni is, és nem csak orvosi adatokat tárolhat.
"Ezzel csak azt bizonyította hogy szarok AZOK az RFID rendszerek. "
pontosan + arra, hogy a sok idióta milyen felelőtlenűl használja a teljesen kiforratlan technikát
-
mynameisbence #10 A cím is szar mer nem magát fertőzte meg a fickó hanem a chipet -
#9 Ehhez miért kell beültetni az ujjába? Nekidobja távolról az rfidcsiprizsszemet az érzékelőnek és már megfertőzte ezek szerint. -
philcsy #8 Már van: média -
NullZ3r0 #7 Zárták volna karanténba...
Olyan vírus mikor lesz, ami emberek tudatát fogja feltörni? -
#6 Nodeha egy wifis okostelót nyelsz le ami wifin próbálja okos szoftverrel megfertőzni a nyitott hálózatokat, akkor minden nyitott hálózat reszkethet tőled, a humán wifi vírushordozótól! :D Persze a töltő dugóját bele kell ragasztani és a kábelt utánanyelni alaposan, hogy tudjad tölteni a telót, mer a wifi amúgy is sokat fogyaszt. Nomeg a telót savmentesen be kell csomizni valamibe (kiönteni műanyaggal/műgyantával). -
Bhalage #5 jujcikk
-
zsottya #4 Gerygrey: sőt reggel amikor felkelsz nem látsz semmit csak a win7 boot képernyőjét :D csak vigyázz a kék halállal :D -
#3 egy brit kutató
Én alapból fenntartással kezelek minden ilyen brit tudósos hírt...
Ez egy baromság. Ha én lenyelek egy Micro SDHC kártyát, amin Windows 7 telepítő van, akkor "installáltam" magamra a rendszert? -
philcsy #2 Hülyeség. Azok a gyenge pontok bezárhatóak.
Ha a RFID és a szívritmusszabályzó között nincs összeköttetés akkor mit csinál? Ezzel csak azt bizonyította hogy szarok AZOK az RFID rendszerek. -
Rotcsa #1 RIFD=New World Order??