57
  • sz4bolcs
    #57
    omg, Phoenix, téged is xenu seggéből rángattak elő?
  • snakekiller
    #56
    AZ E=mc2 valóban kissé túlértékelt eredménye Einsteinnek, de, hogy az impulzus fogalmából egyszerűen következne, arról szó nincs, a hasonlóság csak formai. Egy gyönyörű szép, egyszerű formát öltő fizikai következménye a relatívitás elvének.
  • WoodrowWilson
    #55
    Miért van az, hogy tőled eddig egy darab érvet nem hallottunk még, csak a fika folyik belőled alpári stílusban?
  • snakekiller
    #54
    Gauss nem titkolt el semmit, hogy mást ne korrigáljak. Ő maga önállóan is felfedezte azt amit ifj. Bolyai, csak oly sok minden mással együtt nem érezte publikálhatónak és csak id. Bolyainak (akivel jóbaráti viszonyt ápolt) említette, hogy fia munkásságában a sajátját látja viszont. Szokás mondani, hogy ha Gauss nem lett volna megszállott perfekcionista és minden eredményét időben publikálja, évtízedekkel ugrott volna előre a matematika fejlődése.
  • Kara kán
    #53
    Hún vagy, te Kelta?
    Még az "igazak" álmát alszod, mi?
    Ha felébredtél, és megmostad a szemeidet, olvasd el a galatáknak szóló leveleket. Abizony. :-)
  • Kara kán
    #52
    Azért én a te szemedben is látok egy nagy gerendát. Nem az enyém tükröződése, mert azt kicsinek látnám. :-)
  • kukacos
    #51
    Ez nem politizálás, én csak őszintén érdeklődöm a világnézete iránt. Azt csak lehet, nem? *ártatlan bociszemek*

    [Nézd, ennyiből az már kiderült, hogy RealPhoenixxx lényegében csak arra alkalmas, hogy az állatorvos végre fájdalommentesen elaltassa. Viszont annyira ciki, hogy nagyszerű elrettentő példa. Hadd lássák csak elvbarátai, milyen nívós csapattagok veszik fel a divatkurucot és divatzsidózást, kikkel is fociznak egy ligában.]
  • Kara kán
    #50
    Tudod, mit, te Kelta?
    Amíg ilyen van, lesajnálom, hogy mit mondasz te.
  • Kara kán
    #49
    Tudod mi vagy te?
    Egy részeg ember, aki jogosítvány nélkül a forgalommal szemben vezet.
  • Kelta
    #48
    hát igen..bagoly mondja....látom, megtalálta zsák a foltját....

    hát beszélgessetek magasröptűen...látom mindkettőtöknek nagyon megy ez...
  • Kara kán
    #47
    Hú, te mekkora medveállatka vagy.
    Paff!
  • Kelta
    #46
    3 milla? életedben nem láttál még annyi pénz összesen, piciny primitív életszerű tákolmányka...

    mért állok le egy véglénnyel?...(bocs véglények, hogy együtt emlegetem veletek................ezt)

  • Kelta
    #45
    Nehogy már engem intsél csendre, rendre...talán előbb olvasgass kicsit...mielőtt okoskodsz
  • RealPhoenixx
    #44
    Kelta:
    Arrol nem en tehetek, hogy megtanultal irni, de mondatot ertelmezni nem, igy ezert az altalad irt dolog pontosan read illik: "látható..akkora iszonyat primitív tahó állat vagy".

    A bocsanat keresedrol pedig csak annyit: csak a barmokra jellemzo ez, mert mindig baromsagokat csinalnak, ez nalad ezert nem is lehet maskent, hiszen te magad is ... vagy! - de azert jo volt rajtad mulatni, thx


    Kukacos: "azért van egy szint, ami alá nem merészkedem" - nyilvanvalo az oka, mert te a legalso szinten vagy :) -te is vicces figura vagy, csak igy tovabb, teged is elvezet volt olvasgatni :) -hehehe


    NB: csak annyit jegyeznek a temahoz, hogy egyesek meg ma is ugy tanuljak, hogy Einstein csinalta az atombombat, iszonyu vicces :) -szinten masok hulyesegen, megint tok elvezetes nevetni, csak azon nem tudok nevetni, hogy csak 3 millat kerestem tavaly nettoba :(
  • Kara kán
    #43
    Ne politizálj, mert ráduszítom a moddereket.
    Kelta kollegina is jó lenne, ha sétálna egyet, mert nem esik. Buja májusi hangulat van, hátha kiszellőzne a feje, vagy ami a nyakán ül, a hülyeségektől.
  • kukacos
    #42
    Viccesebb napjaimon én is benne vagyok egy kultúrált anyázásban, főleg így hét vége felé, kikapcs végett, de azért van egy szint, ami alá nem merészkedem.

    Annyit hadd kérdezzek már még meg: ugye Jobbikos szavazó vagy, és utálod a zsidókat-cigányokat?
  • Kelta
    #41
    Rád is érvényes:..olyan sötét vagy hogy a negro világit a szádban...köpködni tudsz..de arra amit írtam egy szóval sem reagáltál..(matek nobel) ebből kb. látható..akkora iszonyat primitív tahó állat vagy, hogy vadászidényt kéne kiírni rád :)

    Bocs, skacok, az alpári stílért..de az ilyen véglények még kiváltják belőlem néha :)




  • n3whous3
    #40
    Most csak példának hozzam fel az Immerman-Szelepcsényi tételt bonyolultságelméletből, amiben az a poén, hogy Immerman 1 évre Szelepcsényire bizonyított be egy bizonyos dolgot. És nézzétek, a tétel nevében mindenhol immerman neve szerepel elöl, pedig kb egyáltalán nem kéne. Persze ha fordítva lett volna, Szelepcsényi neve fel se merül.
  • Kara kán
    #39
    Atyámfiai!

    Egy dolgot szögezzünk le: a tudósok is emberek: hiúk, rigolyások, beképzeltek, stb. stb.
    Ilyen volt Platon, Paracelsus, Newton, Tesla, és még sokan mások.
    Ilyen vagyok én is.

    Hogy messzire ne menjünk, Bolyai János nem-euklideszi geometriáját a nagy Gauss irigységében elhallgatta. És még hány olyan MAGYAR van (nyisd ki a szemed djhambók!), akit a nemzetközi tudományos világ lenézett, elhallgatott, sőt, el is lopták a cuccait.

    Évekkel ezelőtt dumáltam egy valakivel, és azt ajánlotta nekem, hogy próbálkozzam a NASA-nál. A francokat, minek toljam az amcsik szekerét? egy marék ezüstpénzért? Igazából az ember itthon nem igazán tud érvényesülni, pénze sincs, meg elég parlagiasság van, de akkor is, csak a pénzért kimenni Ámérikába, hát....
  • RealPhoenixx
    #38
    Kukacos:

    "Dörmögő Dömötörön még nem nagyon jutottál túl" - hat igen, ez latszik rajtad egesz pontosan.

    "félrevezetett primitív bunkók tulajdonítanak jelentőséget" - pont mint amilyen te vagy, hiszen ezekszerint olvastad oket nyilvan, hiszen honnan mashonnan tudnal errol, szepen viritod hogy milyen agyatlan vagy, de nem baj, en hidd el nem fogok azon faradozni, hogy olyan valamit megtanitsak neked, amit mar altalanos iskolaban probaltak beled verni (minden bizonnyal).

    Igy ezert neked azt tanacsolom: ne kezdj semmivel, inkabb menj el foldturonak, mert ugy talan tobb hasznot tudsz hajtani

    Jah es meg valami:
    "Einstein 1909-ben kilépett a szabadalmi hivataltól. Az általános relativitáselméletet 1915-ben hozta le, sok évnyi jól dokumentált tévút és keresgélés után." - jah, es nem dolgozott, nem is evett, nem is szart es nem is mosott, csak volt a nagy vilagban, kapta a penzt a kutatasaiert, hiszen volt sok sok barom aki megelolegezte a bizalmat, es fizette a dolgait, sot!
    Ezzel is csak az egyugyusegedet bizonyitod, latod latod mekkora .... fej vagy? /gondolom a valasz reszedrol: NEM/


    Kelta:

    "értő olvasás nem erősséged azt látom (más sem)" - latom, pont magadbol indulsz ki, szep hogy ilyen szepen elismerted hogy mi a jellemzod, de hidd el, nem kell, hiszen mint eszrevetelezted, valszeg amit ide vesek sem fogod fel agyilag, szval csatlakozz pls kukacoshoz, es szerezz gyorsan magadnak egy asobotot.

    Mutogatni pedig nem szep dolog - csakhogy a tenyeknel maradjunk

    Es akkor meg itt kohogsz ertesrol meg olyasmikrol hogy masok nalad gyengebb elmejuek, nah megint megmutattad hogy ertelmileg merre is vagy talalhato! - hehehe - csak rohogni tudok rajtad, szep *szorakoztatnak az ilyen figurak nagyon* :)


    djhambi:
    "A természettudomány és a szabadalom ég és föld." - bizony baratocskam, szamodra az, hiszen egyertelmu a te okos fejed is tulsagosan lefele huz! :)

    Es hogy mutassam azt hogy tenyleg (idezek tolled, olyant, ami tenyleg teged jellemez): "lol, mekkora tré vagy".
    Olvasd mar vissza mit irtal te fizika orakra jaro, de elarulok valamit: nem veletlenul kell meg fizika orakra jarnod, hiszen meg a tomeg fogalmat sem tanultad meg, es mar spanyol viasz fosonak tartod magad.
    Csak egyetlen egy peldat mutatok (azt a kiba sokat nem erdemes felsorolnom, amiket osszehalmoztal mar eleddig, raadasul en mar nem az isipadban csusztatom a szaros valagamat mint te): "a tömeg egy más mértékegységben mért energia"

    Maradjunk annal: tanulj meg, bar ahogy latom olyan embernek (hogy most a te szavaddal, read vonatkoztatva kozoljem neked a valosagot) mint te: "Hülyének lenni egy dolog, de a hülyeséget büszkén és ilyen hangnemben vállalni... " szinten egy asobot mellett a helye, kapard a foldet, es meglasd tobb hasznot hozol, mert ahogy elnezem a dolgaidat, hat eleddig siralmas!

    Hat kis baratom, azok utan hogy (megint teged idezlek, olyan irast tolled, rollad, ami pontosan illeszkedik read): "egyszerűen hülyeségeket beszélsz. És sugárban hányod a baromságokat" - szval csak annyit mondhatok: hogy a magyar allam ne dobja ki altalad az ablakon a lovet, tenyleg igyekezz foldet turni menni, mert tunkeppen csak lopod masok penzet (eleddig nagyon ugy tunik)!


    Dracad
    Hogy mekkora gyoker kicsirigo lehetsz, hogy csipogsz, hehehe - ez aranyos, mint a napos csibe :)
    Vagy egy elmegyogyobol levo internetre szabadult 60 eves kis picsa, akit nagyon varja mar a seggbekukit; Ugy kb egesz pontosan 60 eve :) -hehehe
  • Dracad
    #37
    RealPhoenixx : páran már megaláztak de én se hagyhatom ki.

    Az emberi tudomány mindig és minden esetben az előző generációk által felhalmozott tudásra épül. Seggfej.

    Most pedig tényleg menjél inkább dolgozni, hisz ha a magadfajta is csak otthon tesped, ki fogja kivinni a pizzát a fontos embereknek?
  • djhambi
    #36
    "Es akkor johetne tobb nyogdecseles is ennek a remek tolvaj kapcsan, de mivel mint mondottam, senki sem tudja hogy pontosan milyen otleteket meritett masok szabadalmaibol, szval"

    1. A természettudomány és a szabadalom ég és föld.

    2. A természettuomány csak úgy fejlődhet, ha megtanuljuk azt, amit elődeink kitaláltak már, és mi is hozzárakunk. Ergo egymás gondolataiból, ötleteiből táplálkozunk, így nem kell mindenkinek a tűz felfedezésével kezdeni.

    3. Mutass bizonyítékot a lopásokra, ne csak vádaskodj!

    4. Gyere be egy fizikaórára hozzánk, és ott elmagyarázzák nekd, hogy mi is volt Einstin zsenije, amíg ezt nem teszed meg, ne formálj véleményet olyan dologról, amihez nem értesz!

    5. "Jah, alig varom valaki benyogje az E=m*C negyzetes kepletet, huha, de nagy dolog volt kitalalni azt, amit mas mar joval korabban kitalalt, kar hogy azt a mast ugy nevezik: impulzus"

    lol, mekkora tré vagy. A tömeg-energia ekvivalencia az nem impulzus. A képletnek nem ez a fizikai tartalma. A tartalma az, hogy "a tömeg egy más mértékegységben mért energia". Hülyének lenni egy dolog, de a hülyeséget büszkén és ilyen hangnemben vállalni... Ez a tré dolog az, ami miatt itt tartunk, ez nem a külföld hibája. Nem a cionisták, nem a buzik, nem a kommunisák hibája. Az ok a magyarokban keresendő.

    Epikurosz #21: ne fertőzzön meg tégeg minden hülye gondolat. A tudomány elsajátítása nem ötletlopkodás. Einstein három Nobel-díjat is kaphatott volna három munkájáért. Forog a sírjában, hogy a sötét középkorban élő tudatlan barbárok polgárpukkasztásból vádolják. Einstein pl. a spec. rel. elm. megalkotásához rengeteg szellemi munkát végzett, amit előtte senki sem, ugyanis egy teljesen más gondolkodásmódot igényel, ami a hétköznapi tapasztalatoktól néha eltérő lehet. Az idő relatív voltának megértését nem lehet összelopkodni. Merített Lorentztől, de benne ért meg a gondolat, és ez bizonyítja szellemi nagyszerűségét. Aztán ebből felépített egy egész viágot, ami a mai napig helytálló. Ha csak egy kókler lenne, akkor saját tudóstársai ezt észrevették volna.

    #30: "Vele kapcsolatosan igyekeztek jo sokat ferditeni, a koztudatot"

    Az úgy volt, hogy Einsteinnk volt egy "boszorkány titkárnője", és ezt idéztem a Csurgayné tanárnőtől, aki A fizika kultúrtörténete c. tantárgy során erre külön kitért, szóval ez a boszorkány titkárnő elrejtett Einsteinről olyan írásos dokumentumokat halála után, melyekről azt gondolta, hogy csorbították volna a "fényét", ezzel is a valóságot eltorzította. Ez a titkárnő magánakciója volt, hogy Einstein fényével ő is több fényt kapjon. Ez nem összeesküvés-elmélet a világ fizikusaitól, hogy Einsteint fényezzük.

    #33: ez egy rakás hányadék, és ezt most meg is kéne indokolnom, de ez több évbe telne, olyan alacsony szinten ismred a fizika felépítését, a tudósok munkáját, a természettudományos módszereket, tudok javasolni olvasnivalót szemlélettágításnak, ami tudás ismeretével nem állítasz ilyen szamárságokat. Feynman - Tréfál, Feynman Úr?, Simonyi Károly - A fizika kultúrtörténete, és egy kis tudnivaló a speciaális relativitás elméletről: A speciális relativitáselmélet

    Ezen anyagok feldolozása és a számonkérések teljesítése után jogodban áll a véleményformálás. Addig is jogodban áll, hiszen szólásszabadság van, de egyszerűen hülyeségeket beszélsz. És sugárban hányod a baromságokat. egyél vissza az öntudatodból, és hidd el, mi megértően el tudjuk magyarázni, hol tévedsz.
  • Kelta
    #35
    értő olvasás nem erősséged azt látom (más sem)

    Hol írtam hogy matematikai Nobel díjat kapott??? okoska....

    Azt írtam, hogy NEM a relativitáselméletért kapott...

    ide másolom neked, a gyengébbek kedvéért:

    ". 1921-ben fizikai Nobel-díjjal jutalmazták „az elméleti fizika területén szerzett érdemeiért, különös tekintettel a fényelektromos jelenség törvényszerűségeinek felismeréséért”."

    Csak erre mutattam rá...hol is írtam a matek Nobel díjról???:)

  • kukacos
    #34
    Ez nem szépítés, ez az egy mondat megcáfolja a baromságaid.

    Ha bárkinek sikerült előtted eltitkolni, hogy Einstein zsidó volt, akkor a Dörmögő Dömötörön még nem nagyon jutottál túl az olvasnivalókon. Komplett könyvek léteznek, ahol a cionizmushoz való viszonyát tárgyalják stb.

    Csak hát az értelmes ember tudja, hogy tudományos munkássága megítéléséhez ennek a ténynek csak félrevezetett primitív bunkók tulajdonítanak jelentőséget, így egy ötsoros életrajzot nem feltétlen ezzel kezd.
  • RealPhoenixx
    #33
    Kelta
    Matematikus Nobeldij, Kelta kelj fel kerlek, es olvass utana a dolognak, olyan nincs, etc

    Jah es par infot meg osszeszedhetnel rola, mert kisse hianyos az ismereted, de mind1 (arrol nem beszelve, hogy olvashatnal konyveket, amelyeket 1 generacioval elobb toltak ki, merthogy internet nem volt mindig, masfelol megnezhetnel egy rakat doksi filmet is, hogy hanyba tesznek emlitest a szarmazasarol /mint mondottam 1 generacioval vissza/) --> nem veletlenul sokan nem is tudjak a megfelelo infokat, de neked mind1

    NB: amugy latom te nagyon okoska, hogy amiket letolsz, abbol konzekvensen kovetkezik, hogy az E=m*c negyzet az o munkaja, es az mar meger egy nobel dijat, nah oke okoska, akkor ezekszerint mar en is kaphatok nobel dijat, mert:
    K=m*f negyzet (igaz hogy meg mindig az impulzust irom le, mert mondjuk itt K egyfajta energia tartalom, amelyet nem a hagyomanyos vonatkozasba kell ertelmezni, ....)
    /lehet erre benyogod: nem erre kapta a Nobel dijat, hat nyogdecseld/
    /mint ahogy benyogted a rautalast, hogy koze nem volt a munkahelyenek a dolgaihoz ..../

    Nah tenyleg mennem kell melozni megint, pa
  • n3whous3
    #32
    már bocs, de beleírták, hogy németországból jött és zsidó származású és ezért menekült Amerikába.
  • Kelta
    #31
    Iiigen, és a Nobel-díjat, is csak úgy odadobják akárkinek...
    Abban az időben, amikor Einstein élt és dolgozott, sok sok kiváló matematikus és fizikus élt és dolgozott, (elötte is, persze)és nyilván támaszkodtak egymás munkáira, ötleteire...aki utána olvas annak egyértelmű, hogy nem kizárolag Einstein munkája a relativitás elmélet, egyik sem...de egy egységbe az egész elméletet Ő öntötte....egyébként máson is dolgozott...a Nobel díjat nem a realitivás elméletért kapta...egyértelmüen azért, mert nem csak az övé az érdem....ezzel nem mondtál újat....de tolvajnak nevezni???? főleg olyan embernek akinek gőze sincs az egészről :)

    Jaaa...és engedj meg egy kérdést....az a konfig mért van felsorolva a beirásaid alatt??? nem érzed röhejesnek?? már bocs :)
  • RealPhoenixx
    #30
    Kukacos:
    Tudom hogy elegge sokmindent probalnak szepiteni vele kapcsolatosan.

    Amugy pedig mondjuk ugy, hogy nem veletlenul nem ijak be a szarmazasat a tankonyvekbe meg egyebekbe, holott pedig a legtobb szemelynek a szarmazasat leirjak, sot azok szuleiket is sokszor.

    Vele kapcsolatosan igyekeztek jo sokat ferditeni, a koztudatot ..... (lasd: a tojas egezsegtelen, mert sok benne a koleszterin, s kozben pedig ....; vagy: Amerika a lehetosegek foldje .... /es meg sok mas hasonlo teveszme/)
  • kriszwells
    #29
    És szegény medveállatkát megkérdezték erről? Hogy akarja-e a dolgot? :)
  • Kara kán
    #28
    Hinnye, a szótárban az van, hogy guttapercsa...
  • Kara kán
    #27

    Majd küldök neked egy akó guttaperkát, hogy legyen valami elfoglaltságod.

  • kukacos
    #26
    Sétáltathattad volna te Gödelt évekig, akkor is legfeljebb piszok ragadt volna rád.
  • kukacos
    #25
    Einstein 1909-ben kilépett a szabadalmi hivataltól. Az általános relativitáselméletet 1915-ben hozta le, sok évnyi jól dokumentált tévút és keresgélés után.
  • kukacos
    #24
    De csak akkor ilyen strapabírók, ha lekapcsolták magukat. Olyankor meg lényegében nem is élnek.
  • Kara kán
    #23
    Egy oknyomozó tudománytörténész esetleg ráállhatna erre a témára. Csak be ne lőjék aztán az ablakait. :-D
  • RealPhoenixx
    #22
    n3whous3
    Remelem nem gondolod komolyan, hogy elsokent konyvtarakban jelenik meg barmi, ami a tudomanyokkal illetve talalmanyokkal kapcsolatos, foleg akkoriban, ha viszont igen, akkor menj dokihoz!

    Arrol nem beszelve, hogyha egy kicsit tobb fizikat tanulsz, akkor azokkal kapcsolatosan is eszrevehetsz dolgokat, amelyek ...., na de most mennem kell dolgozni, cseveregj magadba egy jodarabig, csa

    NB: utana nezhetnel annak, hogy hol es mikor dolgozott, ki miket adott be oda, etc, szval mondjuk ugy: szamara az volt maga a konyvtar (illetve hogy hol toltott tobb idot /es nem akarmilyent, hanem szabadidot!/)*amugy pedig bocsi azert, hogy a rozsaszin bugyis almaidat a valos tenyeken alapulo megvilagitasom megzavarta, nyugodtan hunyd le szemecskeidet, es .....*
  • Kara kán
    #21
    Annyiban igaza van, hogy egyeseknél szokás összelopkodni sok mindent, oszt saját név alatt kiadni. Régi szokás ez, elég csak a Bibliára gondolni, amely babiloni, egyiptomi görög és más forrásokból lett összefércelve, majd saját célokra tuningolva. A relativitáselméletet Einstein zsenialitásának tudni be, szerintem is túlzás. Ráadásul, Einstein csak úgy szívta el a tudást más emberektől, pl. Gödelt órákig sétáltatta, hogy kiszedje belőle a matematikai apparátust. Így könnyű!
  • Kara kán
    #20
    OFF:
    2008.03.10. 22:02 óta vannak a büntetőpontjaid?
    Eszméletlen!
    A tolvajokat nálunk nem büntetik olyan súlyosan, mint a gondolatbűnözőket.
  • n3whous3
    #19
    Te se gondolod komolyan, amit mondtál, ugye? Speciális és általános relativitás elméletet is könyvtárból kölcsönözte ki szerinted?
  • RealPhoenixx
    #18
    Már megint ennek a tolvajnak a neve merul fel, borzaszto latni.

    A vilag egyik legnagyobb szelhamosat ismet dicsoitik, mert senki sem kepes megadni a korrekt valaszt, hogy mi volt a sajat otlete, es mi volt az amit lopott a szabadalmi hivatalbol, ahol dolgozott.

    Igazatok van, ugy kell nagy koponyanak lenni, hogy egesz egyszeruen tolvajja valtok, mint Einstein.

    Jah, alig varom valaki benyogje az E=m*C negyzetes kepletet, huha, de nagy dolog volt kitalalni azt, amit mas mar joval korabban kitalalt, kar hogy azt a mast ugy nevezik: impulzus

    Es akkor johetne tobb nyogdecseles is ennek a remek tolvaj kapcsan, de mivel mint mondottam, senki sem tudja hogy pontosan milyen otleteket meritett masok szabadalmaibol, szval ......

    NB: amugy pedig csak annyit kernek, a fogalmakat ne kevergessetek mar ossze vissza (ha egzakt tudomanyok nyelvezetet hasznaljatok, akkor pls maradjatok meg annak jelenteseinel, es ne szerkesszetek korejuk olyan szavakat, amelyek kiba modon nem tartoznak oda, thx)