57
  • Kelta
    Ez a medveállatkákat Supermen hozta a földre...vazee, mindent kibírnak...+150foktol -250fokig, vákumot, 100x túlnyomást, világűrt.. 100e rad feletti sugárzást (ember 500 tol kinyiffan), ha nincs kaja, simán hibernálják magukat 100 évre...vazeee...emberek?? ezek a föld urai :)
  • kukacos
    Emberen több értelme lenne, mert be tudna számolni róla, milyen szuperponálva lenni. Csak sajnos a legedzettebb tokiói ingázó se bírja úgy a mínusz kétszáz fokot meg a vákuumot, mint a medveállatka... :) Ha hibernáljuk, akkor meg nehezen fog róla beszámolni.

Ugyanakkor ennek se lenne sok értelme, a legvalószínűbb filozófiák szerint a szuperponált ember csak meghökkenve kérdezne vissza, hogy milyen szuperpozíció. Schrödinger döglött macskája se fog visszanyávogni, hogy dehát ő félig még él. Számára az adott kifutás az egyetlen valóság.

Érdekesebb lenne, ha a szuperpozíciót vizsgáló tudóst szuperponálnánk a felszerelésével együtt... na, abból már talán lehetne valami újat kisütni.
  • djhambi
    És még csodálkoznak, hogy mi is csak az afrikai terriroristákról kommentelünk...
  • djhambi
    "A technika legyőzte Einstein kételyét"

Ezen mit kell csodákozni? Száz év alatt illett már... Megint ez a hatásvadászat, mi kell egy jó cikkbe? Egy ismert fizikus neve, ami mellett cáfolat vagy bizoyítás tartalmú szó van, egy kevés LCH, őssejt vagy NASA egy csipetnyi medveállatkával, hogy ne legyen túl száraz a cikk, fűszerként hiperhajtómű vagy új vírusok, és máris dőlnek a pontok! Pfff...
  • Kara kán
    Hun vagytok, legények?
  • Kara kán
    Nem értitek az egészet.
    Arról van szó, hogy a kvantumhatások analógiáját találták ki, mint ahogy a fekete lyukakra és a magfúzióra is van makroszkopikus analógia.
  • mbmc137
    Azért egy medveállatkát leuborkázni.. Ejnye-bejnye. :D
  • Balumann
    Az lenne a jó ha a pénz mindig ott lenne "véletlenszerűen" ahol éppen szükség van rá, hol az én táskámba, hol a tiedbe, hol a bankba :B
  • Zulu12
    Ez nem uborka nem látod! Ez egy szuperfejlett élőlény .
  • nextman
    Hát a táskában van is pénz meg nincs is, de ha kinyitod, megtudod..
  • n3whous3
    Én egy táska pénzen próbálnám ki a szuperpozíciót, egyszerre lenne a bankban meg nálam is, aztán megszüntetném az előző állapotot C:
  • culas25hc
    Talán ha a metró kerülne a szuperpozíció állapotába, akkor egyazon metróba töben szállhatnának. Sőt, el sem kéne azt indítani, csak megvárni, amíg a véletlen mozgás következtében egyszer csak megjelenik a célállomáson.
  • nextman
    Bauernek mindent bevallana.
    Amúgy egy medvén hány medveállatka lehet?
  • bvalek2
    Dehogy nincs értelme, már alig várom hogy embereken is kipróbálják, a japánok még több utast tudnának bepréselni vele a metróba
  • kukacos
    Nem úgy mozog, mint egy részecske, hanem a módszerrel megfigyelhetők egy nagyméretű, akár élőlény méretű tárgy kvantumos tulajdonságai.

Azaz Scrödinger macskája helyett megcsinálhatjuk Schrödinger medveállatkáját, más kérdés, hogy nem sok értelme lenne.
  • culas25hc
    Az utolsó bekezdésnek mi köze a cikkhez?? Nem vagyok fizikus, de a kvantumfizika alapjait én is tanultam. Szóval miért jó, ha egy medveállatka úgy mozog mint egy részecske?? El tudja mondani, hogy éppen hol jár, és közben elárulja az impulzusát is nekünk?
  • noland
    Guszta ez az uborka! :) vagy mi..