Fable III
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bár aki ilyen expo-ra elmegy,az már feltételez valami nerd skill-t,de ezek szerint nem törvényszerû😊
Aki nekem meg tudja fejteni ezt a rejtélyt....
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
magyarul jatszom kaptam egy olyan kuldit az akadamian hogy keresem meg a rejtelyek konyvet. ami elmeletileg kodbercen van. kodbercre erve eltunik az iranymutato feny. aztan ott bemegyek a vasutallomasra ahol a feny megint megjelenik es a lifthez vezet. beszalok lemegyek vele kiszalok a liftbol es a fenyecske visszamutat a liftbe. ezt a kuldit valaki lenyomta?
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
üdv
Steam name: Renato_Misak XBL gamertag: Renato Misak PSN: Misak_Renato
Steam name: Renato_Misak XBL gamertag: Renato Misak PSN: Misak_Renato
Legendary Weapons List
Swords
Avo's Lamentation
Beadle's Cutlass
The Casanova
The Love Sword
The Merchants Bodyguard
Mr Stabby
Really Sharp Pair of Scissors
Slimquick
Souldrinker
The Splade
The Swing Sword
Thunderblade
Hammers
Aurora's Shield
Dragonebone Hammer
Faerie Hammer of the Moon King
Hammer of Wilmageddon
Jack's Hammer
Lunarium Pounder
Mallet's Mallet
Scythe's Warhammer
Sorrow's Fist
Tannar's Glory
The Tenderiser
Trollblight
The TYPO
Pistols
The Barnumificator
Bloodcraver
The Bonesmasher
Briar's Blaster
Chickenbane
Desert Fury
Dragonstomper .48
Gnomewrecker
Holy Vengeance
The Ice Mainden
Mirian's Mutilator
Reaver Industries Perforator
Tee Killer Shooter
Rifles
Arkwright's Flintlock
Defender of the Faith
The Equaliser
Facemelter
The Hero's Companion
Marksman 500
Ol' Malice
The Sandgoose
Scattershot
The Shrieking Pilgrim
Simmons's Shotgun
Skorm's Justice
Swift Irregular
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Fable 2: késõi kõzépkor
F3: iparosodás korszaka
Tökéletes a meglátásod, pontosan ez a bajom a fõsztorival: nem elég "mesés" a kettõhöz képest... Szerintem egész egyszerûen nem hagytak elég idõt a fejlesztésre, minél hamarabb ki akarták adni az új részt (meglovagolva a kettõ sikerét), és ezáltal a játéknak kb. semelyik része sem lett eléggé átgondolva... A világkép tekintetében túl nagy ugrás ez a hirtelen ipari forradalom, jó lett volna valami cyberpunkosabb (kifejezetten valami hibrid technomágikus) átmenet elõtte, ami végül lett az szerintem nagyon kilóg a Fable világából, már-már túl földhözragadt...
A szentélybe meg annyira beleszerettek hogy a kedvéért beáldoztak mindent: nem azt mondom hogy nem lehet megszokni az új rendszert, nade ennyire mindent alárendelni kicsit túlzásnak tûnik.
A második rész (valóban súlyos problémának számító) "végtelen inventory" megoldására meg a dobjuk-el-az-egészet kicsit radikális (mondhatnám csúnya szóval hogy igénytelen) ötlet...
"Az üzletek vétele és a vagyon felhalmozás az akkor válik érdekessé miután király lettél, elõtte sok értelme nincs"
Na ja, ha az egész játékban nincs mire elkölteni a pénzt (tárgyak, fegyverek, ruhák és kaja hiányában) míg király nem leszel akkor valóban nincs sok értelme...
(Mondom, ezek a dolgok a kettõben olyan apró opcionális hangulati elemek voltak amik kedvéért érdemes volt az egész világot felderíteni, megtalálni pl. a vándor árúsokat, a spéci questadó ingatlanokat, stb...)
Na mindegy, végigviszem újra a kettõt és miután kiszórakoztam magam vele nekiesek megint a háromnak, és persze kíváncsian várom a negyedik részt (remélem abban már végre kicserélik az engine-t is).
"
De aztán el is kell veszteni azt az 5 millát nem? Legalábbis vmi olyasmi szöveg van ott,, hogy az érdemli meg ezt a ládát,aki a teljes vagyonát feláldozza, vagy vmi ilyesmi
PSN ID.: Beegabor
A kettõbe sem volt jobb a történet, max annyiban hogy az jobban hasonlított egy mesére, ugye ott volt gyermekkor, ott volt a zenedoboz, Albion mesés világa ( ami most nagyon megváltozott hisz itt az ipari forradalom és a városiasodás ) stb stb... nekem az jobban tetszett, de ez a rész max egy picit marad el attól. A feeling ugyan az hisz a játékmenet is 1:1ben ugyan az.
A térképt 2 gombnyomással szinte szempillantás alatt eléred mindig... pl a Dragon Agébe sem kevesebb idõ mire odabotorkál az ember a sok oldalnyi inventoryba ( nyilván pécén van hotkey hozzá mert ott van 101 gomb ).
Az üzletek vétele és a vagyon felhalmozás az akkor válik érdekessé miután király lettél, elõtte sok értelme nincs, de miután megszerezted a képességet érdemes gyûjteni, mert jól fog jönni., ráadásul ha 5 millió megvan akkor meg tudsz szerezni egy Legendary fegyvert ami a kincstáradban van abban a ládában ( nekem már nem sok kell hozzá ).
A fegyverpakkot letöltötted? 250 megás dlc amit a megjelenáéskor tettek fel ( nyilván már nem tudták beletenni a játékba hisz pár hete már ment a gyártás ), persze ezeket megkell szerezni, nem csak úgy az öledbe pottyannak. Ruha tényleg nincs olyan sok.
Aurorán voltál legalább? az egy külön bazi nagy terület sok felfedezni valóval, utána leszel majd király és jön a game másik fele.
Végén király leszel, de a nagy küldetés elõtt, helyre kell rázni Albiont a jó vagy rossz rendeletekkel.
Pozitívumok:
- Továbbra is viccesek a mellékküldetések
- Rohadt jó lett a fegyverfejlesztési rendszer, órákat el tudtam tökölni a tápolásukkal
- Végre a közel használhatatlan "Kövess!" emociós parancsot kicserélték a "kézenfogva vonszolásra"
- A gonosz kertitörpék viccesek
Negatívumok:
- Hihetetlen érdektelen ócska ripacs fõszál
- Kötelezõ "Szentélyhasználat", nincsenek "gyorsbillentyûk" semmire (térkép, questlog, stb.)
- Nincs inventory, tehát nincsenek vicces tárgyleírások, valamint röhejes hogy csak akkor látod mi van nálad ha eladni akarsz valamit
- Iszonyat kevés fegyver, ruha, kaja, miegyéb
- Minimális számú (és erõsen korlátozott elérhetõségû) könyvek (remek hogy csak a könyvtárban tudom megnézni õket miután lerakodtam a helyükre...)
- HP regenerálódás van, innentõl kezdve értelmetlen kaját venni, fõleg mert (inventory nélkül ugye) nem lehet "direktbe" használni õket
- Lebutított interaktivitás az NPC-kel (nekem hiányzik pl. hogy nem tudok "tömegre hatni" emocióval, hogy nem én választom ki mit akarok használni)
- A "Road to Rule" fejlesztési rendszer kissé lineárissá teszi a játékot... (sokáig nem tudsz pl. üzletet venni, stb.)
- NPC-s "barátkozós" küldetések... Na ezt nagyon nem kellett volna, az elsõ öt után a hajamat téptem a futárkodás-ásás megakombótól...
- Kissé kevés démonkapu az elõzõ részhez képest
Elõrebocsátom hogy nem játszottam végig a játékot (kb. a kétharmadánál beleuntam), és a persze a fenti negatívumok jó része apróság, de mint említettem olyan hangulati elemeket heréltek ki a játékból ami pont a többtízórás játszhatóságot szavatolta, és TELJESEN értelmetlen volt kivenni õket (illetve jópár a zseniális "inventory-reform" áldozatául esett).
Pedig kellene lenni.Ivertori nincs a játékban?
Összeszedtem egy csomó cuccot, de nem találom sehol!
Elõre is köszi!
Amúgy az F3-ban benne van ez a torony 😄 csak ki kell utazzunk egy településre, valami Uszodaerõdre vagy mi
every_body_tells_a_story
Egyébként Lucient alapból meg kell állítanunk, ha nem gyilkolta volna le, akkor is Lucien lett volna a fõboss.
every_body_tells_a_story
every_body_tells_a_story
de ezt a két cuccot félretéve, faja gém ez. 9/10 alapból 😄
Majd 4-5 hónap mulva én is meglátom, remélem addigra lesz egy pár DLC is és hozzá csapják a pc-és kiadáshoz.
Alapjaiban a Fable 2re épül minden, nagy változások nincsenek. A térkép szintén rohadt jó lett, lehet látni minden házat, az embereket felülrõl, így áttekinthetõ minden és lehet vásárolni is ingatlanokat így illetve mindenhova el lehet jutni azonnal, úgy hogy tudod mi vár ott, mi van ott.
Nagyon nem tudok mondani negatívumokat. A harc ugyan olyan 1 gombos, mint az elõzõben ( AC féle ) és elég bénának kell lenni hogy meghalj. Ez lehet negatívom továbbra is.
Grafika szép, változatos, hatalmasak a helyszínek és tele van élettel az egész. A zene hangulatos, az irányítás ugyan olyan mint a 2.ban. A story is jó, igaz nekem a 2. jobban bejött, de még csak a felénél vagyok a királlyá válásnak, ami amúgy nagyon ötletesen és valósan fel van építve. Most hogy itt az ipari forradalom Lugaskõ eléggé megváltozott és a hangulat az tényleg nagyon pazar. Az aranyos kis városkából egy mocskos, ipari város lett, amit átjár a fertõ a bûnözés, a szegénység a robotmunka.
Sok sok feladatot lehet legcsinálni amik jópofák, a szokásos humorral fûszerezve , ami nekem nagyon bejön, mindezek mellé kiváló az angol angol szinkron, de hát nem is csoda, mert filmsztárok adják alá a mondanivalókat.
Mint a Fable nagy kedvelöje örülnék neki ha hibátlan lenne de azért ugy volna teljes a kép ha arról is beszélnél.
- egyátalán ninc hud!, csak akkor jön elõ egy kis valami, ha harcolsz és használni akarsz pósönt, ételt, vagy idõlassító varázslatot stb... elegéns megoldás, nekem személy szerint nagyon tetszik, mondjuk a Fable 2be is szinte felesleges volt a HUD, de ott volt még, hisz nem tudsz meghalni, meg nem is nagyon lehet, fõleg ha van nálad valami életerõ és benyomod ha elkezd piroslani a képernyõ
- ez nem rpg, hanem egy mese/kaland lehetõségekkel, elég jól kitalált játékmechanikával. Ha kihívásra vágyik valaki, akkor ennek neki se kezdnej, mert ebbe nem fogja megtalálni... egyedüli kihívás a dolgok megkeresése, az összes küldetés teljesítése, illetve tartani magunkat az elveinkhez vagyis jó vagy rosszak leszünk, hogy segítünk, milyen módon történnek a dolgok, az csak rajtunk múlik
- a 2. részben az ellen leöléséért kaptál különbözõ xpket és fejlõdhettél, de mivel itt nincs menü ezt át kellett dolgozni és kiiktatni. Pontokat kell szerezni továbbra is amit az emberekkel kialakított interakciókból lehet összeszedni, vagyis segítesz nekik megoldani a dolgokat és ha sikkerel jártál akkor kapsz pontokat amikkel tudod unlockolni a fegyver/mágia képességeket, szinteket, illetve minden egyéb szociális és tapasztali dolgokat, és ezt sem menübõl hanem egy bizonyos helyen, de ahhoz hogy elérd mondjuk a fegyverekbõl a 7. szintet, ahhoz azért meg kell dolgozni és csinálni kell a feladatokat mint a kispinty és gyüjteni a Céhpecséteket.
- mivel nincs hud triviális hogy nincs is menübõl elérhetõ inventory, de tökéletesen megoldották a dolgot. Egy menedékház lesz a központod, ahol mindent elérsz, a térképet a térképasztalról, a fegyvereket a fegyverszobából, a ruhát a ruhaszobából, a multiplayert a multi szobából stb... ezen a helyen minden megszerett dolog vizuálisan látható a falakon, a polcokon. Amúgy nem kell félni nagyon gyors a rendszer, hipp hopp elérhetõ minden, ráadásul ide bármikor jöhetünk bárhol vagyunk a játékban, csak egy gombnyomás és töltés nélkül azonnal ide vált a kép. Soks ok funckió van itt amit felsorolni is hosszú lenne... az öltözködés is összetetebb lett, bár a Fable 2be is ilyesmi volt, de ugye azzal sokan nem játszottak, mert nincs pécére.
Ez sosem volt olyan RPG mint más RPG. Lehet rá mondani hogy RPG, de nem az. Üzleti oka ennek nincs, Fable 2 sem volt nehéz, meg sem lehetett benne halni, viszont az inventori piszok lassú és idegesítõ volt és sehogy sem állt kézre az egész... itt volt egy finomítási folyamat és a cél láthatóan a teljes letisztultság és valami egyedi megoldás volt. Sikerült nekik, mûködik a dolog.
Nem szabad a Fablét más RPGkhez hasonlítani, mert nincs értelme.