1634
Fable III
  • hentesferi
    Az szép ! megfogadom köszi ! :)))
  • ratgab
    Bérleti díjjon lehet emelni, de akkor lehet megutálnak... viszont, ha a legtöbbet hozó épületnek emeled a bérleti díjét a legalacsonyabbanak pedig csökkented, akkor kiegyesnúlyozod a negatív lépést egy pozitívval!

Moralitás csak egy adott városon belül érvényesül, tehát ha Napváron maxra emeled a kocsma bevételét, az a negítív tett csak Napvárra hat ki... Bowerstone piacon semmi hatása nem lesz!

Én úgy csináltam, hogy a legtöbbet hozó épületeknél maxra raktam, legalacsonyabbnál (bódék) meg 0-ra redukáltam e bevételt, így egy jó és egy rossz tett kiegyenlíti egymást az én pénztárcám meg hízik!

Malommezőn a 3 villa max bérleti díjjal 45000-60000-et hoz önmagában... normálon ennek a felét! Azoknál érdems feldobni maxra a bérletet, majd ha már megszedted magad kikapcsolod és hamar újra megkedvelnek!

Nekem már 12 millió aranyam van, így folytatom az uralkodást! 8 Milliót betettem a kincstárba és mindenhol ahol túlzásba vittem az áremelést kompenzáltam egy-egy 0-ás bódéval, azért a biztonság kedvéért minden kocsmánál alacson bevételt állítottam be, hogy boldog legyen a nép!
  • hentesferi
    Ok Ok köszi szépen ! :D
    Te am hogy érted el az 5 percenkénti 200 ezret ? mert nekem 100 ezer jön be 5 percenként , és mindent megvettem , vagyis tudomásom szerint :D:D
  • ratgab
    Kb annyi! Kezdj bele nyugodtan, közben is lehet gyűjtögetni!
  • hentesferi
    és összesen akkor kb mennyi pénz kell , hogy mindenre legyen , és full jóként vigyem végig ?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    10-11 millió ? most van 7 , de már nagyon türelmetlen vagyok , hogy belekezdjek a napirendekbe :D
  • Cat 02 #1109
    Hát van nekem saját :(
    Akkor mindegy.
  • ratgab
    Így van!
  • FSpofon
    ha a live accot is átadja akkor jó lesz.
  • Cat 02 #1106
    Szerintetek, ha valaki beregizte már magát a Liveba eredetivel és azt átadja másnak, neki jó lesz ? :|
    Ismerős megvette coop miatt és nem tetszik neki.
  • ratgab
    Csak amíg el nem kezdesz királykodni... akkor lesznek kiadások is!
  • ratgab
    Lesz!
  • ratgab
    Ahogy végigmész a pontokon vagy fizetned kell vagy neked fizetnek majd... minden egyes napirendi pontnál!
  • ratgab
    VAn a szigeteken 3 küldetés: Öld meg az összes manót... ekkor beköltöznek a lakókocsisok az egyik szigetre és raknak egy deszkát és akkor tudod a kapcsolót megütni!

Ezután a 2. küldetés, hogy hozz Ezüstfenyvesből fát (ezt is a szigeteken kapod, ezután tovább épül a település.

A 3. küldetés Bowerstone piacának kocsmájában lesz... egy fazont el kell kísérni a szigetekhez!

CSak akkor tudod "végigkergetni" a kapcsolót a szigeten ha mindhármat megcsináltad (ellenkező esetben hasonló akadályokba ütközöl, mint az elsőnél)!
  • ratgab
    Ha már megvetted a lantozást vagy pitézés skill-t és hirtelen eltűnt az azért van, mert van egy megkezdett főküldetésed, azt csináld meg utána ismét mindent lehet csinálni szabadon!

Vadászlakot nem lehet kiadni, mert azt DLC-ként kaptad!ű

Összességébén jobban megéri Boltokat venni főleg kovácsműhelyt, kocsmát, zálogost, de abból a pénzből ez nem fog menni, így vegyél annyi házat amennyit bírsz! Bérleti díjat tudod módosítani, de vigyázz, hogyha nagyon magasra felveszed, akkor elkezdenek megutálni az emberek (csak abban a városban utálnak meg, ahol a morál elmozdul, tehát felveszed az egyik házban a bérleti díjat, de a másikban nem csökkented... ha egyikben csökkented a másikban növeled akkor normál marad a megítélésed!

Megítélés csökkentést később lehet majd jól manipulálni pl.: Naposváron tied a zálogos, vagy a kovácsműhely+ 1 kisebb bódé! A Zálogostól és a Kovácsműhelytől is több pénzt kapsz, mint a bódétól, de ha csak a zálogosnál vagy kovácsnál emeled a bérleti díjat, akkor megutálnak, azonban ha a bódénál lecsökkented, akkor egyensúlyba hozhatod a dolgot és nem romlik a megítélésed!

Ha már tudsz házat venni, akkor kiadni is tudod, boltot meg nem lehet nem kiadni... megvétel után rögtön ki lesz adva!
  • NovaTerra
    Én az összes üzletet megvettem, azoknak nincs felújítási költsége és jól is fizetnek. Így elég könnyen összejön a pénz. Ami egyébként is elég fura rendszerben működik. Arra gondolok, hogy pár pitéért, amit készítek már vehetek egy kisebb házat. Egy idő után meg már nem kell csinálni semmit a pénz jön.
  • Dondark
    Én úgy gazdagodtam meg hogy csirketfutamon a 3. és az 5. csirkére mindig 10K-t tettem ha valamelyik nyert akkor elmentettem ha nem akkor visszatöltöttem aztán a legdrágább épületeket elkezdtem megvenni 100-200ezrekért egész albionban és szép lassan feltörtem :)
  • Dondark
    Amikor a trónra kerülök melyik a jobb döntés a bátyjánk kivégzésével kapcsolatban? lesz valami előnye ha életben hagyom?:)
  • JethroHUN
    Legjobb kesztyű kombó: Örvény + Jégverés :)
  • Cat 02 #1096
    Igazából rajta van térképen, szóval nyomsz egy 1-1et és oda teleportál és oda is vezet ^.^
  • hentesferi
    Így lehet eljutni a Vadászlak-hoz :)
  • killecske
    Helló

Találtam egy házat puskákkal a falon gondolom az a vadászház.
    Kapok ott valami küldetést? Nem találtam ott senkit!

• hentesferi
    Rájöttem közben , hogy aludtam rá egy napot , és megépítették az odavezető híd-at :)

Inkább az a kérdésem , hogy most lettem Király , a mostani küldetésem a koronázás , kaptam egy napi rendet , de egyáltalán nem foglalkozom vele , mert meg akarom magam szedni pénzzel , hogy mindent ki tudjak fizetni , ezekre mikor kerül majd sor ? csak később ? vagy már egyből várni fognak kiadások ?
  • hentesferi
    hát ha engedi , de nem biztos még nem néztem , akkor katt rá a ingatlan táblára , és ott van , hogy kiadás , de nem biztos , hogy azt engedni fogja : \

am az meg mindegy hol veszel házat , minél drágább annál jövedelmezőbb , csak figyelj majd rá , hogy újítsd fel mindig :)
  • krisztajo
    A Vadászlak eleve az enyém hiszen azt kaptam ajándékba, ki is írja hogy én vagyok a tulaj.
    Ki viszont még nem adtam, pont azt szeretném.
    Csak nem tudom hogy kell csinálni.
    És érdemes házat venni a Tanyázóktól vagy inkább Naposváron?
  • hentesferi
    Hát ha egy házikó jelenik meg a ingatlan infos tábla felett , az azt jelenti , hogy már megvetted , vagy kiadtad :) de az 600 ezerbe kerül , megtudtad volna venni ? :D

Am én először inkább házakat vettem , elszórva 1-2 boltot , aztán amikor már "sok" pénzem lett , megvásároltam szinte az összes boltot :) akkor aztán adja rendesen majd :)
  • hentesferi
    nah már Király lettem , most aztán belehúztam rendesen , töltési képernyőnél ki írja , hogy még 365 nap van hátra a támadásig , és a pénzem ... kb ma 6 órán keresztül csak boltoztam , meg ingatlanoztam , már szerencsére eljutottam odáig , hogy 5 percenként 100 ezer bejöjjön :) így legalább remélem nem lesz halott lakos egyáltalán , és mellé minden ígéretet is be fogok tudni tartani :)

ÉS egy ELÉG fontos dolog , nem tudom ti találkoztatok e vele , van egy "eldugott" kis helyecske , ami akkor nyílik meg , ha a cigánytábornál felépítetted újra a híd-at 750 aranyért cserébe , nah és ott vannak sok kis szigetek , meg egy küldetés... a lényeg az egyik szigetről rálátni egy kis szigetre , rajta egy karddal megüthető kis táblával , ami még az elején is volt... nah csak az a para hogy nem tudok átjutni a kis szigetre , akkor hogy üssem meg ? :S Próbáltam a kardos varázslattal is , fegyverrel is , de oda kard kell : \

Tuti az nyitná az aranykulcshoz vezető utat is.
  • krisztajo
    Na végre megint hozzájutottam, hogy játszak, de nekem is ugyanez a bajom.
    Most kéne Walter-rel találkoznom Lugaskőn az előholt ostrom után vagyok.
    De gondoltam előtte keresek még egy kis pénz.
    Hát sehol semmi, se lant se pite Naposváron.
    Remélem ha elmegyek Lugaskőre nekem is megoldódik.
    Olvastam a sok hsz-t a pénzzel kapcsolatban amit szerezni kell.
    Ezért gondoltam kiadom a Vadászlakot.
    De hogyan kell?
    Ha jól emlékszem már megtanultam a Vállalkozói csomagot és ház előtt lévő tábla fölött meg is jelent egy kis házikó. De még sem tudok semmit csinálni.
    Hogyan kell kiadni, vagy a Vadászlakot nem lehet és a többit?
    Vagy még mindig nem tudok ehhez mindent?
    Most nyitottam ki a Naposváron az ezüst kulcsos ládát.
    Ezt a pénzt mire érdemes költeni, házra vagy inkább boltra?
    Vagy addig ne vegyek semmit amíg nem tudom kiadni, inkább gyűjtsek tovább?
  • Cat 02 #1087
    De, meg tudsz mindent.
  • Dondark
    ha az Aurorára elutazom amig vannak misszióim,ezüst/arany kulcsok gyüjtését soha nem fogom tudni megcsinálni utána?Mit veszitek ha elutazom? :)
  • Ironman2
    Letölthető tartalom
  • ratgab
    Te is meg tudod nézni! Program files- Games for Windows live-ban megnyitod a marketplace-t (persze kell hozzá egy élő online live acc.) és ott kikeresed a játékbővítményeket... ott rákatt a FAble 3-ra és ha legördítesz felsorolja a DLc-ket feltüntetve, ha ingyenes vagy fizetős!

Nekem a lentebb felsoroltakra azt írta, hogy ingyenesek, amikre meg összeget írtam azt sajnos külön meg kell venni... Ez van sajnos! Disznóság, hogy miért nem adták ki úgy, hogy minden DLC-t tartalmaz, de sajnos ez van!
  • IXEMGabeo
    mi az a DLC?
  • ratgab
    Ugyanarról beszélünk!
  • Atilorn
    Biztos, hogy letölthetőek? Mert csak úgy veszem meg eredetibe. Az viszont szemétség tőlük,hogy fél év várakozás, és kimaradt 2. rész után a legjobb DLC-kért fizetni kell.
  • Tatyla
    Alsatian = német juhász

• exoterm
    Én úgy tudom, hogy a kardot és a puskát is 5-ös szintűre kell fejleszteni + a legendás fegyvereknek, amik nálad vannak mind a 3 fejlesztésnek meg kell lennie.
  • ratgab
    Meg kell hozzá az adott fegyverkategória 5-ös szintjének kifejlesztése!!!
  • Cat 02 #1077
    Ki kell húzni maxra valamelyiket és azzal megütni, de ezt csak azután tudod majd, hogy király leszel.
  • ratgab
    Valószínűleg az Uszadékfalvai régió is egy DLC-ből származik, de ez is alapból jár a pc-s verzióhoz!

Közben kiderítettem, hogy a játék és DLC-i élvezik a full magyar Live supportot, tehát magyar gamertag-gal is megvásárolhatóak a DLc-k!
  • ratgab
    Eredetihez a következők:
    - Ingyenes fegyver pack (2 új fegyver)
    - Ingyenes Yule Sapka
    - Ingyen Szín pack (+ 4 szín ruhák festéséhez)
    - Ingyen Haj pack (3 új haj)
    - Ingyen 5 csillagos kutya Lötyi (3 skilljét a kutyának egy hörpintéssel maxra fejlesztheted)
    - Férfi/Női hegylakó ruházat
    - Red Sette kutyafajta

Ezeket mind le kell tölteni a GFW MArketplace segítségével, de mind ingyenesek!

Van pár, amiér viszont fizetni kell és ezek az értelmesebbek:

- Árulók kastélya (Traitors keep): Játék befejezése után elérhető további főküldetések: 5 db főküldetés, 4db mellékküldi, gyűjtögethető könyvek, új kutyafajta: Robotkutya, 5 új ruha, új fegyverek, 1 új haj, 1 új Demon ajtó, 10 új achievement! Mindez 1850 Ft magyar live-on is megvehető!

- Kutyafajták (Dog Breed Set): 3 új kutyafajta: Pudli, Doberman, Alsation (ki tudja ez melyik fajta) Magyar Live-on 800 Ft!

- Understone quest pack: Új régió... egy föld alatti város Bowerstone alatt, hogy mennyi játékidőt biztosít azt nem tudom, de 1300 Ft az ára!

- Dog outfit: Kutyának öltözhetsz... 530 Ft-ért

- Industrial Knight outfit: Egy nagyon pöpec kis Cyberpunk full páncélzat jár ért!

Véleményem szerint az Arulók kastélya nagoyn megéri (ha jól emlékszem 7 óra hossza végigvinni)+ Understone megvétele lehet még érdekes!

Nem eredeti tulajoknak (illetve értelem szerint az eredetieknek is jár): Egy vadászlak (60000-t érő ház a Ködbérc völgyben... családnak ideális), Boxer kutyafajta és Ezüstfenyvesi régió, melyben egy quest után egy igen karaj kis kardot lehet begyűjteni!

Azt hiszem, hogy ennyi az összes!