16
  • farxis
    ezek mind szarok egy jo van: a MACbooc! enyi az a legjobb es kesz!!!!
  • bippo
    Én ritkán néztem ubuntut a gépen, de amikor próbáltam, akkor az az asztali gépemen és a notebookomon is tudta, hogy ha a megjelenítőnél nagyobb felbontás volt beállítva, akkor görgetni lehetett a desktopot. Szóval szerintem is az oprendszerek kezelik ezt.
  • hdo
    XP és Win7 egyaránt? Ubuntut hogyan magyarázod?
  • juhasz1

http://pontpark.eu/b_regisztracio/e079529ba2c9a8206291576db5a381ca

• [HUN]FaTaL
    "ez a netbook sajátja."

Tévedés, ez a windowsé.
  • hdo
    Nos .. nekem van egy ASUS 1005HA-BLK75X netbookom, 10 colos. Most hadd ne írjak full specifikációt, de 1,27 kg úgy, hogy ennek majdnem fele az akksi, amivel normális használat mellett 8 órán keresztül tudom egy töltéssel használni, ha csak jegyzetelésre használom egyetemen, akkor 10,5-11 óra sem ritka.

Egyrészt: Van VGA kimenetem, tehát ha prezentációt tartok projektor csatlakoztatása nem probléma. Az asztali gépemet gyakorlatilag alig használom - pedig nagyon izmos -, egyre többet csinálom azt hogy egyszerűen rádugom a VGA-ra a 19" WS monitoromat.

Másrészt: 1024x600 felbontás ennél a készüléknél nem probléma, képzeld, Sims 3-nál vettem észre először, hogy 1024x768-as felbontásnál kisebbet nem támogató progik esetében, simán görgethető a kép, és ez nem a program sajátja, ez a netbook sajátja.

Viszont abban igazat adok, hogy a legoptimálisabb megoldás egy olcsó, 2 magos, 12 colos, DVD írót tartalmazó notebook lenne!

Ha lenne a netbookom összes funkcióját tudó, 12 colos, 2 magos atom procis, legalább GMA 4xxx-es, DVD írós "subnotebook" én azonnal lecsapnék rá, de továbbra is külső monitort használnék otthon, illetve 1080p mozikat nézni, videót kódolni, és egyéb ilyenekre továbbra is az asztali gépet használnám.

Ha egy asztali PC-t teljes egészében kiváltó, 12 colos hordozható gépet akarsz max 100 ezer forintért, akkor arra csak annyit tudok mondani hogy szép álmokat.
  • Magiszter
    Anno kimondottan egy 15"-os notit akartam venni, mert behalt az asztali gépem és gondoltam akkor új asztali helyett veszek egy hely és energiatakarékos notebook-ot amin azért tudok játszani, filmezni, meg írni. Erre pedig tökéletes a 15". Mostanság merült fel az igény egy kisebb hordozható alternatívára.

socheater: Mint olvashattad nálam sok elvárásnak kell teljesülnie ahhoz hogy használható mobil eszközként tekintsek a netbookokra. Ilyenek:
    - HD (1080p) videó lejátszás, mivel aktívan kamerázok, jó dolog lenne még terepen visszanézni a felvételeket egy 11-12"-os kijelzőn.
    - 11-12"-os kijelző, mert az a bolhafing amit egyesekre ráraktak csak bántja a szemem.
    - 1366x768-as felbontás, mert az 1024x600 már a második világháborúban is kevés volt. Nem akarom a számológépet is görgőzni használat közben.
    - Maximum A4-es méret és 1kiló környéki súly. Hiszen azt csak bevágom két akta közé és viszem-hozom.
    - 80 ezer forint környéki ár. Mert 100+ -ért már nem éri meg. Akkor már vesz az ember egy notebook-ot amin még Photoshop-olhat, videót kódolhat és 3D-t renderelhet is ha akar.

Tudom hogy így az elkövetkezendő 10 évben nem fogok semmit venni, de majd ha a főnökeim is belátják hogy nekem kell egy ilyen, akkor vesznek. Jelenleg ezen lobbizok :D
  • socheater
    Hát ez a nagyképernyős PDA (szerintem) elég buta hasonlat. Nem is értem... :)
    Teljesen más szoftverkörnyezet és hardver. Kicsit több lehetőség rejlik egy Netbookban mint egy PDA-ban...
  • bippo
    Csak azt mondom, ha én 2 éve tudtam venni olyan méretű notebookot, amilyen az írásod alapján szerintem megfelelne Neked, és annyiért, amennyiért Te 1 éve vettél egy 3kilósat, lehet, hogy lett volna tavaly is olyan a kínálatban. Nem tudom, nem követtem.
    Nem arra gondoltam, hogy a másik mellé vegyél egy ilyet, mert az tényleg badarság lenne (most már). Ha meg mindenképpen akartál venni egy 14-15colosat, nem szóltam.
    Én anno pont azért vettem ezt, mert ugyanazon az áron a (képátlón kívül) ugyanazt tudja, mint az akkori 14-15-ös 3kilósak, csak 2 kiló alatt.

Amúgy szerintem is drágák a netbookok. Amennyiért most mennek, annyit egyszerűen nem ér.
  • Magiszter
    Csak az a gond tudod, hogy én nem fogok 100+ ezret kifizetni egy nagyképernyős PDA-ért, mert kb ott vannak a netbook-ok. És szintén nem fogok egy másik notebook-ot venni csak azért mert az kisebb és könnyebb. Vagy netbook a megadott paraméterekkel, de akkor max 80k, vagy semmi. Egyenlőre a semmi esete áll fent. Esetleg ha hozzám vág valaki egyet akkor elfogadom... valaki? Senki? :D
  • bippo
    Én 2 éve vettem 160ezerért 12"-os subnotebookot, 1280x800. 1.8kiló. (igaz, nem core2, hanem 1,9-es athlon64x2, meg nem HD-s ati van benne, hanem csak 1270), viszont "csak bedobom a táskámba 2 akta közé és elfér kényelmesen (A4-es méret környéke)" :)
  • Magiszter
    Nekem a netbook-okkal egy bajom van: Drágák.
    Én egy 10-12 hüvelykes monitort akarok rá, mert azt már látom is. Valamint 1366x768-as felbontást hogy ne keljen a startmenüt is görgőzni. Az 1024x600-as felbontás egy rémálom. Viszont mivel ilyen nagyratörő igényeim vannak (NET book, de élvezhetetlen a net rajta ilyen kis felbontással), ezért az ami ideális nekem már 100 ezer magasságában van. 1 éve vettem 160-ért C2D ATI HD-s 2GbMemós NOTEbook-ot, azóta is azt használom mindennap, de mivel 3 kiló ezért a cipelése körülményes. Azonban egyre többszőr lenne szükségem egy könnyű (max 1-1,5 kiló), számítógépre amire azért kifér egy 1024x768-as alkalmazás. Hát még ha filmet is akarok nézni, suttyomban a buszon hazafele. Viszont legyen akkora hogy csak bedobom a táskámba 2 akta közé és elfér kényelmesen (A4-es méret környéke).

Azonban amíg ezt Atom vs GMA változatban 120 környékén veszem meg. Addig 40-el többért C2D vs ATI-t kapok. Igaz cserébe +2Kg-ot is rádobnak. Ha ezt 60-80 körül oldanák meg akkor mondanám azt, hogy megéri a teljesítménybeli visszaugrást cserébe a kis méretért és könnyű súlyért.
  • philcsy
    Kezdek félni a netbookoktól.
  • Beast Machine
    Kifagy a Win, és a vonaton mellettem ülőt dühömben addig ütöm vele, amíg el nem halálozik.
  • philcsy
    Ettől függetlenül sokan motoroznak, és még többen tennék ha nem okozna halált. Igaz hogy az autóban akár öten is utazhatnak, de a legtöbbször azért nincs utas. A motor sokkal energiahatékonyabb.
    És el se tudom kézelni hogy a netbook használatába hogyan lehet belehalni.
  • vttomi
    az autó helyett kitalálták, hogy legyen motor is, mert az milyen jó dolog, könnyű és gyors közlekedést biztosít
    de legyen inkább 4 kereke, férjen bele 5 ember, legyen teteje, csomagtartója és kormánykereke