251
Christopher Nolan új filmje Leonardo DiCaprio főszereplésével
-
#91 Ritka ostoba ember vagy.
Hans Zimmerről ilyet írni... -
#90 A zenet vegighallgattam es a batmant, a rendezot meg a felhajtast fikaztam, nem tudok rola, h divat lenne a tobbseggel szemben velemenyt formalni, szvsz epp ellenkezoje igaz.. -
#89 Ezt a 13. emelet mániát nem értem. Bár nem olvastam, filmen 20 perc után vágtam, hogy mi lesz a vége.
De a legjobb beszólásod úgy fikázni valaminek a zenéjét, hogy még nem láttad. Főleg Hans Zimmernél. És a filmet is fikázod, anélkül, hogy láttad volna.
Szeretem ezt a divatból fikázom, amit mások szeretnek. -
#88 -
csgj #87 Hans Zimmert leszólni elég durva és szokatlan, de hát ahogy érzed. :D Szerintem napjaink egyik legjobb filmes zeneszerzője, de hát nem mindenki csípheti... -
#86 Olyan filmet nem nezek, amiben George Clooney szerepel. Azert van egy minimum szint.. probalok csak jo filmet nezni, persze ez nem mindig jon ossze..
A sotet lovagrol csupa jot irtak/mondtak. Bale-nek is volt nehany jo a alakitasa, az ongyilkos fickorol is csak jot, persz.. (posztumusz Oscar, OMG), a rendezo meghat a Following utan.. megis atom elb*szta, ja mas lett a film, egy kb. Mission Impossible a kepregenybol megszokott (es egyetlen cseppnyi ertek) a noir hangulat nelkul. A McGeiver eddig is a Batmant jellemezte, ezt nagyon nem is kerulhette ki, NASA 2 az alagsorban, uberpancel, damilokkal elkap zuhano embereket, repul, stb.. a fizika teljes megcsufolasa.
Az orultekkel dolgozo foOrult, aki teljes precizitassal iranyit minden esemenyt a film 3/4eig.. LOL ez meg olyan Fureszes lehetetlenkedes.
Kb mindenbol a gagyi..
Hans Zimmer muzsikaja is eleg lagymatag volt, mondjuk az Inceptionban sem vmi komoly, megha osszemixel mindenfelet (szimfonikus zenekar/ digit szinti/ analog) ezt fitogttasnak erzem vagy utkeresesnek, amit nem talalt meg. :S
Nem akarok negativ lenni, azert bizakodo vagyok, csakhat Hollywood tobbnyire szennyet termel.. ;) -
#85 K. Dick teljesen mas stilus, bar O is a kedvencem. Ja O is lehetne pelda, en a 80as evek VR-jat, vagy egy 13. emeletet allitanek a film melle, kivancsi vagyok effektek nelkul vajon mit er? :) Legszivesebben konyvben olvasnam el, de vmi kepregenyt emlegetnek.. pf.
Na mind1, a filmet nem akarom lehuzni, amig nem lattam, viszont a nagy gusztustalan hype-ot azt igen. -
Inquisitor #84 Portable Automated Somnacin IntraVenous (PASIV) Device Instruction Manual MV235A
Lol. Kettőt veszek. :D -
Inquisitor #83 Hát azért Gibbson nem akkora szám, pedig szeretem, mert sokat olvastam tőle ... akkor már inkább a "mestere" P.K.Dick
A sötét lovagban meg volt egy színész, akinek az alakítása dobta fel az egészet ... valami kis noname oszkárdíjas arc. ;) -
csgj #82 Akkor menj, nézd meg a George Clooney-s iszonyatot, Neked biztos az lesz a kedvenc Batman filmed, ha a Sötét lovag volt a legszarabb. -
#81 A Batman - Sotet lovag, utan nem hiszem, hogy sok jora szamithatunk. Tipikus tulajnarozott kozonsegfilm, effekt hegyek, zsdo hatter.
A Following mestermunka utan Nolan durvan le tudott sullyedni Hollywood segitsegevel a McGaiver ala.. a legszarabb Batman a Sotet lovag az O kezemunkajat dicseri, pedig nehez dolga volt, az elozokben csak nehany szinesz teljesitmenye volt elfogadhato, pl. Nicholsone. Ebben meg a szineszek sem alakitottak semmit..
egy szo mint, szaz, gagyi volt a film, az Inceptionhoz ezek utan nem fuzok sok remenyt.
A sztori pedig egy Cronenbergehez vagy W Gibbsonehoz a nyomaba sem lephet, valoszinu.. majd meglatom.
-
#80 -
#79 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!I think a lot of people are confused by the ending/beginning where Ken Watanabe is an old man in limbo, but Leo is still super handsome.
Well, two ideas. One: Leo is aged, too, but he's been down there less time and from a younger age. Cobb is in his forties and Saito in the eighties by the time they meet. -
#78 a másik amit nem értek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ha a legalsó szinten 50 évet töltöttek, tulajdonképpen onnan is úgy lehetett szabadulni, ha megölik az embert, akkor teszem azt Caprio meg a felesége miért vártak ott 50 évet? jó-jó, tudom, a csajnak megtetszett a világ, de akkor a japán? ő simán megölhette volna magát, amikor le került. -
#77 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!na és akkor Fischer (a muki akiben a fejében turkáltak) ő meg előbb halt meg mint a japán, akkor neki is marha öregnek kellett volna lennie, hoppá! :) -
#76 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a "japán fickó" előbb halt meg, caprio mire követte addigra eltelt az 50 év azon a szinten. -
#75 az a baj, hogy annyira logikus volt az egész, hogy ez nem sikerült neki szerintem, mert egyszerűen nem lehetett benne. Szóval az csak egy poén volt, de tuti hogy a valóságban volt már.
De a hatás mókás volt a moziban :) -
#74 valami nem stimmelt a végénél szerintünk amikor megnéztük.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Caprio a legmélyebb tudatalatti szintben maradt és kereste a japán fickót, akire megöregedetten talált rá, ergo azon a szinten eltelt kb vagy 40-50 év, akkor Caprio miért nem öregedett meg? Habár ő azt mondta, hogy öljék meg egymást, és akkor újra fiatalok lesznek, de Caprio még sem volt öreg. Ez nem egészen világos -
#73 Tegnap megnéztük haverokkal a filmet és szerencsére nem bántam meg, hogy elköltöttem rá azt az ezrest. A vége nos hát ez szerintem beállítottság kérdése, hogy ki mit vél a végén felfedezni
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem álomban maradt, ugyanis túlságosan tökéletes volt minden a visszatéréskor, a családi házba belépve is túlságosan idilli volt a hangulat, a korábban Capriótól a gyerekeket óvó nagyi sehol nem volt, a 2 gyerek meg ott maradt egyedül őrizetlenül, mert ugye a nagypapi kijött a reptérre, ami szintén érdekes és lehetne még sorolni a váróban történt dolgokat amikből mind az következik ,hogy az álomban maradt, persze aki meg olyan beállítottságú az meg azt mondja, hogy visszatért és minden rendbe jött. Pont ezért jó a film, mert minden néző máshogy éli át az egész eseménysort. -
csgj #72 Tényleg nem volt. De mintha a végén kiírták volna... -
#71 Egyébként jól emlékszem, hogy nem volt főcím? Vajon eredetileg sincsen? -
Elessar #70 Zseniális film, tegnap megnéztem e remekművet. Azóta is kattog az agyam rajta, mondhatni megfertőzött egy kis parazita :D
ÉN hihetetlen kevésnek éreztem ezt a 2 és fél órát. Annyi kérdésem lett volna, meg kár, hogy annyi dolgot lerövidített,leegyszerűsített benne Nolan, hogy a laikusok is élvezhessék.
Amikor elkezdődnek az álomszintek, na onnantól egy gyorsvonat a film. Életemben nem láttam még ennyire feszes tempójú filmet, még a Dark Knight-on is túltesz ebben. Pillanatnyi megállás sincs szinte, és ugyan sokan a feszültség hiányát hozzák fel kritikakánt, én ezzel nem értek egyet. A zene, a látvány, az akciók úgy lettek összerakva, hogy sztem végig feszültségteliek maradt a történések.
Egyedüli gyenge pontnak a filmben a Di Caprio-Ariadné-Mal szálat tartom. Ott csúszott el a film egy kicsit, és nálam ezért nem lett minden idők legjobbja. Valahogy nem voltak az érzelmi viszonyok kiegyensúlyozva(ebben jóval gyengébb a Dark Knight-nál), és Caprio karaktere sem volt túl hiteles tolvajként sztem.
De ennek ellenére ezt mindenkinek látnia kell, a látvány, a zene, a történet, a csavarok a filmben, a rengeteg jópofa utalás és joke, olyan egésszé álltak össze Nolan mesternek köszönhetően, hogy csak tátja az ember a száját a filmben. Egészen elképesztő elegyet alkotott Nolan, nem tudom hogy van-e innen feljebb, ezt a Memento-ra, és egy kicsit Tökéletes trükkre hajazó szálat az életművében oly tökélyre fejlesztette az Inception-be, hogy szinte elképzelhetetlennek tartok hasonló témájú filmet készíteni e film után :D
Újabb mestermű és nagyon várjuk a Batman 3-at, ami a trilógia lezárását fogja adni. -
#69 Kicsit összetett a sztori, szóval nem árt ha minden mondatot értesz. -
#68 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A film végén kissé bizonytalanul pörgő csigával és hirtelen vágással, csak kétségeket akart ébreszteni Nolan. -
#67 Na ne csigázzatok már vazmeg... -
#66 Egy kerdes: gyenge angollal lehet kovetni a sztorit (angol moziban)? Vagy eselytelen?! -
#65 Hát ez valami hihetetlen volt. Abszolút mentes a kliséktől és az ezerszer lerágott csontoktól, friss eredeti, újító:D Ez a Nolan nagyon tud:P 10/10 egyértelmű
U.i: A pinája száradjon le annak aki torrentről tölti le és úgy nézi megXD. Mondjuk amúgyis magával baszik ki inkább:P -
#64 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyszerűen csak a nézőre hagyja a döntést.Valóság? Vagy álom? -
Suffering #63 [Spoiler] Szerintem pont h az lenne a logikus, ha csak álom lenne a vége is. Az tul kiszámithato és egyszerü befejezés lenne a filmnek, h egy telefon hivás után minden happy end lenne, ez nem jellemző Nolanra. -
#62 igaz, bocs :D -
csgj #61 Ez már nem is volt spoileres XDXD -
#60 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hát nem tudom, most azonnal megnézném mégegyszer a filmet, annyira jó volt, egyre jobban tetszik... kár hogy itt, ahol én lakok csak egy hét múlva adják-.- de akkor ott leszek... -
csgj #59 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De kilengett, vagyis akár el is dőlhetett. Már éppen abban a fázisban volt, hogy utána szépen eldőljön. :P De direkt nyitva maradt a kérdés... Egyébként viszont minden úgy lenne logikus, ha a vége már a valóság lenne. -
Suffering #58 [Spoiler] meg a végén az a jelenet ami az elején volt megismétlödik, de nem teljesen ugyanugy mint az elején. -
Suffering #57 [Spoiler] Annak a totemnek van kulcsszerepe. elvileg amit a végén pörgetett meg az nem állt meg. már pedig ezzel tudja csak ellenörizni h még mindig álom e vagy valoság. -
#56 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szerintem meg a végét nyitva hagyták, mert most nem tudod hogy eldőlt e vagy sem... -
#55 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!akkor a vége álom??? a gyerekeit álmodja? -
Suffering #54 [Spoiler] Remélem jol értelmezem a filmet, ugye a film 1-2. perc kivételével végig álom volt. Még a vége is amikor a reptéren átengedik a rendörök. Vagyis Nolan szépen átverte a nézöket :) [Spoiler/] -
csgj #53 Én is megnéztem végre. :) Nagyon-nagyon-nagyon jó film!! Tényleg 10/10!!! Baromi ötletes az egész! Máris el kell készítenem a totememet :D ! (ezt csak az érti, aki látta XD).... Szóval nagyon jól összerakott film, nagyon látványos, izgalmas, és az a két és fél óra nekem nagyon hamar elrepült. :D Viszont van egy apróság, ami sokaknak gond lehet: kissé bonyolult. Tényleg nagyon oda kell figyelni a részletekre, ha mindent meg akarsz érteni. Talán éppen ezért is újranézős film. :D Sokszor újranézős. Barátnőmnek is tetszett, bár ő hosszúnak és nehezen érthetőnek találta. De lényeg, hogy ezt meg kell nézni! Ez valóban MUST SEE kategória! ;) (fav :D) -
#52 ill. a top 250-be nem számít bele mindenkinek a szavazata