251
Christopher Nolan új filmje Leonardo DiCaprio főszereplésével
  • goso
    én úgy gondolom hogy csak az antigravitációs állapot után vagyis amikor a vízbe ér a kocsi attól a lökéstől ébred fel legalábbis az elején amikor Cobbot dobták a vízbe akkor ő is csak akkor ébredt fel akkor a vízben volt
    a pörgettyűt azt meg mindenki megkérdezi valószínű nem mutatja rendesen azt hogy mikor van álom és mikor nem hisz Cobb feleségéé volt de Cobb is használta
  • brueni
    oké, de erre mondta Juszuf, hogy olyan koktélt kevert, ami a belsőfülre nem hat...!?!
  • davidka003
    Mert be voltak gyógyszerezve.
  • brueni
    meg az is érdekelne, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ha a zuhanás érzésétől fel kell ébredniük, akkor az autó 10 másodpercnyi zuhanása alatt miért nem ébredtek fel.
  • brueni
    hagyd már abba!
    inkább azt mondja el nekem valaki, hogy
    miért volt az, hogy a pörgettyű ugye a végén nem dőlt el(vagyis nem láttuk), viszont a filmben van egy rész, amikor cobb felébred és megpörgeti, hogy minden ok-e, és akkor eldől.

• Tetsuo
    Most akkor: on.
  • Tetsuo
    Jol van okoska leulhetsz. :) Kibaszottul nem en kezdtem es raadasul off.. ugyhogy nem az imadott filmedhez tartozik, mint lathatod, mindig csak valaszoltam leginkabb szemelyemet illeto dolgokra, mint pl most is.

A filmet meg szeretnem nezni, azon is vagyok. Ezt a filmet nem is jellemeztem, mint alabb lathatyod, hanem a zenejet, amit tobbszor is meghallgattam.
    Leirtam a velemenyem, mint masok is. Ennyi. En is kerdezhetnem, hogy anyadek miert nem csaptak inkabb falhoz, ha meg ezt sem erted; Dehat en nem fogom felvenni a stilusod, inkabb csak annyit mondok, olvassal mar vissza es szalljal magadba..

Sajnos ez a hsz. sem a filmrol szol, mint az elozo nehany sem, ez viszont nem az en hibam, a szemelyemet illeto ragalmakra reagaltam.
    A velemenyemet a film zenejerol es Hollywoodrol fenntartom, a filmrol pedig nem mondtam velenyt, csak pesszimista vagyok, mert sokszor csalodtam, sokadszorra irom, azert halovany remenyem van.
    Azt is elfogadom, hogy teged v mast nem erdekel a velemenyem ill kulonbozik mase, de most ezert fikazni mert oszinte vagyok.. szerintem ez az igazi tahosag.
  • mflex #164
    Jól van!
    Hagyd már abba a fröcsögést, mert értelmeset nem tudtál még írni, hogy is tudtál volna, mikor még a filmet sem láttad, de ha ennyire előre tudod, hogy ez az átlag szar filmekhez tartozik, akkor nem értem, hogy minek osztod az észt egy olyan topikban, ahol a felhasználók 80-90%-kának ez az év filmje. Olyan vagy, mint egy idióta troll, akit ha lebasznak a önnön szolipszizmusi okfejtései miatt, akkor direkt élvezi, hogy tovább folytassa a baromságait, aztán a reagálásban mást sem tud olvasni, hogy szegény Testsuo lelkébe megint belegázoltak és csak személyeskedést tud levonni belőle.

Nézd meg filmet, utána írj róla úgy, hogy szerinted mi miért volt rossz, vagy jó benne, de ne viselkedj úgy, mint aki megmondja a frankót, holott mögötte nincs semmi, amiből kiderül, hogy nem a film hype-ja nagy, hanem te hájpolod magad, mivel olyan kijelentéseket teszel egy filmről, amit nem is láttál, ergo a fejedben lévő kocsonyás masszának nevezet agyvelőből nem sokat osztottak ki.
  • Tetsuo
    Ha kivonom a szemelyeskedest a hozzaszolasodbol, akkor marad az, hogy te milyen muvelt vagy.. :S
    Az elmult egy evben nem lattam igazan jo filmet, ill a Wild China sorozat a BBC-tol nem volt rossz, de az ugye nem ez a mufaj.
  • Tetsuo
    Ezzel egyetertek, mindenki nezze azt, ami neki tetszik. A baj az, hogy ma mar keves a minosegi film, remeljuk az Eredet az. En meg nem lattam, csak remenykedem, viszont hype-oknak mar regota nem hiszek. ;)
  • mflex #161
    bocs, nem voltam itt mostanában, szóval ez volt...
  • Shep
    Hát ez az, te is ugyanúgy körbenézhetsz, mert nem biztos, hogy az az igazság amit te annak vélsz. Egyébként szerintem mindenki nézzen olyan filmet ami szórakoztatja, kikapcsolja ha ehhez valakinek Jávor Pál meg Honthy Hanna kell akkor az, ha valakinek damillal elkapós fekete páncélba öltözött NASA ember (ez egyébként egy képregényből lett készítve, ott is hasonló okosságok voltak szóval nem igazán értem mire számítottál dokumentum filmre, vagy Öveges professzor kísérleteire?) akkor nézze azt.
  • Lantee
    Nem is vártam sokkal többet, mint "Én vagyok a Nagy Tetsuo, a hozzáértő, Te pedig egy kis ostoba senki vagy!" jellegű választ.
    De így van ez jól!
    Békés, boldog életed lehet, ahol körülötted mindenki őrült, csak te vagy villamos!

DE hogy valami értelmeset is írjak:

Nem vagyok kezdő sem mozik sem zenék terén. Igen, képzeld, vannak még művelt, tanult, ismeretekkel rendelkező emberek rajtad kívül is! Hihetetlen! :p
    Nagy átlagban heti 6-10 filmet nézek meg, amit lehet moziban. A zenéhez (nem a Roxy rádióhoz, a ZENÉHEZ) nagyjából 15 éve van szoros kötődésem.
    Abban igazad van, hogy Hollywood manapság a pénzre megy rá, nincs egy épkézláb ötlet. Aláírom, ez így van!
    Csak aztán amikor hirtelen mégis van, akkor mindig jön egy Tetsuo, aki kijelenti, hogy ez is ugyanolyan szar, mint a többi.

Már csak kíváncsiságból kérdezem: Az elmúlt 12 hónapban melyik filmre mondanád azt, hogy "Na, ez igen! Ezt már nevezem!"...hm? Mert ha benyögsz valami elmezavarodott művészfilmet, akkor minden világos, de TE rossz topicban vagy.

Tudod, sok fórumon megfordul egy-egy okos megmondóember, de aztán a vége mindig az, hogy meghunyászkodva távozik, mert - amint azt már mondottam volt - MINDENKI BOLOND, CSAK ÉN VAGYOK VILLAMOS!
  • Tetsuo
    :) El vagy tevedve nagyon. Persze lehet azzal takarozni, hogy sokan masok is.. de ha kicsit utanajarsz, rajossz, hogy igazam van.
    A nepszeruseg nem egyenlo a minoseggel, manapsag foleg!
    Egesz Hollywood egy nagy gyar, ahol mar regota nem muvesziranyzatok bontakoznak ki, hanem penzkereso otletek es marketing.
    A kulonbozo dijak es pontszamok a kapcsolatokat es a fenti marketingnek valo megfelelest mutatja, koze nincs a tehetseghez.
    A mai filmkozonseg a vicc kategoria, milliardnyi ember megkajal mindent, elmegy barmire a moziba, csak be legyen reklamozva.
    Nezzel mar meg egy Vagy villamosat vagy hasonlo kaliberu regi filmet es ha el tudsz vonatkoztatni a mai cukormaz lufitol, effekthegyektol es nem zavar a regi kopia minosege, akkor ledobbenhetsz, mert azt hivjak szineszi jateknak..
    Hans Zimmer munkassagat eleg jol ismerem, nem veletlenul irtam azt, amit.
    Biztos nem lehet konnyu, de a szemelyeskedes es a biflazott zsigeri reakciok helyett legyel kicsit nyitottabb es nezzel korul, nem csak az lehet igazsag, amit a TV-ben kuldenek es tobb milliard zombi fogyaszto szajkoz.
    ;)

• Lantee
    Aztabetyár. Alulról olvasom a topikot, és egyből beleszaladtam aktuális "majd én megmondom mi a szar" Tetsuoba.

"Olyan filmet nem nezek, amiben George Clooney szerepel. Azert van egy minimum szint.. probalok csak jo filmet nezni, persze ez nem mindig jon ossze."

Aha, király vagy! Biztos igényes, és rohadt sznob is. Vagy csak szimplán egy idióta. Up In The Air? Csak hogy ne kelljen messzebb mennünk. Annyira igénytelen szar, hogy még egy gusztustalan szobrot is kapott...pfhejj!

"A sotet lovagrol csupa jot irtak/mondtak...NASA 2 az alagsorban, uberpancel, damilokkal elkap zuhano embereket, repul, stb.. a fizika teljes megcsufolasa. Az orultekkel dolgozo foOrult, aki teljes precizitassal iranyit minden esemenyt a film 3/4eig.. LOL ez meg olyan Fureszes lehetetlenkedes.Kb mindenbol a gagyi."

Biztos igazad van. Annyira gyagyi a film, hogy iMDB-n még mindig 8,9-en áll, és jelenleg a 11.-ik legjobb film. Persze, megértem, az iMDB-re csak ostoba, buta, főleg amerikai ember jár, akik cseppet sem értenek a filmekhez, és a Dark Knight tényleg egy kula...hiszen TE azt mondod.

"Hans Zimmer muzsikaja is eleg lagymatag volt, mondjuk az Inceptionban sem vmi komoly, megha osszemixel mindenfelet (szimfonikus zenekar/ digit szinti/ analog) ezt fitogttasnak erzem vagy utkeresesnek, amit nem talalt meg. :S"

Ez meg konkrétan vicc kategória. Napjaink (napjaink?! kb.10 éve az egyik legmeghatározóbb zeneszerző. Útkeresés? MUHAHA! Akkora ostobaságokat hordasz össze, hogy én szégyenlem magam.
  • RelakS
    ez milyen kép volt? most 404
  • SzakYy
    Limited Edition Blu-ray
  • mflex #154
    Mal totemje, amit Cobb előszeretettel pörget, te nem figyelsz, mikor filmet nézel? :))
  • goso
    spojler

hát ha visszaemlékszel a filmre akkor mondja hogy a feleségé-é volt
  • LoSA
    Én megnéztem még1szer a moziban... Másodszor azért már nem volt olyan jó, bár azért élveztem megint. De hogy megnéztem még1szer... Se lettem sokkal okosabb! :)
  • davidka003
    Mostanában nem. 1 hónapja játsszák a mozikban.
    3-4 hónap múlva szerintem.
  • ba32107
    Mikor várható dvdrip?
  • davidka003
    A feleségéé volt úgy emlékszek én is. Mondják is a filmben.
  • IXEMGabeo
    jó film lehet, tuti meg fogom nézni...
  • BAk3R
    SPOILER

Miért lett volna Cobb feleségéé?

Az első kettőt azért húzza ki, mert túl egyszerű volt kijutni belőlük. A labirintusnak meg az volt a lényege, hogy annak akinek az álmába belemennek, annak a projekciói eltévedjenek, hogy ne tudja hatékonyan védeni az álmát.
  • goso
    hát már előbb kifejtették hogy Cobb toteme a feleségéé volt tehát már több mint 1 ember ismeri vagyis lényegében az nem jó eszköz ahhoz hogy megmondhasd most álmodsz vagy nem amúgy meg nem értem hogy amikor labirintusokat kell tervezni akkor az első 2 őt miért húzza ki és a 3 ik miért jó illetve mi a lényege a labirintusnak miért kell onnan kijönni egyáltalán a végén mi van?
  • BAk3R
    SPOILER

Igen, szerintem is a vége valószínűleg az, hogy álom az is. Miért lennének Cobb gyerekei ugyanabban a helyzet meg ruhában, korban akkor is, mint az álmában? Meg a totem sem nagyon akar eldőlni. DE, hogyha álom az is ami a filmben valóság volt, tehát a repülő is álom, akkor a film közben, mikor Cobb Ariadnének mutatja a totemet akkor eldőlt Cobb-é. Szóval, hogyha álom a valóság akkor mért dőlt el film közben a totem? Viszont hogyha nem álom hanem tényleg valóság akkor a vége kissé érdekes. Még mindig nem tiszta ez az egész nekem.
  • Csaba007
    Tippem szerint december talán november.
  • Tetsuo
    Mikor jelenik meg DVDn, azt lehet tudni? Vagy ezt nem szoktak szetkurtolni, mi?
  • SubZero911
    Én a film sokadszori megnézése és a fórumok tömkelegének böngészése után azt hiszem megtaláltam a -kis saját- megfejtés(eme)t.

SPOOOOOILER !

Azt gondolom, hogy tényként elfogadhatjuk, hogy az egész film Cobb álma. Több határozott érv is van emellett, az apja felszólítása, hogy térjen vissza a valóságba, az altatós öreg aki tényleg csak Cobb-ra néz stb... (ha valakit érdekel levezetem :) )

De volt valami, ami ideáig nem hagyott nyugodni és rájöttem !!!

Cobb álmában a másik fél a tervező francia lány. Csak ketten vannak az egész álomban, Cobb az alany, a lány a manipulátor. Az indifferens, hogy a felesége halott-e vagy nem, hiszen Cobb álmodik. Tehát a felesége lehet még élő is.

Az viszont megint csak tényként kezelhető, hogy Cobb a gyerekeivel a valóságban már nem találkozhat valamiért. Vagy halottak ők is, vagy csak fizikai akadálya van. (Vagy talán -ez lehet a legkézenfekvőbb- annyira függővé vált, hogy nem tudja megkülönböztetni már a valóságot az álomtól és ezt tudja is).

Szóval a cél Cobb felébresztése lenne, ami a lánynak nem sikerül. Lemegy vele a tudatalatti legmélyebb pontjára is, hogy megtalálja a megoldást, de Cobb tudatalattija annyira védi magát (mindenféle hülye bevetéses történettel), hogy amikor már csak ketten vannak, akkor is még lejjebb megy(menekül).

És ott már valóban nincs más, mint a saját öregkor mása és a saját fiatalkori énje. Mivel Saito az, aki visszaengedheti a gyerekeihez (a saját beképzelt sztorija szerint) így szándékosan mintha őt látná magában. A kör bezárult.

A lány megérti, hogy Cobb sosem fog normális életet élni már, így nem is erőlködik, inkább segít eljutni Cobb-nak a szintézis állapotába, amikor semmi nem számít már, csak hogy a gyerekeivel legyen Még ha ez csak az álomvilágban létezhet, akkor is.

Azért még lehet velem vitatkozni...
  • shaba23 #141
    Vagy Bobby Ewing álmodja az egészet!
  • Inquisitor
    De ha ez az igazi megoldás, akkor az a magyarázat is helyes lehet, hogy az igazi Incepciót Ariadne csinálta Cobb-on, és akkor tényleg az a vége a filmnek, ami. :)
  • goso
    ez mi a rák?
  • nearo
    Dumb & Dumber Inception style :D
  • goso
    bocsi ezt nem értem légyszíves mond el még 1 szer
  • nearo
    Hé ez tetszik, nem is hülyeség... nekem ez lesz a totemem :D
  • shaba23 #135
    ezzel az erővel, ha balra csapta a gatyában álom, ha jobbra akkor valóság volt. Az emberek hülyék, nem lehet nekik ilyen elrejtett utalásokat betenni a filmben mert max csak ketten veszik észre
  • goso
    nos ha a gyűrűs elmélet igaz és a vonaton nem álmodnak akkor szerintem a koktélosnál kipróbálta azt hogy milyen stabilra ehet csinálni az álmot és nekem úgy rémlik hogy 2 szintűt csinálnak de ez nem biztos és szerintem onnantól álmodja az egészet
  • mflex #133
    Igen.
  • nearo
    Egyébként én is néztem, hogy mit keres Mal a szemben lévő ház ablakában... bár a mögötte levő szobát nem figyeltem meg. Tényleg ugyanúgy volt berendezve?