251
Christopher Nolan új filmje Leonardo DiCaprio főszereplésével
-
#211 Én nem láttam a filmet, de a zenéje megvan.Nagyon jó! -
Sharkhunter #210 én már csak azt nem értem, h hogyan ültette el a felesége agyában a gondolatot? odament a széfhez, megpörgette a bigyót, és ak mi van? nem úgy kellett volna, h még egy szintet lejjebb megy, és ott beszél a csajjal úgy, h a nő tudatalattija azt higgye, h övé a gondolat? -
#209 Nyilván ott rajta van jegygyűrű, mivel a feleségével még együtt élt (már ameddig..), a többi képen, ami a valóság (mármint a felesége halála utáni valóság), már nem él a felesége, evidens, hogy nem hordja a gyűrűt.
legszívesebben én is sandor8206-tal értenék egyet, mert, ha túl akarom bonyolítani, ahogy a lentebbi kommentek többje is, kb lehetne bonyolítani a végtelenségig, és rengeteg alternatívát találni.. -
#208 Szóval én még nem láttam, de anno sokat olvastam görög regéket és ha már Ariadné előkerült, akkor felidéztem, ki is volt és mi történt vele. Aki gondolja, olvasson utána a wikin, vagy itt!
Azért kiemelnék egy dolgot - a többit olvassátok hozzá:
Thészeusz ... magával vitte Ariadnét ... Ariadné elaludt, s mire felébredt, a görög sereg már elhajózott, s ő maga maradt. ... Egyesek feltételezése szerint Dionüsziosz beleszeretett Ariadnéba, s kitörölte Thészeusz elméjéből a leányt...
Ez a Nolan megfilmesített egy görög regét, csak kreált hozzá egy keretsztorit... Mostmár tuti megnézem.
Gondolom a görög történetíró is végig arra gondolt, miközben leírta Thézeusz történetét, h ebből baromi nagy filmet lehetne csinálni...! :) :D :P -
MCFC92 #207 Elvileg lesz második rész is egy másik rendezővel mert nolan elfoglalt ezt a filmet is csak a batman előtti időtöltésnek szánta(Ami szenzáció és kasszasiker lett).De elvileg felügyeli majd az új rendezőt hogy ne egy szart csináljon.. -
brueni #206 na jó, de akkor milyen szál valószínűsíthető a következő részre? megnézzük a felesége verzióját is? -
sandor8206 #205 tök felesleges itt filozni, a film úgy van jól ahogy van, minden a helyén van, nincs semmi ilyesmi, hogy csak álom az egész stb.
Caine lenyilatkozta a végét, most az hogy Nolan másként vágta meg lényegtelen, amikor papírra vettete a sztorit, a scriptet, akkor az egész sztorit úgy írta meg ahogy a a filmbe lezajlott, van egy mission és happy end Dicapro hazaér, nincs benne semmi misztifikáció
-
#204 én ugy értelmezem a filmet hogy az apja lement egykét bérelt fickoval
a dicaprioo tudatának legmélyére hogy felhozzák mert lentragadt de a film végéig csak egy szintel tudják felhozni a felesége meg nemhalt meg csak őfeltudott jönni -
#203 Szerintem meg ebredj fel! :) -
#202 =) -
#201 Igaz, most tényleg megkeveredtem, akkor viszont egyértelmű az egész.
Na megyek kialszom magam! :D -
#200 Persze hogy viseli baszki, mivel még élt a csaja. -
#199 Az a gond, hogy Cobb csak álmában viselte a gyűrűt, és itt viseli, tehát nem valóság volt a gyűrűs elmélet szerint, hanem, mint Mal mondta, ez álom, vagy nem? :) -
#198 Mal azért ugrott le, mert azt hitte, hogy a valóság is álom. Nem értem miért gond, hogy itt van rajta gyűrű.. -
#197 A másik, hogy megint előtérbe került a gyűrűs elmélet, miszerint ez Cobb valódi totemje, ha álmodik rajta van, ha a valóságban??? van, akkor nem viseli.
Pl:
A film elején, mikor Saito ellenőrzi, a gyűrű ott van...
Yusuf álmában, van gyűrű...
Amikor Adrianne találkozik Mal-lal, utána nincs...
A repülőn sincs...
Viszont itt meg borul minden, mert itt rajta van, akkor tehát Mal-nak igaza volt, hogy leugrott?
Mi a valóság, mi az álom? A tököm sem tudja már! :D Nolan egy mester, nem vitás! -
#196 Teljesen mindegy, mindenki mást lát benne, nekem 90%-ban az, hogy már eleve álom az egész.
A gyerek a végén, amikor eldicsekszik, hogy egy házat épített az egyik sziklára, érdekes a limbóban az elején pont ezt látja Cobb, és persze azt, hogy Saito háza egy sziklán van. Persze ekkor már mindenki arra figyel, hogy a totem eldől-e. -
sandor8206 #195 nem ugyanazok a gyerekek, más gyerekszínészek játszották őket + a film ruhákért felelős embere meg le is nyilatkozta más ruhák vannak rajtuk + nem lehet tudni mennyi ideig volt távol Cobb lehet csak 1 év , szóval ez a gyerekek téma már rég lejárt + tök lényegtelen, hogy most eldől-e a totem vagy sem, abból ugyse derülne ki, hogy álmodik-e, mert ha az egész csak álom lett volna akkor a film közben se dőlne el, ha meg csak "beálmodja" az egész film történetét és nem működik mal miatt, akkor meg így se úgyse tudod meg a film végét, lehet rajta gondolkozni de tök felesleges -
DRFlame #194 Nem tudom meddig kell spoilerezni, de biztos ami biztos alapon inkább berakom:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha tényleg csak álmodja az egészet, akkor a totem akkor sem érne semmit, ha a sajátja lenne. Mivel az egész totem koncepció az álmán belül van megmagyarázva. Az egész dream within the dream, meg az egész, hogy ez a szakmája, és hogy az asszony ragaszkodott az álomvilághoz. Ez mind teljesen értelmét veszti.
Lehet, hogy csak simán megunta az asszonyt, és fejbelőtte egyik este részegen, aztán álmában kitalálta hozzá, hogy nem is úgy volt. Kitalálta, hogy ő valami álomba furakodó kém, holott igazából csak egy sima kamionsofőr :) Az is lehet, hogy nem is volt asszony, csak kitalálta őt is az álomvilágban.
Az a baj ezzel, hogy így semmi stabil pont nincs a történetben, mivel soha nem vagyunk a "valóságban". -
#193 Aha, de azt nem mondta, hogy szart sem ér az a totem, mivel az ugye Mal-é.
Meg amikor az iskolában beszélget vele, mond egy nagyon lényegesett Cain:
-Kérlek térj vissza a valóságba!
Neked egyáltalán nem furcsa, hogy évek után is minden ugyanúgy néz ki a házban, a gyerekek ugyanúgy játszanak, abban a ruhában, a kisfiú több évig gilisztát ásott! -
sandor8206 #192 M. Caine lenyilatkozta, hogy a végén eldől az inga, ő odamegy és elrakja, tehát valóság a film, nem álom, csak Nolan így vágta meg a filmet végül -
#191 LOL Ma megnezem anyukaddal. ;) -
#190 "a ezért tart itt ez az ország"
Ezt a dumát tiltólistára tenném, és aki használja, azt megbaszatnám egy lóval. -
hapi #189 Jesszus Úristen!! Olvasom itt az igét amit hirdetsz aztán a végére kiderül hogy nem is láttad a filmet baz...g? Utánna meg magyarázkodsz egy bekezdésnyit?
Amit a zenéről írtál azt még mindig fenntartod? Mert meghallgattál egy filmzenét anélkül hogy láttad volna hozzá a képi anyagot? Na ezért tart itt ez az ország, mert az emberek ennyire elhiszik, hogy jó amit csinálnak aztán meg kiderül hogy kurvára nem értenek hozzá. -
#188 Csak az a baj, hogy sima stereo hanggal létezik, mikor jön már a blu ray? :) -
#187 te aztán durván nyomod!:) ,de mindenképp jók a gondolataid! gz! -
#186 azért mert most jobban megpörgette,így sikerült neki....gondolom te is játszottál gyerekorodban búgócsigával és nem mindíg ugyannyi ideig pörgött....
ha figyelted a hangot már kezdett lassúlni...tehát eldőlni...,de persze benne van az is,hogy mégsem dől el...../inception 2:P:)/ -
#185 Van már dvdrip, akit érdekel...
-
brueni #184 nem értek egyet azzal, hogy le van zárva a sztori.
simán belefér, hogy Cobb csak álmodja a találkozást a gyerekeivel és az egész filmet csak valaki (pl a felesége) álmodta... -
#183 Az első film érdemeiből semmit sem von le, ha megpróbálkoznak egy folytatással. Az meg vagy sikerül, vagy nem. Szerintem van alapsztoriban potenciál, részemről hajrá. -
Csaba007 #182 Szerintem ez elég olyan pletyka amit mindenki tudott, elvégre sikeres volt a film... Ha meg lenne folytatás is akkor is csak 2012 után elvégre még ott van a Batman 3 meg a Man of Steel is.Szerintem nélküle úgysem fogják megcsinálni,meg a forgatókönyv szerint le is van zárva a történet rendesen. Ez most olyan mintha a Prestige-nek folytatást...Nah mindegy.
Jah és van új hír a blu-ray kiadásról. Valszeg 9 ezer körül lesz és 2 bd lesz és hozzáadják a filmet dvd-n is. A limitált kofferes kiadás remélem azért marad 17 ezer. -
Csillagf3nyke #181 A Warner Bros. már nagyon szeretné folytatni az Eredetet!
http://www.demonicplayer.hu/2010/10/24/a-warner-nagyon-folytatna-mar-az-eredetet/ -
goso #180 na várjatok mi van akkor ha Saito valóban nem akarta elengedni Cobb ot és ezért ő megcsinálta az incepciót Saiton méghozzá úgy hogy igazából 4 es szintű álom volt és előtte megbeszélte a többi segéd emberrel hogy legyenek a repülőn vele (pl azzal a kínai fiúval aki a vonaton volt) és így Ariadné és a többi cég is projekció volt amit Saito nem tudott és ahogy felébredtek a repülőn találták magukat vagyis az első szinten a repülőn voltak és onnan indultak még 3 szintet -
#179 Prologue (Motion Comics):
Inception: The Cobol Job: Online comic that details how Cobb, Arthur and Nash came to be enlisted by Cobol Engineering to perform an extraction on Saito.
Inception: The Big Under: The story that reveals how Cobb and company get to Saito to put him under for the dream featured in the beginning of the film.
Ez gyakorlatilag annak az elismerése, hogy nem volt álom a film? :))) -
goso #178 valóban ez a gondolat még meg sem fordult a fejemben :) -
brueni #177 vagy csak azt mutatja amit látni akar?
hiszen az ember befolyásolni tudja az álmait! -
#176 Nem az a baj, hogy kifejti a véleményét hanem, hogy nekiáll pofázni úgy hogy még nem is látta a filmet. -
#175 Johetne mar az a DVD -
#174 Perszepersze. Mindenki taho, akinek nem tetszik vmi es kifejti eme velemenyet.. ;) -
#173 Ahogy elolvastam itt a roffeneseidet,az igazi (egyetlen) taho te vagy! :D
Mas:
Tegnap megneztem a filmet,nekem nagyon tetszett,elkepeszto alkotas es tobbszor nezos. 10/10 -
ricsa008 #172 jöhetne már egy fránya R5 v. valami moziba elaludtam a végét :D