47
-
Oláh Herkules #7 "A DOS korszakából származó Master Boot Records helyett az UEFI esetében egy GUID partition table-t (GPT) alkalmaznak, amely a rendszer többi részét a jelenleginél jóval több információval képes ellátni az egyes meghajtókkal kapcsolatban.""
Támogatom, legalább nem tud mit elbaszni a vindóz... bár egyes fejlettebb oprendszereknek mbr-re sincs szüksége, anélkül is tudják mettől meddig vannak a particiók. -
Oláh Herkules #6 Inkább megbízható vinyókat kéne gyártani! Akár lehet 500 gigás is, de ne legyen már 10-ből 5 selejtes, vagy gyenge minőségű (és a selejt nagy része még csak ki sem derül, mert az 1bites júzer nem nézi hogy hány szektor hibás, csak néz hogy mitől fagy néha néha az os ha egy ilyen hibás vinyón van). -
syn7h37ic #5 Hogy ki használ 32 bites rendszert? Rengetegen. A játékokon, és egyes speciális alkalmazásokon kívül rohadtul nincs szükség 64 bitre. Sőt, egyes régebbi programok nem is hajlandóak futni 64 biten, főleg olyanok, amik külső eszközt programoznak, pl.rs232-n.
Nagyon otthon lehetsz a témában... -
mcganyol #4 erre csak annyit, hogy 1 partició nem lehet 2TB-nál nagyobb, ha több partíciót csinálsz akkor 32bitesen sem gond, tudom mert nekem is az van :)
viszont a bios a fő baj itt, és ráadásul úgy tűnik nem lesz elég 1 firmware frissítés ennek a megoldásához...
értem, hogy 1980-ban nem gondolták hogy kevés lesz a 2TB, de amikor megjelentek az 500GB meg 1TB-os lemezek, akkor azért már lehetett sejteni, hogy szűk lesz a 2TB, de a mai napig nem sok alaplap támogatja...
mondjuk a gyártóknak ez jó, mert most lassan megint el lehet adni egy "új szériát", mivel a régi már "nem támogatja" :) -
#3 "ki a busfranc használ 32 bites rendszert ezeken??? "
1. akinek van valami régi hardvereszköze, amihez nincs 64 bites driver
2. akinek van egy jól belőtt 32bites xp-je leghostolva, amit bármikor visszaállítva, megspórolva az 1 napos kínszenvedést mire mindent beállít
Amúgy meg nem az oprendszer a probléma, hanem a BIOS. Ha a BIOS nem kezeli, akor az oprendszer hiába tudná. -
DeviloftheHell #2 mikor már csak 64 bites processzorokat kapni évek ota ki a busfranc használ 32 bites rendszert ezeken??? -
#1 Reméltem, hogy nem állunk meg 2TB nél a 10-50gbos 1080p "filmecskék" korában.
Szeretem az ilyen cikkeket. Hajrá seagate.
(szépen nyomja majd lefelé a kisebb vinyók árait remélhetőleg)