Műveltségi játék
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Átlagosan hány percig tart mire a napfény ideér a Naptól a Földre?
- Ki a póker Tiger Woods-a?
- Melyik országban van Odense?
Tegyél vmi jót!
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Csele is róka volt 😊
Jöhet kérdés! (vagy tegyek én?)
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Hopp, megvan, azt hiszem nyest.
Amúgy Fixon megoldása elfogadható szerintem teljesen. A film címe: A dühöngõ bika.
3. esetében az öngyilkossági eset (is) vitatott, illetve konkrétan arra gondoltam, hogy a robot tudata elviekben objektív (igen/nem) logikus döntéseken alapul míg az emberé szubjektív és emocionális. Egy robotnak is szubjektívnek (emberinek) kellene lennie ahhoz, hogy megoldjon egy olyan helyzetet ahol az ember veszélyeztetése/biztonsága nem egyértelmû, viszont a parancs az hogy ne tegyen semmit, vagy hagyja ott.
Ez a humán faktor, a helyesnek vélt döntés olyan helyzetekben ami nem egyértelmû vagy nem logikus, kimenetele nem ismert. Amit Te meg tudsz ítélni, és minden ember máshogy ítéli majd meg, viszont nincs egyértelmû logikus döntés - ezt a robot "hiba"-ként nem értelmezi - nincs rá válasza/megoldása. Minden egyes lehetõséget bele kellene táplálni (végtelen számú eset), az emberi lény pedig érzelmi vagy empirikus alapon dönt.
Ettõl nem lesz helyettesíthetõ az emberi (illetve a biológiai) agy... jelen tudásunk szerint.. 😊
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
0. törvény: A robotnak nem szabad kárt okoznia az emberiségben, vagy tétlenül tûrnie, hogy az emberiség bármilyen kárt szenvedjen.
Elsõ törvény módosítva: A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben, kivéve, ha valahogy belátja, hogy ez a kár végül az emberiség javára válik.
2.
- A robot nem tehet kárt emberi lényben, vagy nézheti tétlenül ahogy emberi lény szenved.
- A robotnak engedelmeskednie kell az emberek utasításainak, kivéve ha azok az elsõ törvénybe ütköznek.
- A robot tartozik saját védelmérõl gondoskodni, kivéve ha ez az elsõ két törvénybe ütközik.
3. Gondolom itt arra gondolsz, ha egy ember öngyilkos akar lenni, és utasítja a robotot, hogy ne segítsen neki, akkor ez nem lehetséges.
A kérdés összetett de nem nehéz: (aki tudja a választ a 2.-ra az tudja az jó eséllyel tudja az összeset)
1. Kinek a nevéhez fûzõdik a robotika 3 törvénye (robot-törvények)? (irodalmi személy)
2. Mik a törvények? (sorban)
3. Mi a buktatója az objektív alkalmazásuknak? (mondj konkrét példát, az 1. és a 2. törvény ütközésére és a humán döntések szubjektivitására hivatkozva)
Világítós lámpát, port, búzát, békességet, két funkciós turmixgépet, xbox360-at és boldog szentestét mindenkinek.-.-
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
fúúú melyik filmjükbe is volt várjál, szuperhekusok vagy mi volt a címe, nem jut eszembe 😞
Honnan van az idézet: "Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!"
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Van két város, A és B. A két város távolsága 20 km. A városból B-be, és B-bõl A-ba egyszerre indul el 1-1 kocsi. Az A-ból induló 90 km/h, a B-bõl induló 30 m/s egyenletes sebességgel halad. Mennyi idõ múlva találkoznak?
(Még én se számoltam ki, hasból jöttek az adatok. 😊 )
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
Te vagy.