78
-
tomonor #38 hmm, mintha nagyanyám mesélt volna olyasmit, hogy az egyik hűtőgépét egy ilyesféle jelenség tette tönkre, majd holnap megint megkérdem. -
Fbn Lx #37 Hazudsz, ezt a történetet csak kitaláltad, hogy hátráltasd a tudomány fejlődését és hamis anti-neurobiológiai gondolatokat ébressz az emberekben... -
#36 Pont akartam írni. :D -
#35 A gömbvillám megfigyelések 70%-át a viharoktól távolabb figyelték meg, tehát viszonylag nyugalmasabb időjárási körülmények közt. -
djhambi #34 Első 14 hozzászólás mehetne a lomtárba. Baluman lényegében jól megfogalmazta véleményemet. A másik gondolatomat ne3hous3 írta meg. M2 hozzászólásából sokat lehet tanulni, tényleg okos dolgot ír le. -
M2 #33 Kedvenc esetem, mikor egy csóka szobájában gömbvillám jelent meg. Azt hitte, hogy ufó, ezért belerúgott. Kicsit megégett a lába, de nem mert orvoshoz menni, nehogy hülyének nézzék... :-)
Komplett társadalmi kórkép: a viszonyulás az ismeretlenhez, az idegenekhez, aztán a félelem a kiközösítéstől. -
#32 Ha vki véletlenül összefut egy gömbvillámmal ne felejtse el lencsevégre kapni, szerintem a kereskedelmi adók vevők lennének egy ilyen felvételre, szal talán egy kisebb összeget lehetne is kapni érte. -
#31 Itt egy video összeállítás:
lyútúbe
Szerintem közeli felvétel nincsen. De ha vki talál jöhet nyugodtan :P.
Régebben láttam egy dokfilmet erről, abba az volt, hogy elképzelhető, hogy amikor a villám belecsap a földbe, akkor az ott lévő porból jön létre ami valahogy átalakul plazmává. De mintha csak egy elmélet lett volna, ami nem volt igazolva. -
Eriongtk #30 Másik utcában a "szomszéd" háztetejét is a képzelet vitte le! -
#29 Nem, arra azt fogják kitalálni, hogy valaki elemlámpával világított a kamerára. -
#28 És a lefilmezett gömbvillámokat meg a kamera képzeli...? -
#27 Ezt jól látod.
-
#26 Ezt jómegaztmondtad. Bár nemhiszem hogy sok valóságalapja lenne (márha jól értelek). -
osztmivan #25 Már voltam erős mágneses térben, valóban volt vizuális hallucinációm.
Olyasmit láttam, mint az iskolai négyzetrácsos (gyk.: kockás) füzet, csak térben.
Fehér alapon a rácspontok kis sárga, kék? csillagocskák voltak, csak sokkal sűrűbben, mint a füzetben.
Nem kis félelmet okozott, hogy megvakultam vagy meghülyültem?
Aztán térerő el, látomás el.
Nem ugatnám le a kutatókat, akik azt mondják gömböt is létrehozhat egy nem homogén erőtér. Sőt.
Persze a lefilmezett esetek biztosan nem hallucinációk voltak, de ez a hozzáállás, ami itt van nevetséges.
Itt sokan jobban tudják az agykutatóknál, mi lehetséges az agyban, jobban a fizikusoknál, mi a fizikában. -
n3whous3 #24 Esetleg olvassátok el még egyszer a hírt. Nem arról van szó, hogy MINDEN eset hallucináció lett volna. -
Sir Ny #23 Mmár bocsi, de én nem vagyok elég okos ahhoz, hogy ennyi marhaságot össze tudjak hallucinálni, mint amit egyesek itt az esgén írnak :)
Szóval akkor valószínűleg én is csak a te hallucinációd vagyok. :) -
hunTigris #22 Gratulálok, neked is sikerült azok táborát gyarapítanod, akik az sg fórumon okosabbnak hiszik magukat nemzetközi összefogású, magyar viszonylatban megszámlálhatatlan mennyiségű pénzen támogatott projektek tudósainál. Ez tipikusan lavórpancsolás, ha meg nem sértelek... -
Utokverek #21 Bazz, szakadjatok már le erről a négyszeres fénysebességes dologról, nem hallottál még gravitációs lencse effektusról? Tudod, amikor nagy gravitációs mező torzítja a fény útját, azaz az soha nem ment 4xC-vel, csak úgy látod, mert torzultan látod a távolságot. -
Utokverek #20 Sok mindent hallucináltam már, de gömbvilámot még soha :D
De ha látok egyet, bizisten megkergetem :D:D:D -
Inquisitor #19 Gondolom az tök mellékes hány film vagy fotó készült a témában? :)
vagy ki dönti el, hogy hány százaléka hallucináció és mennyi az "igazi"??? -
Amergin #18 Vannak okos emberek, akik megmondták, hogy ami a valóságban létezik, az nem biztos, hogy elméletben is lehetséges -
Villanycápa #17 A fényképezőgép is hallucinál ? -
#16 hátpersze :D -
#15 Azért ferdítetek mint a fene (nem csak te). Nagy valószínűséggel nincs igazuk, ez csak az ő elméletük, de racionálisan, a kutatási eredményeket és többmindent figyelembevéve állapították meg.
Nem tudják megállapítani, hogy mikor, hol és miért alakul ki (nem tudják megmagyarázni a jelenséget), nem sikerül reprodukálni, és ráadásul az is vizsgált dolog, hogy "villámok keltette mágneses mező-ingadozások megtéveszthetik az agyat".
Szerintem is tévednek, de ezeket a "persze... halucináció, mert nincs rá képlet/magyarázat" -okat el kéne már felejteni manapság. A tudomány nem ennyire fekete-fehér, mégha jópár - emberek hülyítéséből, félrevezetéséből hasznot húzó ember (pl. kreacionisták) az ellenkezőjét próbálják elhitetni.
Ettől függetlenül én is aztmondom, hogy valószínűleg tévednek, mivel azért kicsit sokan figyelték már meg, ahogy írtátok károkat halucináció nem okoz, ráadásul azért vannak rá magyarázok (mégh nem is teljesek). -
pixx #14 "Az utána keletkező gömb alakú égésnyom a falon is az emberi elme szüleménye... :D"
Az a Mátrix hibája :) -
Ben C #13 mai szemlélet:
amier nincs képlet, az hallucináció -
#12 Szerintem az egész élet csak halucináció, tulajdonképpen csak egy álomidőben vagyunk, és egymást, na meg persze a gömbvillámot, háborút, stb., csak halucináljuk.
-
endrev #11 "Kammer megjegyzi, hogy egy erős elektromágneses mező nagy valószínűséggel előidézheti a retina neuronjainak felvillanását,"
Csakhogy ez fényzajt eredményezne, nem egy nagy mozgó gömb ráadásul TÉRBELI látásélményét! Dr. Krammer Úr...... -
endrev #10 Hallucináció!!! :DDD
Áh, az okozott kárt egy mosómedve okozta! :D Csak olyat fingott hogy gömbvillámot hallucináltunk.. -
#9 Nem tudtad, Zola? MINDENT hallucinálunk, az okosemberek megmondták... -
#8 gyorsan gyujtoval ésspray-el besegitet h elhigyék neki:D Tv.t forditva dugta be....D: -
#7 Az utána keletkező gömb alakú égésnyom a falon is az emberi elme szüleménye... :D -
Pares #6 Ha fingjuk sincs hogy mi az, akkor is van rá magyarázat! Hallucináció! Hát persze! Mi más lehetne!
"igaz arra már nem adna magyarázatot, hogy mi van azokkal az esetekkel, ahol keletkeznek sérülések."
Szerintem akkor inkább hagyjuk is... -
#5 Persze, amire nincs tudományos magyarázat az csak hallucináció, legyen az gömbvillám vagy épp halálközeli élmény, vagy épp ha valami a fénysebesség négyszeresével megy az csak látszólag megy annyival... -
duke #4 "Hallucináció is lehet a gömbvillám"
Persze lehet, hogy mondjuk a gombvillam eszlelesek 1 %-t megmagyarazza, de lenyeg ugyanaz marad, hogy nem tudjak biztosan hogy mukodik a gombvillam. -
Blacktom #3 Mit kapok, ha mondok?:D
Egyébként csak lehet benne valami, egyetemek okos emberkéi írkálták... Mondjuk nekem is elég lenne annyi, hogy foltokat, fényeket, vonalakat lát az ember, azért térbeli mozgó gömb már túlzás De ők tudják... -
#2 Egy rokonunknál egyszer gömbvillám okozott kárt a lakásban. Belebegett az ablakon, m ajd kilebegett - közben pedig szétkúrta a tévét, a falakban a vezetékeket, és felgyújtotta a konyhát. A biztosítónál szerepelt a természeti kár okozta fizetés opciója is, de eleinte nem akarák elhinni a dolgot. Aztán kiküldtek pár szakértőt, akik megállapították, hogy TÉNYLEG az volt. De biztos behaluzták... -
dzsagon #1 Ennél nagyobb ökörséget én még életemben nem halottam.