23
  • Loverman
    #23
    jaj hát nem olvastad az EPIC-es hírnél hogy nincsenek is kalózok meg warezolók, nem is az ő hibájuk ha nem készül PC-s port, különben is, a játékfejlesztők és kiadók kurva anyját?
  • n3whous3
    #22
    1. SZerettem volna egy fair összehasonlítást. Amúgy én meg pl már egy ideje szinta csak originállal tolom, max leszedek egy warezt és megnézem, hogy jó-e...

    másrészt pedig lehet, hogy kicsit túlzó volt az évi 50k, de sokszor ennél többet kell felújításra költeni és 2 évente már általában azért bejön valami.

    Amúgy nem tudom melyik "oldalon" állsz, de így az én malmomra hajtottad a vizet, ha nem kell évente 50k-t költeni, akkor máris behoztam a konzolokkal a hátrányt és ott vagyok, ahol ők árban és még konzolt se kellett vennem. Velük ellentétben, akik ugyancsak fenntartanak egy gépet.
  • zola2000
    #21
    "a PC-re a játékok ingyen vannak"

    Jogos, de akkor legalább ne csodálkozz, ha sok játéknál nem jelentenek be pc portot...

    Mellesleg a három konzolom (wii/ds/x360) közül eddig csak x360on lettem letiltva, pedig a másik kettő sokkal régebbóta van meg mint a box, és boxon sem tiltottak volna le, ha frissítettem volna a firmwaret.
  • Cat #20
    "Számoljunk csak: Új gép legyen 150k, majd minden 1 évben 50k ráköltés. Legyen minden második hónapban véve egy új pc-s game ami mostanában 10k-nak mondható. 4 év alatt ez 650 ezer forint. XBOX360 legyen mondjuk 70k, ami odabasz. Minden 2. hónapban egy új játék 16k. Ez 5 év alatt 550 ezer forint."

    Te is tudod, hogy ez az összehasonlítás hülyeség.
    1. PC-t így is, úgy is kell hogy birtokolj, kell a munkához, tanuláshoz, filmnézéshez. Hogyha játszani akarsz, akkor csak egy kicsivel többet kell rákölteni (izmosabb videókártya).
    2. Egy PC-re NEM kell minden évben 50ezret költeni. Ez az érték igencsak eltúlzott.
    (3. Hogy ne köthess bele, ezt csak zárójelben írom, a másik két érv már így is meggyőző: a PC-re a játékok ingyen vannak, és nem kéthavonta egy, míg konzolon meg kell venned, különben letiltanak.)
  • n3whous3
    #19
    Igen, az arcade van annyiért. Premium, vagy elitere gondolok, abban legalább van vincsi is.
  • zola2000
    #18
    Na igen, nekem meg van egy amd athlon xp 2800am, 768mega ram ilyenek, de mivel nem játszom vele (arra ott a wii meg az x360), elég az.
  • narumon
    #17
    "Nézd meg te is a géped b*meg, quad proci meg 1 éve felsőkategóriának számító vga és még te beszélsz itt arról, hogy olcsóbb és jobb az, hogy konzolod van? Ne röhögtess már kérlek."

    Nekem elég jó gépem van igen. Ennek ellenére mint írtam is nem állnék neki a gépemen bizonyos játékokat játszani. (mint ahogy filmnézésre sem a gépem használom). Kényelmi szempontok. És én mégcsak csoró sem vagyok. Azt tudom viszont, hogy van olyan barátom aki Xboxon premier játékokkal tud játszani, úgy hogy mellette netre meg munkára egy 5 éves notebookja van amin semmi nem futna el. Nagyon kényelmesen el van így.
  • zola2000
    #16
    Egy xbox360 van már 38ezer forintért is újonnan katt (2008ban 45ezerért szereztem az ebayről persze), a jobb helyeken egy konzoljáték is 13ezer, de ahol 16k egy konzoljáték ott a pc játék is 12k, de nem kell mindíg a legújabb játékokat venni, és lehet cserélgetni is a használt játékokat is akár (warez is van, de azt hagyjuk)...
  • fergusonpapa
    #15
    kockák bmeg..:S
  • n3whous3
    #14
    Nézd meg te is a géped b*meg, quad proci meg 1 éve felsőkategóriának számító vga és még te beszélsz itt arról, hogy olcsóbb és jobb az, hogy konzolod van? Ne röhögtess már kérlek.
  • n3whous3
    #13
    Nem hülye számolás, csak fair. Most mondhatnám akkor azt, hogy veszek mindig 2-3 hónap után egy olcsóbb, nem teljesen új játékot, ami pc-n mondjuk 6-7 ezer átlagban, konzolon meg még mindig 10-12k körül vannak. Mindig tudok mondani olyan kategóriát, ami olcsóbb pc esetén és ezt te is megláthatod... Így már távolabb lesz tényleg a pc és a konzol árban, de azt se felejtsd el, hogy így olyan géped van, amin dolgozhatsz, stb és ne mondja azt egyik konzol jani se nekem, hogy ők nem újítják a pc-jüket. Nézd meg, a legtöbb konzolos itt sg-n nagy burzsuj geci, olyan gépük van, amit én most pl meg se engedhetek és emellett konzoljuk is van és eredeti játékokkal tolják mindig. Ha ez így van, akkor mondd már meg, hogy miért is azzal kardoskodtok először, hogy OLCSÓBB FENTARTANI EGY KONZOLT?
  • narumon
    #12
    Azt már meg sem említem, hogy akkor is vettem volna konzolt ha drágábban jön ki a játékok miatt. Én nem tudok (és nem is akarok) PC-n fifázni, autoversenyt tolni, de a mass effectet is xboxra vettem meg, geow meg fableii meg egyáltalán nincs pcre. PC-n stratégiázni szoktam és menedzser játékot tolni. Szóval én mindkettővel rendelkezem, és egyikről sem mondanék le szívesen.
  • narumon
    #11
    "háháháháh

    utálom a hülye konzolosokat a napjaik meg vannak számolva!"

    Ez most hogy jön ide? Ha a szerver alapú játék terjed el akkor pc sem kell (játékra legalábbis), elég lesz közvetlen a tévén játszani.
  • narumon
    #10
    Ez elég hülye számolás mert a game ára attól is függ hol veszed. Én még soha nem vettem 10 felett xbox játékot, de inkább 4-5-ért szoktam, és nem kell várni éveket, hogy lemenjen ennyire az ára. (azt már meg sem emlitem, hogy az xboxot is 40ért vettem és nem 70-ért...
  • n3whous3
    #9
    És akkor azt se mondjam, hogy sok új game mostanában pár hónap alatt leesik 4-5 ezerre, míg nálatok 1-2 év után lesz valami 3-4k-s kategóriában.
  • n3whous3
    #8
    Számoljunk csak: Új gép legyen 150k, majd minden 1 évben 50k ráköltés. Legyen minden második hónapban véve egy új pc-s game ami mostanában 10k-nak mondható. 4 év alatt ez 650 ezer forint.

    XBOX360 legyen mondjuk 70k, ami odabasz. Minden 2. hónapban egy új játék 16k. Ez 5 év alatt 550 ezer forint.

    És akkor még többet mondtam, mint te, mert te a 150-es gépre minden három évben akarsz költeni 70k-t és úgy a PC jönne ki olcsóbban. Számolni tudsz, vagy csak megszállott módjára védeni a konzolt?
  • n3whous3
    #7
    Az Epic valaha még a PC-s Unreal játékairól volt híres, ám napjainkra szinte teljesen háttérbe szorult a cégnél az otthoni számítógépre készítendő játékok sora.

    Epic az unreal 1 óta se készít játékot úgy istenigazából. Az összes játékuk csak egy ínycsiklandó csomagolás és techdemó az eladnivaló motorjuknak. Nem azért fognak áttérni konzolra, mert így gondolják, hanem MÁSOK térnek át konzolra és azok megvehetik majd a konzolra írt motorokat tőlük...
  • n3whous3
    #6
    Szerver alapú büdös életbe nem valósul meg. Amíg van sávszél igény minden másra, addig nem lesz elég sávszél a neten ahhoz, hogy kielégítse megfelelő gyorsasággal az egészet, amiről álmodnak.
  • InterFoxSOFT
    #5
    Na ezen jót röhögtem, kukkants csak ide!:D
    http://globalgame.hu/news/9991/Epic_Games_-_nem_fejlesztunk_PC-re
  • InterFoxSOFT
    #4
    Vicces vagy!:)
    Azt hallottad már, hogy két katolikus megy a sivatagban?:D
  • zola2000
    #3
    Miért? Akkor max ONLIVEN keresztül játszom a Dragon Quest 12őt, vagy az Online Katamarit az ezer éves gépemen (vagy ha addigra tönkremegy, akkor a mikrokonzolon, de legalább akkor sem fog visszatérni az hogy egyszer kiadok 150 ezret gépre, aztán 3 év múlva megint adhatok ki érte 70ezret...
  • NEXUS6
    #2
    És erre vered ki a slozin?

  • Mr Csé
    #1
    háháháháh

    utálom a hülye konzolosokat a napjaik meg vannak számolva!