88
  • hangulati
    #88
    nem ertek a dologhoz. bementem tv-t venni a boltba. kerdeztek, hogy mire kell elsosorban. mondtam, mindenre. kerdeztek, hogy sportmanias vagyok-e, mert, ha igen, akkor ne valasszak plazmat. tovabbi kerdesemre elmondtak, hogy azert, mert a gyors mozgasokat kevesbe kepes visszaadni. mivel a tv monitornak is kellett, ezert vettem egy szep nagy lcd-t. nem bantam meg.
  • FefeeX
    #87
    Ajánlom a Prohardver fórumot, ha Te is meg akarod győzni a szakembereket és az ezzel foglalkozókat arról, hogy a plazma szarabb mint az LCD, hogy a konzolon szarabbak a játékok mint a PC-n, stbstb. Elég gyakran járnak arra ilyen próbálkozók, akik innenonnan idézgetnek egyet a levegőbe, soha nem láttak amúgy olyat, "de tuti hogy az szarabb mint amim van" beállítottsággal nyomulnak, és jólmegaszongyák :)
  • FefeeX
    #86
    Wowoztam 3,5 évet. Nekem 19" 5:4 arányú monitorom van hozzá, a felbontás 1280*1024, bőven elég. Stratégia szintén.
    Megint nem tudod miről beszélsz, csak linkelgetsz össze-vissza, fogalmad nincs az LCD működéséről. Plazmából minek a 600Hz? Egyébként az marketing, soha nem volt 600, mint ahogy az LCD sosem volt 200... Sőt... Az átlag LCD 60Hz-es.
    Tudod, aki 40"-on akar MMO-zni, az hamar rájön mekkora marha. Stratégia is ilyen. A konzolon nem is stratégiázol meg MMO-zol. Próbálsz annyi minden összefüggéstelen hülyeséget bekeverni, hogy úgy tűnjön, neked van igazad. Ahelyett, hogy utánanéznél az utánhúzásnak és a foszforlagnak. Plazma vs LCD tévé egyértelműen a plazma a jobb. Pont az utánhúzás az egyik dolog, ami miatt az LCD szarabb. Na bumm.
    De hiába írok akármit, megpróbálod majd megkerülni, szóval inkább nem is folytatom.
  • sathinel
    #85
    But you must understand that even if a tv has a listed reponse time of 8ms or less (as yours is) that does not mean that it is automatically a 120Hz tv. That is different.

    And you could make the argument that any tv not utilizing 120Hz only needs a response time of 16.66666ms or lower. Anything lower is not really being used.

    Point is, lower is better here. You want lower number for response time. It results in less pixel lag and therefore less motion blur.

    Csak hogy tisztában legyél kicsit mit jelent az ms. És igen plazma van 600HZ de nagyon nem tudod mire használni. Normális felbontás meg 800 font minimum.

    Egy szaros 120 fontos monitor tudja már a full hd-t és 400 font körül vannak jó LCD TV-k is

    Felbontás nem fontos? Jah ha az ikkonokat és a sok tárgyat, sebzést, stb akarod nézni a képernyőn, és nem átlátni mi is történik akkor hajrá. Látszik nem sokat játszol. Stratégiánál, MMORPG-nél ezek fontos hogy jó nagy felbontásban menjenek. Egy szaros 15" Moncsi is tudja azt a felbontást amit tud a plazma.

    A ps3-at meg nézz utánna miért mondtják ezt nem kéne mindent belinkelnem ha már
  • FefeeX
    #84
    "de a plazma igen lassú, és ha ez neked nem gáz, mert nem veszed észre akkor mindegy is"
    mármint a plazma lassú az LCDhez képest? Olvass kérlek kicsit jobban utána a dolognak. Míg az LCDnek legjobb esetben (szutyok TN panel) 2ms a lagja, addig a plazmának 0,01 ms alatti. Kicsit körüljártam már a kérdést, egyértelműen jobb a plazma a gyors mozgásoknál, mint az LCD. Az, hogy nem folytonos képet ad, mint az LCD, hanem inkább a CRT villódzására hasonlít a technológia, más tészta. A foszforlag kb ezredannyiszor fordul elő, mint LCDnél az utánhúzás. Tudod, IPS és PVA panelek főleg hátrányban... Majd keresek egy kis anyagot, hogy olvasgass.

    És nem önmagában a plazmával van a probléma. Az én plazmám HD Ready. Mert már nem mai darab. Így 720p-s. Ettől függetlenül se plazmán, se LCD-n 2,5 méteren kívül nem fogod látni a különbséget a 720p és az 1080p közt. Hacsak nincs szuperlátásod (direkt egybe írtam, mert ez létezik, mint fogalom...)

    Szóval még kevered kicsit a dolgokat, javaslom, nézz utána kicsit, mondjuk erre még egy kicsit szakmaibb fórum is megfelelő lehet.

    Az a baj, hogy amid nem volt soha és nem láttál még közelről, arról olyan urban legendeket zengesz, hogy az ember haja az égnek áll... Se az xbox360-ról, se a plazmáról fogalmad nincs, hallottál dolgokat, esetleg messziről láttál már olyat, aztán tapasztalatot próbálsz meg levonni. FYI: hiába erősebb a PS3ban a CPU, ha a GPU meg gyengébb benne. Inkább a Blu-ray és a Wifi teszik magasabb szintűvé a PS3mat, nem az, hogy erősebb lenne.
  • sathinel
    #83
    Nem is beszélve az árról. Egy 24" TFT full hd monncsi ami 2 ms-es, és iiyama fele annyiba sem kerül mint egy 32 " TFT amin már lehet játszani.
  • sathinel
    #82
    Plazma nem játékra van de ezt gondolom te is tudod. A plazma képernyő képgenerálását ismered akkor tudhatnád hogy miért nem látod. de a plazma igen lassú, és ha ez neked nem gáz, mert nem veszed észre akkor mindegy is.

    Egy 40" TFT TV már jobb ami elég jó felbontást is csinál. Nem csak 720p-t. Pont a felbontást boncolgatják lentebb a fórumban is ha olvastad.
  • FefeeX
    #81
    Akkoriban még nem volt, most meg sajna a szervizből szar akksit kaptam vissza (nem ugyanaz, de nem vettem észre elég hamar...), így már win alatt sem fut egy órát SD filmmel... Szóval már tök8, nem használom ilyen dolgokra; új akksit nem veszek 25ezerért...
  • FefeeX
    #80
    Nos, ez a felvétel erősen csal, nyilván. Mivel ugyebár a video felbontás 320p, a konzolból meg csinál 180p felbontást. Nyilván rosszabb. Mint ahogy FullHD monitorról KÖZELRŐL nézve valóban nagy a különbség a két kép közt. Azonban egy 42"-os tévén már 2,5 méterről elfelejtheted a FullHD-t. Akkora képen ki az, aki közelebbről játszik? Szóval lehet, hogy közelről elmosódott lesz, távolabbról meg semmi különbséget nem látsz. Főleg én, aki egy 37" HD ready plazmán játszom, szóval hiába küldenék rá FullHD képet, nem lenne jobb.
    Nem mindegy továbbá, min kötöd a boxot. Csak HDMI, amennyiben elérhető, ugyanis már a komponens vonalon is érezhetően csúnyább képet ad. Ha HD akkor digitális! A tévé minősége is számít természetesen. Szóval ez egy sok ismeretlenes egyenlet, és ki lehet hozni mindent győztesnek :)
  • sathinel
    #79
    notira van kifejezetten rájuk készített ubuntu. Azzal is nézted?
  • FefeeX
    #78
    Nálam is gyorsabb volt az ubi. Csak ne legyen ati kártya a gépben :) Sajna notira se tökéletes, bár abból csak 1gyel próbáltam, de fele annyi időt bírt az akksi, mint XP alatt. Vista alatt is kevesebb lett, W7 alatt meg már más az akksi rajt...
  • sathinel
    #77
    Az neked nem tom hogy sikerült én egy 6 éves gépre raktam új ubuntut, és gyorsabb mint az xp és ezért mondták hogy hagyjam rajta. Azóta is azt használják netezni, levelezni, youtube, stb dolgokra. A munkára egy új pc-t használnak. Nekem gyorsabb volt az Ubuntu sokkal.
  • sathinel
    #76
    Ja és itt a pc grafikai kártyát gondolom nézitek hogy mikori:D
  • Sir Ny
    #75
    "- Linux-nak megvan a maga felhasználói köre. Anyámnak pl nagyon jó lenne szerintem, mert nem akar belenyúlni semmibe, sokkal biztonságosabb, gyorsabb, stbstb."

    Egy lassú gépen kb feleannyira lassú egy ubuntu, mint az xp. Még akkor is, ha minden effekt ki van kapcsolva. Valahogy sikerült egy olyan lassú oprendszert megalkotni, hogy olyat még nem látott a világ. Kb fél éve van ubuntum, de már 3-szor kellett újrarakni. Nem ajánlom senkinek. Akinek van egy kis pénze, az vegyen windowst, bőven megéri az árát.
  • sathinel
    #74
    Az addictiv értéke igaz volt 8 lvl 80 karim és 2 lvl 76, 75 kari de abbahagytam mert kb tamagochi szintre sülyedt. De mondom lehet hogy a saját szubjektív mozim, de sokkal jobbnak szebbnek tűnik nekem pc-n a játék. És nem ma kezdtem C64 óta nyomom a játékokat, aztán xt, stb monokróm monitorok:D A régi játékok nekem is tetszettek, de a mostaniak közt is van pár ami bejön.

    Amit eddig láttam xbox360elite gépen az nagyon nem tetszett. Lehet a TV volt szar?:D bár még az is lehet.
    nekem sokkal jobban tetszik egy stratégia, RPG vagy ha FPS akkor gépen a lentebb felsorolt okok miatt. Ha meg játszok nem pixelekkel akarok játszani hanem akkor fusson rendesen.

    A sok összehasonlításnál is elmondják hogy nagy felbontásban sokkal szebb a pc de hát ki játszik manapság kis felbontáson mikor a 23-24" moncsik is viszik a 1080p-t.
    http://www.youtube.com/watch?v=Epx3JBvErfk&feature=related
    pc, xbox, ps3. Itt is a felbontásban veri mindkettőt, és szebb is a másik kettőre mintha kicsit rossz szemüvegem lenne és homályosan látnám úgy néz az ember.
  • fergusonpapa
    #73
    ööö nem a grafika számit...lehet oltani,de én fosok a grafikára..oks egyre nagyobb az igény ..de én régi játékokkal jobban elvokmint az ujakkal.atol mert szépa grafika atól még 1 játék nem jó..... ha csodálni akaroma tályat,inkább veszek 1 festményt...a régi játékoknál szükség volt kreativitásra h leköse az embert...most meg..csak grafikára mennek többségében..hja és gépem okés,hiszen zenélek erös proci kel hozá,mégis??!! régieket játszom..néha 1-2uj de hamar delete..

    és inkább vennék már egy xboxot,rakás gamel leülök és nyomulok vele,kis nosztalgia ként.amugy se vok nagy játékfügö..de beteges sztem igy költeni 1 gépre..lásd sathinel-t...
  • FefeeX
    #72
    A multiplatform játékok legjobban x360-on néznek ki. DX11-ben annyi új van, hogy a VGA hardveresen tesszellál. A Dirt2-ben pl semmi különbség nincs. Én 37" Pana plazmán játszom, a grafika semmivel nem jobb, mint PC-n. (Az asztalimban jelenleg 4850 van egy C2D E8200-al meg 8 giga Rammal, szóval nem azért játszom boxon, mert nincs pénzem PCre :) )
    Blizzard és MMO móka. Azért keresi magát büdösre, mert a WoW olyan addiktív, hogy sokan olyannyira befüggnek, hogy ha kajára sincs lóvé, akkor is van WoW-ra. Amúgy ismerem a dolgot, 3,5 évig én is fizettem :) Nem hasonlítható a konzolhoz, és azon nem is lehetne megcsinálni, kb az egész billentyűzet kell hotkey-ként, ha tényleg jó akarsz lenni... :)

    Steamet alapból nem szeretem, mert gyűjtöm az anyagi valójában a cuccokat. Tehát nekem egy eredeti játékban többet ér a DVD, a tok, a doboz, mint a játék. Steamet ezért nem használom, ráadásul közel annyiért megkapom postával ugyanazt. (zavvi, game.co.uk) Nem olyan vészesek az új játékok árai sem ilyen helyekről.

    Van még pár játék, amit össze tudok hasonlítani a tévén, egyszerűen nem igaz amit írsz, nem szebb a PC-n. (1-2 játékot kivéve); az irányítás az más tészta, alapból nem játszom FPS-t konzolon, de azért nem, mert egérrel lehet célozni, konzolon meg nem.
  • pixx
    #71
    Asszem 2 éve CS-ztem, amúgy boxon is van steamhez hasonló cucc, digitálisan letöltheted, plusz vannak nagy akciók, és MW2 kivéve 0 cheater van...
  • sathinel
    #70
    50% igen mert mindíg vannak akciók. Karácsonykor 70%-os áron nyomták. Prepaid mindíg olcsóbb pl.
  • sathinel
    #69
    220-340 font között keresek hetente és xbox 180 font körül, ps3 260 font. Nem drága de amit játszottam vele eddig az miatt nem veszem meg hanem inkább pc. Ismerem meg tényleg amit ráírnak az átlag megy de nem bejövős. Inkább veszek pc-t 23-24" moncsival vagy TFT TV-vel.

    Nekem a steam mindennél jobban tetszik eddig csak azt nem használhatod konzolon:D
    + Steam játékok pl CSS is nagyon bejött hogy a tört játékkal a sok vérpistike szénnécheatelve a game-t nem nagyon tudtak belépni a sok változtatás miatt hacsak nem akarták újrarakni 2-3 alkalommal hetente a játékot:D
  • pixx
    #68
    Helyett 24, mert azaz 50%-os ár...
    Vicces, hogy 50 euró a BC2 pc-re, én 45 euróért vettem meg boxra, a kollégám 35 euróért pc-re...
  • pixx
    #67
    A blizzard-ot meg szerintem hagyd ki, a wow óta szinte mindent leszarnak...Dio3-at már 2 éve ígérgetik, és talán idén jön a Starcraft2 első harmada...
    Ennyit a Blizzről...
  • sathinel
    #66
    http://store.steampowered.com/
    Alien vs predator 12 font most:D
  • pixx
    #65
    Én 3 napi fizúmat áldoztam boxra(plusz 6 játékra) anno, idén, meg az éves albérlet támogatást...

    A játék annak drága, aki az első héten megveszi...ha vársz 2-3 hónapot fél áron megveheted...
    A Mass Effect2, és a BC2, amire nem tudtam hónapokat várni, és megvettem őket, de amúgy mindig hónapokkal később veszem meg az új játékokat, így 20 eurónál nem több...de vannak akciók 40 euróért 2 játék...
    HMV-be menj ott vannak akciók... link
  • sathinel
    #64
    Tudom de már mikor kijött az xbox is lehúzták a pc-t erre mégis a legjobban kereső cég pl a blizzard miért pc-re gyárt:D Nem fikázom le mert pont azt mondtam hogy a fejleszthetőség, és legózás miatt fejlődte túl több generációval.

    A ps3 nagyon jó de pont a nagy különbség a pc-programozástól, stb hozzta magával hogy nehéz rá fejleszteni. Ez tény.

    PC-n nekem jobban tetszenek és én ezt grafikára értem amit pl nagyobb monitorokon, TFT TV-n rendesen szembetűnő.

    PS3 nekem szembetűnően jobb mint xbox de nekem jobban megér egy 800-1000 fontot egy pc mint 250-ért venni ps3 vagy olcsóbban xbox consolt. A konzol kb 1 heti fizuból kijön és mondom nem csak youtube videókon láttam konzolt. De annyira nem fogott meg hogy 1 heti fizumat rááldozzam. + játékok is drágák hozzá. Ok secound hand game olcsó de steam még mindíg jobb megoldás:D
  • pixx
    #63
    Nem kell itt a fika, mikor kijött 2005-ben a pc-sek köpni nyelni nem tudtak a 3 magos power ibm proci miatt, meg az 512 videó kártya miatt...a pc. 2008-be hozta be a lemaradást...
    A maga idejében nagyon nagy szám volt...és még most se rossz...
    Mondom ezt úgy, hogy van pc-m xbox360, és ps3...Pc-n már csak régi játékokkal nyomulok, mint sacred, warcraft3...azok még a hőskort idézik...
    A másik dolog, egy konzolt, csak hülye akar pc-vel összehasonlítani, mivel a konzolra a játék a procikra van optimalizálva, míg pc a videó karira. Ha szar a konzol port, mondjuk GTA4, akkor szaggat a gép rendesen, hiszen nincs alatta proci...
    A fejlesztést konzolra kezdik, és ha mákod van lesz pc-re is, bár a legtöbb játék már kerüli a pc-t.
    A napokban nyilatkozott Mike Epps, Epic vezetője, ők fejlesztik az Unreal motor...pénzt szerinte konzolon lehet keresni a fejlesztőknek, nem a pc-n.
    Lehet nem lesz UE 4 pc-re...nagy szívás lenne...
  • sathinel
    #62
    Crysis és még sorolhatnám mik futnak pc-n már egy ideje és xbox nem futtatja. A havernak van Xbox, és itt sok ember megveszi mert fika ára van nagyon. De grafika nagyon el van maradva még a régi gépemtől is. Én valahogy sokkal gagyibbnak látom.

    5870-amin gondolkozok most. Egy 5770 crossfire gépen gondolkoztam, de alaplap, hűtés, fogyasztás terén jobban járok egy vidkarival ami kicsit drágább 320 font környékén már kijön. igaz ennyiért már játékokkal veszek xbox-ot de lényegesen többet ér nekem mint az xbox. A sony nem lenne rossz, de nem megy rá könnyen a fejlesztés, és még mindíg nem használják ki rendesen.

    http://www.youtube.com/watch?v=XWwGkz_Zx5A 5870 símán veri a mostani nvidia kártyákat. ár teljesítmény, fogyasztás terén.

    Ha megnézed a játékokat hogy futtatja FPS-eket, vagy akár AION,stb játékokat akkor látsz különbséget. Ha nem akkor azt leginkább konzolra gyártották, és utánna lett pc átírat, vagy párhuzamosan ment a fejlesztés. Persze hogy a konzol gyártóknak nem érné meg ha nem futnának rajta a játékok. Nekem az xbox elég kezdetlegesnek tűnik és a rá írt progik is. Vagy a szemem van hozzászokva a pc grafikához nagyon vagy nem tom de nekem nem jön be xbox felbontása. MW2 is jobb szerintem pc-n. Ami meg dx11-es azok mindegyike. Mint pl ahogy a fejlesztők beszélnek az alien vs predator játéknál. Pont a legózhatóság miatt fejlődte tűl a konzolt, de konzolra készült játékok nagyrésze persze nem fut jobban, szebben mert nincs kihasználva a gép.

    Mondom mindezt úgy hogy az elmúlt 4-5 évben sokszor naponta 10-12 órát is játszottam pc-n. Előtte kicsit kevesebbet, és az elmúlt fél évben szintén keveset nyomtam. De azóta nem jött ki xbox.
  • FefeeX
    #61
    Volt ebben minden, anno erről a részéről többet olvastam és találtam, mint a lehetséges megoldásról :) Logitech pl általában semmi más platformot nem támogat, csak a Windowst. Neki nem éri meg drivert fejleszteni alternatív rendszerre, mert a célközönségének csekély %-a használja azt. Anno szerintem az ATi döntése is erre volt alapozható, de a 3rd party driverek is sz@rok voltak.
  • FefeeX
    #60
    Erről eszembe jutott a kispolák a Passat 2.0 PDTDI motorral, betonnal beöntött csomagtartóval, amikor legyorsult egy Corvette-et... :) Gyakorlatilag tuningolni mindent lehet. És mindent szoktak is. Csak arról van hír, kép, az érdekel mindenkit, ami kevésbé elérhető. Ilyen az ember. Ettől még a sajátjával az átlagember nem csinálja meg, mert tudja, hogy gyakorlati haszna kb nincs.

    Egy jól összerakott gép valóban stabilan tud futni. Főleg linux/unix rendszerek alatt, ha már szerverekről beszélünk. Szerintem itt a Windows nem életképes alternatíva (a stabil és a windows gyakorlatilag egymás ellentétjei is lehetnének...); átlagosan azonban az OSX stabilabb, biztosabb rendszer, mint a Win, ezt főleg a testreszabhatatlanságából nyeri. Gyorsabb is, de szintén csak azért, amit már leírtam, kevesebb hardver, könnyebb optimalizálás. A linux meg más. Messze nem olyan felhasználóbarát, ha valamit csinálni kell, alapfunkciókra viszont kb hasonlóan tökéletes mint az OSX. És megy minden gépen. Szinte :)
    A komoly munka relatív, viszont egy fotósnak pl, tapasztalatból tudom, hogy sokkal kényelmesebb egy MAC mint egy PC.
  • sathinel
    #59
    Linux-nál a hardware driver pl nvidia is az nvidia oldaláról, szerveréről frissül ezért mondtam nem hinném hogy a linux hibája volt.
  • FefeeX
    #58
    Kicsit sok előítéleted van szerintem, és csak saját szemszögből próbálod meg vizsgálni a dolgokat.
    Tény:
    - a windows-os driverek is elég gyakran sz@rok. Előfordul ez a legújabb grafikus kártyáknál például (nem véletlen, hogy nincs tökéletes driver fél éven belül az új VGA-khoz), valamint a régebbieknél is (azért anno a 9800Pro-mmal, ami sokáig a VGA-k királya volt is nagyon sokat szívtam, mert az X850+ időszakban már elég szutyok volt a támogatottsága, hibás driverek jöttek ki, stb); és akkor a SoundBlaster hangkártyákat már ne is említsem. Audigy-m van, első kiadás, aranyozott. Azzal is szívtam eleget. Pedig egyszer az is prémium kategória volt. De egy idő után inkább feltettem a polcra, és használom az integrált Realtek szutykot, azzal kevesebb a probléma. Logitech dinovo driverek... Szintén voltak furcsaságok és még messze nincs vége a dolgoknak, tudnék mesélni.

    - Linux-nak megvan a maga felhasználói köre. Anyámnak pl nagyon jó lenne szerintem, mert nem akar belenyúlni semmibe, sokkal biztonságosabb, gyorsabb, stbstb. Viszont amint valami gáz van, nem elég hozzá egy valamicskét hozzáértő ember, nem elég guglizni egy kicsit. Egy idő után a do-it-yourself, ahogy mondtam, igen fárasztó, nincs kedve hozzá az embernek. Ezért használok W7-et amit egész jól eltaláltak szerintem. Az, hogy nem tudod a gépedet használni, egyértelműen a linux hibája, nem a hardveré, amennyiben más oprendszer alatt meg tudod. Miért vegyél drágábban g-force-ot, ami teljesítményben elmarad, többet fogyaszt, stb stb. (ez nem mindegyikre és minden érára vonatkozik nyilván, de azt mondani, hogy válts nvidiára, mert azzal jobban megy a linux...)

    Konzol lemaradva... Hát tudod... A csúcskonfigokhoz képest, hardver-ügyileg valóban... Aztán megnézed ugyanazt a játékot rajt, és megnézed PC-n... Idén jöttek már ki valóban olyan játékok, amik jobban néznek ki pc-n, csúcskonfigon (ami 4-6szor többe kerül, mint maga a konzol). Mert ugye megint az áll fenn, mint a Maceknél. Kevesebb hardverre könnyebb az optimalizálás. Nem lemaradva van az, egyszerűen nem nagyon kell jobb ugyanahhoz a minőséghez, csak jobb optimalizáció. A stratégia és RPG... Hát, tudod, egyre több RTS fut konzolon. Nem ez a baj. Hanem az irányítás. Mint az RPG-nél is. Nincs billentyűzet, ami egy jobb RPG-hez hotkeyekkel mindennel azért szükséges. Nincs egér, ami egy RTS-ben a gyors reakcióhoz nélkülözhetetlen. Játszani lehet rajt, casual szinten főleg, ott az emberek szerintem meg sem érzik a különbséget (FPS szintén ilyen kategória); komolyabban nem lehet rajt ilyet művelni. Ez megint tény. Nade, ha stratégiázom, akkor nem is fél vagy 1 órám van játszani... Mert ahhoz annyi nem elég. Akkor már kivárom a töltést, esetleg megoldok 1-2 problémát is. Magasabb szinten ez az ára a dolognak. Nálam a konzol nem helyettesítő, sokkal inkább kiegészítő eszköz. Amire kell, arra pedig tökéletes.

    (X360 GPU-ja egyébként a HD2900XT chipjére épül; a jelenlegi csúcsGPUhoz képest valóban 3 évvel le van maradva, node kérem, hány ember engedhet meg 5970es VGA-t? 150 ezerért, amiből 4db Xbox 360-at tud vásárolni, amivel végső soron szinte ugyanúgy tud szinte ugyanazokat játszani... Ráadásul ahhoz kell egy processzor, ami kihajtja. Az még egy százas... Ház, táp, hűtés, jó lap...
  • Papichulo
    #57
    Az Apple csak egy, a jopar neves es minosegi szamitogepgyarto kozott. Ez nem a holy grail-je a szamitogepeknek, nem jobb, nem rosszabb, egy opcio. Egy sajatos filozofiat kovet a ceg, mely sokak szamara nem szimpatikus. Emiatt meg nem erzem ugy, hogy becsemerlni kellene a termekeiket. Akinek ez az idealis az o sajat szakteruleten vagy akar szabadidejeben az legyen boldog ezzel. Mindig az adott eszkozt kell a munkahoz kivalasztani es nem raeroszakolni az adott kornyezetre az igenyeket.
    Szubjektiv dologrol nehez meggyozni masokat, de a tenyszeru tevedeseket en is szeretem kijavitani. Sajnos ebbol is eleg sok hangzik el.
    Live and let live!
  • sathinel
    #56
    Ja ezt tudom én is de egy F1 kocsit nem használnak családi autónak. Ugyanígy a jól tuningolható cuccok extrém tuning esetén semmit sem érnek bizonyos téren. Ettől függetlenül nem trabantok és velorexek vannak tuningolva és használva versenyeken pl pedig tudják hogy gyorsabban megy tönkre a motor, stb.

    Egy jól összerakott gép megfelelő hozzáértéssel nagyon stabilan tud futni amíg kell. Szervereknél pl elég fontos tényező hogy stabilan fusson a gép. Ezekre azt mondani hogy nem stabilak, és a mac jobb kicsit túlzás. Akkor miért alkalmazza akárki is komoly munkára?
  • sathinel
    #55
    Nekem win alatt nem volt gondom eddig játékkal.

    Linux-nál nem mondtam hogy tökéletes mint ahogy lentebb olvashatod, hanem bizonyos célokra megfelelőbb. Igen én is szoptam az ATI kártyákkal, de mióta az AMD átvette megváltozott a helyzet. Gyorsabban és jobb driverek jönnek ki. Eddig az Nvidia volt a vezető ezen a téren mint ahogy a munkaállomásokba szánt vidkarik terén is.
    Ez szerintem nem linux, hanem hardware gyártó probléma volt.

    Konzolba nem megyek bele mert xbox kb 2-3 évvel le van maradva pc mögött, és stratégia, RPG játékok nagyrésze nem fut rajta.
  • FefeeX
    #54
    "Igen volt egy kis cégem amiben gépeket raktam össze és adtam el. Szervereket is kelett összerakni. Mi ebben a fura? szerintem sokan akik érdeklődnek a hardware iránt már foglalkoztak ilyesmivel.
    http://www.youtube.com/watch?v=wB0JodKgZ0A&playnext_from=TL&videos=CSrodogud0g&feature=grec
    Pl ilyeneket miért nem apple cuccal csinálnak? Az egy dolog hogy csak most akarnak AMD procikat vidkarikat rakni a Mac-be de intelt sem tudningoltak MAC-ben. Gondolkoztál már miért nem?"

    Ha tényleg annyira értenél hozzá, tudnád azt, hogy 1: egész más lap kell ahhoz, hogy valamit normál minőségben futtass, és egész más a tuninghoz. A tuning amúgy sem kifizetődő, aki már tuningolt, az tudja, hogy mi az az instabil gép. Tudod, én nem 2 gépet raktam össze, nem egyszer tuningoltam, de a tökéletes működést onnantól elfelejtheted. Hiába futtatsz 24 órás orthost vagy prime-ot, ha véletlenszerűen fagyogat a gép, vagy néha-néha elszámol valamit, azt bedobja az unalmast... Vista és W7 alatt is több gond van, pl a memória tuninggal, ami még XP alatt tökéletes volt, arra a Vista és a W7 lazán hibákat dob... Amitől azt hiszed pl, hogy haldoklik a VGA-d... Aztán kiderül, hogy csak nem bírja a win a tuningot... A tuninggal ráadásul exponenciálisan többet fogyasztanak a részegységeid, ami ugye megint nem cél, főleg nem az almásban, ahol alapból kevesebbet fogyasztanak a gépek. Az meg, hogy 6 gigahertzen (megjegyzem, volt már 8 is) le tud futtatni valaki fél percig egy CPU-Z-t folyékony nitrogén hűtéssel, mert másra nem lehet használni a gépet, és úgy túl van feszelve, hogy a belső szerkezete megváltozik a szilíciumnak,hm, max e-penis növelő, semmire nem jó.
  • sathinel
    #53
    Olvass vissza hányszor űberelték itt az oldalon is hogy mindenre szinte jobb, megbízhatóbb, és megfelelőbb mint a pc. Mikor kíváncsi vagyok rá miért mondják ezt mert látva mac-et és használva sem jött ez le akkor mi lehet mögötte. A legtöbbször a hardware-hez sem értő emberkék győzködték itt a többieket hogy márpedig jobb. Majd akkor hiszem el ha más konfigokat is kipróbáltak, és nem úgy osztják le a linux-ot, pl hogy még rendesen működés közben sem használták. de ugyanez a pc-mac vonalon. Ezért nem megy hardware wita pl win-linux vitáknál mivel a hardware a saját választásodtól függ, ahogy a mac-et is pc alkatrészekből építik. Tehát nem kéne űberelni hogy jobb munkára, stb mert ez így nem igaz. Bármikor mutatok olyan munkaállomást ami leveri az apple termékeket. Mint ahogy linkeltem is bizonyos profi munkákra kihegyezett munkaállomások vannak amik valahogy nem mac-termékek, de megmagyarázzák hogy az a jó hozzá. Lehet normálisan is vitázni pl veled mert nem osztassz le, és nem érzed magad felsőbbrendűnek valsz a hozzászólásodból ez derül ki. Míg olvasd el másik cikkeknél hogy mások hogy reagálnak. A lenti példám is egy ahol a gyerek a proci fogyasztását hozza fel pedig dual vidkaris alaplap is bonyolultabb, és többet fogyaszt, a dual vidkari meg főleg sokat fogyaszt, de a gyerek belémkötött hogy ugyanaz a proci melett a mac tovább bírja. Na az ilyen hozzászólás után elszakad nállam is valami mert a gyerek annyira sötét hogy fel sem fogja mivel vitatkozik.
  • FefeeX
    #52
    Szerintem kicsit túlzásba viszed a linux imádatot. Én voltam szervizes, tanultam infot, 12éves korom óta magam rakom össze a gépeim stbstb. Amíg fiatalabb voltam, sokkal több időm volt. Akkoriban tényleg gyakran cserélgettem alkatrészeket, OS-eket, próbálgattam mindent. Az Ubuntu fejlődését pár évvel ezelőttig szinte párhuzamosan követtem.
    Azonban a linuxok nagyon sokáig nem tudták normálisan lekezelni az ATI VGA-kat. Egy mezei felhasználó már itt kicsűrte volna a kedvenc linuxod a kukába, de én folytattam. Annak ellenére, hogy a sok, általában elég paraszt linuxb*zi lenézően a gugliba irányít a segítség helyett. Lassan megtanultam a programozási nyelv egy részét, hogy be tudjam állítani az általam használni kívánt dolgok egy részét. De tökéletes sosem lett. Játékhoz meg aztán főleg. Windows alapú játékokhoz használható, csak teli leszel joggosultsági problémákkal, amiket megint nem 5 perc megoldani, főleg ha nem láttál még olyat, mert megszoktad, hogy minden működik. Kb 3szor álltam neki az Ubuntunak, akinek nincsenek nagy igényei, azok számára valóban jobb, mint egy Windows. Az OSX megint más kategória. Ebben abszolúte semmi nem változtatható, viszont amire kiadják, azon 100%-osan működik. Értsd: nem kell driverekkel sz*rakodni, amit a legjobban utálok, és mind windows, mind linuxos probléma, ráadásul ha linuxban szívás van, akkor az már rohadtul nagy szívás.
    Ezért is vettem konzolt pl a játékra. Hogy ne kelljen órákig telepíteni, jajj, nem fut ezért meg azért, stb. Beteszed a lemezt és játszol. Sokáig melózom, utána van más dolgom is, ne kelljen már oprendszert javítgatnom abban az 1-2 órában is, amiben játszhatok.

    A másik vicc a MAC-ek képének gyalázása... Emberünk még nem hallott a színhűségről, mikor a MAC-es IPS paneleket a gagyi TN-esekhez hasonlítja.
  • Papichulo
    #51
    Te miert porogsz annyira azon, hogy az Apple termekek mire hasznalhatoak es mire nem? Kit akarsz meggyozni? Aki ugy erzi, hogy neki az kell, megveszi, akinek meg nem megfelelo, az nem. Miert faj neked a valasztas lehetosege? Ez mindenkinek csak jo, van verseny. Jobban szeretnel visszaterni a wintel hegemoniahoz?
    Mar boven kifejtetted, hogy szamodra nem jelent euforiat a cupertinoi filozofia, mindenki megertette, hagyjuk mar abba ezt az off-topic vonalat.
    Annak viszont orulok, hogy vegre megertettel mindent amit az elejen is mondtam es mar nem kotozkodsz ezzel kapcsolatban. Mar nem keltem fel hiaba :)
  • Papichulo
    #50
    En igazabol forrasra lennek kivancsi.
    Amugy mind ebben, mind az index-es cikkben, mibol derul ki, hogy az Apple nyomast gyakorolt a nyomozo hatosagra? En nem talaltam bennuk erre utalo reszt.
    A legmeggyozobb az lenne ha az affidavit-bol mutatna nekem valaki erre vonatkozo idezetet, mivel arra hivatkozva allitjak ezt.
  • sathinel
    #49
    Látod megint eltértél:d Igen mivel apple azt mondja flash nem kell de kiderül hogy a flash videk, és csatlakozók érdeklik a felhasználókat. Olvass vissza hogy hogy védtétek hogy nem kell rá csatlakozó:d pont jó felé mész:D

    Linux-ot szerver szinten nézd már meg:D

    "he truth of the assertion is in a chart near the back of the report. It shows that 83% of companies expect to support new workloads on Linux next year, against 23% for Windows. The move is slower for larger enterprises, but the direction is clear."
    2006 adat. Jah hogy mac meg sincs említve annyira kicsi a részesedés. Még itt is jobb a win részesedése de valsz te más oldalakat olvasgatsz:D

    Igen volt egy kis cégem amiben gépeket raktam össze és adtam el. Szervereket is kelett összerakni. Mi ebben a fura? szerintem sokan akik érdeklődnek a hardware iránt már foglalkoztak ilyesmivel.
    http://www.youtube.com/watch?v=wB0JodKgZ0A&playnext_from=TL&videos=CSrodogud0g&feature=grec
    Pl ilyeneket miért nem apple cuccal csinálnak? Az egy dolog hogy csak most akarnak AMD procikat vidkarikat rakni a Mac-be de intelt sem tudningoltak MAC-ben. Gondolkoztál már miért nem?

    Nem azt mondtam hogy használhatatlan de vannak hibái. A win-t is utálom sok lépése miatt vagyis az MS-t. De linux-nak is vannak hibái ami miatt win-t használok sokszor. Mivel nekem sokféle dologra kell a gép nem csak alap felhasználó vagyok.