Nyomást gyakorolt a rendõrségre az Apple a Gizmodo-ügyben

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hardware volt a kérdés egyébként kocsikat is szereltem javítottam nem újdonság melléfogtál. B, C jogsi megvan + mintha 4 évig ezeket tanultam volna:D AutoCad országos 7. Mûszakirajz országos 3. helyezet.

AutoCad, photoshop teszteket nézz meg máshol normális gépeken ne apple siteon mint ahogy itt párszor linkeltétek. Mivel én is tanultam és használtam CAD-et, és más progikat is így nagyrészt vágom mi kell hozzá. Profi munkához egy profi vidkari kell amit egy PC-vel tudsz megvenni legjobban, vagy egy szerver, ami szintén Pc alkatrészek. Szervereket is szereltem már össze nem kell ebbe is belekötni.

http://www.ted.com/talks/lang/hun/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html

Itt beszélnek egy valsz szerinted ismét fogyatékos hogy a játék fontos az elme számára. Akkor fejlõdik az agy. És aki ezt nem csinálja azok korlátolt emberek.
Ha már itt tartunk akkor kíváncsi lennék hogy osztod le ezt ez embert hogy miért hülye és te miért tartozol megint az elithez:D

Linux-ot valsz nem telepítettél kb 4-5 éve. Én olyannak aki win-t sem tud telepíteni, 3 éve felraktam az Ubuntu-t és azóta megy. A felhasználók 98%-a nem használja másra a gépét pár dolognál amit meg lehet csinálni linux alatt is. Mond az valamit neked hogy EEPC linux rendszerrel is kiadták olyanoknak akik nem programozók? Mert azoknak nem volt vele gondja. Lehet csak több az IQ-ja aki megvette mint 70 és mûködik?
A megtalalas utan meg ment az OS is egy darabig. Ezt az Apple tiltotta le par oraval kesobb, tavolrol. Mire a Gizmodo-hoz kerult, addigra mar csak egy statikus kepernyo latszott bekapcsolaskor. Mikor az Apple megkapta, addigra mar az sem, semmi sem mukodott.
Tenyleg egyszerubb lenne ha a hozzaszolok elolvasnak a dokumentumot, amirol az egesz cikk szol. Ebben az esetben nem kene trivialis dolgokkal idot pazarolni.

"OS is mas rajta, amit peldaul a beepitett Facebook alkalmazasbol lathato volt"

Ember mielõtt megszólalsz olvass utánna legaláb hogy mit írtál. A facebook alkalmazás az látható az Iphone belsejében is? Lol akkor minek a kijelzõ a telefon elején????

most meg azt mondod ismét amit eddig. A szétszedés után nem ment a hardware, de az os sem ment. De akkor hogy tesztelték vagy ha tényleg nem ment hol láthatta a facebook ikont?
Én win-t használok játszani, de nagy kedvencem a linux.
Orulok, hogy nagy kedvenced a Linux, ami tok jol hasznalhato a mindennapokban az emberiseg 98%-a szamara...
Photoshop, AutoCAD, stb... igen jol fut rajta, ezert szeretnek az olyan emberek - akik nem nem a kockak koze tartoznak - dolgozni rajta:)
En meg OSX-en jatszok, kb. 5 evente egyszer, mert ha van szabadidom, akkor nem kockulok, hanem kimegyek a levegore... (azon az ablakon tul van, amit nem a sarokban levo kis X-szel lehet bezarni...)

A többi oprendszerrõl nem is beszélek. Igaz nagyrésze nem átlag felhasználónak van csinálva. Igaz átlag 1 bites user win-MAC dolgot ismeri mert telepíteni sem tud a gépére nemhogy felfogja hogy mik a különbségek.
Tudod, hogy kell vezermuszijat cserelni egy Renaultban?
Nem mi? Jogsit sem adnek neked...

Az agyatlan 1 bites user meg a csomagolást körítést nézi. Ha valakinek a marketing, a fontos tegye de ne csodálkozzon ha leosztják hogy agyatlan.
Bocsanat, mit hasznalsz? Jah, semmit... Mert ha akar Linuxot vagy Windowst, akkor arrol valahogy informaciohoz jutottal, akar direkt, indirekt/gerillamarketing utjan. De a kavedhoz, autodhoz, telefonodhoz is... (ez teljesen termek, szolgaltatas fuggetlen pozicio) - Udvozollek az Agyatlanok kozott.

http://gaborszantai.co.uk/

Szerintem neked azert ellentmondasos, mert a logikus gondolkodas nem az erosseged.

Hogan szedte le a boritast es latta a keszuleken, hogy masmilyen, mint az eddigi iPhone-ok. Ezutan o eladta a Gizmodonak, akik kepviseleteben, Chen szetszedte es lefilmezte azt. Ezutan osszerakta, de ugy, hogy mar nem mukodott a szetszedes miatt. Amikor az Apple megkapta, akkor mar hianyzott a boritas es a SIM, plusz a telefon mar tonkre volt teve.

Igy mar atmegy?

"Az OS-nem mukodott, de amikor visszaadtak az Apple-nek mar a hardware sem, a szetbarmolas kovetkezteben. Rovidzarlatot okoztak, ami miatt tonkrement a keszulek. Ezenkivul is voltak benne serulesek. Lasd->Affidavit."

"Megintcsak a rendorsegi dokumentumban mast allitanak. Hogan otthon leszedte az alcazo boritast es latta, hogy a keszulek masmilyen, mint az eddigi iphone-ok, plusz az OS is mas rajta, amit peldaul a beepitett Facebook alkalmazasbol lathato volt. "

Hm nekem ellentmondásos csak? Nem mûködött az OS, de az OS-bõl láthatta pl hogy ez prototipus....... Ember elolvastad és átgondoltad mielõtt beírtad vagy csak kimásoltad valahonnan?
Hát látszik hogy a egybites user ennyit ismer. Van még linux, is és nem is megy rosszul az a pár distro. A többi oprendszerrõl nem is beszélek. Igaz nagyrésze nem átlag felhasználónak van csinálva. Igaz átlag 1 bites user win-MAC dolgot ismeri mert telepíteni sem tud a gépére nemhogy felfogja hogy mik a különbségek.

Ha a farkasok ismertetõjele hogy agyatlanul mindent elhisznek a vezérüknek akkor ok. Én win-t használok játszani, de nagy kedvencem a linux. Én nem hiszek a win-ben vagy linux vezetõknek én a hardware tudását nézem. Tudod vannak akik azt is nézik mi hogy mûködik, hogy fejlesztik azokat, és mit érdemes megvenni ami a tesztek, progik szerint jobban mûködik.

Az agyatlan 1 bites user meg a csomagolást körítést nézi. Ha valakinek a marketing, a fontos tegye de ne csodálkozzon ha leosztják hogy agyatlan.
Tudod az Apple termekek hasznalata, nem zarja ki automatikusan peldaul konzolok birtoklasat.
Amugy szerintem is rohadt jo jatek volt a Fallout 3, mar az elso ket resze is nagyon tetszett. :)

Tenyleg en vagyok az egyetlen aki elolvasta a dokumentumot??? Merthogy meg a cikkiro sem!

"Nem volt lopott. Egy szórakozóhelyen találta. A helyen körbekérdezett, hogy kié, senki nem jelentkezett érte."
Nem igy volt. Egy masik vendeg, aki tenylegesen megtalalta, kerdezte Hogan-tol, hogy ove-e a telefon, majd atadta neki. O nem adta oda a szemelyzetnek, ami logikus lett volna, hanem magaval vitte.
Powell, az Apple mernoke, visszament az etterembe, de mar nem volt ott a keszulek.

"Ez sem így van. Az emberke aki találta FELHÍVTA az Apple-t, hogy talált egy telefont, de elhajtották."
Megintcsak a rendorsegi dokumentumban mast allitanak. Hogan otthon leszedte az alcazo boritast es latta, hogy a keszulek masmilyen, mint az eddigi iphone-ok, plusz az OS is mas rajta, amit peldaul a beepitett Facebook alkalmazasbol lathato volt. Ekkor kuldott emailt 3 magazinnak (gizmodo.com, PC World, Engadget.com) es LICITALASRA szolitotta fel oket a prototipusert!

"Ez után adta el a telefon megtalálója azt a Gizmodonak. A Gizmodonál persze már tudták mirõl van szó, az Apple tõlük vissza is kérte, de azzal, hogy írásban kérik vissza, elismerték volna a lapnak, hogy VALÓBAN egy protípusról van szó, amit nem akartak megtenni. Presztízsveszteség lett volna számukra, de kisebb, mint ez az egész botrányos ügy. Ahelyett, hogy azt mondták volna, hogy KÉREM, elkezdtek izmozni. Ez az, ami mindenkinek borzasztó unszimpatikus ebben az ügyben."
Ismet teves. Az affidavit-ban, benne van a teljes levelezes Lam es Jobs kozott, olvasd el! Lam kedvezmenyeket akart kicsikarni az Apple-tol a visszaszolgaltatasert cserebe. Ennek egy feltetele volt, hogy nyilvanosan ismerjek el, hogy ez egy tenyleges prototipus, mely altal tobb latogatot kaptak volna az oldalukra. Ez megintcsak nem egyenes szandekra vall. Megemlitettek, hogy az Apple nem banik cegukkel tul pozitivan az utobbi idoben es privilegizalt statuszba akartak kerulni. Ismetlem, olvasd el a teljes szoveget!

"Jogi értelemben nem tudták, mivel az Apple nem ismerte el nekik, hogy az a cég tulajdona."
Mindketten tudtak es a cselekedeteik is erre utaltak, plusz a tanuk is ezt allitottak, akikkel beszeltek. Hogan fenykepeket kuldott a keszulekrol es az azon talalhato azonosito matricakrol, melyekrol nagyon nagy valoszinuseggel kiderult a statusa. Egy normal iPhone-ert, senki sem fizet $5000+$2500 dollart.

"A telefon már akkor sem mûködött, amikor megkapták. Ezért nem tudták megnézni a szoftverét."
Az OS-nem mukodott, de amikor visszaadtak az Apple-nek mar a hardware sem, a szetbarmolas kovetkezteben. Rovidzarlatot okoztak, ami miatt tonkrement a keszulek. Ezenkivul is voltak benne serulesek. Lasd->Affidavit.

"De, az. Mellesleg egyébként nem egy sima bloggerrõl van szó, hahem a Gawker Media egy alkalmazottjáról. "
Ezzzel peldaul a linkelt cikkben emlitett "Rutgers law professor Stuart Green" nem ert egyet.

"Nyilván a CÉG a lehetõ legsúlyosabb büntetést szeretné, de majd az ÜGYÉSZ eldönti, hogy egyáltalán emel-e vádat bármiért is."
Nem a ceg donti el, hogy az ugyeszseg mivel vadolja a gyanusitottakat. Az ugyesz mar eldontotte, hogy tobbek kozt ipari kemkedessel, ahogy az iratban is szerepel.

hogy lenne kifogasunk...

en sem szeretem a korlatokat es a kishitler Steve Jobs-ot, de sajnos jobb eszkozoket es op.rendszert raknak ossze meg ezekkel a hatranyokkal is...

meg jobb ebbe a kicsi, sznob farkasfalkaba tartozni, mint a redmondi legelon begetni a nyajjal...<#vigyor1>

Ipari kémkedés, stb. A következõ az lessz hogy tenorista? Kimegy hozzá a nemzetigárda meg sem kérdezik csak szitává lövik a házát? A jogtalan magatartást semmi nem magyarázza. És az Apple nem a jószivérõl ismert mint ahogy a vezetõjük sem emlékszik miket mondott a múltban.

http://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU

Ez gyükér mostanában pont az ellen van amit itt mondott hogy miért fejlõdtek úgy ahogy..... pár év és már az ellentétét mondja mint addig..... Persze gondolom erre is lessz kifogásotok mint mindíg. Az apple isten nyelve csak megbotlott....
a BMW valószínûleg nem sokat szarozna, írna 1 papírt arról, hogy amit találtak, az az övéké, és már kapnák is vissza. tudod, nem minden cég vezetõsége rendelkezik akkora arccal, mint melóék...

ezen én is jót szoktam röhögni. szinte képtelenség, hogy ennyi hülye ember képes elhinni, hogy azt a telefont merõ véletlenbõl hagyták a kocsmában...megaLOL

Viccen kivûl beteg vagy... Most komolyan neked mi bajod van? Az apple egyik allkalmazottja elvesztette a 4g-és prototípust és az apple mindenáron vissza akarja szerezni. Ennyiii itt vége a történetnek. Az írásodból meg az látszik hogy gyûlölöd az apple termékeit, de akkor ne foglalkozz vele nem kell!! (mert látszik már hogy mindjárt bedilizel
GregSB
Na megszólalt a szakértõ kolléga :D

Szerinted egy új telefonnak hol kéne tesztelni a basebandjét? Négy fal között a laborban?

Az arc aki elvesztette a telefont a basebanden dolgozott. Tudod ez az az izé, amin keresztül a telefon felcsatlakozik a mobilhálózatokra, és igen nehéz úgy optimalizálni, ha csak 1 helyen (a laborban) tesztelik. Ezért kapott a srác egy prototípust egy olyan gumi-maszkírozással, amitõl úgy nézett ki mint egy mezei mai iPhone.

A lényeg hogy még egy olyan titkolózó cég mint az Apple sem engedheti meg magának, hogy ne tesztelje kint a szabadban a mobiljait...

A kommentedet elolvasva, csak idezni szeretnelek: "hogy TÉNYLEG mennyi elvakult idióta van a világon"...

haho, szerintem kicsit sok akciofilmet neztel :D
Szerintem mindeni vegyen egy nagy levegot, vegye ki a szovegkornyezetbol az Apple-t, iPhone-t es gondolkodjon el, hogy amit Mr. Chen tett, azert mi tortent volna vele Koreaban, Kinaban, Oroszorszagban...
Nagyon meguszta a dolgot, mert szerintem meg a nemetek is agyonlottek volna, ha pl. a BMW hibrid hajtaslancat publikalja a bevezetes elott.
Az ipari kemkedes nem vicces dolog, foleg akkor ha megkarositott ceg (legyen az barki) huzotermekerol van szo.
Raadasul, ha Mr. Chen mindent meg akart volna tenni, akkor visszajuttatja es utana nagy valoszinuseggel a munkaltatoja olyan elonyoket elvezett volna az Apple-nel, amiert mas mediak olni lennenek kepesek.
Mr. Chen nem volt okos, Mr. Chen kapzsi volt.
Sajnalom, ha a Gizmondo miatta fog szivni...

...elképesztõ, hogy senki nem unja még ezt az egészet. <#whatever> crApple "elhagyott" egy prototípust egy kocsmában - aki elhiszi az elhagyást, annak tudok egy eladó hidat is...egy kib#&@%ott prototípust NEM visznek ki utcára, crApplenél meg aztán pláne nem, náluk ha álmodban motyogsz is el vmit otthon az egyébként üres lakásban, már azért is kitépik a nyelvedet. Aztán aki megtalálja, azt körberöhögik, és még õk játszák a Gestapót miután párezer dollárért gazdát cserélt a cuccuk (nem is ez a szerencsétlen Chen volt az, aki megvette, mellesleg). No comment. (Egyébként a Gizmodótól konkrétan írásban kérték vissza - láttam az adott dokumentum scanjét vhol.)

Egyetértek, hogy pofátlanul túl vannak árazva a cuccaik, amik ráadásul minõségileg is messze elmaradnak a toptól. Ráadásul ez a "csináld úgy ahogy mi gondoljuk, vagy ne csináld sehogy" mentalitásuk is eszméletlenül bicskanyitogató. A hazugságaikról nem beszélve (akit érdekel: http://dotsisxblog.com/2010/04/name-one-company-other-than-apple-that-can-get-away-with-this-much-lying/ tanulságos olvasnivaló), amik után aztán úgy tesznek, mintha õk találták volna fel a spanyolviaszt. De az még ezeknél is elképesztõbb, hogy TÉNYLEG mennyi elvakult idióta van a világon, akik be is kapják a cumit és annak a f#&@nak a lába nyomát is fényesre nyalnák.

Mindenesetre, igenis rájuk férne már, hogy valaki egy kurvanagyot b#&@%+on a fejükre valami kurvanagy tárggyal, mert amit az utóbbi idõben csinálnak, az már vérlázító. Ezzel az egész tetves ájfónnégygével meg egy fél website-nak nem kéne foglalkoznia - le merem fogadni, hogy jönnének az újabb nyüszítõs publicity stuntok, mert szegény kicsi sztívdzsobsz nem tudna aludni otthon, ha nem lenne tele a kukacos gyümölcsével a net... <#rolleyes>
GregSB
"Ez sem így van. Az emberke aki találta FELHÍVTA az Apple-t, hogy talált egy telefont, de elhajtották."

Felhívta az elsõ hivatalos számot amit talált, és ott egy automata fogadta a hívását. Személyesen nem beszált senkivel, üzeneteket hagyogatott te senki nem hívta vissza / vette komolyan. Ez nem elhajtás, hanem a gépiesített support hátránya.

"Ez után adta el a telefon megtalálója azt a Gizmodonak." Ja, $8000-ért, (1,8 millió Ft-ért). Biztos sokat próbálkozott az Applenél hogy visszaadja!

Valaki most már adhatna az Apple pofájára, mert nagyon elszemtelenedett... Egyre kevésbé szimpatikus a cég...
nem kell nekünk jog. majd a multi megmondja mi legyen.

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Most csak nekem tûnik úgy hogy egyre több hibát csinál az apple vagy csak eddig nem vettem észre. Egyre jobban égetik le magukat. Persze egy részét kimagyarázzák hogy az azért van mert õk ilyen irányba akarnak fejlõdni, de az ilyeneket ami a cikkben is van eléggé parasztságnak tartom. Eddig is egy náci mentalitású cégnek tartottam õket, de ezek után már nem kételkedek benne hogy azok.

Egyébként ott helyben 5 év akasztás jár mindenkinek aki elhagyott Iphone-hoz hozzá mer érni.
"Tenyek: Minden resztvevo tudott arrol, hogy lopott a telefon."
Nem volt lopott. Egy szórakozóhelyen találta. A helyen körbekérdezett, hogy kié, senki nem jelentkezett érte.

"A telefont NEM akartak szabadon visszaszolgaltatni, csak feltetelek aran. Ez zsarolas."
Ez sem így van. Az emberke aki találta FELHÍVTA az Apple-t, hogy talált egy telefont, de elhajtották.

Ez után adta el a telefon megtalálója azt a Gizmodonak. A Gizmodonál persze már tudták mirõl van szó, az Apple tõlük vissza is kérte, de azzal, hogy írásban kérik vissza, elismerték volna a lapnak, hogy VALÓBAN egy protípusról van szó, amit nem akartak megtenni. Presztízsveszteség lett volna számukra, de kisebb, mint ez az egész botrányos ügy. Ahelyett, hogy azt mondták volna, hogy KÉREM, elkezdtek izmozni. Ez az, ami mindenkinek borzasztó unszimpatikus ebben az ügyben.

"Bizonyithatoan tudtak, hogy prototipusrol van szo, ennek ellenere szetszedtek a telefont"
Jogi értelemben nem tudták, mivel az Apple nem ismerte el nekik, hogy az a cég tulajdona.

"A telefont megrongaltak, amikor visszaszolgaltattak az mar nem mukodott!"
A telefon már akkor sem mûködött, amikor megkapták. Ezért nem tudták megnézni a szoftverét.

"Blogger az nem ujsagiro, meg az USA-ban sem."
De, az. Mellesleg egyébként nem egy sima bloggerrõl van szó, hahem a Gawker Media egy alkalmazottjáról.

"Nem sima lopassal, hanem ipari kemkedessel vadoljak Chen-t."
Nyilván a CÉG a lehetõ legsúlyosabb büntetést szeretné, de majd az ÜGYÉSZ eldönti, hogy egyáltalán emel-e vádat bármiért is.

Látom a PC vs MAC háború is örök érvényû mint a többi hasonló értelmetlen tárgy imádat.
Amúgy a mac-k tulajokat megkérdezném, hogy tetszett a Fallout 3, mert szerintem mind PC-n mind PS3-on rohadt jó volt?XD
Jaaaa, várjunk csak, mac-re nincs semmi......hüm-hüm....Akkor ez marad a magukat egyedinek és különlegesnek tartó barmoké, akik kiadnak 350e egy 35e értékû gépért.
Ha az oprendszerrõl beszélünk, akkor volt az én gépemen linux meg OSX is egy ideig, mindkettõnek ugyanaz volt a baja: alig írnak rá valamit.. Az Apple is csak a natív Microsoft Office-val tud keménykedni, hogy hû, az van az õ rendszerükre is :D Ez a kétujjas görgetés meg nálam a nc kategória. A billentyûkrõl meg azt mondtam, hogy szar az érintésük, de ezekbõl hogy lehet arra következtetni, hogy mást el se tudok képzelni?!

LZ forever

Mirõl beszélsz te szerencsétlen?!

"A telefont NEM akartak szabadon visszaszolgaltatni, csak feltetelek aran. Ez zsarolas."

"A bírósági dokumentumokból kiderült az is, hogy Steve Jobs személyesen kérte vissza a Gizmodotól a prototípust, de a blog egyik szerkesztõje elõbb azt kérte, hogy az Apple írásos nyilatkozatban bizonyítsa be, hogy valóban a vállalat egyik prototípusáról van szó."

Mi hiányzik a cikkbõl, mirõl beszélsz?

Itt van a feltétel? Azért, mert Steve Jobs, nem akarhat lehúzni egy akár 4-500 dollárt is érõ telefonnal, ami áááállítólag apple gyártott? Nem gondolod, hogy azért, mert odajön Steve Jobs, majd a kezébe adok egy ilyen készüléket, majd visszaadom, ha igazolja, hogy az övé. Ez nyilván a kopaszgecinek kellemetlen volt, mert ezzel igazolni lehetett volna, hogy tényleg apple cucc jutott ezekhez, amit Munkák Pisti nem akarhatott volna magának jobban, mint két púpot a lapockájára. Ettõl függetlenül azért még õ nem az atyaúristen, hogy ha õ jön, akkor tudom, hogy mi van - független attól, hogy számotokra az.

Tehát a zsarolás annyi volt, hogy talált a gyerek valamit, amire más is rá akarta tenni a kezét; nyilván nem adja neki oda, míg nem tudja, hogy az valóban az õ tulajdona, mégis milyen lenne, A találta, B elveszi azt állítva, hogy az övé, de azt bizonyítani nem akarja. Tehát nem a cikk volt felületes, hanem te suttyókám...

Papikuló, menjél szarni papikulát, ne itt prédikáljál a szaros epölöddel baszki. És arra neked honnan van bizonyítékod, hogy ellopták a készüléket és nem elhagyta az a hülye f@sz?
Csak tanácsként: Ne állj le vele vitatkozni mert nincs értelme.
Az ér mert egyszer látott egy mac-et és nem az volt rajta amit megszokott (mert persze mást el se tudna képzelni) aszt hiszi már mindent tud.
"Ezek a gépek nem érnek annyit, amennyiért árulják."
Kijavitom neked: "Ezek a gépek SZAMOMRA nem érnek annyit, amennyiért árulják."

Nem kell felhaborodni, van ra megoldas: ne vegyel belole!

"Kattintaskor csak meg kell erinteni a trackpad-et."
Téves, nekem nem csinált semmit.

"Mighty mouse ugyanugy kezel tobb gombot is, hozza kell szokni. Ezen is 2 ujjal lehet gorgetni."
És ez mivel jobb? Semmivel. Ja, az Apple elmondhatja magáról, hogy megint feltalálta a spanyol viaszt.. Két ujjal görgetés.. lol.

"Az MBP 15" 1680*1050-es kepernyoje szerintem minosegi."
Annyira minõségi, akár az összes többi LCD-monitor..

"
Szemmel lathatoan szamodra ez egy idegen kornyezet es meg az ara sem megfelelo anyagi lehetosegeidhez. "

Nem, szemmel láthatóan nem találom megfelelõnek az ár/érték arányt. Ezek a gépek nem érnek annyit, amennyiért árulják.

LZ forever

Javaslom, hogy olvasd vegig a linkelt dokumentumot es valaszt kapsz a ketelyeidre. Ugyanugy jartal, mint a cikkiro, nem tajekozodtal.

Chen megkulonboztetett figyelmet akart az Apple-tol, ezt irta Jobs-nak:
"And I want to work closer with Apple... this is the only way we can survive, while being cut out of things."
Bemasolnam ide a tenyleges levelet, de scan-elt a dokumentum es nincs erom begepelni. Nyilvanvalova valik, hogy haszonszerzes motivalta.

Csak tisztazando:
Trackpad-en 2 ujjal lehet gorgetni. Plusz rengeteg mas dolgot csinalni vele.
Kattintaskor csak meg kell erinteni a trackpad-et.
Mighty mouse ugyanugy kezel tobb gombot is, hozza kell szokni. Ezen is 2 ujjal lehet gorgetni.
Az MBP 15" 1680*1050-es kepernyoje szerintem minosegi. Ezek szerint neked nagyobb igenyeid vannak.
Nem tudom hol kek minden menu az OSX-ben, de amugy ez valtoztathato, csakugy, mint az egerkurzor.
Dashboard != a talcaval, ezt dock-nak hivjak a mac-en es latszik rajta, hogy milyen programok futnak, csakugy, mint a focusban levo az elso pull-down menu nevebol. Dashboard alapesetben F12-jon elo, viszont azon a widget-ek futnak.

Szemmel lathatoan szamodra ez egy idegen kornyezet es meg az ara sem megfelelo anyagi lehetosegeidhez. Szerintem valami testhezallobb modellt keress, amivel elegedettebb lehetsz.

Amugy ha tenyleg a Steve Jobs-nak szantad ezen sorokat, akkor javaslom, hogy angolul kuldd el ezeket az [email protected] cimre. Ott jobb esellyel fog valaszolni ra, mint ezen a forumon...

"Az elkovetok el akartak tunteni bizonyitekokat, ezert volt az azonnali hazkutatas."
Mese habbal. A cikkek már kintvoltak a neten akkor 1 napja. Ha el akarták volna tüntetni a "bizonyítékokat" bõven lett volna rá idejük.

:D
Találok valamit, jelentkezik érte az állítólagos tulaj. Megkérem hogy adja írásba, hogy az övé és az aminek látszik. Ez zsarolás?

Nagyon szedett-vedett egy cikk. Szomoru...
Tenyek:
A telefont NEM akartak szabadon visszaszolgaltatni, csak feltetelek aran. Ez zsarolas.
Minden resztvevo tudott arrol, hogy lopott a telefon.
Az elkovetok el akartak tunteni bizonyitekokat, ezert volt az azonnali hazkutatas.
Bizonyithatoan tudtak, hogy prototipusrol van szo, ennek ellenere szetszedtek a telefont es az abbol nyert uzleti titkokat felraktak a netre.
A telefont megrongaltak, amikor visszaszolgaltattak az mar nem mukodott!
A tokot es a SIM-kartyat, bar nem nagy osszeg, de nem adtak vissza!
Blogger az nem ujsagiro, meg az USA-ban sem.
Nem sima lopassal, hanem ipari kemkedessel vadoljak Chen-t.

Mibol latszik, hogy az Apple nyomast gyakorolt a rendorsegre? Ez melyik linken olvashato?

Na idefigyelj Steve! Nincs egy éves az ipodom, és máris hal az akksija. Ráadásul mindig fagyogat. Úgyhogy bajok lesznek.
A fos mac gépekrõl meg csak annyit, hogy múltkor nézegettem az Macbookokat a MediaMartkban. Te ezt komolyan gondoltad, hogy nem lehet a trackpaden görgetni és a kattintáshoz is le kell nyúlni egy külön gombhoz? Ráadásul a billentyûk érintése szintén fos. És ezt akarod te eladni 350 rugóért? Na és az imacnél mi a francra jó az a "mighty" mouse? Mert engem konkrétan az ideg kapott el, hogy csak egy gomb van rajta. Ráadásul rendes görgetõ helyett itt is csak egy kis trackball van. Mellesleg a diszpléj nem is olyan góóóóóórdzsösz, mint ahogy azt te állítod. Csak szépek a színek az OS 10-ben. De az is hogy néz már ki? Az a hányadék kék minden helyi menünél, ráadásul az egérkurzor.. Na meg azt se tudhatod, melyik program megy éppen, mert ugye ide tálca helyett csilivili dashboard kell. Hát komolyan, ergonómiában ennél még a KDE sõt a Gnome is jobb.

LZ forever

BB7
"Az Apple egyik ügyvédje közölte a rendõrséggel, hogy az iPhone 4G prototípusáról szóló blogbejegyzések hatalmas gazdasági károkat okoztak cégének."

Hát persze, az ingyenhájp csak ártani tud a biznisznek.. :D
Egy darab vacak telefon körül ennyire felverni a levegõt...
← ElőzőOldal 2 / 2