23
  • tremonti
    Pózolj Wifivel.
  • phoenix1
    Én csak azt nem értem, hogy honnan jön az a düh az emberekbe amikor felröppen egy-egy ilyen témájú hír. Hiszen, sokan vannak akik szinte mindent megosztanak magukról, legyen az blog, myvip, facebook ... akárhol -akármit. Onnantól kezdve bárki és bármit megszerezhet, az, hogy most kiderült ez a Google-ről szinte eltörpül a többi mellett.
  • Commandante
    Most ugye arról a Google-ról van szó, amelyik az NSA-vel közösen üzemeltet müholdat? Ezek után azon lepödnék meg, ha a Google nem gyüjtene be minden lehetséges adatot.
  • archrodney
    Megismerhetik a szokásaidat, milyen oldalakat nézel, mire vagy kiváncsi stb. Ez alapján aztán kapod mindenhonnan a személyreszabott, de kéretlen reklámokat.

Street View-al csak annyi a bajom hogy elég kevés helyen múködik. (még)
  • MrImy
    Ugyan emberek miért sírtok?
    Az gondolom senkit nem zavar, hogy tulajdonképpen minden felhasználó tetszőleges adatához hozzáférhet a Google, ahol az Analytics nevű webstatisztika készítő szoftver fut.
    Ugyanis minden amit a felhasználó egy adott oldalon kezdeményezhet, a Google is megteheti ezt a háttérből.
    A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt...
  • finaltrekker
    Igenis fényképezze le az egész világot! Téged is:P
  • Tzupi
    Mondjuk aki ült már autóban, és ölében laptoppal nézegette a wifiket, az kb tudja, hogy mennyi ideig lehet "sniffelni" egy hálózatot. Jó, ha egyáltalán van ideje rácsatlakozni a gépnek a routerre....

M1, most jól felhördülhet mindenki aki utálja a Google-t, mert jól csinálja azt amit csinál :D
  • kalmarattila
    A Google gyűjti a HotSpotok SSID-jét és a pontos GPS adatokkal együtt tárolja, ez arra jó, hogy a telefonokban lévő GPS, gyenge jelnél segítségül hívja az adatbázist és az elérhető WLAN hálózatok nevéből pontosítani tudja a tartózkodási helyet. Vagy akár olyan telefonok is nagyjából navigálásra használhatók amiben nincs GPS.

Ugyanilyen adatbázis épül a http://www.wigle.net/ oldalon is, csak ott bárki szkennelhet menet közben és utána feltölti az adatokat... Androidra már elérhető a kliens, én futtatom is akármerre megye... :D
  • htmm
    Wtf. A Street View-val semmi bajom, fényképezzenek. Ha mellé teszik, hogy itt egy nyílt wifi, az is rendben van, nagyon hasznos lehet egy ilyen térkép (lásd maps.fon.com). Nade nekiállni sniffelni a forgalmat?
    Az rendben van, hogy szoftverhiba miatt valahol egy funkció nem működik. Nade az, hogy szoftverhiba miatt valamibe plusz funkció kerül be*! Várjatok, mindjárt elhiszem.

* összeesküvés elmélet:
    Lehet, hogy tényleg szoftverhiba volt. Olyan, hogy egy komponens nem működött. Pont az a komponens, ami a sniffelt adatok elrejtéséért felelős.
  • tntmax
    Remélem egy pár milliárd eurora lehúzzák a googlet ezért.
  • Lazarus
    A Google mindkét alapítótagja zsidó családból származik.
  • okosan gyerekek
    Nah most ugasson az a sok köcsög, aki itt kvartyogott a google mellett, hogy igenis fényképezze le az egész világot, mer' hagy csinálja már, szegény gúúúgöl!
  • Justil
    azért nekem is szóltak már, hogy a mondatokat nem nagybetűvel kezdem, de a te hozzászólásodat kínszenvedés volt elolvasni, formai, és nem tartalmi okokból. pff :)
  • Ferrer
    A Google az amúgy zsidó? Mi a véleménye erről a szakértőinknek?
  • bracsek #9
    Hát ha éppen az a levél részlet kerül hozzájuk hogy Elek Jóska bankkártya adatai, és az adatok, ez még csak egy részlet és eléggé személyes adatokat tároló részlet.
  • csgery
    Vajon mire használná fel a google a levéltöredékeket? Mi céljuk ezzel?:D
  • fergusonpapa
    Tényleg durva amit a google összehozot az elmult évek alat 1 GARÁZSBÓL,ami félelmetes hogy akora szeglete van az internet irányitásában ami melesleg nö,h lassan miden hozájuk fog kötödni,miden alkalmazás ,böngészö,mail,lasan oprendszer bármi....mind google..mostmár hardware téren is terjeszkednek,meg ez az egész street wiev,google earth..elég globális,és mindig nö!!mikor fog ez kipukani??ésjolenne vagy rossz...sztem ezt senki nem tudja..

1.most nem hiszek bene,de ha ténleg adatokat lop hát oks.ha nem hazsnálják elened.láthatjuk most is ,törliés hjaj bocsánat..de értitek...
    2.ha meg ök terjeszkednek mert megtehetik cseérbe jó szolgáltatásokat adnak akkor nagyon is jóljárunk..csak ez sztem akkor is félelmetes!!!

szerintetek nem?
  • Etinger
    Ha kérik odaadom!!!! :D:D Google, I Love U! :D
  • Csirke4
    Kéretlen leveleket máris lehet küldözgetni a megszerzett e-mail címekre.
  • MacropusRufus
    "A WLAN felhasználói adatok kiolvasására használható kódot az egyik munkatársunk kísérleti projektjének része volt. Azt viszont most nem mondhatom meg, hogy milyen céllal és milyen körülmények között fejlesztette ki ezt a szoftvert. " és lehetne folytani, ez mit kereset minden egyes autóban????? Anyátokat!

Fineltrekker: annyi elég a bűnyügyi feljelentéshez, hogy egy portscannerrel féginézed az adott címet. Honnan tudja kiszedni a töredékeket? Hát
    a) ha van routere és az olyan akkor annak a naplózásából (esetleg a cache-ből)
    b) minden ellenkező esetben az illető számítógépéből.

Ez kb. olyan mindha bemennék egy házba, találnék némi levéltöredéket, meg 1-2 címet ahhol az illető járt aztán az egészet a lakás címével eltárolom. Mit is kerestem az illető házában? És most ebből a szempontból hot mindegy, hogy mire lehet használi azt amit találtam.
    Továbbá: ha meg van a gép IP-je akkor meg a szolgáltatója is. Aztán már csak egy picike ügyeskedés és meg lesz a személy is. Aztán majd amikor kiderűlt esküdözök égre-földre, hogy meg fogom semmisíteni.... :|

Az alap felállás: mi a fenéért scan nelte a nyitott hot-spotokat??? Ki engedte meg neki?
  • asdasdasd
    Tök mindegy. Nem szabad se részben sem egészben. Ez a törvény, lehet nem szerezni, lehet értelmetlen, lehet mondjonlezni, de be kell tartani. Ha nem akkor szankciók...
  • finaltrekker
    Kicsik ezek a németek a Google-hoz képest:P

Amúgy nem értem miért ekkora kunszt a lopott levél részek, böngészési töredék adatok, amikor azok nem köthetőek egy személyhez sem, hiszen ezekkel nem lehet beazonosítani az adatok tulajdonosát, még IP és MAC alapján se nagyon. Mind kettőt lehet változtatni és egyik sem egy embert jelöl, szóval ezek nem személyes adatok.
  • rágógumi
    hát ez über lol :D