21
  • bakagaijin
    #21
    Hmm, német kollégának régi ADSL előfizetése van, a szolgáltató által az előfizetéshez kapott/vásásolt (már nem emlékszik rá) wifi router még nem támogatja a WPA2-t. Perelheti-e a DT-t, hogy nem a szolgáltató nem biztosítja számára a megfelelő biztonságot? kb...
  • zsuzsukox
    #20
    Itt a nem jól védett eszközökön van a hangsúly. Ha feltörik a wifit az bűncselekmény de ha alapból le se védted akkor az olyan mintha kihúznál az utcára egy UTP kábelt és hagynád hagy netezzen bárki. Az már a Te felelősséged.
  • nickwearby
    #19
    ...gusztustalan...
  • sathinel
    #18
    Arra lennék kíváncsi hogy akkor ha feltörik mert le volt védve akkor kapásból jogosan perelhetem a router gyártóját mert feltörték a rendszert, vagy az MS-t, vagy mindenkit akinek a programját netezésre használhatom mert nem elég biztonságos? Mert ennyi erővel akkor az is jogos hogy nem adnak normálisan levédett termékeket, aztán meg engem vonnak felelőségre.
  • zola2000
    #17
    Nálam nincs titkositva, aki használja a korlátlan netemet, annak egészségére. Az hogy németországban ez a törvény, még mindket nem érint...
  • hdo
    #16
    Aki hülye ... úgy kell neki.

    Itthon WPA2-PSK titkosítással megy a WLAN, a router konfig jelszót hetente változtatom, a DHCP-n be van állítva hogy csak hat IP címet oszthat ki, ebből 4 állandó jelleggel társítva van a 4 PC-hez. Ennyi!
  • asdasdasd
    #15
    "nem cserélte le a régi jelszót egy új, biztonságosabb jelszóra, holott ez elvárható és indokolt lett volna"
    Egy bíróságnak mi köze van hozzá, hogy milyen jelszó van a router-en?
  • Indira Ganji
    #14
    Mondjuk ez is igaz, és egy router konfigurálás az pont nem az a kategória a számítástechnikában amit Erzsike a két diplomájával (nem, nem az eszéért kapta) csakúgy hipphopp megold.. ezzel a törvénnyel , még ha be is iktatják adni fognak a szarnak egy hatalmas pofont... Üres fenyegetőzés ez semmi több, újfent a "zeneipar"-os hórihorgasorrú hájseggű cionistáktól. Pontosan olyan, mint amit szintén már évek óta több cikkben is olvastam már, hogy majd az internetszolgáltatókat teszik felelőssé a keresztük átfolyó kalózanyagokért...

    Ezeknek a f*szrázogató büdös görényeknek tök mindegy hogy kit lehet megfogni, felelőssé tenni, lerántani, lóvéval , kisajtolni belőle az utolsó garast is, ha rajtuk múlna amíg mozogsz addig addig vagy dolgozol, vagy fizeted neki az adót, a nyugdíjkorhatárt is már lassan 90 éves korig fogják kitolni, hogy addig doglozzon a magyar gój, amíg mozog.
  • Indira Ganji
    #13
    ez sokkal inkább a kezdetét jelenti a TOR szélesebb körben való megismerésének ... mivel az aki használja az ingyenes netet, annak érdeke is hogy a router tulajdonosát ne büntessék meg az ő hülyesége miatt, ezért simán feltelepít egy Vidaliát és egy foxyproxyt és azon keresztül netezik, valamint rákonfigolja a TOR proxy-t a torrent kliensére is, és ha nem is az egész Kalóz Filmet, de legalább egy részét a TOR proxy-n keresztül tölti le.

    A routerek tulajdonosai amúgy is átlagjúzerek, eddig sem és eztán sem fognak a router konfigurálásával foglalkozni, mert jó esetben még azt sem tudják hogy nekik van olyan, vagy hogy egyáltalán mi az a "kis dobozka" ami a falból kijövő netkábel és a gépe közé van iktatva.
  • AgentKis
    #12
    Akkor kell majd egy jelszómegfelelőségi szabályzat is, kíványcsi vagyok, hogy a sok dilettáns politikus hogyan hozza majd össze és foglalja törvénybe.

    Na meg a router jelszavának mi köze ahhoz, hogy a kapcsolat védett-e? A router jelszó megváltoztatása (bármilyen bonyolultra is), nem tiltja meg a ruoter használatát, az a jelszó a router beállításához kell, viszont a beállításokat (és az ahhoz való szakértelmet) ne követeljük már meg mindenkitől!!! Szóval látszik, hogy már most sem értik, hogy miért is kellene elítélni a fószert. Ez olyan, mintha valakit elítélnének, hogy a tőle ellopott pénzzel fizettek egy gyilkos fegyverért. Abszurd és idióta dolog ez nem?
  • chuky123
    #11
    Csak álltalában ezeken igyenes hotspottokon elég erős tűzfal szokott lenni ahol szürik p2p alkalmazásokat.
  • passatgt
    #10
    nálam nincs levédve senki, aki almádiban jár az nyugodtan használja:)
  • qwertly
    #9
    Ha így folytatódik akkor idővel azért is büntetni fognak ha a géped fertőzött,mert aki nettezni akar annak kell valamilyen felelősség is.Anno a hős korban a gépjárművek vezetésééhez sem kellet semmi,csak bátorság meg pénz és most nézd-meg menyi papír kell a kocsihoz,hogy vezethesd.
  • nickb
    #8
    @Narxis Ha egy kicsit belegondolsz mi következik ebből az ítéletből: ha valaki eddig titkosítás nélkül=ingyen megosztotta a wlanját az most vagy jól letitkosítja vagy kikapcsolja, mert félni fog hogy mindenféle idegenek az ő hozzáférésén át fognak gyerekpornózni meg letölteni az új avatar dvdripet és ezért majd őt vonják felelősségre. Tehát igenis ez a végét jelentheti az ingyenes hotspotoknak.
  • Narxis
    #7
    Te nem vagy normális, az ingyenes hotspotok ezután is ingyenesek maradnak, itt jogilag tisztázták, hogy ki a felelős ha az ilyen védtelen vezeték nélküli neten keresztül csinálnak illegális dolgokat.
  • Indira Ganji
    #6
    Én ezt rohadt egyszerűbben oldottam volna meg , ha le lenne vágva egy kis bőrdarab és lenne bármilyen politikai beleszólásom a "nagyok" dolgába...

    Minden router gyári jelszava egy random számsor/betűsor ami persze rá van írva az aljára/tetejére/kézikönyvbe stb.. de a távoli netlopó nem láthatja... mindezt eleve kötelezővé tenni törvényileg hatályosan a router gyártó országokban, csakhát a politikusoknak azoknak se eszük nincsen se agyuk, csak a-z elő-vágott nemiszervük meg a nagy málé pofájuk AZ
  • Indira Ganji
    #5
    "...amennyiben bebizonyosodik..."

    https://torproject.org/

  • okosan gyerekek
    #4
    milyen ingyen-netet, miről beszélsz!?
  • boond
    #3
    Múltkor pedig pont olyan cikk volt ami arra buzdított osszuk meg a wifit... Pontosabban csatlakozzunk egy már nemzetközivé vált wifi hálózathoz, hogy bárki ingyen elérhesse akár a netett...
  • Etinger
    #2
    Akár. Kinézem sajnos hogy ha nem is így, de valami hasonló történt. A Meki ingyen netet ad viszont, jee :D
  • Oláh Herkules
    #1
    a háttérben persze az húzódik meg, hogy a fos mobilszolgáltatóknak szúrja a szemét, hogy sokan ingyen wifit használnak, és nem tőlük veszik a korlátos nagy havidíjas mobilnetet. Így küldtek egy borítékot a politikusnak, egy kis zsebpénzzel, hogy oldja meg.