364
  • Kara kán
    #364
    Kedves kukacos!
    Te ilyen vagy:
  • Kara kán
    #363
    Ne légy már ekkora buzi. Szépen kérlek.
    Nem tudok újat mondani, ahhoz képest, amit leírtam a zsidókról és a muszlimokról: az egyik 19, a másik egy híján 20.
    Ez a XXI. században már ciki.

    A törökországi katolikus püspöki konferencia elnökének meggyilkolása épp most, nekem elég furcsának tűnik. Az is lehet, hogy valakik így akarják ellensúlyozni a törökökkel szembeni szimpátiát. (Nem az enyémet, mert az én szimpátiám a nyugati kultúra.) Persze, ez csak feltételezés.
  • kukacos
    #362
    "Szerinted gáza nem gettó"

    Időről időre normálisnak tűnsz, aztán csak kiderül, milyen sötét is vagy valójában. Belefáradtam már, hogy a félremagyarázásokat igazítgassam. Hol írtam én ilyet? Lejjebb annyi az állítás, hogy *békeszerződés esetén* a palesztin területeknek megvan a lehetősége arra, hogy elkerüljék a zsidók által történő fizikai izolációt.

    Gáza jelenleg valóban leginkább gettónak nevezhető. Az okokat elég hosszan fejtegettük ahhoz lejjebb, hogy az álláspontom átmenjen, de úgy látszik, van olyan tompaság, amihez nincs elég erős lámpás. Röviden: ha egy Budapest méretű város kötözködik a sokkal erősebb szomszédjával, ne csodálkozzon, ha gettóban találja magát.

    Egyébként gratulálok a palesztinoknak a hajós akcióhoz, sikerült elég sok embert, elég nagy nyilvánosság előtt megöletniük ahhoz, hogy a hullámok nagyok legyenek. Ha elég ügyesek és szerencsések voltak, sikerült néhány külföldit is lelövetniük, talán még nőket is.

    Hazugság, hogy nem lehet segélyeket bevinni. Gáza 80%-a segélyen él. Vajon miért is nem vitték szárazföldön, teherautóval, ahol az izraeliek rutinszerűen engedélyezik az ilyesmit?

    Persze tudjuk a választ, így lesz belőle CNN. Most ugyan csak behülyített török aktivistákat sikerült a katonai blokád ellen vezényelni, de a legjobb médiaanyag izraeli kommandósok szuronyrohama lenne nyomorék nyugat-európai leánygyerekek zenés bélyeggyűjtő tábora ellen. Biztos tervezik már azt az akciót is a palesztinok halálkufárai.

    Az izraeliek meg megérdemlik, amit majd kapnak, ha ilyen bénák kommandósakciókban. Bár az is biztos, hogy ezek után sokáig nem fognak próbálkozni mások.
  • Kara kán
    #361
    @os, itt vagy még?

    Szerinted gáza nem gettó. Akkor mi a fene, ha nem lehet oda szabadon bejárni, vgay kijönni, még segélyeket sem lehet bevinni.

    "Catherine Ashton, az Európai Unió külügyminisztere vasárnap önmérsékletre és konstruktív megoldás keresésére szólította fel a feleket. Egyúttal elfogadhatatlannak és politikai szempontból kontraproduktívnak minősítette a Gázai övezet Izrael általi blokádját, amely három éve áll fenn."

    Próbálkozz mások hülyítésével, hátha ők beveszik.
  • Kara kán
    #360
    Mondom, hogy lopják az ötleteim, de legalább ennek örülök.
  • Kara kán
    #359
    Keziccsóklom, Szuverenitás asszony!
  • djhambi
    #358
    "RENGETEG embernek áll érdekében a véleménye helyett hazugságokat írni."

    Mondd meg, hogy kukacosnak mi érdekében áll sg fórumon hazudni? Mindenhol csak az összeesküvés. :D
  • Sir Ny
    #357
    "Nem hazugságokat ír, hanem a véleményét, "

    Ebben ne legyél olyan biztos. Túlságosan hiszékeny vagy. RENGETEG embernek áll érdekében a véleménye helyett hazugságokat írni.


    "és amit te írsz, az meg a te véleményed."

    Ebben meg még annyira se legyél biztos. Attól függ, hogy mit nevezünk véleménynek. Ha azt, amit az ember igaznak tart, akkor én szinte soha sem a véleményemet írom. Mindent amit írok, azt nagy fenntartásokkal kezelek, mivel tudom, hogy milyen könnyű egy vitában úgy írni, hogy a másik azt válaszolja rá, amit szeretnénk. Gyak így a legkönnyebb manipulálni egy embert, hogy mi magunk vezetjük rá, hogy ő maga jusson arra a következtetésre, amit mi szeretnénk, hogy higgyen.
  • Kara kán
    #356
    Megint ittál?
  • djhambi
    #355
    Ez egy aranyos cikk. Van egy aranyos összeesküvés-elméletem. :) Orbán rávette Semjént, hogy adja be a kettős állampolgárságos törvényjavaslatot idő előtt. A két nemzet konfliktusa okán így a Semjén hátán csattan, ezzel a fidesz erősödik a KDNP kárára. Viszont ezzel gyengíti a szlovák jobboldalt a választásokon. A Semjén meg van olyan alacsony IQ-jú, hogy ezt megtegye a jó gazdinak. És ezt is lehet tudni, hogy az EU ne fog beleszólni, hiszen nincsenek morális elvárásaia nemzetekkel szembn, sőt, ösztönöz arra, hogy amiről nem szól az EU, az saját probléma maradjon.

    Megfigyeltétek, hogy eddig normális törvényjavaslatokat nem adtak még be, csak látszatintézkedéseket? Mert ami működik, ahhoz nem lehet hozzányúlni, ezért marad az alkotmányozás, a keresztény vasárap meg a kettős állampolgárság. Sosem az számít, hogy mit mondanak, a cselekedetek a fontosak.
  • djhambi
    #354
    "Ez nem egy kis látogatottságú oldal, rengetegen olvassák, és ugye nem kell ecsetelnem mi a különbség aközött, hogy kukacos hazugságait, vagy a te igazságaidat olvassák."

    Nem hazugságokat ír, hanem a véleményét, és amit te írsz, az meg a te véleményed. Véleményetek ütközik, keressetek egy referenciát, egy "bírót", akinek a döntésében mindketten megbíztok, akinek van annyi képessége, és mindketten tudjátok, hogy mivel szakmabeli, messze a ti képességeitek fölött áll. Pl. egy egyetemen oktató történészt, stb. Írjatok neki egy tistzelettudó e-mailt, melyben kifejtitek álláaspontotokat, és ő dönt. Ezzel meg lehet előzni újabb 300 hozzászólást. És rendet is képes tenni. Persze abban az esetben, ha a vita nem a vitatkozásért, hanem a téyleges igazság kereséséért létezik.
  • Sir Ny
    #353
    Mi az, hogy illik tudnom? Ha angolul szerettem volna vitázni, akkor nem az sg.hu-ra, hanem az sg.com-ra megyek.
  • Kara kán
    #352
    Nehéz veled zöld ágra vergődni. @os sem könnyű eset.
    Igazából, megéritek egymás pénzét.

    Az angolt meg illik tudnia annak, aki elméleti vitákba akar keveredni. Meg más nyelveket is. Infóforrás.

    Persze, nem jó, ha vki emiatt hátrányt szenved, de reménykedjünk, hogy jobb lesz a Google fordítója.
  • Sir Ny
    #351
    Igen, Izrael NATO és EU tag akar lenni, Magyarország NATO és EU tag, ebből következik, hogy a magyar miniszterek/képviselők/akárkik Izrael-pártiak.

    Itt a tökéletes bizonyíték arra, hogy a világot nem én álmodom. Ekkora baromságot kitalálni nincs elég fantáziám.
  • Sir Ny
    #350
    Biztosan én vagyok a fogyatékos. Elvégre én irkáltam a pallamenti képviselőkről többes elsőben (tudod, helyesírás is létezik), és én írtam azt, hogy 400 embernek, akikből 380-nak a nevét sem tudom, egy képet sem láttam róluk, egy mondatot nem hallottam/olvastam tőlük, de én írtam meg azt, hogy tudom mire gondolnak, ugye?
    Menj a jó büdös francba!
  • Sir Ny
    #349
    Annyira imádom azt, hogy mindenki angol oldalakat linkelget a maga igaza bizonyítására, csak azért, mert tudja, hogy a másik egy mukkot nem ért belőle.
  • kukacos
    #348
    Ha neked ebből a mondatból az következik, hogy szerintem egy megtámadott országnak azonnal el kell dobnia a fegyvereit, akkor tegyél le egy alapfokú magyar nyelvvizsgát, aztán majd gyere vissza. Rosszindulatú idióta kötekedéssel nem akarok foglalkozni. De ezt még ajánlom figyelmedbe:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Sovereign_state

    A sovereign state (commonly simply referred to as a state) is a political association with effective internal and external sovereignty over a geographic area and population which is not dependent on, or subject to any other power or state.
  • Sir Ny
    #347
    "Megmutatnád, hogy hol írtam ilyet?"

    Hát itt:

    ""a palesztinoknak elfogadhatatlanok, hisz nem kapnának teljes szuverenitást"

    De ez így sokkal jobb nekik, mert élvezhetik cserébe a semmilyen szuverenitást, ugye? :)"


    Vagyis ha egy ország nem szuverén, akkor le kell tenniük a fegyvert, hogy legalább részben szuverének legyenek. Ehhez viszont azt is el kéne valahogy mondanod, hogy szerinted mitől lenne már egy ország attól, hogy (40 éve) háborúban áll, nem szuverén.
  • kukacos
    #346
    "hogy rögtön le kell tenni a fegyvert, amikor az ország elveszti a szuverenitását. nem én írtam, hanem te"

    Megmutatnád, hogy hol írtam ilyet? Annyit mondok, hogy 40 évnyi vesztes és kilátástalan háborúzás után azért általában el szokás gondolkodni a megadáson is, ha az jobb helyzethez vezet.
  • kukacos
    #345
    Először felveted, hogy Izrael nem akar békét, csak gettóba zárná a palesztinokat.

    Erre én leírom, hogy ez baromság, már csak azért is, mert a gettó fala mindenképp lyukas lesz, tekintve, hogy egy jövőbeli Palesztina két másik állammal is határos lesz, plusz tengeri kijárata van.

    Erre most azzal jössz, hogy most is csempésznek alagutakon Egyiptomba a palesztinok? Mi köze van ennek ehhez a gondolatmenethez? Az alagutaknak semmi köze az izraeliekhez, azért vannak, mert Egyiptom is embargó alatt tartja Gázát, mert tart az iszlám szélsőségesektől.

    Pláne semmi közük egy békeszerződés utáni helyzethez, ahol Palesztina önálló exporttal és importtal rendelkező állam lenne.

    Ahhoz a helyzethez sincs semmi köze, amikor a bölcs palesztinok megválasztanak egy szélsőséges politikai pártot, amely nyíltan Izrael elpusztítására tör, vagy könnyű rakétákat kezd lövöldözni izraeli területre. Ha nem hallottad volna, Izrael 2004-ben kivonult Gázából, és a terület csak akkor került embargó alá, amikor a Hamasz győzött. A palesztinok építgethették volna a maguk kis paradicsomát, de nekik fontosabb, hogy leszámoljanak Izraellel, bár ehhez Allah segítségére lesz szükségük.

    A legjobb az egészben, hogy még engem torkolsz le, hogy zavarosak a gondolataim...
  • Sir Ny
    #344
    Hogyhogy szerintem? nem én írtam azt, hogy rögtön le kell tenni a fegyvert, amikor az ország elveszti a szuverenitását. nem én írtam, hanem te. Azt meg persze valahogy elfelejtetted kifejteni, hogy egy ország mikor veszti el a szuverenitását. 40 év után? Akkor 40 év után rögtön le kell tenni a fegyvert a korlátozott szuverenitás érdekében?
  • Kara kán
    #343
    Nem cáfoltál meg semmit. A csempész alagutak léte cáfol meg téged. A gázai tengerpartot, ill. az ahhoz tartozó felségvizeket sem a palesztinok ellenőrzik, a légtérről nem is beszélve.
  • kukacos
    #342
    Mit nem értesz? Azt állítottad, hogy Izrael a békeszerződéssel a palesztin államot gettósítani akarná, én meg ezt megcáfoltam (pl. azért, mert nem is tudná a határok miatt).
  • kukacos
    #341
    Marha rosszul tudod. Ez már most se így van, egy békeszerződés után meg pláne nem így lenne.

    http://www.guardian.co.uk/world/2008/jan/23/egypt.israelandthepalestinians

    Israel expressed its concern at the latest developments and called on Egypt to restore order. "Israel has no forces in Gaza or Egypt, and the Egyptians control the border, and therefore it is the responsibility of Egypt to ensure that the border operates properly according to the signed agreements," said Arye Mekel, a spokesman for Israel's foreign ministry.
  • Kara kán
    #340
    Zavaros, kusza, amit írsz. Vagy összeszeded magad, és precíz, pontos szöveget írsz, vagy passz. Nem fogom megfejteni, tisztázni, értelmezgetni az idevetett piszkozataid.
  • Kara kán
    #339
    "mind Gázának, mind Ciszjordániának van ám határa másik országgal is"

    Ne röhögtess!
    A ciszjordániai-jordániai és a gázai-egyiptomi határ palesztin oldalát az izraeli határőrség ellenőrzi, nem a palesztinok.
  • kukacos
    #338
    Ez egyszerűen nem igaz. Ezzel az erővel minden ország gettó.

    Olvasd már el te is a camp david-i rendezés terveit. Mint már itt is leírtuk párszor, például a zsidók felszámolták volna a telepeiket úgy, hogy huszonöt év alatt a palesztinok területeik 94%-át visszakapják. Ezeket a határokat nem önkényesen, hanem a 48-as ENSZ rendezés alapján jelölték ki. Engedmény tehát van - és a kérdésem arról, hogy egyáltalán miért kellene engedményeket tenniük a zsidóknak egy palesztin részről felajánlott békéhez, áll anélkül is. Egy legyőzött nemzet nem finnyáskodhat, ha meg válogat, ne sírjon.

    Felhívnám a figyelmed arra is, hogy mind Gázának, mind Ciszjordániának van ám határa másik országgal is. A gázai embargó pl. azért olyan sikeres, mert a hittestvér egyiptomiaknak is tele van a tökük a palesztinokkal. A nyugati partnak van vize, Gázának van kikötője - nem kellene egyik sem Izraeltől függjön semmilyen tekintetben, ha önállóságot kap. Más kérdés, hogy mindkettőnek érdeke Izraellel kereskedni és ott dolgozni, ami a gazdaságilag legfejlettebb szomszéd.

    A bantusztán-modell egyébként nem lenne hülyeség, csak sajnos az apartheid-rendszer egésze megbélyegezte, és a fehérek a saját érdekeiknek megfelelően osztottak ki területeket, a feketék meg képtelenek voltak kormányozni. Afrika legnagyobb problémája a nemzetállamok hiánya, ez elég evidens a térképre nézve. Palesztina teljes területe viszont nagyjából egyformán meddő és értéktelen, a vizet kivéve.
  • kukacos
    #337
    "rögtön le kéne tennie a fegyvert"

    A palesztinokat negyven éve verték meg. Úgy mégis, szerinted mennyi idő múlva érdemes letenni a fegyvert?
  • Kara kán
    #336
    OFF
    A hétvégén ráérek még, pláne, hogy hétfő is ünnepnap.
    Szóval, jó nagy bakit követettek el, hogy beleráncigáltatok engem is ebbe a vitába, mert könyörtelenül szétcsapok közöttetek. :-D
  • Kara kán
    #335
    Ja, és amit leírtam, kb. ugyanezt akarták a dél-afrikai apartheid képviselői is 1990 környékén, de megbuktak, mert mögöttük nem állt az USA. (Az már részletkérdés, hogy ott a gettókat bantusztánoknak hívták.)
  • Kara kán
    #334
    Apropó, én úgy tudom, hogy pl. a pesti gettónál is ki-be lehetett járni. Persze csak fegyvertelenül, igazolvánnyal, és megkülönböztető jelzéssel.
  • Kara kán
    #333
    Na, ja, de akkor beszéljünk világosan.
    Izrael nem békeszerződést akar, hanem politikai rendezést, amely a jelenlegi status quo fenntartásával két palesztin gettót (Ciszjordánia és Gáza) alakít ki, az apartheid szellemében. Engedmény nincs, sem Jeruzsálem kérdésében, sem a zsidó telepek, sem a palesztin menekültek hazatérése kérdésében.

    Izrael gyakorlatilag két, a náci németek által működtetettekhez hasonló, de sokkal nagyobb méretű és civilizáltabb körülményeket, ellenőrzött ki-be járást is biztosító koncentrációs tábort akar kialakítani, palesztin kápókkal.
  • Kara kán
    #332
    Ne légy már ekkora szellemi fogyatékos.
    Amint Baluman is írta, tényeket állapítottam meg, nem véleményt közöltem.
    Izrael esetében, az USA védőernyője mellett, szóba jött már a NATO- és az EU-tagság is. Ja, és ha nem tudnád, Magyarország mindkét szervezetnek a tagja. Ez is tény, nem magánvélemény.

    Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét.
  • Balumann
    #331
    Ha meg nemigaz, akkor ellenérveket mondj (hogy pl. hányan szólaltak föl EU parlamentben Izrael ellen Jobbikosokon kívül, vagy hányan vettek részt megintcsak Jobbikosokon kívül Izrael elleni tüntetésen, mármint minket képviselő politikusok).
  • Balumann
    #330
    De legalább ne folytatnád ezeket az ökörségeket :DD Mire kéne felhatalmazás, tényeket írt le, a politikusaink akik minket képviselnek Izrael pártiak (hogy pártokon belül hányan csak kényszerből, nem tudom). Magyarország, vagyis MI így szintén Izrael pártiak vagyunk (mégha nem is).
  • Sir Ny
    #329
    "De ez így sokkal jobb nekik, mert élvezhetik cserébe a semmilyen szuverenitást, ugye? :)"

    Amint valakinek hadat üzennek, rögtön elveszti a szuverenitását, és rögtön le kéne tennie a fegyvert, hogy legalább korlátozott szuverenitással rendelkezzen?

    Téged sem alkalmaznának hadügyi miniszternek.
  • Sir Ny
    #328
    És mondd csak felhatalmazott téged a magyar állam, hogy a nevükben beszélj?

    Tudom, hogy nagyon könnyű úgy erősíteni az érveidet, hogy többes elsőből írsz, mintha nem te egyedül, hanem sokan, rengetegen gondolnák azt, amit te írsz.
    De szerintem jobb lenne, ha csak a saját nevedben beszélnél, nem másokéban.
    Kösz!
  • kukacos
    #327
    "a palesztinoknak elfogadhatatlanok, hisz nem kapnának teljes szuverenitást"

    De ez így sokkal jobb nekik, mert élvezhetik cserébe a semmilyen szuverenitást, ugye? :)

    "országuk továbbra is izraeli gyámság alatt maradna"

    Miért olyan egetverően fontosak a katonai téren tett engedmények? Nem állnának először így a történelemben, Magyarország jelenleg pl. NATO gyámság alatt áll, hadseregünket lényegében felszámoltuk. Egy békekötés után Izraelnek is érdeke lenne a status quo fenntartása, a palesztinok élvezhetnék a Közel-Kelet egyik legerősebb hadseregének védelmét, hiszen Izrael sose engedné, hogy valaki megszállja a palesztin államot. Nincs jobb annál, mint amikor más fizeti a katonai kiadásokat.
  • Kara kán
    #326
    Kara kán a "mi"-t magyar államra értette. Ennek felismeréséhez nem gondoltam, hogy ilyen sok erőfeszítés kell.
    A belinkelt indexes cikk is érdekes - meg sok érdekesség van - és furcsa, hogy az EU az idióta Ficót nem akarja s..-be rúgni már. Na, mindegy, itt a neandervölgyiekről és más ősemberekről kell beszélni.
  • Balumann
    #325
    Kara kán valószínűleg úgy értette a mi -t, hogy magyarok, avagy a magyar parlamenti képviselők akik állítólag minket képviselnek. Vagyis azokra is, akik izraeli kitűzővel tették le az esküt. Meg akik leszavazták a goldstone jelentést is. (még1link)