891
Vagyis melyk a legjobb,milyet erdemes venni stb...
-
#611 nem mentem nagykanizsára végül, de nem is bánom.
1.KAT. ERŐSÍTŐ MAX 300W/RMS /TÁPKÁBELEN MEGENGEDETT LEGNAGYOBB BIZTOSÍTÉK 30A/
2.KAT ERŐSÍTŐ MAX 600W/RMS /TÁPKÁBELEN MEGENGEDETT LEGNAGYOBB BIZTOSÍTÉK 60A/
3.KAT. ERŐSÍTŐ MAX 1600W/RMS /TÁPKÁBELEN MEGENGEDETT LEGNAGYOBB BIZTOSÍTÉK 150A/
4.KAT. ERŐSÍTŐ MAX 3000W/RMS /TÁPKÁBELEN MEGENGEDETT LEGNAGYOBB BIZTOSÍTÉK 300A/
A srác akinek építettem a cuccát, 260W-al indult volna mint én versenyeztem idén, de mivel 125ös bizti van bent, átrakták az 1600W-osok közé.
Durva hogy azért mert azok a majmok sal-hoz kisebb biztit használnak mint egy tompított izzóhoz, azért megkötik hogy mekkora lehet. Semmi más megkötés nincs csak a bizti.
Indulhattam volna egy full kibetonozott, falazott autóval, 2x40es subbal, 300W-os kategóriában. Szánalmas ://
Mindenesetre az eredményére kíváncsi leszek, legalább lehet tudni hogy jövőre mennyit kell reszelni :) -
#610 Valami moderátort kéne megkérni rá. -
#609 Felőlem,de hogy kell átnevezni?:P -
#608 Audió /Hi-Fi rendszerek vagy valami ilyesmi,így hirtelen ennyi telt tőlem:D a lényeg hogy magába foglalja az autóhifi,szobai hifi házimozikat is.jó részt amúgy is ezekről volt szó itt -
#607 Mire gondoltál pontosabban? :P Jöhetnek az ötletek... -
#606 amúgy javasolnám atopic átnevezését,valami kicsit általánosabbra -
#605 szépen bevan "ültetve",de már meglestem cs-n is:D -
#604 Arról az jutott eszembe, hogy egyszer szívesen összeállítanék egy rendszert (egy-két kiválasztott ember bevonásával), ahol még a hangszórótervezésbe és a fejegység tervezésébe is lenne beleszólásom.
Adott összegből kµrva jól szólna, és ez alatt nem a gatyareccsentő hangerőt értem, viszont azt hogy még bőven a megfizethető kategóriába esne (természetesen csak sorozatgyártás esetén).
A leggyengébb láncszem a kocsi zajszigetelése lenne, az már egyszer biztos. -
:) -
#602 Pffff nem semmi,nagyom komoly! -
-
#600 az építés:)
-
#599 amúgy rengeteget szoptunk a beszereléskor... -
#598 fával volt az első terv,de mivel simán bement a gyári helyre így maradtunk abban,akkor amúgy is éppen szűkösen jöttem ki a keretből,mert volt szó bituzásról is abból is csak annyi lett hogy a hangszóró mögé került egy részen rá.majd szépen sorba minden így a jó :D
az is hatalmas ugrás volt mikor bekerült a mostani fej a gyári hangszórókhoz ,ég és föld volt,ugyanígy a mostani beépítésnél -
#597 Hangszóró mivel van befogatva neked? Én az elmúlt pár hónapban már csak fa karikával dolgozok, sokan csak azért jöttek vissza hogy cseréljük át arra (anno próbaképp raktam egy autóba, durván szebb, teltebb lett a hangja fával), mindenki odavan érte. Ha nem azzal van neked, érdemes megcsinálni :) -
#596 értem.én maradok a saját magamnak az élvezeti faktor növelésénél,meg a használhatóságnál.a kicx szett pl a gyári helyre került teljesen,direkt nem is akartam rá felhívni a figyelmet,nem a legjobb környéken vagyok hétköznaponta :D ládát is így próbáltuk választani,hogy azért használható maradjon a csomagtartó.kb az 1/4-ét foglalja el -
#595 ott általában 1-2 ember hallgatja meg a rendszert de az teljesen más kategória. Pontozzák a beépítést, az autó állapotát, a belteret, nagyon durván néznek mindent. Azthiszem 6 vagy 7 dolgot pontoznak és abból mindössze 2 az ami a hangzásról szól.
Meg SQ versenyen alapból a színpadkép az első, nem a sima zenehallgatás. Oda aktív rendszer (vagy egy durván jó passzív), hangszóró kiemelés, zárt láda, stb.. mind mind alap. Akik SQ versenyre járnak szinte kivétel nélkül nem maguknak, hanem a bíróknak építik az autót. -
#594 akkor hát sok sikert ha sikerül indulni.én még mindig a fejre várok.talán pénteken megjön de az akkor már megint áttevődik jövő hétre.ettől várom most a megváltást :D
amúgy a hangminőségverseny hogy zajlik? -
#593 inkább mindenki reszel :)
Hétvégén verseny.
Szombat-vasárnap elkészítettem egy ugyanilyen autót, ugyanazzal a hifivel mint amivel én indultam idén. Szombaton őt is indítom, kíváncsi vagyok kijön-e ugyanaz, de fülre valamiért durvábbnak tűnik nekem :)
Az enyém még nem készült el, még pénteken méregetünk majd hogy mi a helyzet, de így hogy emelve van, keveslem nagyon ami kijön sajnos belőle :(
Jövő évi versenyekre majd rendezgetek, de ha pénteken nem jön ki egy 143, nem indulok hétvégén, nem akarom elbukni a nyerő szériát :D -
#592 kihaltunk?:) -
#591 cde101rm van most jelenleg azt cserélem.
89ezerft-be lesz,hogy honnan rendeltük meg nem tudom,aki összerakta nekem a rendszert ő intézte -
#590 Huh,egy 117es beszámolónak nagyon örülnék majd!
Mennyiért,hol szerzed be? Milyen fejet cserélsz rá? -
#589 117-es meglátjuk mi lesz.szerintem azért gond nem lesz vele:D a mostanival is tetszik pedig az egy belépő szintű modell -
#588 Csináltattam egy ilyet
-
#587 melyik mellett döntöttél végül? -
#586 hétvégén érek csak rá. X. kerületben vagyok, épp egy olyan rendszert rakok majd össze egy autóba mint amivel én versenyeztem idén :) -
#585 viszont a ládát azt már kicseréltük.nekem jobban tetszik így a hangja -
#584 sajnos késik az új fejegységem :( -
#583 Persze, arra kiváncsi lennék :)
Főleg a dupla mélyközépre szigetelt ajtóban.
Hétköznap mikor/merre szoktál járni esetleg?
Persze mehet priviben,ne itt offoljunk. -
#582 az enyémet meghallgathatod amúgy ha egyszer végre lesz időm beállítani :D Talán az enyém már némileg mondható komolynak :) -
#581 nekem 6020 van már, de kb ugyanaz a két magas. Nekem kivan emelve, felém fordítva, 1 csipogó dolgozik oldalanként 2 mélyközéphez és teljesen jó. 5k-tól engedem 12dB-el -
#580 Üdvözletem.
Látom nem csak nekem nem cseng ismeretlenül a kicx márka,bár én inkább audio system fan vagyok :)
Tufa,nekem is Kicx pro 62D szettem van, a kérdésem az lenne hogy te mennyire voltál megelégedve a magasával?
Másik kérdés,aki komolyabban foglalkozik autohifivel,esetleg itt Pesten meghallgathatnám a rendszerét? -
#579 Úgy .1-gyel gagyi. -
#578 Akkor ahogy motoroj is írta, lehet jobban jársz egy jó sztereó rendszerrel.
Lehet több tér lesz benne mint egy nagyon egyszerű házimoziba :D -
#577 Nagyon ritkán nézek filmet, de annál is megfelel a 2.1. Főleg zenére kell majd. -
#576 Nekem elég a sztereó is házimozira. Egyrészt azért mert nem érdekelnek az új filmek, másrészt azért, mert többet ér egy jó sztereó, mint egy rossz 4.0, 5.1, 7.1, 9.1, 10.2, 12.2, 22.2 vagy amit akartok... -
#575 Hát, ha a zene a nagyon fontos, és nem fordítasz nagy figyelmet a házimozira, akkor persze lehetnek mások.
Főleg ha a két zenei hangfal drága, abból szerezni még centert meg háttereket, az sokba kerül.
Nekem pl úgy van hogy van 2 hangfal zenére, meg 5 házimozira, igaz ezt sokszor az asszonyokkal nehéz megetetni :D -
#574 Rendben, akkor a hátsó hangfalat elteszem valamire, a többit pedig majd szettben veszem. Azthittem lehet úgy hogy magam teszem össze a rendszert amin hallgatni akarom a zenét, mert leginkább arra kellene. -
#573 Érdemes lenne egy 5.1-es szettet venned. Akár somogyi audióból is, hogy olcsón megúszd.
Akkor lesz jó tere a házimozinak, ha minden hangszóró készlet, ami körben a hangfalakban van azonos, és azonos a hangváltó is.
Ezért van az, hogy a leggagyibb kis hangszórós készlet is nagyon jó házimozi hangzást tud hozni. Még ha zenére, csapnivalóan szar is. Főleg ha jól vannak elhelyezve.
Most képzeld el, milyen sztereó tere lehet egy olyan center hangsugárzónak, meg az először linkelt nagy ládának, ha felkötöd sztereóban. Jobb oldalt cicereg a helikopter, ami meg akar kerülni, bal oldalra átérve, meg már dübörög.
Ugyan ez történik a házimozinál, ha elhalad a hang front hangsugárzókon át, a centerben, vagy akár hátra. -
#572 Vélemény?
Már vettem két hátsó hangfalat, most a front kellene. Néztem egy wharfedale centert. ha esetleg valakinek tapasztalata vele..