891
Vagyis melyk a legjobb,milyet erdemes venni stb...
-
#651 igen nem volt időm kitakarítani a csomagtartót....:D -
#650 de jó lenne ha ekkora csomagtartóm lenne :) -
a fejről a kép nem sikerült :D -
#648 lehet :D akkor viszont tehetnek egy szívességet :D
amúgy én is sokáig ezt gondoltam magamban,de most már nem bánom sőt.tényleg nagyot változott -
#647 ez csak humbug, magukban mindenki azt mondja "b+ ez a fasz képes volt 100ezret kiadni egy nyavajás fejegységért?!?!?"
:D -
#646 naja de ha azt nézed az elődje 130-150 ezer ft-be került,így ugyanott vagy vele.nyilván egy kicsit átbaszás de hát ez van.én is azt hittem kellene preset EQ-k meg mondjuk pár saját elmentett,de most nem igazán van rá igényem ,hogy használom.kapott egy alap beállítást amin még később finomítunk kicsit,egyedül a subot szoktam tekergetni az mp3ak miatt.
Én összességében nem bántam meg a vételt,eddig aki beült(olyan aki előtte is ült benne viszonylag sokat)mindenki észre vette a változást és azt mondta hogy szépen szól -
#645 Bár alpine párti vagyok,elég bosszantó hogy ami más fejekben alapfunkció,azt itt csak imprinttel együtt lehet használni. Elég nagy lehúzás.
-
#644 igen.
mentett eq is csak akkor van ha van imprinted hozzá -
ManoNegra #643 valami lesz belőle, max lábtartó -
#642 fasse tudja. nem hallottam még otthoni rendszerben ovált, próbálkozz, csak túl sokat ne várj tőle a lentebb írt okok miatt -
ManoNegra #641 Persze nem értek hozzá, eladni ezt szvsz nem lehet -
ManoNegra #640 eladni párezer forintért szerintem nem éri meg. Csinálnék neki ollyan keretet mint egy gallér, (a mögötte levő hely kicsi) talán nem szólna rosszabbul mint egy alap szgépes 2.1-es hangfal -
#639 nem azt mondtam, hanem célszerűbb eladni és venni helyette egy PChez vagy otthoni hifihez tervezett cuccot. -
ManoNegra #638 akkor csinálok neki gallért. Dobjam ki? -
#637 Ellenben az hogy mire lett tervezve, nem.
A csipogó és a 38as mélynyomó is kerek de nem biztos hogy egészséges előbbit mondjuk 30hz-el, utóbbit 2000hz+++-al terhelni.
Egy free air hangszórót ládába rakni hülyeség, max kopogni fog, hiába csinálsz neki akármilyen ládát. Nem erre lett tervezve... -
#636 Melyik az a mély hangot kiadó eszköz, amivel az akusztika törvényei nem működnek?
A hangszóró formája meg hogy ovál, kör, négyzet vagy gömbsugárzó, tökmind1. -
#635 oválról beszélünk, ezek free airre lettek tervezve, gyakorlatilag több száz literre -
#634 Mivel otthoni körülmények között szinte lehetetlen jó dobozt építeni, így teljesen mindegy.
Nincs hozzá se műszered, se anyagismereted megfelelő, se a hangszóról elég adatod.
De ne aggódj, mi is így vagyunk evvel :D
Először csinálj zártat, abból lehet még nyitottat csinálni, de a nyílást úgy is hangolni kéne.
Méretre, meg ami épp elfér, ahova tervezed, és ha törekedni akarsz jóra, akkor ne legyen pl 2 párhuzamos fala. :) (na itt már kezdődnek a problémák) Meg érdemes bele hullámtörőként, valami szövetanyagot tenni pl, az álló hullámok elkerülése végett. Mert azok vagy kioltják egymást és akkor elvész a hang, vagy búgni fog. -
#633 add el és vegyél egy normális PC hangszórót.
Az ovál hangszóró minden irányból zsákutca. -
ManoNegra #632 Sziasztok!
Van egy ilyen autóhifi hangfalam. Ehhez szeretnék ládát építeni, mert nem került be az autóba és már régóta hever a padláson.
Az lenne a kérdés, hány literes láda kéne neki, hogy jól szóljon, és nyitott vagy zárt legyen? Számítógépre lenne leváltani a creative hangfalat.
Egyéb ötlet is jöhet. -
#631 De azért alapból tudja vágni a szub tetejét és a szett alját,igaz?
Arra lennék még kiváncsi,hogy mennyire lehet könnyen előhivni a mentett EQ állásokat? Mert ha jól tudom a sima magas/mély emelés csak az imprintel érhető el. Tehát könnyen előlehet hivni a különbözö elmentett manual eq állásokat?
-
#630 majd 7végén csinálok bár nem látványos a változás -
#629 milyen jellegű tapasztalatra vagy kíváncsi?
így összességében nincs nagy összehasonlítási alapom:) ami gond volt vele az elején az az hogy nem tudja a crossover-t csak ha megveszed hozzá pluszba ezt az imprint pxa-t,mivel ez nem volt betervezve így meg lett mókolva a hangszóró gyári hangváltója.hangzásra nem igen lehet panasz,szépen belehet lőni.Még barátnőm is észre vette a változást:D az márpedig nagy szó.kezelése így hogy előtte is alpine volt nem igazán jelentett nagy változást -
#628 Képet képet :) -
#627 soudabanddel dolgozok, olyan mint amit korábban linkeltem.
3nm-nyi kerül fel két ajtóra.
Az ajtót általában csak a kárpit bontásával csinálom, az ablakemelő olyankor kevés port zavar, az ki van egyenesedve. -
#626 Rezgéscsillapitást milyen anyaggal végzed?
Elektromos ablakemelős ajtókat is szét tudsz szedni,csillapitani?
kemszi2: Egy kicsit bővebb tapasztalatot adhatnál a fejről, nagyon kiváncsi vagyok :) -
#625 Kész lettem végre .Meg van az új fej és sor került még egy erősítő cserére a kicx helyett bekerült egy 5csatornás Earthquake Tremor TNT-900.Igen nagy lett a változás minőségben. -
#624 Egy tök alap láda+erősítő+elsőszett olyan 50-60ezres kategória, ami már élvezhető zenét ad végülis az autóban.
Amiket általában építek elég gyakran, az úgy néz ki hogy egy DLD500+ (zárt vagy reflex), egy Titan TAX 103, kábelszett, és vagy egy ICQ vagy egy ALQ Kicx szett.
Ez többnyire azoknak van akik nem szeretnének sokat rákölteni.
Szerelésre változó, hangszóró csere 4e ft, erősítő+láda beépítés pedig csatornától függően 8-12e, komplett rendszer meg változó..
Rezgéscsillapítást anyaggal együtt két ajtóra 25e.
Ajtópanelt nem tudok csinálni, nekem aki csinálta a dupláért 45ezret kért.
Egyébként a hifire nem feltétlen érdemes sajnálni a pénzt, főleg azért mert menthető a cucc más autóba is -
#623 Én inkább azt kérdezném,hogy különböző ársávokból mit lehet kihozni?
pl 100-200-300-400-500 ezerből mi az ami ár/érték arányban korrekt?
Nyilván részegységeket össze lehet írni de szerelésről,spéci ajtópanelekről,zajcsillapítók árairól fogalmam sincs. -
#622 mennyibe kerül egy ilyet "összedobni"?
Én mondjuk nem szeretnék ilyen komoly rendszert kocsiba, mivel ez már nem sokáig lesz nálam.
Érdekelne, hogy egy egyszerűbb rendszer mennyibe van egy astra g-be? -
#621 Azz igen....:P -
#620 De még milyen magasakat :D
Vaczak tömegtermék :D -
#619 Mélynyomó, ami bírja a magasat is :D
-
#618 OMG mekkora nagy dög ez.
-
#617 Szerény neve van :)
-
#616 Ma 3 ilyet vittek tőlem, egy autóba.
6db DLD K1 V2. lesz róluk hajtva, 5db Exide Maxxima (a legnagyobb).
Ha minden igaz valami terepjáróba lesz, de ez kb mindent szétbont :OO
Nem titkoltan a jövőévi EB-re terveznek vele..
-
#615 az akkor teljesen jó.
infók jöhetnek,meg minden más is hogy legyen egy kis élet itt azért:D
még nekem is vannak tervek idénre ,de ezek még abszolút gondolati fázisban vannak, úgy hogy TOP SECRET -
#614 no megvolt az eredmény hirdetés is. Ha abban a kategóriában ment volna ahol kellett volna akkor 2. hely 2 tized híján. Első versenyes, és még ott sem voltam hogy segítsek neki, telefonos helpdesk volt, ahhoz képest elég komoly lett :)
Nekem meg tényleg a 143 kikell hogy jöjjön, állítólag valami olyasmi volt 600as kat.ban.
Amúgy decemberben lesz verseny Pesten majd. majd infózok ha van róla már valami :) -
#613 lehet akkor "edzeni" a következőre:D
egyszer csak kíváncsiságból én is megmérném már mennyi az annyi -
#612 az újabb hír (telefonon közvetítenek :D ).
A freki cd valójában egy bass test cd.
A srác 139et nyomott vele, a többi utcai átlagosan 125-130at, a versenyládások meg más kategória. Jó hülye egy kategorizálás lett