891
Vagyis melyk a legjobb,milyet erdemes venni stb...
-
#691 ez tény, de általában a hangszórók kiemelése is a vezetőre van szabva.
Általában a vezető az aki mindig az autóban ül és nem az utasok :) -
#690 „...időkorrekcióval pedig pont ezt lehet elérni hogy meglegyen az a hatás hogy az olyan távolságra van.”
Innen már csak egy lépés az irányítottság megszüntetése.
Mondjuk időkorrekcióval is csak az jár jól, akire be lett állítva. A három-négy utas rosszabbul jár. -
#689 őőő, fül magasságban van(már aki normálisan megépíti, nem csak gyári csere és kész), időkorrekcióval pedig pont ezt lehet elérni hogy meglegyen az a hatás hogy az olyan távolságra van.
Olyan színpadképet tudnak egykét autóba varázsolni hogy azt csak nagyon komoly otthoni hifik tudják...
Tényleg érdemes lenne szétnézned először a komolyan megépített SQ autók között...
Megjegyezném hogy egy ilyen autó hifije általában többet ér mint maga az autó amibe rakják sokszor -
#688 Amíg nincs a hangsugárzó fülmagasságban, egyenlő szárú háromszög elhelyezésben, 4-5 méterre a hallgatótól, hang verődésektől mentes környezetben. Addig az csak komolytalan dolog lehet. Akár a Jaguár teszi bele, akár egy Bentley, hiába van ráírva, hogy Krell, Bang & Olufsen vagy Mark Levinson.
Azt elhiszem hogy egy átlagoshoz képest jobb hangja lesz, de Hi-Fi sosem. -
#687 azért egy SQ-ra épített autóhifi már nevezhető hifinek :)
Nézd meg mondjuk a CZ audios 5ös bömbit hogy mi fért bele :)) -
#686 "autóhifis"
Ez olyan mint a demokratikus szocializmus :D
Autóba nem lehet Hi-Fi-t rakni, nincs rá hely. Már ha figyelembe vesszük, hogy mit akart jelenteni a Hi-Fi, amikor elnevezték.
Max music centert, meg az itten olvasások alapján, hangnyomás előállításra alkalmas elektromos készüléket. -
#685 én nem verseny célokra építettem.még sem bántam meg hogy ennyit költöttem rá.óriási különbségek tudnak lenni.és jó formán az autó az egyetlen hely ahol ezt ki is tudom használni.rádiót csak akkor hallgatok ha rajtam kívül még többen is ülnek az autóban,akik nem biztos hogy díjazzák az én stílusomat.unalmas pályázáskor kifejezetten jó idő töltés "megőrülni" engem speciel ébren tart:D
mp3 sem annyira szörnyű,nyilván nem egyenértékű egy audio cd minőségével,de nem is az youtube-ról letöltött zenéket kell hallgatni.
CD megugráshoz még nem volt szerencsém,se a gagyi gyárival se az utána következő alap alpine-nal sem, a mostaninál meg főleg (be is baszna :D)
és hogy miért kezdtem bele.egyszerűen kevés és gyenge volt a gyári,és folyamatosan hiányérzetem a hallgatása közben. -
#684 Srácok eladó a mélynyomóm, Dld 500+ 8 hónap gari, nem tudtam kihasználni. Króm rácsos. Ha érdekel valakit, pm-ben keressen meg. -
Ari18 #683 köszi az infokat, szerintem maradok az ALQ-nál. Kap29-et nagyon jó áron adod. Februárban lesz esedékes a vásárlás szóval, ha még itt megtalállak akkor jelentkezem. -
#682 én 27.5ért és 39.5ért adom őket, de egyébként igen, a pro6020 elég durva, nekem abból van bent kettő. Papír membrán, baromicsecse hangváltó, nagyon szép hang. Az ALQ meg simán brutálhangos tud lenni. Ha nem csak a hangos zene a lényeg akkor a pro6020 a jó választás, esetleg pro62D ha nem fér be a 6020(elég brutál mágnese van)
A kap29 58ért tudom adni -
Ari18 #681 Érdekelnének az árak.
Ekkora difi van minőségben az ALQ-6.2 és 6020 között? 28k és 42k ért láttam őket. -
#680 Az elég jó párosítás.
Nekem is kap 29 van, csak K1es DLD-vel.
Első szettből én vagy kicx ALQ-t vagy pro6020at raknék be, attól függ mennyi fér bele a keretbe.
Fejből én pios vagyok de használtan mondjuk egy 9855 alpine is jó.
Ha kell, a fejet leszámítva tudok rá árakat adni.. :) -
Ari18 #679 1. Minek több száz lóerős autó, ha úgysem használhatod ki sehol?
2.Nem mindenki hallgat rádiót.
3. Ki hallgatna egy több százezres hangrendszeren mp3-at? van több alternatíva
4. Egy gagyi fejegységnél biztos, de itt nem azokról van szó
5. 1pont
Tufa:
DLD DL154 + a kicx kap29-es erősítő jó párosítás? a dld már megvan. Ehhez kellene még valamilyen első szett + fejegység. Tudnál ajánlani valamit? -
#678 ezt egy új drágább autó tulajának is magyarázd el ahol kb 0 zaj jön be kintről :)
Mondok egy jobb példát.
Én élvezem az autóban a zenét, te hallgatod a zajt. Ez a különbség egy jó rendszer és egy gyári olcsó közt :) -
#677 Azért a házimozi és az autó hifi teljesen más kategória.
ott jobb esetben nincsenek külsö zajok amire figyelni kell és éppen az a cél hogy minél jobb legyen a térérzet és becsapja az embert hogy az a hang tényleg ott és ugy szol mintha mellette szolna.
Az autozás közbe meg ez még veszélyes is lehet és a külsö zajokra meg nem árt odafigyelni. -
#676 Ezek azok amiket felsoroltál, pont azok ami miatt sokan sokat költenek rá.
Durva lenne ha a p88rs2-m megugorna menetközben. Nem bakelit ez.
Normális használat miért jelentené azt hogy rádiót hallgat mindenki az autóban?
Miért recsegne mindenkinél a rádió? Pont hogy a fejlesztéssel ez is megszűnik.
Próbálj meg meghallgatni mondjuk egy új lexus ls hifit. Kb az az ami miatt meglehet érteni hogy sokan többet várnak a gyári recsegős hifitől.
Minek költ az ember házimozira, amikor bőven jön zaj a videoton mono TV-ből is?
-
#675 Én csak azt nem tudom megérteni , hogy sok ember beleöl sok pénzt a hengrendszerében és akkor mit ér vele ,mert ha
1.nem versenyez vele és nem pénzdijas akkor csak mutogatja a HVCS-k nek?
2.normális használatnál meg ha rádiot hallgat hogyan oldja meg hogy mindig tiszta és erös jelet fogjon és ne kezdjen el sisteregni a csatorna és bombolve hallgatja a reklámokat és a beszédet mert más nem igazán megy a magyar rádiokban.
3. mp3 hallgatásra meg ugysem hozza ki azokat a paramétereket
4 cd hallgatásnál meg megugorhat a lemez megkarcolodik
5 felesleges nagy hangerö mert vezetés jözben ugysem hallgatod 140db-el.
Ha el akarja addni az autot akkor még arra is költön hogy kiszedje és eltüntesse a nyomait, mert aki megveszi nem biztos hogy annyival többet fizetne érte mint amennyit akár a hangrendszer ér.
Nem akarok flémet csak érdekel , hogy napi használatra milyen többletet ad ami megéri akár az auto értékénél is többet beleölni. -
#674 "a Wattok bűvöletében" ezt mondta a autóhifis barátom rájuk :D -
#673 hát
Versenyeken nemritkán találkozok dupla mac, sal ládákkal és a kőkemény 128-130dB-es nyomásukkal az "1000wattos erővel" :) -
#672 Hogy is nem gondoltam rá :DDD -
#671 Dacia... -
#670 Milyen verdába?Akármilyen szar,2 30as azért nem lesz gyenge.. -
#669 2 Darab 30-as.
Végeredményre leszek kiváncsi.:P -
#668 Kinézetre elég gánynak tünnek...30cm ? vagy 25? 20? :P -
#667 Nem az enyémek nem is akarok venni hanem a lejebb említett mélyládába megérkeztek a nyomók de nem tudom mit fognak ezek nyomi. Na mind1 nem az én dolgom ahogy már mondtam, majd dobok képet ha kész a láda. :P
-
Nyomóból minimum DLD 500+.
Azalá nincs értelme adni -
#665 Na mit szóltok ehez, jók valamire? Ára után meg kinézete alapján nem nézem valami jónak.
-
#664 Köszi, ezt nem tudtam de most, hogy mondod logikusnak tűnik, hogy külön dobozba kell tenni őket. Elmondom neki, hogy miket hallottam aztán ha megfogadja jó ha nem úgyis jó, nem az én dolgom. -
#663 „Ladások autójuk 60-70 lóerejéből általában 40-et használnak ki a napi autózás során.”
És akkor szerintem még sokat is mondasz. -
#662 Nem szokták, mindig kettéosztják őket inkább -
#661 Szóval egy dobozba tenni mind kettőt nem jó ötlet? -
#660 egyszerűen annyi kell. ha kevesebb akkor nem lesz hangja, ha több akkor meg halk lehet, ezért az 50-55 az átlag.
a 100 literes is úgy kell hogy kétszer 50 liter -
#659 Egyik ismerős akar két hangszóróból csinálni (szerintem egy is elég lenne), reflexre akarja és mondtam neki, hogy 100liter környékén kell legyen a láda de nem hitt nekem. :P
Esetleg azt is eltudod megyarázni miért kell 50 nyomónként?
Köszi. -
#658 reflexben átlagosan 50liter minimum kell nyomónként -
#657 gondolom attól is függ milyen típusút akarsz -
#656 Két 30centis woofernek átlagba hány literes láda kell, hogy 'kitombolhassa' magát? -
#655 100-150 liter? csak akkor ha televan pálinkával :D -
#654 nekem fele ekkora sincs szerintem. Egy normális 100-150literes versenyláda sem fér be az enyémbe normálisan.. :D -
#653 én mondjuk ezt is kicsinek tartom :D -
#652 hát told meg :D