891
\'SubWoofers-Mélynyomók\'

Vagyis melyk a legjobb,milyet erdemes venni stb...
  • desigo
    grat hozzá
  • Tufa
    általában frekvenciával szoktak mérni. (én pl 56Hz-en szoktam nyomni más versenyeken)
  • Motoroj
    Kongratuláció!
    Zenén kívül mivel lehetett volna még?
  • Tufa
    2010.08.21. Campona, dB Cup / dB Drag Hangnyomásverseny, Street Mini (400W-ig), I. hely (138dB, zenével)

Sikerült :D
  • bency
    En mennek szivesen,de nem ott lakom :P igy eselytelen :) De szurkolunk :P
  • Tufa
    Holnap (szombaton) nemzetközi hangnyomás verseny a Campona parkolójában (2. szint)
    Ha érdekel valakit jöjjön :) Én kint leszek, indulok is, bár németek ellen (+ más kategorizálás miatt) még a top3at is esélytelennek tartom :D
    9től lehet menni, 10től kezdődik a gépátvétel, onnantól kezdve folyamatos méregetések lesznek szerintem sötétedésig.
    Lesz jónéhány 155-160dB-es is :))
  • shumika
    Nah tegnap megcsináltam!

EZ

Meg ez

=baxott komoly ahoz képest hogy cső....
  • pointer4
    Kollégám esküszik, hogy Omega koncerten is ilyeneket használtak a hetvenes években :D
    Hát nem ám :D Sajnos az alacsony frekvenciáknak kell a hely :D
    Pl, olvastam egy cikket, 20Hz es hangot nem is lehet hallani, ha 6 méternél közelebb állsz a hangszóróhoz.(csak a falról a verődéseket hallhatod, az meg már mire jó)
    Szóval így hifizzünk egy 4*4m-es szobában :D
    Az egy dolog, hogy a legmélyebbre lemenő hangszer, az orgona se biztos hogy megszólal ott :D
  • Motoroj
    Körülbelül húsz éve láttam egy készülő hangsugárzót ezzel a tervvel, ha jól emlékszem az ajtón sem fért ki, elég nehézkes mozgatni.
    Amúgy hát mit ne mondjak, nem az a kifinomult fajta.
  • RelakS
    köszi
  • pointer4
    4-5 éve biztos nem innen szedtem le, de most itt találtam meg.
    De felraktam neked ide, ha nem tudnád onnan leszedni.
  • RelakS
    támadó weboldalról? O_o
  • pointer4
    Az kellett volna még csak :D
    Innen lestem. Otthon ülő ember számolva, soha a büdös életben nem fog jó hangdobozt csinálni :D Ahhoz kicsit jobb felszerelés szükséges :D Vagy 5000x megépíteni ugyanazt :D
    Ha van egy doboz, ami jól szól, az csakis avval az egy hangszóróval fog jól szólni sajnos. Azt hozzá kell hangolni :S
    Mindig olyan jó nevetek azokon, akik mesélik, hogy építettek hangfalat, saját tervezés, és mennyire jó a hangja :D Na arról messziről tudni, hogy még sosem hallott jó hangfalat szólni :D Vagy még csak gyerek :D
  • RelakS
    ezt hogy rittyentetted? Számoltál hozzá, vagy ahogy tetszett?
  • Tufa
    ezek 16os első hangszórók és nem hangnyomásra tervezve :)
    Jobban szól egyébként, bár mindössze 2e ft van a két szett közt, annyira hatalmas változás nincs de látszódnak azok a különbségek amik.. :) (pl ami az előző szettben volt középnek készített tekercselés a hangváltóban, az akkora volt mint az újban csak a csipogónak. Az újban kb 4x akkora van benne)
  • pointer4
    Sajna a mélynyomóról nem találtam fotót, csak régi katalógusokban láttam.
    Gondolom magas árért van olyan anyag, ami nem elég erős és rugalmas erre a feladatra.
    Sokszor hallottam mélynyomónál még olyat, hogy a mágnest hátulról megtámasztják, cső formában bitumennel, mert az sosem köt meg, és nem visz át sok rezgést.
  • Motoroj
    Szép megoldás, de amúgy az egy középsugárzó. Szerintem a kosár rezonanciáját hangolták ezzel a kialakítással.
  • pointer4
    Hát a mágnes az egy dolog, és jobban is szól? Mert ránézésre, hátrafelé a tartó konzoloknál iszonyat zárt. Elég sokat elvesznek a tartókonzolok, és onnan a membránra verődik vissza a sok rezgés.
    Bár gondolom ha ilyen hangrnyomásra van gyártva, akkor valamit valamiért alapon.
    A gyártók mindent megtesznek, hogy a legvékonyabbak legyenek ott a [URL=http://bwmedia.keycast.com/med/Libraries/3/05_FST_l2_w817_h328.jpg]"pillérek"[/URL].
  • desigo
    guszta darab mindkettő
  • oliwwer
    A mélynyomó ügyben írsz Tufának, ő beszerzi neked olcsóbban, az erősítőt meg megveszed netről. A mélynyomóhoz adnak kb 5 méter hangszórókábelt, szal azt nem kell venned, egy asztali erősítő kell sub kimenettel, gondolom az van, ha már csak mélynyomót keresel. Rákötöd kábelekkel és már megy is faszául.
  • kemszi2
    fincsi
  • Tufa
    Nem mélynyomó de lecseréltem az első szettet.. :) Kicx PRO62D volt, most PRO6020 van bent. A 62D sem volt kicsi, kb 5centis kiemelés kellett neki mert beleért az ablakba, de az új... több mint 7 cm kiemelés
    Elég durva darab, akkora mágnes van rajta mint egy gyengébb mélynyomón szinte, 8kg darabja csak a középnek :D A Hangváltó pedig akkora mint egy kisebb kétcsatornás erősítő.
    Érzékeltetés gyanánt, mindkettő ugyanúgy 16os hangszóró:
    A régi:

Az új:
  • Tufa
    nem tetszenek ezek az aránytalan ládák.
    Nyíregyházi a hirdető, ugye? A kissrác aszem az ottani hifi üzlet melósának a gyereke
  • bency
    Zsir,csak az a racsozas az olcsosagot sugalja nekem :|
  • BenceYCE
    És ehhez hogy jutok hozzá?
    Mennyi fabrikálni való van vele?
    Kell még hozzá más is?
  • Motoroj
    Vagy kicsi a gyerek.
  • desigo
    jó nagy dög láda

• Tufa
    Most ideiglenesen 2darab dupla 100 literesbe, amíg elkészül a srác beépítése.
    Brutál. Sajnos termlabom nincs, de szerintem simán 150dB csak zenével.

Meló után szoktam ezzel foglalkozni, de mostanában -szerencsére- minden napra akad valami kis meló, úgyhogy már mondhatni hogy ezzel is foglalkozom :)

Hétvégén pedig irány kakucs, nagyon jó kategóriába kerülök :)
  • desigo
    az szólhat
    milyen ládába lett rakva?

ezt hobbi szinten csinálod vagy ezzel is foglalkozol?
    legközelebb tessék videózni és feldobni nekünk
  • Tufa
    ma szereltem egy octavia kombiba 4db DLD 124est. Fincsi lett az eredmény...
  • Tufa
    Akkor még nem tudtam :) Meg neki is csak azért mert Érden lakik, viszonylag közel BP-hez, nem szívesen postázok
  • oliwwer
    Mondhattad volna, amikor én vettem :D
  • Tufa
    annál olcsóbban gondoltam.. 20500 a rács ha kell
  • oliwwer
    Igen, eredetileg 21500 ha jól emlékszem, csak lehet rá kapni ilyen fasza króm rácsot, én olyannal rendeltem, nehogy véletlen belerúgjak a földön vagy ilyesmi, így jött ki a 23000.
  • bency
    Nah vegre van egy kis elet itt is :) Nem voltam itthon azert nem jelentem meg itt :) Porogjon a topik!
  • Tufa
    a ládát olcsóbban betudom szerezni ha kell :)
  • oliwwer
    Akkor egyértelmű hogy :

dld 500+: /23000ft/

és erősítő 250w /21490ft/:

• BenceYCE
    Amennyit nagyon muszáj.
    :)
  • oliwwer
    Mennyit szánsz rá?
  • BenceYCE
    Otthoni mélyláda vásárlásnál mire figyeljek, mit ajánlatok?
    120/240w-os frontokkal ellátott rendszerhez kéne ami passzol hozzá. Milyen teljesítmény kategóriában szemezgessek?