SubWoofers-Mélynyomók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
4-5 éve biztos nem innen szedtem le, de most itt találtam meg.
De felraktam neked ide, ha nem tudnád onnan leszedni.
De felraktam neked ide, ha nem tudnád onnan leszedni.
Az kellett volna még csak 😄
Innen lestem. Otthon ülõ ember számolva, soha a büdös életben nem fog jó hangdobozt csinálni 😄 Ahhoz kicsit jobb felszerelés szükséges 😄 Vagy 5000x megépíteni ugyanazt 😄
Ha van egy doboz, ami jól szól, az csakis avval az egy hangszóróval fog jól szólni sajnos. Azt hozzá kell hangolni :S
Mindig olyan jó nevetek azokon, akik mesélik, hogy építettek hangfalat, saját tervezés, és mennyire jó a hangja 😄 Na arról messzirõl tudni, hogy még sosem hallott jó hangfalat szólni 😄 Vagy még csak gyerek 😄
Innen lestem. Otthon ülõ ember számolva, soha a büdös életben nem fog jó hangdobozt csinálni 😄 Ahhoz kicsit jobb felszerelés szükséges 😄 Vagy 5000x megépíteni ugyanazt 😄
Ha van egy doboz, ami jól szól, az csakis avval az egy hangszóróval fog jól szólni sajnos. Azt hozzá kell hangolni :S
Mindig olyan jó nevetek azokon, akik mesélik, hogy építettek hangfalat, saját tervezés, és mennyire jó a hangja 😄 Na arról messzirõl tudni, hogy még sosem hallott jó hangfalat szólni 😄 Vagy még csak gyerek 😄
ezt hogy rittyentetted? Számoltál hozzá, vagy ahogy tetszett?
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
ezek 16os elsõ hangszórók és nem hangnyomásra tervezve 😊
Jobban szól egyébként, bár mindössze 2e ft van a két szett közt, annyira hatalmas változás nincs de látszódnak azok a különbségek amik.. 😊 (pl ami az elõzõ szettben volt középnek készített tekercselés a hangváltóban, az akkora volt mint az újban csak a csipogónak. Az újban kb 4x akkora van benne)
Jobban szól egyébként, bár mindössze 2e ft van a két szett közt, annyira hatalmas változás nincs de látszódnak azok a különbségek amik.. 😊 (pl ami az elõzõ szettben volt középnek készített tekercselés a hangváltóban, az akkora volt mint az újban csak a csipogónak. Az újban kb 4x akkora van benne)
Sajna a mélynyomóról nem találtam fotót, csak régi katalógusokban láttam.
Gondolom magas árért van olyan anyag, ami nem elég erõs és rugalmas erre a feladatra.
Sokszor hallottam mélynyomónál még olyat, hogy a mágnest hátulról megtámasztják, csõ formában bitumennel, mert az sosem köt meg, és nem visz át sok rezgést.
Gondolom magas árért van olyan anyag, ami nem elég erõs és rugalmas erre a feladatra.
Sokszor hallottam mélynyomónál még olyat, hogy a mágnest hátulról megtámasztják, csõ formában bitumennel, mert az sosem köt meg, és nem visz át sok rezgést.
Szép megoldás, de amúgy az egy középsugárzó. Szerintem a kosár rezonanciáját hangolták ezzel a kialakítással.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Hát a mágnes az egy dolog, és jobban is szól? Mert ránézésre, hátrafelé a tartó konzoloknál iszonyat zárt. Elég sokat elvesznek a tartókonzolok, és onnan a membránra verõdik vissza a sok rezgés.
Bár gondolom ha ilyen hangrnyomásra van gyártva, akkor valamit valamiért alapon.
A gyártók mindent megtesznek, hogy a legvékonyabbak legyenek ott a "pillérek".
Bár gondolom ha ilyen hangrnyomásra van gyártva, akkor valamit valamiért alapon.
A gyártók mindent megtesznek, hogy a legvékonyabbak legyenek ott a "pillérek".
A mélynyomó ügyben írsz Tufának, õ beszerzi neked olcsóbban, az erõsítõt meg megveszed netrõl. A mélynyomóhoz adnak kb 5 méter hangszórókábelt, szal azt nem kell venned, egy asztali erõsítõ kell sub kimenettel, gondolom az van, ha már csak mélynyomót keresel. Rákötöd kábelekkel és már megy is faszául.
Nem mélynyomó de lecseréltem az elsõ szettet.. 😊 Kicx PRO62D volt, most PRO6020 van bent. A 62D sem volt kicsi, kb 5centis kiemelés kellett neki mert beleért az ablakba, de az új... több mint 7 cm kiemelés
Elég durva darab, akkora mágnes van rajta mint egy gyengébb mélynyomón szinte, 8kg darabja csak a középnek 😄 A Hangváltó pedig akkora mint egy kisebb kétcsatornás erõsítõ.
Érzékeltetés gyanánt, mindkettõ ugyanúgy 16os hangszóró:
A régi:
Az új:

Elég durva darab, akkora mágnes van rajta mint egy gyengébb mélynyomón szinte, 8kg darabja csak a középnek 😄 A Hangváltó pedig akkora mint egy kisebb kétcsatornás erõsítõ.
Érzékeltetés gyanánt, mindkettõ ugyanúgy 16os hangszóró:
A régi:
Az új:

nem tetszenek ezek az aránytalan ládák.
Nyíregyházi a hirdetõ, ugye? A kissrác aszem az ottani hifi üzlet melósának a gyereke
Nyíregyházi a hirdetõ, ugye? A kissrác aszem az ottani hifi üzlet melósának a gyereke
És ehhez hogy jutok hozzá?
Mennyi fabrikálni való van vele?
Kell még hozzá más is?
Mennyi fabrikálni való van vele?
Kell még hozzá más is?
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Most ideiglenesen 2darab dupla 100 literesbe, amíg elkészül a srác beépítése.
Brutál. Sajnos termlabom nincs, de szerintem simán 150dB csak zenével.
Meló után szoktam ezzel foglalkozni, de mostanában -szerencsére- minden napra akad valami kis meló, úgyhogy már mondhatni hogy ezzel is foglalkozom 😊
Hétvégén pedig irány kakucs, nagyon jó kategóriába kerülök 😊
Brutál. Sajnos termlabom nincs, de szerintem simán 150dB csak zenével.
Meló után szoktam ezzel foglalkozni, de mostanában -szerencsére- minden napra akad valami kis meló, úgyhogy már mondhatni hogy ezzel is foglalkozom 😊
Hétvégén pedig irány kakucs, nagyon jó kategóriába kerülök 😊
az szólhat
milyen ládába lett rakva?
ezt hobbi szinten csinálod vagy ezzel is foglalkozol?
legközelebb tessék videózni és feldobni nekünk <#buck>#buck>
milyen ládába lett rakva?
ezt hobbi szinten csinálod vagy ezzel is foglalkozol?
legközelebb tessék videózni és feldobni nekünk <#buck>#buck>
Akkor még nem tudtam 😊 Meg neki is csak azért mert Érden lakik, viszonylag közel BP-hez, nem szívesen postázok
Igen, eredetileg 21500 ha jól emlékszem, csak lehet rá kapni ilyen fasza króm rácsot, én olyannal rendeltem, nehogy véletlen belerúgjak a földön vagy ilyesmi, így jött ki a 23000.
Nah vegre van egy kis elet itt is 😊 Nem voltam itthon azert nem jelentem meg itt 😊 Porogjon a topik!
:) Semmi okosság :P
Amennyit nagyon muszáj.
😊
😊
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Otthoni mélyláda vásárlásnál mire figyeljek, mit ajánlatok?
120/240w-os frontokkal ellátott rendszerhez kéne ami passzol hozzá. Milyen teljesítmény kategóriában szemezgessek?
120/240w-os frontokkal ellátott rendszerhez kéne ami passzol hozzá. Milyen teljesítmény kategóriában szemezgessek?
Már akartam is kérdezni, hogy ezeken a versenyeken milyen a mérõjel?
nemlehet hogy túl nagy a nyomó az erõsítõnek? Általában akkor szokta ezt csinálni (nagyobb hangerõnél gyorsabban lekapcsol)
bnõm kis A3-asába szerelgettem amatõr szinten,semmi extra
-Pioneer DEH2800
-elsõ szett gyár,mér kicsit nagy hangerõn torzít is,cserélni kellene
-Rockford Fosgate 400a4 két csatornában hídban hajtja a subot ami több 100 kmes úton túlmelegszik és lekapcsol.Pár perc pihenõ után újra hajlandó mûködni 😊
-Crunch fatboy 12-es sub kisméretû bassreflex ládában
majd ha lesz autócsere jobban rámegyek a minõségre mert ez csak inkább dübög...
-Pioneer DEH2800
-elsõ szett gyár,mér kicsit nagy hangerõn torzít is,cserélni kellene
-Rockford Fosgate 400a4 két csatornában hídban hajtja a subot ami több 100 kmes úton túlmelegszik és lekapcsol.Pár perc pihenõ után újra hajlandó mûködni 😊
-Crunch fatboy 12-es sub kisméretû bassreflex ládában
majd ha lesz autócsere jobban rámegyek a minõségre mert ez csak inkább dübög...
aksi egy exide premium, kb 20000
biztosítékház + 200A-s bizti 4500
Kábelek kb 10 méternyi 25ös kábel 15000, egyéb kábel + hangszórókábelek a nyomónak, elsõ szetteknek 5000 ft
Erõsítõ kicx kap47 63000
Láda 7500
Nyomó 38500
Elsõ szett Kicx PRO 62D 39000 (hangváltóval)
Fej Pioneer P88RSII 86000
Szigetelés 12nm2 bitulap 36000 (soudaband, nem a sima fekete praktikeres)
Kondi 12000
Két pár DLD Hi-End RCA darabja 3000, össz 6000
Rengeteg beleölt idõ, viszont a zenélés egy teljesen más világát adja vissza. SQ-ban nem próbáltam, de addig amíg az ajtók panelezése nem készül el, nem próbálkozom. Ha az kész akkor az utas/vezetõ felé fordított közép+csipogó még sokat dobhat a hangzásban de SQ és SPL versenyeken a legtöbb autóban ennél sokkkkkal több pénz van. (nem ritka a magyar versenyeken is a 6-800ezres erõsítõ..
biztosítékház + 200A-s bizti 4500
Kábelek kb 10 méternyi 25ös kábel 15000, egyéb kábel + hangszórókábelek a nyomónak, elsõ szetteknek 5000 ft
Erõsítõ kicx kap47 63000
Láda 7500
Nyomó 38500
Elsõ szett Kicx PRO 62D 39000 (hangváltóval)
Fej Pioneer P88RSII 86000
Szigetelés 12nm2 bitulap 36000 (soudaband, nem a sima fekete praktikeres)
Kondi 12000
Két pár DLD Hi-End RCA darabja 3000, össz 6000
Rengeteg beleölt idõ, viszont a zenélés egy teljesen más világát adja vissza. SQ-ban nem próbáltam, de addig amíg az ajtók panelezése nem készül el, nem próbálkozom. Ha az kész akkor az utas/vezetõ felé fordított közép+csipogó még sokat dobhat a hangzásban de SQ és SPL versenyeken a legtöbb autóban ennél sokkkkkal több pénz van. (nem ritka a magyar versenyeken is a 6-800ezres erõsítõ..
a legfõbb probléma hogy a hangnyomás versenyek nem arról szól hogy mekkora hangerõt lehet kihozni egy kis hangszóróból, hanem a szabályokban meghatározott 50hz-ig mit lehet kihozni
esetleg leírhatnád végig a rendszered közelítõ árral
aksi,fõbiztosíték,kábel,erõsítõ,láda,sub,többi hangszóró,hangváltó,fej,szigetelés stb...
aksi,fõbiztosíték,kábel,erõsítõ,láda,sub,többi hangszóró,hangváltó,fej,szigetelés stb...
Gondolom csak a brazilok értenek a fizikához <#hehe>#hehe>
De ha ezt a törvényt az ember 4000 éve ismeri, akkor miért nem csinálják úgy, hogy a maximumot hozzák ki belõle?
De ha ezt a törvényt az ember 4000 éve ismeri, akkor miért nem csinálják úgy, hogy a maximumot hozzák ki belõle?
mert nem ez a hangnyomás ittho., a braziloknál mánia ez a tölcsérezés, itthon senkit nem érdekel
Ha már a hangminõség nem, csak a hangerõ számít, akkor miért nem használtok tölcsért? Egy 9W-os teljesítménnyel meghajtott tölcséres hangszóró, már bõven a halláskárosodás kategóriájában szól.
Valami hasonlóval:
Valami hasonlóval:
Itt amin javítani lehetne az kizárólag egy nagyobb csomagtartó. Minden egyéb már ki lett centizve, és mindössze 200W-os teljesítményrõl beszélünk (a kap47es rear oldalra bekötve, frontról az elsõ szett megy). Csak viszonyításkép, a második 136.3at(400W-os digit monoblokk), a harmadik pedig 134.2öt nyomott(egy valamilyen kétcsatis mac erõsítõ).
Nekem még fél dB kb bent van a kocsiban, amikor vége lett a mérésnek akkor jutott eszembe hogy a vezetõ ülést nem húztam elõre, és az is annyit számít pedig. Illetve a láda 1-1 Literrel történõ kísérletezése.
Egyébként nagyon jó eredménynek számít, dB Cupa-ban 300W-ig van a kategória és ott a leghangosabb eddig itthon 141dB körül volt, egy IV-es golfal (hatalmas csomagtér és megközelítõleg ugyanezek a cuccok)
Az enyém határai valahol itt vannak, de ebben már jópár órányi próbálkozás benne van 😊 Idén még lesz talán 3-4 verseny, aztán jövõre lehet fentebb lépek egy kategóriával, a tervek megvannak oda is már.. A nyomó marad, a mostani kicx pro 62D kikerül, helyette két szett pro6020 kerül be panelezve. A kap47es átkerül a szettekre és egy kap29 lesz a nyomónak. Ott 143-143,5et kell lenyomni ahhoz hogy top 3 meglegyen.
Nekem még fél dB kb bent van a kocsiban, amikor vége lett a mérésnek akkor jutott eszembe hogy a vezetõ ülést nem húztam elõre, és az is annyit számít pedig. Illetve a láda 1-1 Literrel történõ kísérletezése.
Egyébként nagyon jó eredménynek számít, dB Cupa-ban 300W-ig van a kategória és ott a leghangosabb eddig itthon 141dB körül volt, egy IV-es golfal (hatalmas csomagtér és megközelítõleg ugyanezek a cuccok)
Az enyém határai valahol itt vannak, de ebben már jópár órányi próbálkozás benne van 😊 Idén még lesz talán 3-4 verseny, aztán jövõre lehet fentebb lépek egy kategóriával, a tervek megvannak oda is már.. A nyomó marad, a mostani kicx pro 62D kikerül, helyette két szett pro6020 kerül be panelezve. A kap47es átkerül a szettekre és egy kap29 lesz a nyomónak. Ott 143-143,5et kell lenyomni ahhoz hogy top 3 meglegyen.
Arra, hogy miért nem pl. 140,5 vagy 141 vagy 145 dB?
Ennyit bír az erõsítõ, ennyit bír a hangszóró vagy egyéb?
Nem azért kérdezem mert keveselném a 140,4 dB-t, de nyilván ezen is, mint mindenen lehet(ne) valamit fejleszteni, a kérdés hogy mit.
Ennyit bír az erõsítõ, ennyit bír a hangszóró vagy egyéb?
Nem azért kérdezem mert keveselném a 140,4 dB-t, de nyilván ezen is, mint mindenen lehet(ne) valamit fejleszteni, a kérdés hogy mit.
Egy 47es exide premium van bent. Ha beférne egy normálisabb 60ah körüli akkor kivenném a kondit de sajnos muszáj, máshova pedig a versenyszabályzat miatt nem rakhatok. (ha mégis akkor már amatõr kategória, ott pedig épített ládások indulnak 600W-al, 146 körüli eredményekkel.)
Stabilabb, erõteljesebb basszus amúgy, de ha befér hozzád egy 60ah körüli akksi, jó fajta, akkor kihagyhatod belõle simán
Stabilabb, erõteljesebb basszus amúgy, de ha befér hozzád egy 60ah körüli akksi, jó fajta, akkor kihagyhatod belõle simán
Milyen és mekkora aksid van?
Mennyit számi a kondi? miben változtat azon kívül,hogy nem villognak basszusnál az elsõ fényszórók? xD
Mennyit számi a kondi? miben változtat azon kívül,hogy nem villognak basszusnál az elsõ fényszórók? xD
A csomagtartó
Egy kis móka (többnyire ezekre jönnek a beszólások amíg.... 😊 )
A mai kupa
A láda jelenleg egy 42literes DLD láda, szigorúan gyári. Zenére egy 50 literes van bent, a kisebbel +5tized. Valószínû még az évzáró gyöngyösi tali elõtt 1 literes kockákkal kimatekozzuk hogy melyikkel szól a legnagyobbat, az még 2-3 tizedet hozhat akár.
Egy kis móka (többnyire ezekre jönnek a beszólások amíg.... 😊 )
A mai kupa
A láda jelenleg egy 42literes DLD láda, szigorúan gyári. Zenére egy 50 literes van bent, a kisebbel +5tized. Valószínû még az évzáró gyöngyösi tali elõtt 1 literes kockákkal kimatekozzuk hogy melyikkel szól a legnagyobbat, az még 2-3 tizedet hozhat akár.