SubWoofers-Mélynyomók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pointer4
4-5 éve biztos nem innen szedtem le, de most itt találtam meg.
De felraktam neked ide, ha nem tudnád onnan leszedni.
RelakS
támadó weboldalról? O_o

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

pointer4
Az kellett volna még csak 😄
Innen lestem. Otthon ülõ ember számolva, soha a büdös életben nem fog jó hangdobozt csinálni 😄 Ahhoz kicsit jobb felszerelés szükséges 😄 Vagy 5000x megépíteni ugyanazt 😄
Ha van egy doboz, ami jól szól, az csakis avval az egy hangszóróval fog jól szólni sajnos. Azt hozzá kell hangolni :S
Mindig olyan jó nevetek azokon, akik mesélik, hogy építettek hangfalat, saját tervezés, és mennyire jó a hangja 😄 Na arról messzirõl tudni, hogy még sosem hallott jó hangfalat szólni 😄 Vagy még csak gyerek 😄
RelakS
ezt hogy rittyentetted? Számoltál hozzá, vagy ahogy tetszett?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Tufa
ezek 16os elsõ hangszórók és nem hangnyomásra tervezve 😊
Jobban szól egyébként, bár mindössze 2e ft van a két szett közt, annyira hatalmas változás nincs de látszódnak azok a különbségek amik.. 😊 (pl ami az elõzõ szettben volt középnek készített tekercselés a hangváltóban, az akkora volt mint az újban csak a csipogónak. Az újban kb 4x akkora van benne)

pointer4
Sajna a mélynyomóról nem találtam fotót, csak régi katalógusokban láttam.
Gondolom magas árért van olyan anyag, ami nem elég erõs és rugalmas erre a feladatra.
Sokszor hallottam mélynyomónál még olyat, hogy a mágnest hátulról megtámasztják, csõ formában bitumennel, mert az sosem köt meg, és nem visz át sok rezgést.
Motoroj
Szép megoldás, de amúgy az egy középsugárzó. Szerintem a kosár rezonanciáját hangolták ezzel a kialakítással.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

pointer4
Hát a mágnes az egy dolog, és jobban is szól? Mert ránézésre, hátrafelé a tartó konzoloknál iszonyat zárt. Elég sokat elvesznek a tartókonzolok, és onnan a membránra verõdik vissza a sok rezgés.
Bár gondolom ha ilyen hangrnyomásra van gyártva, akkor valamit valamiért alapon.
A gyártók mindent megtesznek, hogy a legvékonyabbak legyenek ott a "pillérek".
desigo
guszta darab mindkettõ <#eljen>
oliwwer
A mélynyomó ügyben írsz Tufának, õ beszerzi neked olcsóbban, az erõsítõt meg megveszed netrõl. A mélynyomóhoz adnak kb 5 méter hangszórókábelt, szal azt nem kell venned, egy asztali erõsítõ kell sub kimenettel, gondolom az van, ha már csak mélynyomót keresel. Rákötöd kábelekkel és már megy is faszául.
kemszi2
fincsi<#eljen><#eljen>
Tufa
Nem mélynyomó de lecseréltem az elsõ szettet.. 😊 Kicx PRO62D volt, most PRO6020 van bent. A 62D sem volt kicsi, kb 5centis kiemelés kellett neki mert beleért az ablakba, de az új... több mint 7 cm kiemelés
Elég durva darab, akkora mágnes van rajta mint egy gyengébb mélynyomón szinte, 8kg darabja csak a középnek 😄 A Hangváltó pedig akkora mint egy kisebb kétcsatornás erõsítõ.
Érzékeltetés gyanánt, mindkettõ ugyanúgy 16os hangszóró:
A régi:

Az új:

Tufa
nem tetszenek ezek az aránytalan ládák.
Nyíregyházi a hirdetõ, ugye? A kissrác aszem az ottani hifi üzlet melósának a gyereke

bency
Zsir,csak az a racsozas az olcsosagot sugalja nekem :|

:) Semmi okosság :P

És ehhez hogy jutok hozzá?
Mennyi fabrikálni való van vele?
Kell még hozzá más is?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Motoroj
Vagy kicsi a gyerek. <#nyes>

desigo
jó nagy dög láda

Tufa
Most ideiglenesen 2darab dupla 100 literesbe, amíg elkészül a srác beépítése.
Brutál. Sajnos termlabom nincs, de szerintem simán 150dB csak zenével.

Meló után szoktam ezzel foglalkozni, de mostanában -szerencsére- minden napra akad valami kis meló, úgyhogy már mondhatni hogy ezzel is foglalkozom 😊

Hétvégén pedig irány kakucs, nagyon jó kategóriába kerülök 😊

desigo
az szólhat
milyen ládába lett rakva?

ezt hobbi szinten csinálod vagy ezzel is foglalkozol?
legközelebb tessék videózni és feldobni nekünk <#buck>
Tufa
ma szereltem egy octavia kombiba 4db DLD 124est. Fincsi lett az eredmény... <#ijedt>

Tufa
Akkor még nem tudtam 😊 Meg neki is csak azért mert Érden lakik, viszonylag közel BP-hez, nem szívesen postázok

oliwwer
Mondhattad volna, amikor én vettem 😄
Tufa
annál olcsóbban gondoltam.. 20500 a rács ha kell

oliwwer
Igen, eredetileg 21500 ha jól emlékszem, csak lehet rá kapni ilyen fasza króm rácsot, én olyannal rendeltem, nehogy véletlen belerúgjak a földön vagy ilyesmi, így jött ki a 23000.
bency
Nah vegre van egy kis elet itt is 😊 Nem voltam itthon azert nem jelentem meg itt 😊 Porogjon a topik!

:) Semmi okosság :P

Tufa
a ládát olcsóbban betudom szerezni ha kell 😊

oliwwer
Akkor egyértelmû hogy :

dld 500+: /23000ft/

és erõsítõ 250w /21490ft/:

Amennyit nagyon muszáj.
😊

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

oliwwer
Mennyit szánsz rá?
Otthoni mélyláda vásárlásnál mire figyeljek, mit ajánlatok?
120/240w-os frontokkal ellátott rendszerhez kéne ami passzol hozzá. Milyen teljesítmény kategóriában szemezgessek?

Motoroj
Már akartam is kérdezni, hogy ezeken a versenyeken milyen a mérõjel?

Tufa
nemlehet hogy túl nagy a nyomó az erõsítõnek? Általában akkor szokta ezt csinálni (nagyobb hangerõnél gyorsabban lekapcsol)

desigo
bnõm kis A3-asába szerelgettem amatõr szinten,semmi extra

-Pioneer DEH2800
-elsõ szett gyár,mér kicsit nagy hangerõn torzít is,cserélni kellene
-Rockford Fosgate 400a4 két csatornában hídban hajtja a subot ami több 100 kmes úton túlmelegszik és lekapcsol.Pár perc pihenõ után újra hajlandó mûködni 😊
-Crunch fatboy 12-es sub kisméretû bassreflex ládában

majd ha lesz autócsere jobban rámegyek a minõségre mert ez csak inkább dübög...
Tufa
ja még a patentek amiket minden egyes verseny után cserélni kell, alkalmanként kb 500ft 😄

desigo
többre gondoltam,teljesen korrekt <#eljen>
Tufa
aksi egy exide premium, kb 20000
biztosítékház + 200A-s bizti 4500
Kábelek kb 10 méternyi 25ös kábel 15000, egyéb kábel + hangszórókábelek a nyomónak, elsõ szetteknek 5000 ft
Erõsítõ kicx kap47 63000
Láda 7500
Nyomó 38500
Elsõ szett Kicx PRO 62D 39000 (hangváltóval)
Fej Pioneer P88RSII 86000
Szigetelés 12nm2 bitulap 36000 (soudaband, nem a sima fekete praktikeres)
Kondi 12000
Két pár DLD Hi-End RCA darabja 3000, össz 6000
Rengeteg beleölt idõ, viszont a zenélés egy teljesen más világát adja vissza. SQ-ban nem próbáltam, de addig amíg az ajtók panelezése nem készül el, nem próbálkozom. Ha az kész akkor az utas/vezetõ felé fordított közép+csipogó még sokat dobhat a hangzásban de SQ és SPL versenyeken a legtöbb autóban ennél sokkkkkal több pénz van. (nem ritka a magyar versenyeken is a 6-800ezres erõsítõ..

Tufa
a legfõbb probléma hogy a hangnyomás versenyek nem arról szól hogy mekkora hangerõt lehet kihozni egy kis hangszóróból, hanem a szabályokban meghatározott 50hz-ig mit lehet kihozni

desigo
esetleg leírhatnád végig a rendszered közelítõ árral

aksi,fõbiztosíték,kábel,erõsítõ,láda,sub,többi hangszóró,hangváltó,fej,szigetelés stb...
pointer4
Gondolom csak a brazilok értenek a fizikához <#hehe>
De ha ezt a törvényt az ember 4000 éve ismeri, akkor miért nem csinálják úgy, hogy a maximumot hozzák ki belõle?
Tufa
mert nem ez a hangnyomás ittho., a braziloknál mánia ez a tölcsérezés, itthon senkit nem érdekel

pointer4
Ha már a hangminõség nem, csak a hangerõ számít, akkor miért nem használtok tölcsért? Egy 9W-os teljesítménnyel meghajtott tölcséres hangszóró, már bõven a halláskárosodás kategóriájában szól.
Valami hasonlóval:
Tufa
Itt amin javítani lehetne az kizárólag egy nagyobb csomagtartó. Minden egyéb már ki lett centizve, és mindössze 200W-os teljesítményrõl beszélünk (a kap47es rear oldalra bekötve, frontról az elsõ szett megy). Csak viszonyításkép, a második 136.3at(400W-os digit monoblokk), a harmadik pedig 134.2öt nyomott(egy valamilyen kétcsatis mac erõsítõ).
Nekem még fél dB kb bent van a kocsiban, amikor vége lett a mérésnek akkor jutott eszembe hogy a vezetõ ülést nem húztam elõre, és az is annyit számít pedig. Illetve a láda 1-1 Literrel történõ kísérletezése.

Egyébként nagyon jó eredménynek számít, dB Cupa-ban 300W-ig van a kategória és ott a leghangosabb eddig itthon 141dB körül volt, egy IV-es golfal (hatalmas csomagtér és megközelítõleg ugyanezek a cuccok)

Az enyém határai valahol itt vannak, de ebben már jópár órányi próbálkozás benne van 😊 Idén még lesz talán 3-4 verseny, aztán jövõre lehet fentebb lépek egy kategóriával, a tervek megvannak oda is már.. A nyomó marad, a mostani kicx pro 62D kikerül, helyette két szett pro6020 kerül be panelezve. A kap47es átkerül a szettekre és egy kap29 lesz a nyomónak. Ott 143-143,5et kell lenyomni ahhoz hogy top 3 meglegyen.

Motoroj
Arra, hogy miért nem pl. 140,5 vagy 141 vagy 145 dB?
Ennyit bír az erõsítõ, ennyit bír a hangszóró vagy egyéb?
Nem azért kérdezem mert keveselném a 140,4 dB-t, de nyilván ezen is, mint mindenen lehet(ne) valamit fejleszteni, a kérdés hogy mit.

Tufa
mire gondolsz pontosan?

Motoroj
Jelenleg mi a legszûkebb keresztmetszet a teljes láncban?

Tufa
Egy 47es exide premium van bent. Ha beférne egy normálisabb 60ah körüli akkor kivenném a kondit de sajnos muszáj, máshova pedig a versenyszabályzat miatt nem rakhatok. (ha mégis akkor már amatõr kategória, ott pedig épített ládások indulnak 600W-al, 146 körüli eredményekkel.)
Stabilabb, erõteljesebb basszus amúgy, de ha befér hozzád egy 60ah körüli akksi, jó fajta, akkor kihagyhatod belõle simán

desigo
Milyen és mekkora aksid van?
Mennyit számi a kondi? miben változtat azon kívül,hogy nem villognak basszusnál az elsõ fényszórók? xD
Tufa
A csomagtartó
Egy kis móka (többnyire ezekre jönnek a beszólások amíg.... 😊 )
A mai kupa

A láda jelenleg egy 42literes DLD láda, szigorúan gyári. Zenére egy 50 literes van bent, a kisebbel +5tized. Valószínû még az évzáró gyöngyösi tali elõtt 1 literes kockákkal kimatekozzuk hogy melyikkel szól a legnagyobbat, az még 2-3 tizedet hozhat akár.

desigo
grat
jöhetnek képek...
Tufa
izgi beállni úgy hogy elõtte a sok macaudio meg hasonló csodán csorgatják a nyálukat aztán jóval kisebb teljesítménnyel lenyomni õket 😊 Fõleg hogy zenére lett építve a rendszer