35
  • Tetsuo
    #35
    +1
  • pixx
    #34
    Ma azt hívják terroristának, aki nem ért egyet a rendszerrel. Ez nem feltételezz rossz embert, csak egy olyat, aki nem hisz a vezetőiben.
    Lásd 2006-ban a tüntetések (most a békésre gondoltam, ahol ott voltak, és beszédeket mondtak), aki ott volt az mind terrorista volt...
  • Garrett27
    #33
    Ha nem számolom Duke humorizálását, akkor úgy veszem, közületek senki sem ért egyet az EU parlament döntésével. Kár, hogy a képviselők nem tájékozódtak a szavazás előtt, és szinte egyöntetűen szavaztak meg egy ilyen teljesen felesleges dolgot, amire majd regiment pénzt költenek el az adófizetők pénzéből.
    Úgy látom, még mindig nem értették meg, hogy abból csinálnak az egyes reptéri biztonsági cégek tenoristát, akiből csak akarnak, vagy akire parancsot kapnak! (most a legutóbbira, a karácsony előtti silány próbálkozásra gondolok, amely miatt is került ilyen hamar a parlament elé az ügy...).
  • Amergin
    #32
    Tényleg, "mi" mi a k. anyánkat keresünk Afganisztánban? Miért megy oda magyar katona meghalni? Kinek az érdekében ontja a vérét?
    Persze tudom-tudom! "Ott védi meg Magyarországot". Tényleg? És ugyan mi a büdös franctól védi meg?
    Magyarországot itthon kéne megvédeni azoktól a gerinctelen csúszó-mászó patkány és helytartó bűnözőktől akik jelenleg is "vezetik".
  • mujahedin
    #31
    nincs nemzetközi terrorizmus, mivel csak egy blokkot fenyegetnek a tenoristák, azt a blokkot ami őket erősen baszogatja folyamatosan (usa, uk, "az ígéret földje"). Érdekes módon azokat az országokat amik nincsenek ellenük, le se szarják az állítólagos tenoristák, akik az utóbbi évek történései után nekem inkább elkeseredett szabadságharcosoknak tűnnek, akik mivel nem tudnak szembeszállni az m1a2-esekkel és az ah-64-esekkel, ott ütnek ahol még tudnak. Biztosan mondom hogy a "tenoristák" sokkal jobban éreznék magukat ha szétlőtt abramsok/apache/merkava roncsain allahakbarozhatnának, mint utasszállítókat robbantgatnának, de hát jelenleg mást nem tudnak.
  • Tetsuo
    #30
    You are right.
  • Tetsuo
    #29
    Ezek a kepek minden, csak nem erotikusak. Szerintem effele visszaeles nem lesz.
  • pixx
    #28
    Értelme nincs, mert aki robbantani akar, saját országában, akár máshol, az nem reptéren megy be egy adott országba vagy adott helyre. Bemegy vonattal, vagy hajóval, ahol megnézik az útleveledet aztán csá...
    Bombát meg nem cipel magával senki se, így értelmetlen ez a szkenner...
  • pixx
    #27
    Igen ez az egyik félelem, ami miatt nem akarják bevezetni, hiszen kik, és hogyan kezelik az adatokat...
    Másrészt nem tudni milyen káros hatásai vannak, ha mondjuk egy évben 10-nél többször szkennelnek be...
  • pixx
    #26
    Ja csak ha Usákoknál bevezetik ezt, és azt mondják, senki se léphet a "hülyék földjére" ha nem szkennelik előtte, akkor sokan szívnak majd, mint anno az ujjlenyomatos, meg retinás útlevéllel...
    Így előbb utóbb kénytelenek lesznek megvenni...
  • ozdimorgo
    #25
    Szerintem meg egyedül az amcsi barmok felelősek az úgynevezett "nemzetközi tenorizmusért" így nekik kéne fizetni minden ezzel kapcsolatos költséget az egész világon. Az már más kérdés, hogy van-e egyáltalán értelme ennek a baromságnak, vagy csak el kéne adni jó sok testszkennert?
  • philcsy
    #24
    Neked kellen az eu-s adatvédelmi biztosnak lenni. Nem lenne visszaélés az adatokkal, mert bármilyen adathoz 1euro/clikk áron hozzá lehetne jutni. Amit mindenki tud azzal nem lehet visszaélni.
  • duke
    #23
    "Ki fizesse a testszkennerek bevezetését?"

    Hat ha ezeket a kepeket videokat lehetne nezni a neten, en beszallnek a koltsegekbe.
    Ha volna eszuk akkor katintasonkent penzt kernenek, es akkor mindjart nem koltseg lenne, hanem beveteluk szarmazna a szkenerekbol.
    Izgalamas lenne peldaul az, hogy elozetesen lehetne latni a sorban allokat, es meregetni a dogos noket. :) aztan mikor a szkennerhez er rakatintani.
    Es ha valakire eleg sokan katintanak, akkor peldaul visszateritenek neki a repulojegy arat.
    Es mindenki jol jarna, a legitarsasag, az utasok(legalabb is a csinosabbak) es az emberek is jol szorakoznanak.

    Mekkora hulyek hogy ez nem jut eszukbe :)
  • philcsy
    #22
    Igazad van, 1 nem elég, és így már azért jelentős tétel. Ettől függetlenül szerintem fizessék a légitársaságok. Ők mindenbizonnyal átterhelik az utasokra. De ha annyira akarnak segíteni az utasoknak akkor egyszerűbb ha a fapados járatoknál az illetékeket csökkentik, az egyszerűbb.
  • duke
    #21
    "Ki fizesse a testszkennerek bevezetését?"

    Hat ha ezeket a kepeket videokat lehetne nezni a neten, en beszallnek a koltsegekbe.
    Ha volna eszuk akkor katintasonkent penzt kernenek, es akkor mindjart nem koltseg lenne, hanem beveteluk szarmazna a szkenerekbol.
    Izgalamas lenne peldaul az, hogy elozetesen lehetne latni a sorban allokat, es meregetni a dogos noket. :) aztan mikor a szkennerhez er rakatintani.
    Es ha valakire eleg sokan katintanak, akkor peldaul visszateritenek neki a repulojegy arat.
    Es mindenki jol jarna, a legitarsasag, az utasok(legalabb is a csinosabbak) es az emberek is jol szorakoznanak.

    mekkora hulyek hogy ez nem jut eszukbe :)
  • Tetsuo
    #20
    A bankarcsaladoknak meg dagadt reszvenyeseknek kene fiztenie. ;)
  • pixx
    #19
    Csak azt felejted el, hogy egy reptérre kell legalább 30-40 darab, plusz személyzet, hogy ne legyen fennakadás. Bár azt látom ha bevezetik, már 4 órával a gép indulása előtt ki kell menni...
  • philcsy
    #18
    "Egyetlen testszkenner beszerzési ára eléri a 100 000 eurót."
    Ez nem tétel, még akkor sem ha hozzávesszük az üzemeltetési költségeket. Egyetlen egy repülőgép nagyságrendileg 10 millió eurós értéket képvisel. Ergo egy repülő árából fél európát felszereled ilyen készülékekkel. Még minimális terrorizmus esetén is megtérül egy ilyen befektetés, az pedig tény hogy néha-néha robbantanak. Arról nem is beszélve hogy egy ilyen fejlesztés után a reptereknek és légitársaságoknak kevesebbet kellene fizetni a biztosítótársaságoknak. Akkor kinek is éri meg ez jobban? Azért húzzák most a szájukat hogy a későbbiekben megetessék velünk hogy azért drágul a jegy mert ki kellett fizetni ezeket a drága berendezéseket.
  • gombost
    #17
    Azért, engedjük már meg az embereknek, hogy maguk válasszák ki, a közlekedési eszközt, amivel célba szeretnének érni. Teljesen mindegy, hogy repülővel, vonattal, vagy hajóval utaznak. Ha a repülőről átülnek másra, akkor a vasútállomásokra/kikötőkbe szerelnek mindenféle "biztonságot" nyújtó eszközöket a "mocskos tenoristák ellen".
  • philcsy
    #16
    Ennyi erővel szervízeltessék a kocsimat mer szar a fékje és a közbiztonságot veszélyezteti.
    Ez nem a közbiztonságért van. De tudod mit osszuk el igazságosan. A legnagyobb vesztesek az utasok, utána pedig a légitársaságok. Fizessék a költségek 90%-át ők. A maradék 10%-ot pedig osszuk el a társadalom többi része között.
  • philcsy
    #15
    "szerinted vissza fogják valaha kapni azt a pénzt a szlovákok, amit most a görögöknek adnak? :D" A hitelben kintlévő pénz is pénz. Hitellevelekkel is lehet kereskedni. Nincs nagy baj amíg nincs görög államcsőd. Ha viszont euroövezeti államcsőd lesz akkor a szlovákoknak a legkissebb gondjuk a görögöknek adott hitel lesz.
  • hdo
    #14
    Fél évig - egy projekt erejéig - kanadai cégnél dolgoztam ... semmi olyan nem történt amit videókonferenciával ne lehetett volna letárgyalni, márpedig vettem részt egyszer 26 tagú ülésen is! Persze az már megint más tészta hogy annyiba került az ő oldalukon a technika mint 12 retour repülőjegy! xD

    De ők legalább felismerték hogy ha egyszer ezt megveszik akkor nem kell ugráltatni/repülőre ültetni senkit, és _sokkal_könnyebben_ össze lehet egyeztetni egy ilyen ülést, arról nem is beszélve hogy a sok utaztatás amit ezzel megspóroltak 8 hónapon belül megtérítette a rendszer árát szoftverlicensszel, mindennel együtt, utána meg nyereséget termelt!

    Aki nyaralni/látogatni menne valahova büdösmessze az meg szálljon vonatra/hajóra ... jha, hogy az többe kerülne? Hát b..a meg, fizesse _Ő_ a többletköltséget ha attól fél hogy elkapják a tenoristák!!!
  • Yv@n
    #13
    "Összes nőrokonát tolja farba, aki velem akarja megfizettetni, hogy kelekótya díszfaszok röpködnek odafent!"

    Azért a repülőgéppel történő utazás nem olyan nagy luxus, hogy csak "díszfaszok" engedhetnék meg maguknak.(Nagyobb távolságokra pl egyáltalán nem biztos hogy drágább mint a vonat, tengerentúlra meg pl a vonat elég problémás. Sok helyen bugyborékol, beázik...)

    Btw nézzétek kicsit máshonnan is, mert most a cikkben ügyesen ki lett emelve, hogy ejj olyanokkal fizettetik meg, akiknek semmi köze hozzá.

    Ez szép és jó, de ül egy adag zseni "odafenn", akik kitalálták, hogy márpedig terrorizmus elleni harc, meg közbiztonság meg ejnyebejnye, és akkor mostantól testszkenner _kell_. Szóval konkrétan ök verik csalánnal a közlekedési társaság faszát, kamu indokkal, milliárdos kiadásokra kényszerítve azokat.(Hasonló ez, mint a távközlési adat tárolás, ahol a telkom cégeket kötelezik az adatok megőrzésére, és ennek költségeit is oldják meg ők maguk, pedig nem nekik van rá szükségük, mert csak.) Lehet persze utálni a légitársaságokat, mer fúj, azok a rohadtak tele vannak pénzzel, ők fizessék meg, de ha azon a vonalon indul el az ember, hogy ez ténylegesen a közbiztonságért van, akkor teljesen reális ez az elképzelés(értsd, azért fizettetik meg veled, hogy ne zuhanjon a telkedre a felrobbantott repülő roncsa :) )
  • Amergin
    #12
    Csak poénnak szántam, de nem is tévedtem akkorát! Pillanatkép az eljövendő szép, új világból.
    Ma még ódzkodnak picit tőle, de hamarosan elfogadják és széles körben alkalmazzák is majd az "agyszkennert". Remélhetőleg ezzel már tényleg kiszűrhetők lesznek a tenoristák, mi pedig majd jól "biztonságban leszünk".
  • vatuszi
    #11
    Összes nőrokonát tolja farba, aki velem akarja megfizettetni, hogy kelekótya díszfaszok röpködnek odafent!

    Ha sokba kerül neki a biztonság, akkor NE RÖPÜLJÖN BAZMEG!!! Utazzon vonattal, kocsival, hajóval, lovasszekérrel, mopeddel, biciklivel, rollerrel, gyalog, úszva, nagyanyja hátán, anyja hasában, apja tökében!!!!! Ott biztonságban lesz a repülőket robbantó terroristáktól...

    Telekonferencia? Videokonferencia??? Email????? Google Wave?????????? Már rég a 21. században élünk, nyakunkon az oil peak, amelyik köcsög röpködni akar, az FIZESSEN!

    (Elnézést a durva hangnemért, de szerintem sokkal durvább, ahogy kifosztják az embert a GAZemberek.)
  • Cat #10
    szerinted vissza fogják valaha kapni azt a pénzt a szlovákok, amit most a görögöknek adnak? :D
  • blessyou
    #9
    "akkoris köteleznek a fizetésére."

    ha jól tudom, az egyházi támogatás merőben önkéntes dolog. Senki nem kötelez senkit.
  • hdo
    #8
    Ja, ez olyan mint a községekben az a rohadék egyházadó. Kurvamód mindegy, hogy katolikus vagy-e vagy nem, akkoris köteleznek a fizetésére. Egyszer elküldtem őket a búsba, azóta ha jönnek pénzt szedni puszta véletlenségből mindig éppen vagy díszkardot pucolok, vagy íjazok az udvaron! :D
  • M2 #7
    "a szlovákok - akik sokkal szarabbul élnek mint a görögök! - is fizetik annak költségét, hogy az ottani politikusok elkúrták"

    Ez egy nagy médiahülyeség, a görögök nem segélyt kapnak, hanem hitelt. Nagyobb kamatra adják nekik a szlovákok az eurót, mint amennyiért ők kapják - ergo nyernek rajta.
  • Amergin
    #6
    Jó a nickneved!
    Szerintem agyszkennert is be kellene vezetni, hiszen egyesek "ordas, potenciálisan tenorista eszméket" csempésznek a kobakjukban és ezt nem tűrhetjük!!!
  • andersh
    #5
    szerintem meg a terroristák fizessék, mert miattuk kell ez az egész.
  • mujahedin
    #4
    Hát szerintem azoknak kéne megfizetni akik félnek a gonosz tenoristáktól :)

    én pl nem akarom, én nem félek a nemlétező veszélytől :D
  • lammaer
    #3
    Ki fizesse a testszkennerek bevezetését?

    Mi fogjuk. Igy vagy úgy :(
  • Cat #2
    Tehát a szegedi Kis Ferenc - aki még életében nem ült repülőn és lehet, hogy nem is fog - fogja fizetni annak költségét, hogy a müncheni Ulrich, aki havonta két üzleti repülőutat tesz biztonságban utazhasson.

    Ennél már csak az a felháborítóbb, hogy a szlovákok - akik sokkal szarabbul élnek mint a görögök! - is fizetik annak költségét, hogy az ottani politikusok elkúrták. Nem is értem miért nincs ebből sokkal nagyobb botrány.
  • bakagaijin
    #1
    Pedig az ezzel készült képek tökéletesen alkalmasak a repülőtéri dolgozók életének színesítésére. Nők és férfiak számára egyaránt kellemes időtöltés. Nem is értem miért nem akarják kifizetni az emberek :P.