44
  • nyuszimuszika
    #44
    Én sem szerettem az IE-t egykor, voltak vele rossz tapasztalataim, de ettől függetlenül fent volt mindig a gépen, mert kedvezményezett a legtöbb honlapon. Így ment ez évekig, aztán nemrég felraktam az IE8-at és nagyon kellemeset csalódtam, már nem csak akkor használom, ha van olyan honlap, aminek egyébként rejtett tartalmait csak az IE tudja megjeleníteni, hanem tényleg tetszik. Szerintem hatalmasat fejlődött, furcsa, hogy pont most csökken a részesedés, mikor gyorsabb, biztonságosabb lett..
  • sathinel
    #43
    FF, opera, chrome van fenn. IE-t kb 4-5 éve nem használok. A win7-el ami nem warez hanem teljes mielőtt beleköt valaki ismét kipróbáltam de inkább hanyagolom.

    Ff sebezhetősége igaz de csak azért mert sok plugin-t lehet telepíteni szerintem, és ez sebezhetőbbé teszi. De ez az egyik előnye is. Nekem már volt hogy bizonyos része beszedett valami vírust, de leirtottam, letöröltem, újraraktam és minden működik. IE esetében nem vagyok biztos hogy ennyire könnyen menne. Régebben kínszenvedés volt.
  • Justil
    #42
    magyarázd csak...
  • DjDano
    #41
    Szerintem aki cégeken kívül IE6-ot használ az csak elmeháborodott lehet... Az IE9 maximum arra lesz jó, hogy a IE csökkenését lelassítsa, de megfordítani már nem fogja az tuti biztos!
  • Penge4
    #40
    Szerintem arra gondoltak, hogy a többiben normális könyvjelzősáv van az Opera személyes sávja pedig alapvető hiányosságokkal küzd.

    1: 10.5-ben az Aero integráció miatt gyakorlatilag annyira hasznos, mint egy F1-es kocsiban a behúzott kézifék. Ha bekapcsolod akkor megjelenik a Windows címsor, sok helyet foglal és nem a fülsáv alatt jelenik meg, ahol kellene neki.

    2: A rádobott könyvjelzőket miután törlöd ott maradnak a könyvjelző könyvtárad gyökerében (onnan is törölni kell őket), mivel eredetileg oda is menti, a könyvjelzősávon csak megjeleníti őket.

    3: A 10.5x már szűri a duplikátumokat, de megoldhatták volna értelmesebben is. Mondjuk egy csillag valahova a címsávra, hogy ne kelljen Ctrl+D-t nyomni, hogy megtudd el van-e már mentve az adott könyvjelző. Valamint ajánlja fel a már mentett könyvjelzőnél is a mappaváltoztatást, mert egyszerűbb, mint kikeresni, majd áthelyezni drag and droppal.

    4: A könyvjelzők panelen ha ráviszed az egeret egy könyvjelzőre mutatja tooltip-ben az infókat, mint mentés, utolsó látogatás, stb, viszont a legfontosabbat kihagyja: Nem pótolja ki a címét, ha hosszabb, mint amekkorára méretezve van a panel.

    5: A könyvjelzőkezelő (Ctrl+Alt+B | Ctrl+Shift+B) nem tartalmazza még opcionálisan sem a mentés, utolsó látogatás és részletek oszlopot.

    Nagyjából ennyi.

    Ettől függetlenül ugyanolyan kényelmesen használható a gyorshívó, könyvjelző panel, címsoros könyvjelzőkeresés és azonosítók, mint a többi böngészőben (leszámítva a Chrome-ot, ahol még Tag-ek és részletek sincsenek), valamint vannak olyan dolgok, amik például egyedi megoldások, mint a kuka, amibe a törölt könyvjelzők kerülnek, egy kattintással üríthető, viszont a véletlenül törölt könyvjelzők visszaállíthatók belőle.

    Vagy a Shift+F2-es azonosítós ugrás és még sok más kényelmi funkció.

    Viszont valóban más és valóban vannak hiányosságai a FF megoldásához hasonlítva.
  • Penge4
    #39
    "azért erre álltak rá, mert ez a legsebezhetőbb, tele van, volt, és lesz is biztonsági réssel. egyszerűen 1 pocsélul megírt szoftver, ennyi."

    Inkább te gondold át és nézzél szét a Secunián és a többi független biztonsági portálon, hogy a Firefoxnak elég volt 20-25% globális(!) piaci részesedést is elérnie ahhoz, hogy a legsebezhetőbb böngésző legyen.

    ps: Kíméljen meg mindenki a publikus bugtracker vs. csúnyagonoszzártforráskód eltitkolják típusú fejtegetéstől. Nem fikázom, de egyszerűen tele van sebezhetőséggel, ez tény.

    Az IE8+UAC kellően biztonságos, ugyanis sandboxban fut minden, amíg a user nem ad rá engedélyt. Ha a user hülye és futtatja admin jogosultsággal a porn.exe-t akkor meg fog fertőződni Chrome-ban, Operában, Firefoxban és IE-ben is, de ha valaki Linuxra ír egy kernelmegfektető scriptet, aminek a hülyeuser root jogot ad akkor az is meg fog feküdni.

    1: A sebezhetőségek 99%-a azon alapul, hogy a user hülye.
    2: A maradék 1% pedig azon, ha az illető a sebezhetőséget tartalmazó szoftver mellett nem használ egyéb védelmi vonalat, ideértve a tűzfalat, vírusirtót, UAC-ot, DEP-et, ALSR-t.
  • caprocorno
    #38
    Igen Béta, de tökéletesenstabil. Amúgy ma a 375.29-es verziót váltotta a 396-os, ahogy azt alább is írtam. Nyugodtan tedd föl, én mindig a legújabb bétát használom, és eddig egyszer vol instabilitásiprobléma vele, de rögtön másnap jött is egy újabb, amiben orvosolták. Ezzel a legutóbbival sincs semmi baj, nyugodtan használd:)
  • FoodLFG
    #37
    Bocs a Beta channelről szedtem le, de mindegy, mert a Dev channelen lévő instabilabb verzió. Csak fejlesztőknek érdemes felpakolni.

    Beta channel: People who like to use and help refine the latest features subscribe to the Beta channel. Every month or so, we promote stable and complete features from the Dev channel to the Beta channel. The Beta channel is more stable than Dev, but may lack the polish one expects from a finished product.
  • FoodLFG
    #36
    Igen, de az még béta verzió!
    Most szedtem le a dev channelről a 5.0.375.29-es verziót (szépen mögé van írva, hogy béta). Hivatalos megjelenésre még várni kell.

    Early Access Release Channels:
    http://dev.chromium.org/getting-involved/dev-channel
  • caprocorno
    #35
    Amúgy az új verzió már Chrome 5.0.396
  • caprocorno
    #34
    Mire gondolsz? Mit kell engedélyezni? És melyik OS-nél? Nem kötekedek, kíváncsiskodom
  • Justil
    #33
    érdekes, én is a könyvjelző kezelése miatt döntöttem úgy, hogy nem kérek belőle.
    már hárman vagyunk, 30 hozzászólásból ez már statisztikai mennyiség :)

    talán az operánál elgondolkodhatnának, és lekopizhatnák a ff/chrome könyvjelző rendszerét.
  • mujahedin
    #32
    ugyanúgy kezeli mint a többi böngésző...
  • mujahedin
    #31
    ja aztán már csak a registryben kell neki engedélyezgetni, admin módban indítani, és már megy is :D
  • pixx
    #30
    Operát én is felraktam, de nekem is hasonló problémám volt, mint neked, a fránya könyvjelzők...
    Nekem 2 nap volt, aztán leszedtem...
  • Narxis
    #29
    Na ehhez én sehogy nem tudnék hozzászokni, pedig szép.

    Próbáltam az Opera 10.5 verziót, asszem az volt amit nagyon hypeoltak, hogy nagyon gyors lett. 5 napig nyüstöltem, de nem bírtam megszokni, leginkább a könyvjelzőket kezelte úgy ahogy az nekem nem tetszett. Amúgy tényleg gyors.
  • szurop
    #28
    Igaza van, a többiben is van rengeteg biztonsági rés, de most egy hacker nem a Lunascape biztonsági réseit fogja keresni, mert azt csak az emberek 0,04 százaléka használja, nem éri meg. Tuti hogy mindegyikben vannak biztonsági rések.
  • bracsek #27
  • caprocorno
    #26
    Azért szerintem a nagy öregek közt viszonylag hamar feljött a Chrome a 3. helyre. Persze itt picit tovább kell időznie, mert nagyobb lépést kellene tegyen ahhoz, hogy második legyen, de szerintem ez is hamarosan bekövetkezik. A folyamat önmagát gerjeszti, minél többen használják, annál többen csatlakoznak a használók ajánlása alapján. Egyébként az 5-ösben is benne van már egy ideje a magyar helyesírás ellenőrzés, és az 5-ös Chrome, míg yossarian14 6-osa Chromium. Amúgy innen letölthetitek a Chrome legújabb verzióját, jelen pillanatban az Google Chrome 5.0.375.29 verziót.

  • Justil
    #25
    ezt gondold át még 1x. azért erre álltak rá, mert ez a legsebezhetőbb, tele van, volt, és lesz is biztonsági réssel. egyszerűen 1 pocsélul megírt szoftver, ennyi.
  • Macccy
    #24
    Személy szerint Chrome felhasználó vagyok most, de annyit hozzátennék az Internet Explorer és a Microsoft védelmében, hogy a piacvezetés mellett nekik van a legnehezebb dolguk is. Minthogy 60%-a az internetezőknek IE-t használ, így a spam, vírus, kémprogram és egyéb szarok írói is mind első körben erre a böngészőre áll rá ... Amikor tehát belassul, befagy, megbénul, na azt köszönjétek ezeknek a hiénáknak.
  • Justil
    #23
    és neked nem tökmind1, hogy chrome 6 vagy chrome 1.6? formaság az egész.
  • aronvirginas
    #22
    Nevetséges ez a verziószám pumpálás Chrome-éknál. Lassan ha egy gombot 3 pixellel arrébb tesznek, vagy beszúrnak egy új menüpontot, az is 1 újabb verzió. Az IE és az Opera sok-sok év után van a 10-es verzió környékén, ők viszont tényleg csak akkor növelik a verziószámot, ha érdemleges fejlesztés is történik.
  • [HUN]FaTaL
    #21
    Tud is valami újat, vagy megint csak a verziószám növekedett?:D
  • yossarian14
    #20
    Chrome 6 :)
  • Justil
    #19
    oké, de az ember alapból tud helyesen írni, jobbára, most 1-2 hiba miatt meg nem veszik a fejed, vagy hivatalos leveleket írkálnál chrome alól?

    látod én is kisbötűvel kezdem a mondatot, de nem nagyon zavar :)
  • FoodLFG
    #18
    Nem ennyire fontos, csak olyankor, amikor magyarul írnék. Más esetekben már rég Chrome-ot használtam.

    Viszont ahhoz képest, hogy már rég van rá lehetőség a Chrome-ban, de még mindig nincs benne, ez bizony gáz. Ha kell, akkor át kell váltanom Firefoxra. Van előttem egy jó böngésző, de egy ilyen alapvető funkció hiánya miatt nem tudom használni minden esetben. Ez azért kellemetlen.
  • Justil
    #17
    opera is fent van, de valahogy nem bírtam megszokni bizonyos dolgait :)
  • Justil
    #16
    én is mindig ezt mondom, felesleges flamelni, hogy chrome, ff, vagy opera, mind a 3 jó a maga módján, megvannak mindnek az előnyei és a hátrányai is. az ie ellenben egy rakás híg fos, ebben kb mindenki egyetért, bár van 1-2 sügér mindig, aki azzal jön, hogy az ie8 mekkora fainság :)

    én ff-ot használok fejlesztésre, netezni meg chrome-ot (némi átfedéssel mindkét esetben)
  • Justil
    #15
    bocs már, de ezen nevetnem kell. nehogymár szempont legyen egy helyesírás-ellenőrző...miért ennyire fontos?
  • vmiki88
    #14
    akkor egy átlagfelhasználónak miért nem lenne elég a chrome?
    Eléggé letisztult a felülete és meg tudja jeleníteni a honlapok nagy részét, egy átlagfelhasználónak csak ez számít.
  • Rage47
    #13
    sztem az átlagfelhasználónak is simán jó az opera, minden van benne arra az esetre is, ha valaki jobban beleásná magát. chrome még mindig fapados.
  • WorldTorrent
    #12
    az ilyen helyesiras ellenorzobe be lehet allitani hogy az ekezeteket ne vegye figyelembe? mert en nem nagyon szoktam hasznalni ekezetet :p
  • FoodLFG
    #11
    Ja, erre a verzióra várok, hogy ebből kijöjjön a végleges. De ha sokáig szarakodnak a google-nél, akkor lehet, hogy megnézem a fejlesztői változatot majd.
    Mindenesetre elég szánalmas, hogy még csak most sikerült belerakniuk, visszahúzza az egész böngészőt a hiánya. A firefoxnak és az operának már valahogy korábban sikerült...

    http://itcafe.hu/hir/google_chrome_hunspell_magyar_helyesiras-ellenorze.html
  • lck
    #10
    Nem tudom nálatok hogy van, de nálam a Chrome meg az IE oldalgörgetése nagyon sz@r.
    Pl. itt a fórumban a Humoros aranyosban ahol általában jó sok kép van beszúrva, katasztrófális mindegyik. Az Opera, de még a FF is messze jobb náluk. Ez számomra egy elég fontos funkció a böngészésben ( persze más is fontos ), de már ez önmagában elég hogy eldöntsem melyikeket használjam. Aztán jöhetnek nekem mindenféle teszt eredményekkel meg pontszámokkal. Nem az alapján döntök.
  • yossarian14
    #9
    Az én Chrome-omban már van magyar helyesírás-ellenőrző :P
  • balee66
    #8
    Az én Operám aero minimal :)
  • Katlan
    #7
    Felőlem a valagamba is benézhethek, hátha ott találnak valami érdekes dolgot. Amúgy az IE a legsebezhetőbb máig az ActiveX-es hülyeségek miatt, és ezen nem segít akárhány Service Pack és az IE8.0 meg a WinFOS7 sem. Aki ezt a böngészőnek nevezett bugos FOShalmazt használja, ilyen király szoftverek mellett, mint az Opera, a Firefox vagy a Chrome, az meg is érdemli, hogy 10-20 troyan figyeljen , lassítsa a gépét egyidejűleg.
  • balee66
    #6
    Szvsz kijön az IE9, lesz ebből még 80%-os részesedés is.
    Egyébként nekem teljesen mindegy, ki mit használ, én dalolok immár 6 éve (Opera powa!), csak az IE tűnjön már el egyszer és mindenkorra, és azt sem bánnám, ha IE7-et sem látnék többet.
  • kvp
    #5
    En meg mar a 3-as opera ota operat hasznalok, raadasul meg mindig a regi win3.1-es mdi-s layout-tal. Kenyelmes, es akar egereszessel is atalakithato a kinezete. A kepen a legfrissebb opera van, sajat beallitasokkal, de mindenfele kiegeszitok nelkul (csak a flash van benne extrakent). A bal oldali panel az ablak szelere kattintva becsukhato, hogy tobb hely legyen az oldalaknak.