60
-
jojo10 #60 Én múlt héten láttam a filmet, és nagyon jó volt:) Robert downey jr hozza a formát, és az efektek is ott vannak. De mi az a kalapács a végén?
-
#59 Én letöltöttem a filmet, nagyon tetszett ez a rész is, és az első is. Állítólag 2012-re lesz meg (vagy kezdik el forgatni) a vasember3-t. Szerintem az is jó lesz ugyan úgy mint az első kettő :) -
#58 Tegnap néztem meg moziban és hát nagyot ütött. Poénos, jók az effektek benne és tetszik az alapsztori is. Robert Downey Jr. nagyot alakít és azért valljuk be a két csajszi is odaillik a képbe.:) -
vmiki88 #57 jah a mozi arra való, hogy kikapcsolódj, nem hogy ilyen hülyeségeken idegeskedj :) -
Zoliz #56 Szerintem rendkívül rossz film, végig se tudtam nézni csak tekerve. -
#55 Nekem nagyon tetszett, poénosabbra sikerült mint az előző és szerintem jobbra is! Rosszabbra számítottam -
FefeeX #54 Na igen, az időparadoxon dolgok számomra is sokkal, de tényleg sokkal idegesítőbbek, ha belegondolok, így inkább próbálok nem gondolkozni ezeken és élvezni a filmet.
BTW míg olyan emberek tényleg vannak, akik képesek lebegőpontosan fejben számolni, addig időt egyelőre nem lehet utazni. Tehát az ARC reaktor építés és a homemade részecskegyorsító építés valósághoz közelebbi. Új elemet is fel lehet fedezni, ráadásul nem 5 perc alatt csinálta - nem is ő kezdte a dolgot, ki tudja, az apja mennyit agyalt ezen.
Az autóval kivasalós rész pl sokkal valószínűtlenebb volt. De élvezhetőség szempontjából ez sem fontos.
Ezekről egyébként eszembe jutott a Végtelen Határokból az a rész, mikor az egyetemi kurzus után a gyenge tanulónak egyszerűen bevillant, hogyan is építsen magfúziós bombát (mikor ugye azt tanulták a suliban, hogy nem lehet, képletekkel stb levezetve); egyszerűen rájött a képletek hibájára véletlenül. Na mármost, ez közelebb van a valósághoz, mint azt gondoljátok. Persze, nem lehet atombombát építeni, meg kvantumszámítógépet sem, és még sorolhatnám. -
#53 "Persze kinek a pap kinek a paplan,nekem special a Sulcz Gizi,mondjuk én az Avatar story-jával sem voltam kibékülve,jó kis tech demo volt,látványos mesefilm,de annak szuper......"
Mert az annak készült, nem másnak. :) -
#52 Ezzel nem értek teljesen egyet. Mai napig nagyon sokat foglalkozom fizikával, matematikával és egyéb tudományterületekkel, mégis eltudok vonatkoztatni egy filmnél. Attól még, hogy tetszik, nem érzem azt, hogy ne érdekelne a MI univerzmunk léte, működése :)
Mert ez egy film, egy kitalált univerzumban, ahol ez lehetséges. Más szabályokkal, más törvényekkel, más normákkal. Ahol létezhet superman és istenek, hulk stb.. Ezt vagy elfogadod, és jót szórakozol, vagy mérgelődhetsz minden a dokumentumfilmtől kissé is eltérő filmen. Mennyivel komolyabb a terminátorban az időutazás jónéhány paradoxon mint, hogy valaki otthon a garázsban barkácsol egy részecskegyorsítót? az utóbbihoz "csak" sok idő, pénz és zsenialitás kell, az elsőhöz meg átírni a fizika törvényeit :)
Egyezzünk ki abban, hogy neked nem jött be, de ettől még nem csak ez a kétféle néző típus van ;) -
#51 Robert Downey Jr,elvitte a filmet,vagy inkább felvitte úgy közepes alára,végigszenvedtem,többet vártam,tőlle,samuel meg félszemmel 2x2 mp- re,kár volt beletenni! hová vezet ez? akkor az első részben a néger spanját ugye lecserélték erre aTv sorozat szereplőre,kár érte,miért nem inkább a samuel jakson lett a cimbije?Az már jobb lett volna...
Kicsit a film az a 10-12éves korosztálynak készülhetett,mert nem volt jó.
Persze kinek a pap kinek a paplan,nekem special a Sulcz Gizi,mondjuk én az Avatar story-jával sem voltam kibékülve,jó kis tech demo volt,látványos mesefilm,de annak szuper......
ez az ironman nálam 10/5 story szinészi játékkal
....................10/7 látvány
egy erös ...........10/6 összesítésben ,de nagyon elnézően,ki lehet hagyni,nem veszítesz vele semmit.... -
csomi #50 Nem voltam am en sem mindig ilyen. Nem azt mondom, hogy most jobb vagy rosszabb vagyok, hanem vannak dolgok amik ma mar jobban zavarnak mint mondjuk 10 eve. Meglepo modon etelben is van amit most mar nagyon szeretek pedig regen ranezni sem tudtam. Szerintem ilyen tolerancia szuron mindenki atesik elobb-utobb ahogy telik-mulik az ido es peldaul filmek eseten egyre tobbet nez meg az ember. Valoban ez mara mar odaig fajult, hogy nagyon keves olyan film van a kedvenc mufajaim kozul(horror, scifi) ami tetszik is. De, hogy megnyugtassam a kedelyeket az Avatart imadom :). -
winnie #49 például a peppertől kiugrás előtt búcsúzós, sisakra csókot adóra. a romantika végül csak a legvégén került sorra, más volt az eredeti szándék. -
winnie #48 "Akinek nem szurja, azt vagy nagyon nem erdeklik bizonyos alapigazsagok vagy csak egyszeruen hulye hogy eszrevegye. "
ezt szerintem gondold át még egyszer. biztos nincs harmadik (negyedik, ötödik) verzió?
"attol, hogy valami szuperhosos vagy eleve scifi nem kene telebaszni egy csomo olyan dologgal ami minden valosagalapot nelkuloz. "
hmm. mondhatnám azt, hogy ez a film, vagy a többi említett film nem a mi bolygónkon játszódik, hanem egy kvázi kitalált világban, aminek a valóságalapjáról nem hiszem, hogy sokat tudnál. de tetszik, hogy ilyesmiken agyalsz:)) -
csomi #47 Nekem szemely szerint minden scifiben szurja a szemem ha nagyon nagy baromsagok vannak benne. Akinek nem szurja, azt vagy nagyon nem erdeklik bizonyos alapigazsagok vagy csak egyszeruen hulye hogy eszrevegye. Feltetelezem, hogy az itteni emberek nagy resze az elso csoportba tartozik. Nyilvan a Terminator 2-ben es a Matrixban is rengeteg irrealitas van, de az meg nem serti az elfogadhatosagot es eletszeruseget, szamomra. A T2 peldaul meg mindig alapmu pedig nincs mimetikus polialoid meg mindig ugye? Bar vasember valoszinuleg 2 nap alatt megcsinalna egy uj elemkent. LoL! Tenyleg nem tudom, hogy kene neznem a filmet hogy tessek, de attol, hogy valami szuperhosos vagy eleve scifi nem kene telebaszni egy csomo olyan dologgal ami minden valosagalapot nelkuloz. Azt mar mondani se merem, hogy Mickey Rourke mint zsenialis tudos, hatalmas valasztas volt. Teljesen hiteles. -
csomi #46 ??? -
#45 Én éjszaka néztem meg, szerintem nem rossz, jobban komáltam ezt az ellenséget, komolyabb figura. A vége viszont ratyi lett, mire odaért hozzájuk az orosz csávó már elfogytak az effektek? Csak mert kb. fél perc alatt elintézték. -
#44 Nagyon gyenge lett ez a második rész az első része 10000 jobb volt itt megint kezdődik az én vagyok a fasza gyerek amerika meg a hős meg minden ultra gagyi a vasember 2-ő:SSS -
#43 melyikre gondolsz? -
winnie #42 egy filmbe sosem kerül be a leforgatott anyag egy része, 10-20, van hogy több százaléka. kiszednek belőle érdektelenebb jeleneteket, van, hogy történetszálakat vagy karaktereket. kivágják, mert nélkülük jobb(an eladható). ami érdekesebb, hogy a trailerben volt olyan dolog is, aminek alternatív verziója került be végül a végső verzióba - logikus módon. -
lama king19 #41 jól sikerült, de lehetett volna jobb is. a film közepe nagyon unalmas volt, oda be tehettek volna vmi akciót. azt nem értem, h miért maradt ki sok jelenet. a trailerekből láthattunk jeleneteket, amelyek 1xűen kimaradtak. vki elmondaná h miért maradtak ki. és ezek rajta lesznek a dvd-n majd? -
zOMG #40 Aki nem tudja élvezni a filmet mert hőőő ez nem valóságos az minek nézi meg?Egy ilyen filmet nem azért néz meg a polgár hogy a hitelességét vizsgálja... vagy ez most jobb hogy itt flémelve kongatjátok a brét? szerencsétlen idióták -
#39 hát nem tudom, oké hogy az adott világban reális a dolog, de konkrétan mikor az új elemet feltalálja, akkor az kb ugyanolyan érzésem volt mint amikor a bikicsunáj-os faszit néztem a Megasztárban -
#38 elképzelhetőnek tűnik :) -
#37 "Nehezen tudnam eldonteni, hogy ez vagy a Transformers2 a rosszabb film. Mindketto hemzseg a teljesen irrealis blodsegektol. Nah persze ha valaki ezekre az igegesito hibakra ugy tekint, hogy egy szuperhosos filmben minden irrealitas engedelyezett akkor oke"
Amióta Hulk, fantastic 4, wolverine, superman stb.. helyet kaptak az unievrzumban, ergo abban az ADOTT univerzumban reálisnak számítanak, akkor ezek is elfogadhatóak. :)
Sztem az ironman sosem akart TDK lenni realitásban, mert azzal magát a történet/karakterek varázsát veszítené el.
De azt hozzátenném, hogy ezer másik filmben is hasonló "reaális" dolgok történnek, pedig ott senkinek sem szúrta a szemét :) Kb. a dokumentumfilmek azok, amelyekbe nem igazán lehet belekötni, de az meg teljesen más műfaj.
Ennyire erővel a star trek, stargate stb.. kapásból 0 pont, mert az egész keretsztori lehetetlen hülyeségre épül :) -
FefeeX #36 Hallod a kocsmázás sokkal férfiasabb cselekedet. Ha filmet nézel, minden kitaláció. Kivéve a dokumentumfilm, meg azok a drámák, amiknek van tényleges valóságalapja. Szóval ha a kocsmázás menőbb, menj vissza oda. Főleg, hogy látom kemény warezhuszár is vagy emellett. Büszkék vagyunk rád -
#35 "At imdb szerint a Thor film szereposztására fel van sorolva jónéhány agent, shield agent stb.. Akkor ők, hogy kerülnek a történetbe? :)"
Szerintem a film első fele Asgardban fog játszódni, Thort a földre száműzik, ekkor jön a képbe Natalie Portman, a földi nője, aztán gondolom, a film végén Odin visszahívja, mert Loki gonoszkodik Asgardban. Legyőzi Lokit, aztán visszajön a földre a csajához. Az ügynökök is a földi jelenetekben játszanak szerepet, gondolom, a végén valamikor, amikor be akarják szervezni az Avengersbe. -
csomi #34 Nehezen tudnam eldonteni, hogy ez vagy a Transformers2 a rosszabb film. Mindketto hemzseg a teljesen irrealis blodsegektol. Nah persze ha valaki ezekre az igegesito hibakra ugy tekint, hogy egy szuperhosos filmben minden irrealitas engedelyezett akkor oke. Nalam 2 pont a 10-bol. De ezt legalabb ket nekifutasra vegigbirtam nezni. -
#33 11-tol 24-ig es a filmek amikre gondoltam az az iron man 3, captain america, thor, the avengers. ha tenyleg jol ossze tudjak oket kotni, es elrejtenek egy-ket dolgot a filmekben (gondolok itt az iron man 3-ra, a captain america-ra es a thor-ra) az mar egy plusz pont lenne, de ha a filmek is lesznek olyan jok legalabb mint az iron man 1-2 akkor jo marveles 2 evre szamithatunk. es az hogy az avengers moviera meghagytak robert downey jr-t az nalam mar egy hatalmas plusz pont. -
FefeeX #32 Persze mikor ARC reaktort épített rakétákból, meg vasember szerkót, egy barlangban, az sokkal életszerűbb volt... :) Ő tudott valamit amit más nem. Pont. :) -
#31 "- nem vagyok szőrszálhasogató egy szuperhősös filmmel kapcsolatban, de azért vízmértékkel ne csináljunk már részecskegyorsítót 2 perc leforgása alatt"
Joh az tényleg kicsit erős volt, de fogjuk rá, hogy képregény és nem kell a valóságot fednie teljesen :) pl mióta rohangálnak istenek meg nagy zöld emberkék a földön? :D
"-a legnagyobb problémám viszont a végével volt, hogy kevesebb mint fél perc alatt sikerült a főellenséget likvidálni, amire majd 2 órát és rengeteg süket dumát kellett kivárni."
ez engem is zavart, de abban bízom, hogy le van forgatva, csak kivágták, de a dvd-re rá kerül. -
#30 Scarlett Johansson ebbe a nőbe én szerelmes vagyok :$ Nagyon bejön :P -
kalapos01 #29 Ezt melyik hozzászólásból következtetted? -
M0RN1NGST4R #28 nekem az első rész nagyon bejött, de ez több sebből vérzik:
- a poénok néha már túl szájbarágósak és erőltetettek, nem olyan könnyed, laza természetességgel jönnek, mint az előző filmben. sőt néhol kínosan bugyuta (fánkos jelenet)
- nem vagyok szőrszálhasogató egy szuperhősös filmmel kapcsolatban, de azért vízmértékkel ne csináljunk már részecskegyorsítót 2 perc leforgása alatt, meg a betonfalhoz kocsival való paszírozás igen komoly traumát tud okozni deréktól lefelé...
- Scarlett Johansson valami rettentő gyengén játszik, és ezt még a cicababa karakter sem feledteti, ehhez társul még, hogy a legutolsó jelenet rém gagyi, ahogy egyedül egy hadosztállyal leszámol.
-a legnagyobb problémám viszont a végével volt, hogy kevesebb mint fél perc alatt sikerült a főellenséget likvidálni, amire majd 2 órát és rengeteg süket dumát kellett kivárni.
-
who am I 7 #27 most komolyan.."bádogemberes mesefilm gyerekeknek" mit vársz?????? -
#26 btw 2:24-nél kilassítva ilyen gyenge minőségben is kivehető captain america :)
http://www.youtube.com/watch?v=xwrkR3PELJ8&feature=related -
#25 ahogy elolvastam az elozo hsz-eket, valami eszmeletlen jo filmekre szamitok. remelem nem csalodunk. -
#24 Lehet, hogy akkor itt akadtam fenn. Bennem az volt, hogy a Thor film is a földön fog játszódni, nem az asgardon. :)
Végülis logikus, hogy megvívja a csatáját az asgardon és utána kiköt a földön, ahol megtalálják és az ironman 3ban talán vagy a 4-ben, netán az avengers-ben tűnik fel először.
At imdb szerint a Thor film szereposztására fel van sorolva jónéhány agent, shield agent stb.. Akkor ők, hogy kerülnek a történetbe? :) link -
#23 "Amely viszont érdekes, hogy még véletlenül sem kelti fel ironman érdeklődését, hogy odarepüljön megnézni, ahogy két isten verekszik :)"
A Thor film vagy az Iron Man 1 történéseivel párhuzamosan, vagy még az előtt fog játszódni. Az istenek csatájára pedig tuti nem a földön kerül sor, hanem Asgardban. Oda nem nagyon megy Vasember.
"Kiváncsi vagyok kronológiailag, hogyan hozzák össze a filmeket. "
ez szinte tuti. :) A Thor film cselekményét kell még beszúrni kb a Vasember 1 elé. -
#22 sorry, igaz, ha azt írtam, ha az eddigi marvel filmek, de én a jövőre elkészülő AK filmre gondoltam. de ettől függetlenül az fog a legkorábban játszódni. -
#21 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem emlékszem pontosan, valahol olvastam már, majd megkeresem. De ahogy az 1,2 részben is benne volt America pajzsa, akkor már elvileg léteznie kell az univerzumban, tehát már ki kellett olvadnia meg Stark is elkészítette neki a pajzsot, ergo az america filmnek az ironman1 előtt kéne játszódnia és akkor értelmet kap az, ahogy fury az 1 végén mondja, hogy több szuperhős is létezik :)
Kétlem, hogy elfuserálnák a Thor film elejét arra, hogy hétköznapi emberként kezeljék, pláne, hogy Odin is szerepelni fog benne, tuti vmi brutális fight lesz. Amely viszont érdekes, hogy még véletlenül sem kelti fel ironman érdeklődését, hogy odarepüljön megnézni, ahogy két isten verekszik :)
Kiváncsi vagyok kronológiailag, hogyan hozzák össze a filmeket.