464
-
#304 150 GPB a Win7 Home Premium és ugyanitt 230 a Ultimate. Tehát bocsánat, hogy azt mondtam hogy 100$ pénzkidobás, most pontosítok: 80 GPB pénzkidobás... Akarsz még szőrszálat hasogatni? -
Justil #303 "az Apple termekek design-ban verhetetlenek"
oké, akkor majd ha sok pénzem lesz, veszek egyet lábtörlőnek. -
G_ArchAngel #302 eleg korrekt GBP-t USD-hez viszonyitani...:)))
Szerintem Eva Mendes sokkal jobb csaj, mint Wall-E... -
#301 nem kell megvenni, de ha már itt van, ott is legyen
osx is jár a machez, brand pc-knél meg előrodul, hogy 1 éves wint adnak(legalábbis régebben volt ilyen)
hát egy hangyafasznyival jobb a hw, ezt elismerem, de hogy belekössek valamibe:) kb 4szer nagyobb helyet foglal, a joval profibb monitort meg gondolom nem komolyan gondoltad
a macpro meg munkaállomás, hasonlítsd azt egy dell munkallomáshoz, és lámlám, megint = az ár -
G_ArchAngel #300 Nalam nincs igeny arra, hogy Belvarosban autozzak, inkabb alpesi szerpentinek:) -
#299 Na, a Teszkótól most már sikerült eljutni a garázsboltig, de azért még mindig van feljebb. Ahol én szoktam vásárolni, ott még sosem kaptam hibás alkatrészt. -
G_ArchAngel #298 Ez a monitor, amit Te profinak gondolsz a DELL szegyenfoltja - jobban sargul, mint a 27-es iMac-ek:(((
(ezt akartam venni kulso monitornak, de az egyik magyar napilapos fotoszerkesztoseg mar belebukott...) -
#297 Mindennapos használat során nincs különbség a Suzuki és a Bugatti Veyron között, mindkettővel kb 15 km/órás átlagsebességgel tudsz araszolni Pesten a belvárosi dugóban. :) -
G_ArchAngel #296 FAIL
A Mac-eket es a brand termekeket azert mar tapasztaltabb kinai gyerekmunkasok valogatjak ossze, sokkal kisebb a gyartasbol adodo hibaarany, majd a kevesbe ellenorzottek mennek a garazsboltok polcaira, ahova Te majd haromszor visszaviszed a memoriamodult, mire az adott alaplap orulni fog neki. Es akkor meg nem is tudhatod, hogy mikor kapsz hibauzenetet - par nap mulva vagy soha... lehetsz szerencses termesztesen:)
A Brand PC-sek meg bekapcsoljak, mukodik es mukodni fog. -
#295 Miert kene megvenni a winhez az ilife-ot? Windows meg alapbol jar egy Brand PC-hez. Amugy szamos kivalo ingyenes opensource program all rendelkezesre...
Ha meg a #201-re gondolsz a Dell kisse komolyabb hardverrel rendelkezik (gyorsabb memoria, RAID, nem noti VGA, de ez mar reszletezve volt lejjebb). Nem beszelve a joval profibb monitorrol. Amugy egy "Apple egybegephez" lett hasonlitva, a Mac Pro monitor nelkul 2000 fontrol indul... Kisse el van szallva az arrakkal az alma... :))
-
#294 De még mindig nem értem, miért kéne nekem Win 7 ultimate?
- Run many Windows XP productivity programs in Windows XP Mode.
- Connect to company networks easily and more securely with Domain Join.
- In addition to full-system Backup and Restore found in all editions, you can back up to a home or business network.
- Help protect data on your PC and portable storage devices against loss or theft with BitLocker.
- Work in the language of your choice and switch between any of 35 languages.
Ezekkel tud többet a Ultimate, mint a Home Premium. Forrás. Ez nekem 100 dollár pénzkidobás lenne, ugyanis a felsorolt funkciók egyike sem hiányzik, és ugyanígy nem tartok igényt az iLife-ra sem, mert amelyik komponense nem totál haszontalan számomra, arra van freeware alternatíva.
Szóval az, hogy veszek 120$-ért egy Win7 Home Premiumot, igen messze van a 400 GBP szoftvertől... -
G_ArchAngel #293 Igy elsore 3 helyen buktad el:
- Rozsaszin Mac hivatalosan nincs, PC ellenben van.
- Bar az izles szubjektiv, de az antiMac-esek tobbsege is elismeri, hogy az Apple termekek design-ban verhetetlenek - ergo nem Suzuki es Suzuki, hanem Suzuki es Bugatti Veyron
- S vegul: sajnalom, ha a Te az autok kozott a Masnitol varod a kulonbseget, mig az igazi elony a motorban (OSX) van. Ezek utan mit is tudnek Neked megmagyarazni...?
-
#292 "a szoftverekről meg annyit, hogy az ilife alapból jár, és ha ezt winen megveszed, kijön az a 400 font különbség, bőven:)"
Az iLife melyik szoftverét nem tudom win alatt, legalább olyan jó, ha nem jobb ingyenessel alternatívával kiváltani? :) -
#291 "Lehet Reanult Megane RS-sel alazni BMW M3-at ugyes pilotaval, pedig felebe kerul, de valahogy nekem megis a bajor szeker kellene... masok vagyunk, van akinek nem csak a nyers teljesitmeny szamit..."
Abszolút szar a hasonlatod. Míg a renault alatt renault fejlesztésü cuccok vannak (nagyrészt) addig a bmw alatt is a sajátjai(nagyrészt). Míg a mac ma egy egyszerü pc, szép dobozban. Az első sarki boltban megtudom venni egy az egyben ugyanazokat a hardvereket amiből a mac össze van rakva, max a gépház lesz más, bár azt is lehet szerezni ebay-en 2 klikkelés alatt.
A hasonlót a hasonlóval hasonlítsd össze, ne gizikét a gőzekével. Lehet, h a noob-ok megeszik ezeket a csúsztatásokat, de egy tech fórumon azért ez gyenge próbálkozás volt :) -
cateran #290 1 linux meg sokkal olcsobb...es? meg ha a dobozos verzioju win7 ultimatet adom hozza 1 -azonos szintu- brand gephez,sem jarunk meg az apple aranak a kozeleben sem...ha meg en rakom ossze,akkor meg vegkepp nem...(persze brandje valogatja) -
Oláh Herkules #289 az autós hasonlatok azért szarok, mert az apple egy sima pc. inkább úgy kéne mondani hogy pc= suzuki, apple suzuki+rózsaszín masni. És akkor el kéne magyaráznod hogy a masnitól miért jobb :DDD -
#288 de ha maradunk a 100e ft-nál, és nem számoljuk bele, hogy a dellben mi nincs, ami macben van, még így is simán megéri nekem a kinézet, kábelmentesség, halkság, és nem utolsó sorban a működés... -
#287 A hasonlatnál maradva: tökéletesen elfogadom azt, hogy te a BMW-t választod, csak mert szebb, vagy más ok miatt. A te pénzed, a te választásod, nem is érdekel, csak ne akarj engem meggyőzni arról, hogy normál forgalmi körülmények között az én autómmal kevésbé lehet közlekedni, mert lassú és leáll a motor, illetve hogy a tied valójában nem is drágább. -
G_ArchAngel #286 Amazon UK-n most neztem, 141 GBP-vel tobb az Ultimate Win7, mint a Snow Leo... -
#285 de megint egy saját összevásárolt géphez hasonlítod, apple nem alkatrészeket árul, hanem komplett gépet
a szoftverekről meg annyit, hogy az ilife alapból jár, és ha ezt winen megveszed, kijön az a 400 font különbség, bőven:)
plusz egy windows 7 sokkal drágább mint egy snowleo -
Justil #284 "Aztan felnottem, majd Te is fel fogsz..."
attól vagy felnőtt, hogy súlyos többlet-százezreket költesz egy logóra? ez is az Apple világnézet egy fontos eleme úgy látom. -
G_ArchAngel #283 Lehet Reanult Megane RS-sel alazni BMW M3-at ugyes pilotaval, pedig felebe kerul, de valahogy nekem megis a bajor szeker kellene... masok vagyunk, van akinek nem csak a nyers teljesitmeny szamit... -
#282 En mar raktam ossze par gepet, egy Apple negyed-otodaraert. Minosegi alkatreszeket kell kivalasztani (3-5 ev gari), bele se kell nyulni tobbet. Akinek meg meghaladja az ertelmi kepesseget a csavarhuzo hasznalata, annak osszerakjak.
Ezen is segitettek, letezik mar a "szerelesmentes" haziko. Csak be kell pattintani a helyere a dolgokat. 3-4 eves gyereknek is siman megy ha legoznak. -
#281 Az én igényszintem megáll ott, hogy legyen egy brutálgyors és atomstabil gépem, igen.
Idáig nem is lenne semmi gond, ha nem lenne pár idióta, aki meg akar győzni arról hogy az én brutálgyors és atomstabil gépem valójánan lassú és akadozik, nem lehet rajta dolgozni, miközben az UGYANAZOKKAL az alkatrészekkel szerelt almás szar brutálgyors és atomstabil, és még csak nem is drágább :) -
G_ArchAngel #280 Mindenkinek van egy igenyszintje, Neked ott megall es hiszel is benne, ez tok jo...
Semmiben sem kulonboztunk, de en birtam szazezreket kolteni csak Quadro-s videokartyara a CAD miatt.
Meg anno mikor BF'42 WAR-oztunk, akkor is mindent meghozattam azonnal, ami aktualis volt a PC piacon.
Aztan felnottem, majd Te is fel fogsz...Peace:) -
#279 Gondolom ez nem nekem akart menni... Amugy egy folyadekcsapagyas 12/14-es Scythe-nel nem nagyon letezik halkabb joszag. Akkor "esszel" torteno hasznalattal meg halkabbak kisebb a notiventinel... :DD -
G_ArchAngel #278 Bill mar resign-olt, Ballmer meg petesejt koraban is hulye volt, azota csak rosszabb lett... -
G_ArchAngel #277 vagy rendesen megtervezett hazzal? -
#276 Mit nézzek a 190-ben? Az a bizonyos betonstabil gép, amin dolgozom, nem brand, hanem én raktam össze.
Azonos konfiguracio es hasonlo szoftverek mellett a Windows-based Brand PC-k semmivel sem olcsobbak, mint egy Apple gep.
Tavaly év vége felé vettem Core i7 procit, 4 giga ramot és hozzájuk passzoló alaplapot, összesen 120-ért. Mivel a régi cuccaimat el tudtam adni 40-ért, így 80-ba fájt az upgrade, és most viszonylag high-end gépem van. Ezek után körberöhöglek, ha azt mondod hogy Mac vásárlása esetén nem kellett volna többet költenem... (a szoftvereket hagyjuk, azok mac-re pont ugyanannyiba kerülnek mint winre) -
#275 Baszki ez a Steve de rossz borben van... Tanulsag: nem tesz jot az egeszsegnek a diktatorkodas... -
G_ArchAngel #274 Minden - RAM
nap - HDD
egy - video
Alma - motherboard
Windows - CPU
...
stb...
hogy ez mennyire nem jott ossze Neked -
#273 Coolermaster excalibur: 13-30dB link
Coolermaster MegaFlow 200: 19dB link
Az ezeknél kisebb ventik, hogy ugyanilyen hűtési teljesítményt érjenek el, gyorsabban kell pörögniük, ergo hangosabbak. Ezt nem tudod megcáfolni. Max vízhűtéssel lehet nulla dB közelit csinálni, de még azzal sem teljesen. -
G_ArchAngel #272 Tudtam Ballmer, hogy ide jarsz SG-re!:)))
9 ev utan is ugyanazt a Windowst hasznalod reinstall nelkul, akkor nagyobb hulye vagy, mint barmely AppleFanBoy, beleertve magamat
Vagy siman nincs hatar, mekkorat hazudjal...?
Udv,
-
Justil #271 épp azt írtam, hogy a konfigom messze überelhető, magyarul vannak ennél sokkal de sokkal powerebb pc konfigok is...
akkor most mivan? ja hogy szöveget sem tudsz értelmezni? -
#270 "(eleg kerek elettorteneted lehet, ha hardverkonfigra kell buszken verni a melledet"
Asszem ez fail. Mintha a te aláírásodban nem egy almás mondtad lenne... -
G_ArchAngel #269 Valoszinuleg igazad van, de mivel esszel hasznalom, valoszinuleg soha nem fogom megtudni, nemde? -
Justil #268 "Az enyemnek nincs hangja: zero, nulla, nema"
az enyémnek sincs. nem is azt mondtam, hogy halkabb mint a tied, hanem hogy eddig ahány macit láttam (nyilván nem túl sokat, de 1 párat azért ja) mind hangosabb volt.
ha mondod, elhiszem neked, h nincs hangja, de maradjunk annyiban, hogy a pc-nek sincs, ha nem egy 6 rugós kódgány vagy még annál is nonamebb vacak házba rakod.
megint csak beleesel abba a hibába, hogy azt hiszed, akinek pc-je van, az a szeméttelepről fémhulladékból forrasztja össze a házat. -
#267 "A hiba valoszinuleg tenyleg nalam lesz, mert pl. a Leopardot 2 ev utan installaltam ujra, mikor eladtam az MBP-t, csakhat azon minden hibatlanul mukodott ez ido alatt, fene sem erti.."
LOL. Erre vagy büszke? nálam itt van egy lassan 10 éves gép, 2001ben feldobtam rá anno az Xp-t, azóta csak frissítgetve volt, és máig hibátlanul fut, egyszer több mint 400nap runtime-ja volt. Pedig az csak egy vacak p4 és xp kombó.
A win7 megjelenés óta fenn van, előtte volt fenn beta és rc is, egyikkel sem volt probléma (beta-nal néha apróságok, de nem véletlenül BETA verzió). Az nem az OS hibája, hogy valaki hülye hozzá. Azért mert valaki lusta volt és nem volt hajlandó megtanulni kezelni, attól még az nem rossz, csak az júzer béna. -
#266 Neztem a belsejet, az iMac-ba belepakoltak par notebook ventit, az meg azert hangosabb egy egyszeru, 12 cm-es, hagyomanyos hazhutonel. Egyszeru fizika... -
G_ArchAngel #265
Meselj meg Mester es jeltesd magad politikusnak, tudsz Te nagyokat mondani, ha akarsz, soha nem fogok felerni hozzad
(eleg kerek elettorteneted lehet, ha hardverkonfigra kell buszken verni a melledet)