1029
...12 megapixeles optika, HD minőségű videófelvétel, Dolby Digital...
  • ajem kisa
    Nekem most frissít valamit, 22. valami a verziószám, és valami ~22600kb, ez az anna lehet vagy a belle?

#747:
  • Tinman #748
    "az usb-s dolgot és a kamerát belerakni a mai telókba, az aluház nekem kimondottan számít, de csak ez a teló jött képbe, főleg a kamera és az usb, aluház..."

Nekem ugyen ezek, a dolgok miatt + ár, miatt volt vonzóbb az N8 már 0-day is, mint az iPhone. Az a baj, hogy míg egy jól működő N8 esetében pár kellemetlenség ér csak, addig ez tetőzött nálam a kamera hibával és egészen egyszerűen az emberbe az az érzés van, hogy 1.5 éve erre várok, 1.5 éve erre spórolok, itt van és egy kalap szart nem ér, az N82-em kenterbe veri.

Ezzel a Belle-el és egy jól működő vakuval és ccd-vel, álmaim telefonja lesz továbbra is, de még csak ma viszi el a futár :-((((
    Még legalább 1 hét mire ebből lesz telefonom :-(

Az meg nem zavar, ha sokáig frissít, az viszont baromira zavart, hogy nem láttam %-os folyamatjelző csíkot, de még csak a folyamatjelző csík is egy csík volt ami animált volt, de nem mutatta, hogy mégis hol jár... na most amikor ezt látom 10 percig, már nyúlnék a kikapcsolás után, aztán egyszer csak végzett ^^

Nekem is kicsit csalódás volt az elején, de mivel sokkal jobban megéri még így is ez a teló, mint a többi teló a kategóriában, a többi oprendszer nekem abszolut nemjött be (igaz a symbian sem a kedvenc, lehetne egyszerűbb),de a widgetekkel kilehet úgyahogy küszöbölni a dolgokat meg az alkalmazásokkal az oviból! Mindegy, a lényeg az, hogy ha megnézed, a nokia nemis nyomul reklámokkal sem annyira mint a többiek (lehet,hogy ez is a bajuk), és ha az anna sem hozza azokat az elvárásokat amiket kéne, akkor (eztmár januártól mondogatom), hogy nekem nemkelle smartphone, mert pár óra net nélkül miaz?:)
    A töltéscsíkod lehet azért nemmozdult, mert nagy az uj rendszer, gondolom mindent cserél (remélem)! Én az ovis store-ral raktam "frissítést", de komplett leszedte az oprendszert ami ~170mb volt, azthittem, befordulok mire lejön, mert addig rajtavolt a teló a gépen, persze offline-ban!
    A te telód tuti hibás, hivd fel őket és követelj másikat, mert ezt igy nemfogod tudni eladni sajna!:(
  • Tinman #747

Mire végre kicserélik a rossz N8-amat, addigra egész jó kis készülék lesz ez :-D
  • k roy96
    Hivatalosan kijött a Belle :D 3/4-ed órán belül mindenhol elérhető lesz, azt mondták! :D
  • turorudi10
    nem, és ez volt a baj!:) közben magamtól is rájöttem, de köszi! csak olyan nehezen kattant be, nem akartam erőltetni...
  • Dj Tommy
    Azért nincs néma lehetőség, mert a T-s szoftból ki van véve, sajna "lehet", hogy a T-s Anna-ban sem lesz.
  • Hunter91
    Ezt jó tudni :) Köszi

Nekem sincs kamerahangnál néma lehetőség. Remélem ezt is javítja Annácska.
  • Dj Tommy
    A T-s Anna szoftver elvileg, 1-2 hét és kijön.
    A videólejátszó frissítésből ítélve, van esély arra, hogy megkapják a T-s N8-ak is a kamera szoftver upgrade-t.
  • Hunter91
    Akinek T-s telefonja van az már megkapta a frissítést?
    Valamint mi is megkapjuk a kamera tuningot,vagy ezt a T nem adja ki?
  • Dj Tommy
    Nekem is T-s N8-m van, a videólejátszó frissítésen kívül még volt egy "Itt és most" frissítés + a témák és a Golf játék.
    Amúgy a PR1.2-t szerintem ne várd, mert én azt olvastam valahol, hogy a T nem adja ki, majd csak az Anna szoftot.

• k roy96
    Ja és a Language set: 022.014.17.01
  • k roy96
    Sziasztok! 022.014-es szoft van telepítve, de nem magyar! Még várni kell a magyarításra, vagy valamit én rontottam el? Köszi előre is a segítséget!
  • Hunter91
    Nekem már fél éve megvan az N8-am. Az a gondom,hogy nekem még mindig PR 1.1 van rajta,pedig mindennap megnézem hogy van-e update. T-mobile-s a telefonom még Pr1.2 sincs rajt. Az utolsó amit frissítettem az a videokhoz a felirat volt. Valaki találkozott már ilyennel?
  • ajem kisa
    [URL=http://conversations.nokia.com/2011/08/22/nokia-n8-camera-mega-update-beta-test-open]Kamera "mega update"![/URL]
    Ability to record video at closer distances
    Smoother video of moving subjects or when panning
    Faster access to scene modes, especially close-up mode
    Exposure control in video
    Viewfinder grid not effected by scene modes, camera exit/reopening
    Smoother zoom
    Settings accessed through one control point
    Red-eye reduction performance improvements
  • ajem kisa
    Tutorial2!:)
  • ajem kisa
    [URL=http://www.n8fanclub.com/2011/08/how-to-flash-symbian-belle-update-on.html]Flash S^4 Belle[/URL]! Majd ha valaki lecsekkolta, írjon be ide plíz, hogy milyen!? :)
  • ajem kisa
    Benyomtad tövig? Nekem egy régebbi teló csinálta ezt amiatt, mert nemtoltam be neki!:P
  • turorudi10
    nem tudja valaki, mit lehet csinálni, ha azt írja fülhallgatóra, hogy nem támogatott eszköz? (van 3 fülesem: az eredeti nokia, és 2 ipodhoz való...csak az 1ik apple coccot fogadja el!!)
  • ajem kisa
    "Hi guys if you noticed my pics i'll give you the change log of what i've noticed and what you've seen so far for Belle

- New boot screen

- New Homescreen with sized widgets like the N900/Maemo 5

- New Big clock screensaver

- New Conversations and Msg Box in One

- New Contacts List

- New Browser better then Anna ....so no more opera mobile for me/and Improved overall performance

- New Gallery/can zoom with volume Rocker

- Easier to Organize Apps/Folders

- No more Leveled Menu layout

- Smoother Drag-able Homescreens

- Better and more responsive screen.....meaning more accurate

- Better Accelerometer

- Improved overall Speed and Performance

- Drop down Notifications Tab like in N900/Maemo 5

- Improved Battery Life

- New Music Menu Player UI and Gapless Playback

this is all i have for now with the Belle Beta Leak"
  • oneal1
    Na ezt fel is dobom majd!
  • k roy96
    üdvözlet! Egy hete vettem egy N8at :) Most jött ki a Symbian Anna. Nekem nem magyar! Mikor lesz az?? :D
  • ajem kisa
    Kiszivárgott a nokiától vagy valami garázs motyó?:)
    Amúgy naojjó lenne!:P
  • Dj Tommy
    Ez a kiszivárgott Belle, Arab és Angol nyelv van benne.
    Én gondolkoztam azon, hogy Anna helyett Belle-t rakom fel, de mégis csak az Anna szoftot raktam fel.
  • ajem kisa
    Na asszem elvesztettem a fonalat!:D Mi ez a "Belle"?

• turorudi10
    ha valakinek hasonló problémája volt mint nekem: nem tudom, hogy a 18. usb kihúzás, vagy az hogy offline-ra tettem, de valamelyiktől elindult...
  • turorudi10
    az mért van, hogy simán engedi frissíteni a térképet, meg idióta golfos játékot telepítene a szoftverfrissítésnél, de az annára mindig azt írja, hogy nem lehet kapcsolódni a szolgáltatáshoz... ??
  • ajem kisa
    A frissítésem nem most volt, sajna még az anna nem érkezett ide!:S
  • ajem kisa
    Igazad van félreérthetúő volt, de legalább nem flémkeltés lett (tudod sg-n már nemtudni ki, kicsoda!)! ;)
    Tény, hogy a smartphonokkal levan maradva a nokia, de akkor is ha megnézed, még most sem képesek az usb-s dolgot és a kamerát belerakni a mai telókba, az aluház nekem kimondottan számít, de csak ez a teló jött képbe, főleg a kamera és az usb, aluház...
    Nekem is kicsit csalódás volt az elején, de mivel sokkal jobban megéri még így is ez a teló, mint a többi teló a kategóriában, a többi oprendszer nekem abszolut nemjött be (igaz a symbian sem a kedvenc, lehetne egyszerűbb),de a widgetekkel kilehet úgyahogy küszöbölni a dolgokat meg az alkalmazásokkal az oviból! Mindegy, a lényeg az, hogy ha megnézed, a nokia nemis nyomul reklámokkal sem annyira mint a többiek (lehet,hogy ez is a bajuk), és ha az anna sem hozza azokat az elvárásokat amiket kéne, akkor (eztmár januártól mondogatom), hogy nekem nemkelle smartphone, mert pár óra net nélkül miaz?:)
    A töltéscsíkod lehet azért nemmozdult, mert nagy az uj rendszer, gondolom mindent cserél (remélem)! Én az ovis store-ral raktam "frissítést", de komplett leszedte az oprendszert ami ~170mb volt, azthittem, befordulok mire lejön, mert addig rajtavolt a teló a gépen, persze offline-ban!
    A te telód tuti hibás, hivd fel őket és követelj másikat, mert ezt igy nemfogod tudni eladni sajna!:(
  • QuippeR
    világos, hogy idegesítő a dolog. a 2 év gari pont azért van, mert nem tökéletes a rendszer. a 0-day hibát lehetetlen gyártói oldalról kiküszöbölni, hiszen ha 100%-os lenne a quality check (természetesen nem az), akkor is tönkremehet a készülék például szállítás közben.

egéybként a webshopok törvényileg szabályozottan 8 napig minden kérdés nélkül kötelesek visszavenni az árut, ha nincs kedved a garinak utánajárni.
  • Tinman #720
    Félreértesz.

Egyszerűen: CSALÓDTAM.

Bővebben: Még 60-as (HATVANAS! WESTEL!) telefonnal kezdtem az ipart, akkor is Nokiával... volt próbaképpen hetekig más telefonom, de mindig éppen az aktuális csúcsot vettem meg. N-gage 5 évig, N82 4 évig, Nokia 7110, 8110, Communicator, stb.

Abs. márkahű voltam és nem elvakultságból, hanem mert próbáltam a másik oldalakat és mindig be kellett lássam a Nokia a legjobb választás.

Ha eltekintek most attól, hogy a drága telefon agyonajnározott fényképezője 0-day szar és csak azt nézem, hogy mennyire gyors a rendszer, mennyire jó az érintőképernyő, akkor is azt kell mondjam: Ennyi volt, kiszálltam, ha kapok másik N8 telót (3 napon belül vagyok még) adom el.

A szoftverfrissítésnél dícséretes, hogy wi-fi-n is lefutott, de az k. gáz, hogy pl. ez az Anna frissítés semmi %-ot, semmi folyamatjelző csíkot nem írt ki... 15 percig csak néztem, hogy most akkor mi van? Kifagytunk vagy sem?

A másik ami nagyon nem tetszik, az a "villogás". Pl: Bemész a "gyorsindító" menübe, ahol látod a widgeteket, TV2, MTV, DunaTV etc... mi a szarér' villog az? Legújabb sw fent van :-(

Aztán ha már itt jártam ráböktem a TV2-nél egy hírekre, majd közölte, hogy ez a netkapcsolat nem elegendő a lejátszáshoz ^^ Meg sem próbálta, pedig N-es Wi-fi kapcsolaton voltam éppen. Pfff.

A QWRTZ billentyűzet tök király, csak nincs ékezet. Akkor van, ha függőlegesen fordítom a telót és visszaáll a szokásos, telefongombos megoldásra. Ehhh.

Rég csalódtam ekkorát.
  • Tinman #719
    Ok, csak tudod 1.5 éve erre vágytam, nem kevés pénz volt és 0-day rossz... rágugliztam és nem kevesen jártak pontosan u.i. vele :-/

A másik pedig, hogy nem a közelben vettem, hanem webshopon keresztül 2 év Nokia garral. Azért kérdeztelek titeket hátha van valami trükk, hogy menjen a kamera vagy hátha én bénáztam, de úgy fest nem :-(
  • ajem kisa
    Tinman nyilván van annyi eszed, hogy ismered a fókuszt, nem kötekedésnek szántam, csak ennyi ötletem volt, szoval vagy ez, vagy sw hiba!
    A nokiát mivel most divat szidni, azt nefelejtsük el, hogy amíg az ájfon 2011-ben 5mpx-el hozza ki az "új" telót ugyanazzal a menüvel, talán kicsit gyorsabban fut mint a ifon3, addig a nokiatesztek azokat írják, hogy semmi újítás, a reset gomb oldalt a mini usb-nél nemműködik (ami egyébként egy töltésjelző led) lol, és a fotoi így-úgy, az akkuja gyenge...meg kitudja még mik, addig az áruk az ájfonnak az egekben vannak, naponta kell tölteni, és gyakorlatilag az uj kasztniért fizetsz sokkal többet! Én abszolut nyitott vagyok az ilyen témában, van is ipod touchom, de az üzeletpolitikájukkal qrvára nemvagyok kibékülve! És ugye az teljesen igaz, hogy stabil a rendszerük, de "nehogymá csak 100k-t fizessek a telóért" szlogen is lehetne a "tinkdiferent"!
    De ahogy nekem sincs ifonom, mert nekem nemjön be, mégsem megyek az almatopikba szidni még akkorsem, mert van ájtáccsom. Tudom, hogy ez csak egy vélemény volt a részedről, de ordít belőle, hogy nem akarsz te ilyen telót, ráadásul kifogtál egy hibásat is...
    Ez van, előfordul, ne is vegyél soha többet nokiát, igazad van, te dolgod!
    Nehogy elkezdjünk vitázni, mert nemerről szól a topik, én "befejeztem"!
  • QuippeR
    csak azt nem értem, hogy ha javításra szoruló, gyártáshibás telefont kaptál (elég egyértelmű a tapasztalataidból - rossz kamera, rossz kioldógomb), akkor miért nem vitted vissza egyből?

tennivalók: vidd vissza, mondd meg, hogy azonnal javítsák vagy cseréljék különben földhözcsapod az arcukat. lehet szidni az N8-at, de nem hiszem, hogy túl sok olyan telefont találsz, aminek jobb a kamerája. feltéve, ha nem hibás.
  • turorudi10
    sziasztok!
    a frissítés előtt a képeket, zenéket stb. le kell menteni valahova, vagy nem fogja bántani ezeket?
  • Tinman #715
    Természetesen ismerem a technikát, N82-öm volt előtte (van is még) és ha jól tudom, akkor a félig lenyomott gomb egyrészt pontosabb fókuszbeállítást csinál, másrészt, fénymérést is.

Na most az N8-am esetében a félig lenyomott gomb u.e. megcsinálja, de utána már hiába nyomom kattanásig semmi se történik, csak akkor ha kézzel tapizom a kijelzőn az exponálás ikont. De tudod, ez legyen a legnagyobb bajom... de nem.

Hanem az, hogy félhomályba olyan, de nullazéró képet produkál, amit utoljára 10 éve láttam.

Pl:

A képet félhomályba készítettem, abs. nem volt sötét!!! A képen parkettapadló látható... lenne :-/

Ráadásul hiába kapcsolom automatára, hiába teszem akármire, akármilyen felállásban a vakut nem kapcsolja be semmi pénzért sem.

Oltári csalódás nekem... az érintőképernyő is messze nem olyan pontos, mint egy általam 1 napig tesztel iPhone-é, az egész rendszer kissé lassú, az iPhone-hoz képest meg eszméletlen lassú.
    Sokszor megesett, hogy rányomtam valamire, 2 mp, semmi nem történik... rányomtam megint, akkor duplán behozta.

Ja és mindezt szoftverfrissítés előtt és után... soha többet nem veszek Nokiát.
  • Dj Tommy
    Amúgy most vettem észre, hogy az akku % kijelzése valamivel pontosabb lett, most már nem pl 50%,60%-t ír, hanem 55%,65%, az email kliens kicsit gyorsabb lett.
  • ajem kisa
    Nem, még nincs itt!:(
    Azt írják, hogy 3 héten belül mindenhova elér!
  • oneal1
    na köszi az infót!:)

most erre az n9 re vagyok nagyon rákattanva, még nem adták ki, de állítólag szept. 24 én kijön. érdekes lesz!
  • Dj Tommy
    Bár nem nekem szólt a kérdés, én most raktam fel kb fél órája szoftot.
    Eddig annyit vettem észre, hogy valamivel gyorsabb lett a telo.
  • oneal1
    Annal van nyomod már?:)