105
  • Oláh Herkules
    a filmek közel 90%-a kamerán készül, 8%-a linuxos renderfarmokon, 2% meg egyében :)
  • Oláh Herkules
    "z ifa meg lehet hogy sokszor lerobban, de 5 perc alatt megjavítod, vagy húszér megcsinálja bármelyik szervíz, elmegy bárhol, elvisz bármit és baromi olcsó."

nana, ez nem jó win hasonlatnak, mert a win tényleg sokszor lerobban, de előfordult hogy nem lehet megjavítani. Na meg olcsónak sem nevezném, max a gép amin megy olcsó, de annál meg akkor a linuxos gép olcsóbb mert ott az os-sem pénz :)
  • Oláh Herkules
    ja pc-knél is ugyan az van mint a ruhákkal. Ugyan azt a 2 hét alatt szétkopó kínai szart adják a márkásaknál is mint a kínai piacon, csak többért :D
    Sőt találkoztam már olyannal hogy egy kínai piacos cucc jóval tovább tartott mint egy márkás :)
  • Oláh Herkules
    minek rakjon össze brand pc-t? Aki brand pc-t használ vagy: nem tud összeszerelni egy gépet, vagy tévhitekben él és üzletben sem szerelteti össze, vagy nem sikeres ember :D
  • laca70
    Ez a Gestapos hír már elég régi...
  • G_ArchAngel #60
    ArchiCAD-et hasznalok (12 eve - 3 OSX, 10 ev Win, volt egy ev atfedes a kollegak miatt), anno Windows-on is hasznaltam, csak itt lehet egyszerre tobbet futtatni akadas es fagyas nelkul.

A masik, hogy rakjal ossze egy brand PC-t (HP, DELL, whatever...), rakd hozza az OSX Leopard szintjen levo Win7 Ulimate Pro-t es az iLife csomagban levo programok megfeleloit, esetleg egyikre Office masikra iWorks. Mindezt egy 27"-es iMac-nek megfelelo kijelzovel...
    Egybol olcso lesz az Apple:)
  • BlackRose
    Mi ebben a "komoly"? Én pl. olyan dolgokra gondoltam, mint pénzügyi rendszerek, adatközpontok, mérnöki munka, logisztika, lég és közlekedésirányítás, biztonsági rendszerek működtetése, stb.

Tudod olyan dolgok, amelyek nélkül megállna a világ... és film, zene meg fotók nélkül ugyan szegényebb lenne ez élet, de közel sem kritikus, közel sem tartozik a komoly dolgok közé. Na, most ugye nem akarom ezt leszarni, mert ez is szükséges, de WIndows-on éppen úgy éppen azt meg lehet csinálni, mint Mac-on (Adobe CS, Autodesk 3D van Windows-ra is sőt már inkább az a primáris fejlesztési platform ezeknek a cégeknek).

Tehát mondom egy jó pofa srác, aki drága, de nem nyújt semmi többet ott ahol igazán számít. Szerintem két platform van igazán versenyben, a Windows és a Linux. A Linux desktopon ugyan hátrányban van, de nagyon észrevennénk, ha holnap reggel nélküle ébrednénk fel, a Windows nélkül meg fel sem ébrednénk :)
  • G_ArchAngel #58
    a semmi komoly azt jeleti, hogy a filmek kozel 50%-a Mac-en keszult, mig a pro fotosok 85%-a ezt hasznal a nyugati civilizacioban:)
    DTP-rol vagy grafikus munkarol ne beszeljunk...

Kockaknak tenyleg sivar es unalmas, nem lehet vele legozni, csak munkara hasznalhato vagy mediakozpontnak a gyengebbek (Mini, MacBook).

Geek-nek olyan a Mac, mint nekem egy alsokategorias kompakt fenykepezogep - ranezni sincs kedvem...
  • wip3out
    Bár nekem bejön a mekek dizájnja,nem mindenhol mutat jól: a bukaresti reptéren két fekete öltönyös emberke az ölükbe lévő SW birodalmi katona fehér MacBook-okat nyomogatták, mi meg azt találgattuk, vajon milyen területen dolgozhatnak.
  • G_ArchAngel #56
    ...es kenyelmetlen mikozben lassssuuuu...:)))

ellenben ket ajtaja van, tehat az IFA is sportauto:)
  • BlackRose
    Ez a kép nem jó!

A UNIX az nem egy cool tatoo rocker hanem egy geek Ritchie-Stallman-Booch féle szakálas nagyhajú pofa (tatoo, fejkendő és fancy nadrágszíj ismeretlen számukra) aki mindég azon gondolkodik, hogyan csinálhat valami újabb mérnöki bravúrt...

A Windows viszont egy ezerzsebes, hátizsákos, bakancsos felderítő (Boy-Scout) aki mindennel fel van szerelve, de sok esetben ezek nem state-of-the-art kütyük, de általában használhatók és sok valós problémát oldhatunk meg velük a vadonban...

A Mac... Hát az talán jó, egy (jó) pofa srác, akivel csak a tapasztalatlan kislányok játszadozhatnak (még nincs valami komoly tervük) de egyébként semmi komolyat nem lehet vele kezdeni, és olcsóbb kinézetű srácoktól, akik nincsenek annyira elfoglalva magukkal esetleg még játékban is többet lehet kapni... :)

... na most akkor jöhet a háború ... (egyébként NEM vagyok Apple ellenes, csak realista próbálok lenni).
  • krajcsovszkig
    A Mac az stílusos, fiatalos és kevés dologra nagyon jó; a linux/egyéb csupasz Unix-csládú mindent megcsinál, ha tudod hogy kell kérni és ingyen van; a windows meg mindenre használható, a 7 már nem is rosszul.

Én a macet egy puccos ferrarival szimbolizálnám, a linuxot egy csináld magad humanoid szuperrobot kittel, a windowst meg egy ifával.

A ferrari gyors és lehet vele csajozni, de ha bármi lesz vele cserélheted ki, csak tökéletes úton lehet használni és kib.szott drága; a robotkészletből bármit építhetsz ha elég zseni vagy hozzá (vagy ha más megépíti helyetted, lásd ubuntu, de úgy nem az igazi); az ifa meg lehet hogy sokszor lerobban, de 5 perc alatt megjavítod, vagy húszér megcsinálja bármelyik szervíz, elmegy bárhol, elvisz bármit és baromi olcsó. :)
  • G_ArchAngel #53
    Ennek volt amugy egy nagyobb valtozata az osszes oprendszerrel, de nem talalom...
  • krajcsovszkig
    OK. :)
    Egyébként Win7 mint modntam, arra is tudja adni az OSX színvonalat.
    Engem csak az zavar, hogy sokan mindenhatónak tartják az OSX-et, pedig nem az, csak mások az erényei és mások a hibái, mint a windowsnak.

A buzis anti-vista poszter visszafordítása meg szerintem nem olyan ciki :)
  • G_ArchAngel #51
    Nekem fotos es epitesz munkara nem kell Windows.
    Fontos, hogy nyugodtan, a leheto legjobb kornyezetben dolgozhassak es erre hajlando voltam/vagyok/leszek aldozni.
    Jatekra tenyleg nem alkalmas, de ezen eletem 34. eveben tul tudom tenni magam:)
  • G_ArchAngel #50
    Igen, de en nem valtoztatok meg tartalmat azert, hogy hatasosabb legyen a frocsogesem:)
  • gombost
    Igen, de te meg egy elég nyilvánvalóan OSX fan ember vagy, szóval azt hiszem a te véleményed sem mérvadó.
  • krajcsovszkig
    Azt úgy értettem, hogy aki a dizájnra nyálaz, csak így rövidebb volt leírni és a véleményemet is kifejezte a "munkaeszközt" kinézetre választásról :)

Attól meg hogy Overdose nem Alföldön szántásra van kitalálva, még nem fog meghatódni az, akinek szántásra kell egy jó ló...
  • G_ArchAngel #47
    Es mindezt egy koztudottan OSX, Apple-ellenes blogger tollabol, aki meg az illusztracio kepet is megvaltoztatta, hogy minnel nagyobbat rugjon az Apple-userekbe:

• gombost
    G_ArchAngel: több hozzászólásodban láttam, hogy az OSX-re, mint remek os-re hivatkozol. Ajánlom figyelmedbe az alábbi kis szösszenetet:
    http://ijustwanttofitin.com/technological-stockholm-syndrome/ (itt az sg-n linkelte be valaki egy cikk alá). Mindjárt az elején az OSX-el foglalkoznak (bár a többit is érdemes elolvasni) és kiderül, hogy egy meglehetősen lyukacsos, bugos semmi kis rendszer az egész, aminek az egyetlen előnye, hogy unix alapú.
  • G_ArchAngel #45
    Nem azert van, Overdose-nek sem kell az Alfoldon szantania...:)
  • G_ArchAngel #44
    Nem csak az USA-ban, hanem minden fejlettebb orszagban, Norvegiatol, Szloveniaig.
    Az Apple nem jelent tobbet, mint a tobbi premium kategorias gyarto, senki nem szarja le Londonban, hogy mivel telefonalsz, vagy mivel netezel a Starbucks-ban.
    Vannak akik megveszik a Mini Cooper S-t, van aki Toyota Prius II-vel jar.

Van akinek berogzott dolgok jonnek be, van aki tud maskepp gondolkodni.
  • wip3out
    Az OSX Win hasonlítgatás abból a szempontból igazságtalan, hogy a Winnek a teszkós gépen is futnia kell meg az összegányolt szarokon is, míg az osx adott hardverekhez van igazítva. Egy tisztességes notebookra előtelepített Win stabilan viselkedik (többnyire), arról nem is beszélve, hogy az újratelepítéskor - amin a rendszerpartíció felmásolását értem - komplett működő rendszert kapunk beállított drájverekkel, szoftverekkel. Az osx-et megnézném mennyire lenne stabil, és hogy viselkedne az eszközfelismerése egy átlag PC-n.
  • G_ArchAngel #42
    Giccs?

Az egyszeru, mindenfele szar nelkuli unibody haz giccses?
    Nincsenek rajta villogo LED-ek, semmi felesleges dolog es az giccses?
    A nyomorek csillogo Toshiba, Sony, DELL, HP - nah, az a GICCS, igy, nagybetuvel:)))
    Az Avatar Pandorajat alazo Win7 akkor mi? Szinesebbet mexikoi pizza utan sem tudnek hanyni:)))))

• szcsongor
    "Sokan fröcsögnek itt, de egy apple terméket -JELENLEG- semmilyen más termék nem tudja egyelőre überelni. Ez csak ebben a qrva országban menő, hogy megy a kritizálás, amcsiban meg a legtöbb családnál szinte alap egy vagy több apple számítógép."
    Applefan duma. Jotanacs: szerintem neha vedd le a szemellenzot azert.
  • mflex #40
    És ez most miért hír?!!
    Nyilván aki oda megy dolgozni, aláírja a "háziszabályokat" és tisztában vele, hogy néha ellenőrizni is fogják, ha van egy kis esze, akkor a munkahelyére vagy nem visz mobilt, vagy másodlagos mobilt tart, amelyen nincs semmi kép, infó etc... a magánéletéről. Sokan fröcsögnek itt, de egy apple terméket -JELENLEG- semmilyen más termék nem tudja egyelőre überelni. Ez csak ebben a qrva országban menő, hogy megy a kritizálás, amcsiban meg a legtöbb családnál szinte alap egy vagy több apple számítógép.
  • BenceYCE
    Sosem volt lehetőségem megfigyelni, hogy mennyire tiszta is egy homo és remélem nem is fogom, mert szűz seqqlyukkal terveztem a halálomat. Ízlések és pofonok, felőlem azt csinál 4 fal közt a párjával örömszerzés címen amit akar. Bár a "férfias szag"-ba belegondolva épp a grillcsirke kívánkozik ki és nem azért, hogy kíméljem az ánuszom.
  • Solten
    Vagy az MSI X400 ami raadasul tudtommal formatervezoi dijat is kapott... :D
  • krajcsovszkig
    Ez azért kicsit erős volt :D

Amúgy a Win7 semmilyen szempontból nem rosszabb az OSX-nél, sokban viszont jobb. A design meg ízlés kérdése, ha apple-ös giccsre vágysz ott van pl a HP envy, az még szebb is sztem. (Tudom, lopták, de akkor is)
  • G_ArchAngel #36
    Eleg sok buzit ismerek, klasszisokkal tisztabbak, mint barmely hetero - nekunk eleg indok, hogy ez a szag ferfias, nekik undorito:)

Az utolso mondatod a lenyeges.
    De ha nem lennenek akik csak azert vesznek valamit, mert INSTANT akarjak, akkor sok ceg lehuzhatna a rolot...
  • Solten
    A design iranti rajongas szubjektiv dolog, szoval mereszseg olyat kijelenteni hogy xy gyartja a legszebb gepeket. Hogy konkret peldat emlitsek: forumokon olvashat az ember olyan velemenyeket hogy egy Thinkpad pl. sokkal komolyabb es ferfiasabb egy "kislanyos" Macbooknal. Szerintem is igy van. Szubjektiv.

OSX-ert se rajong mindenki.
  • BenceYCE
    "(MBP-m, iMac-em es iPhone-om van, latom a hibaikat, de ezekkel megprobalok egyuttelni es inkabb elviselem, hogy Steve Jobs helyezze a szamba, mint Steve Ballmer a seggembe...)"

Hülye kérdés de nem állhatom meg, hogy meg ne kérdezzem.
    Ha lefognának és választás elé állítanának, melyiket választanád?
    -Az egyik bnzi a seqqedbe kotorászik a sz@ros f@szával, a másik bnzi a szádat békén hagyja.
    -A másik bnzi a szádba kotorászik a sz@ros f@szával, a másik a seqqedet békén hagyja.

Én a magam módján inkább megvárom míg a konkurensek válaszolnak egy termék üzenetére és ha nem sikerül jobbat felmutatniuk, megveszem az azóta realizálódott árú, ár/érték arányban a legjobbat és egy időre elfelejtem a nyálcsorgatást az újdonságokra. Még bölcsebb lennék ha mindezek előtt azt a kérdést is feltenném magamnak, hogy szükségem van-e rá.
  • bakagaijin
    A cikk kicsit időben le van maradva. Időközben kiderül, hogy volt egy vállalati kör-email amiben engélyezték az iPad megmutatását, emiatt merte egyáltalán megmutatni az időközben kirúgott mörnök az iPad-et Wozniak-nak, aki amúgy a kollégája. És igen kivárta az éjfelet is, csak azután mutatta meg. Az a durva, hogy ezen engedély ELLENÉRE kirúgták.
  • G_ArchAngel #32
    Nem azzal van gond, hogy mas nem gyart jo gepet, de...
    1., van akinek a design is fontos (igen en szeretem a szep noket, nem csak a belso ertekek szamitanak, szeretem a szep autokat, nem csak a teljesitmeny szamit) es az Apple gyartja messze a legszebb gepeket...
    2., OSX
  • krajcsovszkig
    Ez már régóta tudott volt, elég sok ember távozik idegösszeroppanással az almától...
    Nemtom ez a Pista miatt van-e, vagy az a pepsis buzi vezette-e be ezt a rendszert de így is-úgy is elég gáz.
    Szerintem bojkottálni kéne őket, sok jó gépet gyártanak mások is.
  • wip3out
    Ha gonosz akarok lenni azt mondom, direkt vesztette el: egyrészt PR másrészt, ha csúszik a megjelenése a 4G nek lesz mire fogni.
    Jah, az ötletet meg a Valve csapatátot lopták, akik ezt már eljátszották a Half-Life 2 forráskódjával
  • G_ArchAngel #29
    Szerencsetlen Apple-nak eleg, ha egy fejleszto egy erosebb kavet iszik es maris mindenkinek megvan az iPhone 4G belso felepiteserol keszult kepsorozat:)))
  • Polemius
    Amergin:
    "Ügyelnek a biztonságra, mert nem tudhatják kik akarnak kémkedni: nem szeretnék ha a fejlesztések rossz (khmm....) kezekbe kerülnének."

Tudod te, ki az a Steve Wozniak?
  • Solten
    Ez mar fanboy szoveg, Macbook-e is eleg kellemes, de probald ki esetleg VAIO Z vagy F billentyuzetet...
  • wip3out
    Én is az uttörőházban nyomattam :)
    Zx, Primo, vic20, C16, aztán egy nap beállított az öregem az ausztriából csempészett C64-el ... (baszki megöregedtem)