105
-
#105 800 ev mulva, ha még fennmarad a jelenlegi civilizacio, akkor valoszinuleg mar csak 1 db cég lesz, nem tobb es nem kevesebb. -
#104 A multban jatszodik egyertelmuen.. -
#103 Nem is a darabszam a lenyeg, en pl ellenek a 100-200 legjobbal is.. -
pixx #102 Úgy tudom Iphonrea 150 ezer alkalmazás van Androidra 50 ezer. Ha ilyen tempóban haladnak, egy éven belül veszélyeztetni fogják az Iphone-t.
Amúgy a google, ha valamibe bele kezd, akkor azt elég rendesen szokták nyomatni...Chrome az elején nagyon gyenge volt, viszont egy év alatt már a 3. helyen van, és szeretik.
Ha így fejlődik az Android is akkor komoly versenytárs lesz az Iphonenak, sőt azt se tartom kizártnak, hogy 2-3 éven belül elég rendesen megszorítja...ha pedig a telefonokra, amikre felteszik még árban is alá megy rendesen az Iphonenak, akkor aztán nem lesz megállás... -
krajcsovszkig #101 Ezek szerint te másra értetted a primitívet. Én a sörhabszimulátorra és a pukkantós nejlonfólia-játékra meg a fingógépre gondoltam. :D
Androidra meg valahogy természetes, hogy még kevesebb a progi, mivel kb. harmada annyi ideje van piacon. Viszont ha elegük lesz a fejlesztőknek az apple zárt politikájából (már erősen kezd), akkor ez gyorsan megváltozhat... -
#100 Nem, a star wars RÉGEN RÉGEN történik egy messzi messzi galaxisban. És lukács is azt nyilatkozta valahol, hogy a múltban játszódik, amir artu mesél el később (ezért van mindenhol ott).
Bocs az offért. -
Oláh Herkules #99 vicces mikor egy alapon megszállótt m$ vérfanboy dumál a szemellenzőről :DD
persze ugyanilyen vicces amikor egy mac vérfanboy teszi ugyan ezt... -
Oláh Herkules #98 "A PC-s többet költ mert egy Mac-et általában tovább használnak és nem frissítgetik negyed évente hardveresen, mint egy PC-t."
LÁL és fegyvert szorítanak a fejedhez, hogy "frissítsél gecó mert kijött egy új videokártya, ha nem teszed akkor..." :DDDD -
G_ArchAngel #97 Mindketto Mac.
Wall-E-nal az inditasi hangbol tudhatod, Eve-t pedig Jonathan Ive 'tervezte', kicsit Mac-es/iPod-os kulsejure... -
Ulkesh #96 Látom ma is otthon felejtetted a humorérzékedet.. Kocka... -
Ulkesh #95 Miért is kéne átgondolni?
Az iPhone alkalmazásaihoz képest 2-3 évvel van lemaradva az Androidra megjelenő összes alkalmazás minőségben és tudásban (a sebességről ne is beszéljünk).
Alapvető alkalmazások meg nem is igen léteznek rá, vagy csak komoly kompromisszumokkal.
A 16 GB-os Class 6-os SD kártya valóban nem drága 28-30 eFt-ért kapsz is már.
(Igazából a Class 6 is lassabb, mint a 3GS belső flash memóriája, de a Class 10 olyan horror áron van, hogy azt meg sem említem).
Persze, ha nem vagy olyan igényes és nem akarsz olyan sebességet, mint ami a 3GS-nél alap, akkor jó a Class 2, vagy 4 is, csak akkor ne hasonlítgassuk, mert kissé vicces lesz.
-
Ulkesh #94 Ilyen Mac-es embert nem ismerek, általában inkább az jellemző, hogy hosszabb ideig használják, mint a PC-t. -
krajcsovszkig #93 Persze. És még a vizbül is kiveszi a zoxigént. -
krajcsovszkig #92 Azért azt a primitív alkalmazásokat gondoljuk át újra :D
Egy 16 gigás SD kártya meg nem olyan drága, az android meg messze jobb az iPhone OS-nél. -
krajcsovszkig #91 Egy átlaggmaces (azk szerencsére inkább csak usában vannak) megvesz mindent amint kijön. Megvette az iPhone 2G-t, aztán a 3G-t, aztán a 3GS-t, most meg meg fogja a négyet és a Macjeit is mindig lecseréli, ha kijön az új, de az oprendszert biztosan.
Az egy dolog, hogy az okosmaces nem, és úgy olcsóbb, mint egy gémerpécét szintentartani, de nem is arra való. -
pixx #90 A vicces az, hogy megint egy mondatrészre reagálsz, mert neked úgy kényelmes. Tudom, hogy grafomániás vagy, de olvasd már el az egészet, meg alant a képeket nézd már meg, próbáld meg értelmezni, ha megy, és reagálj, ha úgy érzed... -
Ulkesh #89 "Te ostoba pont te beszélsz szemellenzőről? Már régen vannak jobb, de minimum az Appleval egy szinten lévő cuccok és SOKKAL olcsóbban! Nézd meg pl a HTC Desire érintős mobilját 120 rongyért nyújt többet is mint a Szifon majdnem a duplájáért! Ez csak egy példa szemellenzős barátom...."
Egyrészt nem sokkal olcsóbb a Desire mert a 3GS-el valójában árösszehasonlításból valahogy mindig kimarad a plusz 16 GB-os gyoes sdhc kártya.
Másrészt az android és a rá írt elég primitív alkalmazások miatt a közelében sincs az iphone-nak.
Tudod, a hardver nem minden :) -
Ulkesh #88 "Ha mégis hittéríteni akar, tudjuk be annak, hogy önigazolást keres, hogy miért szórt ki az ablakon egy rakás pénzt."
fail!
A PC-s többet költ mert egy Mac-et általában tovább használnak és nem frissítgetik negyed évente hardveresen, mint egy PC-t. Ismerek olyan grafikai stúdiót, ahol ma is g4-es PowerMac-ekkel dolgoznak (jó 10 éves technológia), és nem azért mert nem telne újabb gépekre, hanem azért mert a mai napig kiszolgálják az igényeket, még a mai frisebb szoftverekkel is (Leopard, CS3).
Én amíg PC-t használtam jóval többet költöttem gépre az állandó fejlesztgetés miatt, ebből a mókuskerékből is kiszabadultam a Mac-es váltással. -
Ulkesh #87 "Szép, akkor ezt jelenti, hogy 800 év múlva is menni fog a win, illetve ő hozza vissza az embereket, majd a földre, megteremti a lehetőséget egy új holnapra.
És az Apple(Eve) egy korlátozott, buta droid, akit Win (Wall-E) világosít meg, sőt még segít is neki..."
:)
A vicces, hogy valójában fordítva van, mert Wall-e a Mac, szépen le is buki, mikor az újraindításakor felhangzik a jól ismert gong :)
Eve max egy jövõbeli szuperWindows :) -
#86 az apple nem gestapo, a mikroszoft az. az apple 128bites és soookal gyorsab hülyék vagytok buta pécések meg csórók is mert nincs pézetek macre ami sokal job mint a pc és jobb is mint a pécé na meg a fosbox360, -
krajcsovszkig #85 Igaz. Csak az a baj, hogy elég gyakran akarnak hittéríteni én meg túlságosan szeretek flémelni olyankor :( -
BenceYCE #84 Szerintem továbbra is maradjunk azon a nyergen, hogy akinek szüksége van Apple-re, vagy tulajdonképpen csak úgy érzi, hogy szüksége van rá, az vegye-vigye. Ha pedig elégedett nem fog győzködni senkit, mert szerinte másoknak is szüksége van rá/szüksége lehet rá. Ha mégis hittéríteni akar, tudjuk be annak, hogy önigazolást keres, hogy miért szórt ki az ablakon egy rakás pénzt. Azért ha a jövőben bővíteni szeretné, inkább hasonló Aplle fanoktól kérjen tanácsot a tulajdonképpeni eladáshoz, ne azoktól akik felmérték reálisan a szükségleteiket, mert csak kiröhögik. -
kvp #83 "Akkor beismered, hogy az Apple gépek nem többek pc-nél? :)"
Persze, a maiak. Csak a szoftver ter el, de az is inkabb csak a kulsoben. Wall-e hangja meg meg a regi szogletes g3-as macpro-tol jon. Mint mondtam, mindket robotot egy kapzsi ceg gyartotta, ami addig mosta az emberek agyat a fogyasztasrol szolo reklamjaival, amig lakhatatlanna nem valt a bolygo a sok szemettol. Es ekkor jon par szaz ev utan fohosunk az utolso takaritorobot...
"A star wars mióta játszódik a jövőben?"
Valahol azt irta rola egy nagy szerepjatekos ember, hogy a starwars urbeli varazslokrol szol, akik a mult-jovoben elnek. Persze az eredeti elso film elejen ki van ira, hogy egy messzi-messzi galaxisban tortenik minden, valahol az uveghegyen tul, ahol a hercegnoknek kakaoscsiga haja van. Ennek ellenere az alig hasznalt hamburgerrol design-olt millenium falcon nagyon jo lett, a centrifuga (a star why-ban minibar) r2d2 pedig szerintem a legszimpatikusabb karakter. -
Sir Ny #82 -
Justil #81 szerintem ezt elbasztad -
#80 Te ostoba pont te beszélsz szemellenzőről? Már régen vannak jobb, de minimum az Appleval egy szinten lévő cuccok és SOKKAL olcsóbban! Nézd meg pl a HTC Desire érintős mobilját 120 rongyért nyújt többet is mint a Szifon majdnem a duplájáért! Ez csak egy példa szemellenzős barátom.... -
pixx #79 "Nem erv, csak viccesek. Egyebkent a filmben walle-t es eve-et is ugyanaz a kapzsi es a foldet a fogyasztas es a penzhajhaszat miatt lakhatatlanna tevo ceg keszitette, csak par szaz ev kulonbseggel. Mindketten mac-ek.."
Akkor beismered, hogy az Apple gépek nem többek pc-nél? :)
-
pixx #78 Szép, akkor ezt jelenti, hogy 800 év múlva is menni fog a win, illetve ő hozza vissza az embereket, majd a földre, megteremti a lehetőséget egy új holnapra.
És az Apple(Eve) egy korlátozott, buta droid, akit Win (Wall-E) világosít meg, sőt még segít is neki...
Mindig tudtam, hogy ez win nagy dolgokra képes, ha már a történet és kép fényében kell értelmezni a dolgokat. Ha ebből indulok ki, ahogy te teszed, akkor nagyon szar lehet majd Almásnak lenni 800 év múlva.
Szép kívülről, buta belülről (Eve) ha már a képek fényében nézzük... :) -
krajcsovszkig #77 Ja, az is menő volt, mikor egy csávó elküldte neki a bekrepált xbox360-át, ő meg leslattyogott a sarki gémershopba, vett egyet a saját pénzecskéjéből és elküldte neki postán :D -
#76 A star wars mióta játszódik a jövőben? -
#75 Legalább Bill papának a vagyon mellé humorérzék is társul. :) -
krajcsovszkig #74 Pontosan ezt csinálja az apple is, sőt, ők kezdték. -
#73 ez a kétszer annyi elég lerágott csont, számtalanszor lett már beírva sony, hp, lenovo, dell etc gépek, és egyik sem olcsóbb, vagy ha igen, pár ezer forintos nagyságban mérhetően... -
kvp #72 "És ez érv? Szerintem távolról sem."
Nem erv, csak viccesek. Egyebkent a filmben walle-t es eve-et is ugyanaz a kapzsi es a foldet a fogyasztas es a penzhajhaszat miatt lakhatatlanna tevo ceg keszitette, csak par szaz ev kulonbseggel. Mindketten mac-ek...
http://www.youtube.com/watch?v=AU3xlnfbYRE
A masik keprol a lenyeg:
-az apple szep es formatervezett, de koromreszelovel nem lehet dolgozni (bar van akinek sikerul)
-a windows mindenre jo, de tul nehez hasznalni (es tele van veszelyes dolgokkal)
-a linux meg jol jon majd a jovoben vagy egy tavoli galaxisban... (ha jedi lovag vagy) -
#71 Ezek a képek elég propaganda szerűek. Ez nem jelent semmit, én is szerzek egy szép képen w7 sztájlban meg egy rondát apple sztájlban és alábaszom hogy mac. És ez érv? Szerintem távolról sem.
-
kvp #70
Aki nem latta a filmet, annak csak annyit, hogy nezze meg es hallgassa meg milyen hanggal boot-olnak a robotok, foleg walle...
Meg egy:
ps: Amikor par napja hasonlo hasonlatot fogalmaztam meg az apple-el kapcsolatban szinte mindenki elkuldott nyaralni. Most meg ugyanazt mondja tobb nemzetkozi hiroldal is... -
krajcsovszkig #69 Ezen röhögtem :D
Általában vágni, esetleg az effekteket megtervezni/rajzolni szokták macen, de vágni rendes filmet általában vágógépen szoktak, max az előnézeti dolgok vagy egy előzetes/reklám készül PC-n/Macen, az effekteket meg ha igazi geekek csinálják, akik értenek is hozzá rendesen, akkor valószínűleg legalább windowson, de inkább valami buher Unix-alapú dolgon csinálják.
Aztán az effekt renderje meg valami farmon megy, amiből nem gyakori a mac, mert minek. -
krajcsovszkig #68 Újra kell húzni, macet meg még ahhoz is szervízbe kell általában vinni... :D
Meg ha elromlik egy alkatrész a gépben, akkor többnyire az egészet cserélik, arra meg hogy lemenj a sarki gépboltba és vegyél bele egy új vinyót/ramot/akármit esélyed sincs mert nem fog elindulni. -
napimester #67 Az Apple eddig Amerikából élt, de amióta megcsinálta a szifont úgy terjeszkedik mint anno a Google ( -.-) -
BlackRose #66 Nem a MacPro-val van nekem bajom, az rendben van a maga magas árával (az én gépeim sem sokkal olcsóbbak és nem is Xeon-ok futnak bennük), hanem a kis consumer gépeikkel (iMac, iBook) amelyek 2x annyiért (mint egy hasonló Windows PC) nem nyújtanak semmi többet... erre gondoltam, amikor karikatúrát “rajzoltam”.
Egyébként kb. 0.000000001% Mac user hallott ArchiCAD-ról, és 99.99999999% Mac közelében sem volt ArchiCAD vagy valami hasonló (komoly) alkalmazás-szoftver. A Mac-ok 99% Safari, iTunes és hasonló szoftver futtatásával töltik napjaikat, és böngészni, zenézni lehet sokkal olcsóbban is ugyanolyan kényelemmel. És volt nekem Mac-om is (nem is egy… igaz még 68xxx és PowerPC elég régen)… nem arról van szó, nem vagyok Mac rühellő, ha Bill Gates vagy akkor nem gond mert akkor nem számít 1000 dollár ide vagy oda, de az a nevetséges, hogy átlagemberek 2x többet fizetnek a semmiért, méghozzá hitelből :) és még azt, hiszik, hogy ez végett ők a menők. Naiv racionalizmus, ahogy Karl Popper mondaná… én inkább a kritikus oldalon szeretek járni mert a naiv oldal semmi jót nem hozhat.