A Gestapora hasonlítanak az Apple belsõ ellenõrei
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Amúgy a google, ha valamibe bele kezd, akkor azt elég rendesen szokták nyomatni...Chrome az elején nagyon gyenge volt, viszont egy év alatt már a 3. helyen van, és szeretik.
Ha így fejlõdik az Android is akkor komoly versenytárs lesz az Iphonenak, sõt azt se tartom kizártnak, hogy 2-3 éven belül elég rendesen megszorítja...ha pedig a telefonokra, amikre felteszik még árban is alá megy rendesen az Iphonenak, akkor aztán nem lesz megállás...
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselõje.
Androidra meg valahogy természetes, hogy még kevesebb a progi, mivel kb. harmada annyi ideje van piacon. Viszont ha elegük lesz a fejlesztõknek az apple zárt politikájából (már erõsen kezd), akkor ez gyorsan megváltozhat...
Bocs az offért.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
persze ugyanilyen vicces amikor egy mac vérfanboy teszi ugyan ezt...
LÁL és fegyvert szorítanak a fejedhez, hogy "frissítsél gecó mert kijött egy új videokártya, ha nem teszed akkor..." :DDDD
Wall-E-nal az inditasi hangbol tudhatod, Eve-t pedig Jonathan Ive 'tervezte', kicsit Mac-es/iPod-os kulsejure...
http://gaborszantai.co.uk/
Az iPhone alkalmazásaihoz képest 2-3 évvel van lemaradva az Androidra megjelenõ összes alkalmazás minõségben és tudásban (a sebességrõl ne is beszéljünk).
Alapvetõ alkalmazások meg nem is igen léteznek rá, vagy csak komoly kompromisszumokkal.
A 16 GB-os Class 6-os SD kártya valóban nem drága 28-30 eFt-ért kapsz is már.
(Igazából a Class 6 is lassabb, mint a 3GS belsõ flash memóriája, de a Class 10 olyan horror áron van, hogy azt meg sem említem).
Persze, ha nem vagy olyan igényes és nem akarsz olyan sebességet, mint ami a 3GS-nél alap, akkor jó a Class 2, vagy 4 is, csak akkor ne hasonlítgassuk, mert kissé vicces lesz.
Egy 16 gigás SD kártya meg nem olyan drága, az android meg messze jobb az iPhone OS-nél.
Az egy dolog, hogy az okosmaces nem, és úgy olcsóbb, mint egy gémerpécét szintentartani, de nem is arra való.
Egyrészt nem sokkal olcsóbb a Desire mert a 3GS-el valójában árösszehasonlításból valahogy mindig kimarad a plusz 16 GB-os gyoes sdhc kártya.
Másrészt az android és a rá írt elég primitív alkalmazások miatt a közelében sincs az iphone-nak.
Tudod, a hardver nem minden :)
fail!
A PC-s többet költ mert egy Mac-et általában tovább használnak és nem frissítgetik negyed évente hardveresen, mint egy PC-t. Ismerek olyan grafikai stúdiót, ahol ma is g4-es PowerMac-ekkel dolgoznak (jó 10 éves technológia), és nem azért mert nem telne újabb gépekre, hanem azért mert a mai napig kiszolgálják az igényeket, még a mai frisebb szoftverekkel is (Leopard, CS3).
Én amíg PC-t használtam jóval többet költöttem gépre az állandó fejlesztgetés miatt, ebbôl a mókuskerékbôl is kiszabadultam a Mac-es váltással.
És az Apple(Eve) egy korlátozott, buta droid, akit Win (Wall-E) világosít meg, sõt még segít is neki..."
:)
A vicces, hogy valójában fordítva van, mert Wall-e a Mac, szépen le is buki, mikor az újraindításakor felhangzik a jól ismert gong :)
Eve max egy jövõbeli szuperWindows :)
apple az isten! csaak irigykedik a sok scsoro és azért! iMac 27\", MacBook, iPad3G, iPhone 4 nekem van ti csorok meg megelegszetek a recsegos gagyi mianyag gagyikal!!
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Persze, a maiak. Csak a szoftver ter el, de az is inkabb csak a kulsoben. Wall-e hangja meg meg a regi szogletes g3-as macpro-tol jon. <#nyes>#nyes> Mint mondtam, mindket robotot egy kapzsi ceg gyartotta, ami addig mosta az emberek agyat a fogyasztasrol szolo reklamjaival, amig lakhatatlanna nem valt a bolygo a sok szemettol. Es ekkor jon par szaz ev utan fohosunk az utolso takaritorobot...
"A star wars mióta játszódik a jövõben?"
Valahol azt irta rola egy nagy szerepjatekos ember, hogy a starwars urbeli varazslokrol szol, akik a mult-jovoben elnek. Persze az eredeti elso film elejen ki van ira, hogy egy messzi-messzi galaxisban tortenik minden, valahol az uveghegyen tul, ahol a hercegnoknek kakaoscsiga haja van. Ennek ellenere az alig hasznalt hamburgerrol design-olt millenium falcon nagyon jo lett, a centrifuga (a star why-ban minibar) r2d2 pedig szerintem a legszimpatikusabb karakter.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Akkor beismered, hogy az Apple gépek nem többek pc-nél? :)
És az Apple(Eve) egy korlátozott, buta droid, akit Win (Wall-E) világosít meg, sõt még segít is neki...
Mindig tudtam, hogy ez win nagy dolgokra képes, ha már a történet és kép fényében kell értelmezni a dolgokat. Ha ebbõl indulok ki, ahogy te teszed, akkor nagyon szar lehet majd Almásnak lenni 800 év múlva.
Szép kívülrõl, buta belülrõl (Eve) ha már a képek fényében nézzük... :)
Nem erv, csak viccesek. Egyebkent a filmben walle-t es eve-et is ugyanaz a kapzsi es a foldet a fogyasztas es a penzhajhaszat miatt lakhatatlanna tevo ceg keszitette, csak par szaz ev kulonbseggel. Mindketten mac-ek... <#vigyor>#vigyor>
http://www.youtube.com/watch?v=AU3xlnfbYRE
A masik keprol a lenyeg:
-az apple szep es formatervezett, de koromreszelovel nem lehet dolgozni (bar van akinek sikerul)
-a windows mindenre jo, de tul nehez hasznalni (es tele van veszelyes dolgokkal)
-a linux meg jol jon majd a jovoben vagy egy tavoli galaxisban... (ha jedi lovag vagy)
Aki nem latta a filmet, annak csak annyit, hogy nezze meg es hallgassa meg milyen hanggal boot-olnak a robotok, foleg walle...
Meg egy:
ps: Amikor par napja hasonlo hasonlatot fogalmaztam meg az apple-el kapcsolatban szinte mindenki elkuldott nyaralni. Most meg ugyanazt mondja tobb nemzetkozi hiroldal is... <#vigyor3>#vigyor3>
Általában vágni, esetleg az effekteket megtervezni/rajzolni szokták macen, de vágni rendes filmet általában vágógépen szoktak, max az elõnézeti dolgok vagy egy elõzetes/reklám készül PC-n/Macen, az effekteket meg ha igazi geekek csinálják, akik értenek is hozzá rendesen, akkor valószínûleg legalább windowson, de inkább valami buher Unix-alapú dolgon csinálják.
Aztán az effekt renderje meg valami farmon megy, amibõl nem gyakori a mac, mert minek.
Meg ha elromlik egy alkatrész a gépben, akkor többnyire az egészet cserélik, arra meg hogy lemenj a sarki gépboltba és vegyél bele egy új vinyót/ramot/akármit esélyed sincs mert nem fog elindulni.
Egyébként kb. 0.000000001% Mac user hallott ArchiCAD-ról, és 99.99999999% Mac közelében sem volt ArchiCAD vagy valami hasonló (komoly) alkalmazás-szoftver. A Mac-ok 99% Safari, iTunes és hasonló szoftver futtatásával töltik napjaikat, és böngészni, zenézni lehet sokkal olcsóbban is ugyanolyan kényelemmel. És volt nekem Mac-om is (nem is egy… igaz még 68xxx és PowerPC elég régen)… nem arról van szó, nem vagyok Mac rühellõ, ha Bill Gates vagy akkor nem gond mert akkor nem számít 1000 dollár ide vagy oda, de az a nevetséges, hogy átlagemberek 2x többet fizetnek a semmiért, méghozzá hitelbõl :) és még azt, hiszik, hogy ez végett õk a menõk. Naiv racionalizmus, ahogy Karl Popper mondaná… én inkább a kritikus oldalon szeretek járni mert a naiv oldal semmi jót nem hozhat.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
nana, ez nem jó win hasonlatnak, mert a win tényleg sokszor lerobban, de elõfordult hogy nem lehet megjavítani. Na meg olcsónak sem nevezném, max a gép amin megy olcsó, de annál meg akkor a linuxos gép olcsóbb mert ott az os-sem pénz :)
Sõt találkoztam már olyannal hogy egy kínai piacos cucc jóval tovább tartott mint egy márkás :)
A masik, hogy rakjal ossze egy brand PC-t (HP, DELL, whatever...), rakd hozza az OSX Leopard szintjen levo Win7 Ulimate Pro-t es az iLife csomagban levo programok megfeleloit, esetleg egyikre Office masikra iWorks. Mindezt egy 27"-es iMac-nek megfelelo kijelzovel...
Egybol olcso lesz az Apple:)
Tudod olyan dolgok, amelyek nélkül megállna a világ... és film, zene meg fotók nélkül ugyan szegényebb lenne ez élet, de közel sem kritikus, közel sem tartozik a komoly dolgok közé. Na, most ugye nem akarom ezt leszarni, mert ez is szükséges, de WIndows-on éppen úgy éppen azt meg lehet csinálni, mint Mac-on (Adobe CS, Autodesk 3D van Windows-ra is sõt már inkább az a primáris fejlesztési platform ezeknek a cégeknek).
Tehát mondom egy jó pofa srác, aki drága, de nem nyújt semmi többet ott ahol igazán számít. Szerintem két platform van igazán versenyben, a Windows és a Linux. A Linux desktopon ugyan hátrányban van, de nagyon észrevennénk, ha holnap reggel nélküle ébrednénk fel, a Windows nélkül meg fel sem ébrednénk :)
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
DTP-rol vagy grafikus munkarol ne beszeljunk...
Kockaknak tenyleg sivar es unalmas, nem lehet vele legozni, csak munkara hasznalhato vagy mediakozpontnak a gyengebbek (Mini, MacBook).
Geek-nek olyan a Mac, mint nekem egy alsokategorias kompakt fenykepezogep - ranezni sincs kedvem...
ellenben ket ajtaja van, tehat az IFA is sportauto:)