8196

riftstorm-banner2.jpg

Mielőtt kérdeznél, légyszíves olvasd el ezt a FAQ-t!

PvE Szerver: Zaviel, Blightweald, Gelidra

PvP Szerver: Bloodiron

Megkérek mindenkit, hogy normális hangnemben fórumozzon,
trollkodásért, fórumképtelen magatartásért büntipont / szélsőséges esetben kitiltás jár!
  • Me0w
    Champion/paragon (a parago ncsak par pontos, a crit buffig)
  • Tatyla
    na mégse clericet alkottam hanem egy bard/riftstalker/bladedancer kombót,de hajlok inkább arra hogy valamilyen tank legyek tehát a warriornak milyen szintezésre is alkalmas buildet ajánlanátok?
  • DragonKnight
    [URL=http://rift.variance.hu/2011/03/25/hotfix-10-patch-notes/]Hotfix #10 patch notes[/URL]
  • Omlás
    OFF
    Régebben lehet hogy volt gond, főleg a "spec NV" játékokkal. Viszont mostanra már erről szó sincs, tény én is ATI-t használok de volt NV-s VGA-m rengeted azért váltottam mert egyszerűen az ATIAMD jobb üzletpolitikát folytat és a HD4xxx széria óra messzemenőleg a legjobb ár/teljesítmény kártyákat dobják piacra. Isten ments nem akarok én itt ATI vs Nvidia párbajt kirobbantani :) mindegyiknek megvannak az előnyei hátrányai, de arról már rég szó nincs mint pár éve volt.
    Az infók meg elérhetőek a neten lehet mérlegelni és ki ki eldönti magában mire is költi a pénzét. Személy szerint én ár teljesítményben a 6870-et ajánlom egy átlagos magyar pénztárcához, ha pedig nagyon számít a 10E körüli difi akkor a 6850-is nagyon jó vétel.
    ON

Elég teccetős ez az 1.1-es update :D
  • Avenger
    Jó is az, bár növelik majd elvileg az összes mage skill sebzését is, szóval inkább már 5k helyett 4k lesz :D
    De amúgy VK-nak elég sok mage elleni cc-je van, csak ugye oda is kell érni a közelébe :)
  • seaedge
    Nyehehe, ujabb VK nerf. Pactok most gyakorlatilag semmire se jok.
    Discharge: 260 air dmg, nyilvanvaloan OP.
    Fusion of flesh: 300 hp heal. IMBA
    Rift shield: 1100 dmg absorb. Huuu, pyro turret fireballja mar csak 3k-t sebez 4k helyett egyszer minden 30mp-ben.

Az egyetlen jo dolog, hogy kevesebb skillt kell kirakni a skillbarra es a class mechanic window-t is ki lehet kapcsolni.
  • Avenger
    EZ
    Nekem jobban tetszik, MM-re még kéne 6 pont a 38-hoz de semmi értelmeset nem látok, amire rakni lehetne. Helyette assa krit damage és poison % és damage.
  • TDC Geronimo
    Most néztem egy 38 mm/ 11 nb és a többi assa. Állítólag egész jó pvere
  • Avenger
    Én is erre gondoltam, de egy RS-assa meele kombóhoz képest kevésnek tűnik a sebzése, bár nem mértem le.
    Még valami eszembe jutott: NB +15% sárga sebzés, vagy sabo +15% dex, vagy mind2 együtt egy MM mellé, és NB weapon enchantjai? :) Bár az assa túl jó bónuszokat ad magasabb szinteken :(
  • TDC Geronimo
    Marksman/assa meg talán sabo eleje a dexterity bonus miatt, de ha valaki tud vmi jo buildet azt nyugodtan ossza meg :p
  • Avenger
    Valaki mondjon nekem egy jó rogue ranged buildet t1/t2-re, amihez nem kell ranger pet, és nem saboteur(ez a nerf miatt előre láthatóan nem igazán lesz jó) :)
  • Bhalage
    Spectral Horse ? oO
  • Avenger
    Engem úgy tartanak meg, hogy 6 hónap 11k huf :D Szerintem ez nem pénz érte, főleg meló mellett.
  • Fritz Von...
    Ez nagyon durva!
    És milyen okosan tartják meg az előfizetőket!
  • Fritz Von...
    Nekem 4850-esem van, és nekem sincs vele gondom. Igaz, hogy nem a maxon, hanem "csak" ultrában játszom, de fullHD és semmi gondja nincs. Ha 50 fős raid üt egy riftet mobokkal, akkor azért leesik az FPS 13-16-ra, de még az is elfogadható egy ilyen idős kártyától.

Atitól nem kell félni, semmi baja sincs. Sőt...
  • corwus1974
    Nekem egy Ati HD4890-es 1 gigás videó karim van és semmi gondom vele.Full HD-ban sem.
  • TDC Geronimo
    Most nézem 1.1es patchbe lesz beépített videó felvevő és egyből fel is tölti youtubera :o
  • Laroa
    Semmi baj nincs az atival. 5750 vaporx 11.2es driverrel, és semmi baj nincs az fpsel.
  • DragonKnight
    Fel kéne tenni a bannerbe hogy NINCS TÖRT SZERVER! Aki ki akarta próbálni annak ott volt az open béta!
  • Me0w
    Persze, rengeteg van.
  • RYO21
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Warez verzió és tört szerverek vannak? Ki szeretném próbálni, mielőtt megvenném a játékot!
  • DragonKnight
    laptop, bicikli wifi hotspot keresés és netlopásos update a természet lágy ölén rulez :D
  • whisper
    hány giga lesz mert itt a kastély hotelba olyan fos a netem,hogy egy 56 megás patch is 2 óráig jön le 8))) 5 napig tölteni fogom8))
  • DragonKnight
    Rift 1.1 Update 30 nappal a start után! Részletek itt!
  • KBB
    Én nem próbálkoznék ATi-val, elég sok gondja volt itt az ATi-soknak a Rift-el a béta alatt, nem tudom azóta mi a helyzet, de én biztos nem ajánlanék Rift-hez csak nVidiát. Ahoz meg, hogy full HD-ban toljad fullon kelleni fog legalább egy 460 1 gigás szvsz.
  • whisper
    Itt kint Angliába a 6950-es 2 gigás Sapphire annyiba kerül mint az 560Ti GB oC. Na akkor érted inkább 6950 viszont nem akarok 200 fontot adni egy kártyáért amit használok 2 évig aztán csere. 0-2 évig egy 6850 6870-es is kiszolgál és a 6870-es sz.tem nem olyan rosz és 170 fontért már van itt kint jó fajta. Viszon amia dilemmám ,hogy a 6850n olcsobb mindegyiknél és a 6870 és 560tihez képest nem nagyon marad el. Ahog nézem ár érték aráényban pl a MSI frozenja OC-be elég szépen ketyeg és jóval olcsobb mint a kettőnél. Majd megnézem a fizum mert ,ha véletlen futná rá azért egy 6950 viszont már szépen veri mindent ott már van teljesítmény kül. egyenlőre a 6870 és a 6850 között töröm a fejem.
  • whisper
    Szia igen tisztába. csak most akarok venni egy i5 2500 SAndy Bridges gépet és ebbe keresem a legjobb ár érték arányú VGA-t FULL HD.ra és nem akarok a végletekig sokat kiadni érte.... ár érték FULL HD-ra..
  • sanyiiiii
    Ehh ez eddig is igy volt, 40 folott a flamespear spam fos dps. Meele riftblade sokkal erosebb.

Viszont ugyanez path of the windre, azaz wind -> raptor-> flamespear (filler) -> hurrican rota = buffed rdps warrior. Mondjuk pajzzsal nem működik :D
  • seaedge
    LOL, lvl 32-tol valtozatlan a flamespear sebzese akarmit is fogsz a kezedbe. A pajzs meg aztan sokat ved a pyro turretek ellen.
  • Laroa
    Ideje volt már. Így majd meglátja az ember ki az a riftblade akitől félni kell+aki dpselni akar majd normálisan bukja a pajzsot és mehet kétkezessel.
  • Bhalage
    ilyen nincs.
    vagyis biztos van, de szintezni shaman/druid/justicarral szeretnel, mert az inquisitor es caster baratai sokkal downtimeosabbak alacsony szinten (kesobb valthatsz) instaba meg ugyis healelni akarsz, ugyhoyg oda meg puri/szenti kell : ) de az masodik role megvasarlasa eszrevehetetlenul olcso oO
  • Tatyla
    mondjatok egy jó cleric,szintezős de instába is alkalmas tálent leosztás
  • TDC Geronimo
    * Flamespear: Now has a cooldown of 6 seconds and has its damage slightly increased to reflect the longer

<3
  • Count Adyn
    Mondjuk egy fear castolás fel szokott merülni miközbe paskolják a seggem:D
  • Murmur
    Egy kis könnyítés a castereknek, nem kell ezen kiakadni. Más MMO-ban is volt/van ilyen, és szerintem ott se volt ebből semmi gond.
  • sanyiiiii
    Elég sok erőforrást emészt fel, egyszer feldobták warban teszt serverre hogy kikapcsolják a friendly collisont (tehát aki veled van azon át tudtál menni, aki ellened azon továbbra sem) , elég sokat dobott a teljesítményen de sosem került live severekre mert már a ptsen megcsinálták hogy beállt egy emberbe egy egész bomb warband :D

A "javitás"nak pedig abból a szempontból van értelme hogy a jelenlegi szitu könnyen kihasználható a közelharcosok által, de én veled értek egyet, aki leáll 3 secre castolni amikor egy warrior belevág egy rohadtnagy kétkezes bárdot az meg is érdemli. Sajnos a többség viszont nem, a trion pedig beadta a derakát az idióták tömegeinek.
  • Avenger
    WAR tényleg jó volt ilyen szempontból(bár ki tuja mennyi erőforrás lehet az ütközéseket számolni és továbbítani minden player felé ilyen mennyiségű játékosnál egyszerre), de az is megoldás lehetne, hogy mondjuk minden egyes bekapott ütés kasztolás közben 10% eséllyel megszakítja a spellt, vagy 0,1-0,2sec-et ad a cast time-hoz(ez nem tudom, lehet így van most is) és akkor mondjuk autoface mint chanelles spelleknél. Gondolom menne is a sírás :) De belegondolva elég zavaró lehet ha varázslás közben gyomron vágnak egy 20 kilós kalapáccsal :D

Mondjuk én wow-ban játszottam mage-el. Pvp-ben ha 5 méteren belül került bárki melee, akkor vagy cc vagy instantok... Nem értem, hogy merül fel bárkiben is riftben, hogy kasztolni akar melee range-ben. Ez ilyen szempontból egy nagyon felesleges "javítás".

Még ami eszembe jutott, le veszik akkor a íjászok minimum lőtávolságát is? Mert nekik is cc-t kell használni ha közel jönnek hozzájuk? :D Vagy a spellekre raknak min 3 métert?

Nem pvp-zek amúgy sokat, csak a logikát nem értem ebben a változtatásban. Magyarázzátok el :D
  • Uniel
    ez a megoldás is szimpatikus, bár a WAR-hoz nem volt szerencsém.
  • dzsihad2
    így van a WAR-ban volt a tutti megoldás, csak pvp-ben volt szilárd test...így városban dungeonben egyéb helyeken nem volt gond belőle.
  • Rannah
    A legjobban szerintem WAR-ban volt: pvp=nem mész át a tankon, pve=simán átjutsz rajta.
    Persze nem tudom, most hogy van, az elejéről maradt emlékek alapján:)
    AOC-ban engem néha zavart, hogy Dezsőke 1,2,3-tól nem fértem a vendor NPC-hez, mert úgy parkoltak be a hátasaikkal, hogy kommandózni kellett, hogy elcsípd az npc kislábujját, amire már tudsz kattintani..
    Ennél jobban csak a full ráállok az npc-re idegesített, nehogy a "gyökérnek" jó legyen..