8196

riftstorm-banner2.jpg

Mielőtt kérdeznél, légyszíves olvasd el ezt a FAQ-t!

PvE Szerver: Zaviel, Blightweald, Gelidra

PvP Szerver: Bloodiron

Megkérek mindenkit, hogy normális hangnemben fórumozzon,
trollkodásért, fórumképtelen magatartásért büntipont / szélsőséges esetben kitiltás jár!
  • Gear
    hehe
  • [NST]Cifu
    Ha belegondolsz az indulóhelyen is instanceolva voltak a dolgok sok játékosnál (mikor összegroupoltunk, kiírta, hogy közös instanceba (vagy layerre? már nem emlékszem) rak át, a groupolás előtt nem láttuk egymást.

Szóval simán elképzelhető szerintem, hogy több réteg van a "túlnépesedett" régiókban.
  • 0Fritz
    Ez pont a mai hangulathoz illik:

• Gear
    Lehetne kalkulálni ha lenne egy megközelítőleg valós szám adat hogy kb mennyi résztvevője volt az OB-nak , ezt a számot elosztani a serverek számával. Az ob elején minden szerver minimum high volt meg asszem két fullt láttam.
  • Avenger
    Link
    Nem tudom honnan vette még mindig, és lehet csak béta, de ennek a számnak a nagyon sokszorosa nemigazán lehet :) És gondolom ez a szám a közepesen terhelt szerverre vonatkozik.
    Azért ha elképzeled, a fővárosban 1500 player lvl 50en? Elég sok.
  • teb
    Az tényleg nagyon alacsony. Kezdem én is azt hinni, hogy ilyen alacsony szám mellett tényleg ellepnek az oroszok... :))))
  • [NST]Cifu
    Egy Shard több tízezer fős, ez az 1500 nagyon alacsony szám...
  • Gear
    Ide is kéne egy szavazást tenni.
    Nehogy már egy ilyen pánikgyanús helyzet szabdalja szét a magyarságot
  • BoneDragon
    Az tényleg gáz lenne. Jön egy nagyobb rift invázió, akkor többet nem tudsz questelni, mert nincs elég ember? Mondjuk kíváncsi vagyok ezt a később hogyan fogják megoldani, mikor már a játékosok 99%-a max szintű lesz...
  • Avenger
    Lehet oldalanként 1500, de lehet csak theorycraft, valahol, nem hivatalos forrásból ezt hallottam/olvastam.
  • Gear
    Egy server 1500 fős...ezt nehezen emésztem. nem maradt le egy nulla a végéről? :)
  • teb
    Én demokratikus módon :) megszavaztattam az oldalamon, hogy mi legyen. Pár óra múlva kiderül. Gyogyitonak igaza van, igazi ok még nem hangzott el / íródott le, de hallgatni fogok a többség véleményére.
  • Avenger
    Engem sem zavar igazán, de ha van olyan szerver ahol nagyságrendekkel többen megértik az angolt, és még nem kerülne semmibe ott kezdeni, persze a szerver neve nem hangzik olyan jól :D , akkor egyszerűbb lenne másik szerveren kezdeni, sok embert megkímélve a stressztől(akiknek van rossz tapasztalatuk oroszokkal) :)

Tényleg amúgy semmi bajom az oroszokkal, de ha mehetnénk olyan szerverre ahol 90 emberen kívül másokkal is nagyobb eséllyel(mert persze az oroszok is tudhatnak angolul, és marad ott a magyarokon kívül talán más is) tudok kommunikálni. Ha már 1500 fős egy szerver akkor nem értem miért jó beszűkíteni 200-500 főre azok számát akikkel talán együtt is tudnánk ténykedni.

Szóval egy érv a kommunikáció, a másik érv hogy semmibe sem kerül jelen pillanatban a váltás. Ellenérv: Az Icewatch neve hangzik a legjobban a PVE szerverek közül :D
  • Chai
    A Régió chat nagyon sokakat elrémisztett :)
    Mondjuk valljuk be, van pár hazánkfia aki szintén nem szokta betartani az "english only" 'szabályt'.

*flame on*
  • Laroa
    Szörnyű lehet mikor egy hc játékosnak max 1 hét lesz 50re húzni egy karit.
    Én úgy két három hétre saccolom maximum, hogy 50es legyek.
  • Gyogyito
    Alsó hangon is 90+ magyar kezdi meg a játékot az Icewatch szerveren. Miért zavarnának minket az oroszok? Nem olvastam még egyetlen igazi okot sem arra, miért kellene paráznunk tőlük. A pánik keltés meg nem kell.
  • Ahet
    Ráadásul ha jól rémlik a sok hajtépés közt olvasott információk szerint. Jelenleg a Rift nem támogatja a cirill betűket, mint ahogy a mi speciális ékezetes betűinket sem.
  • radical
    Ugye tudod hogy "váltani"= újra felhúzni a karidat nulláról, elbukva az addig belefektetett időt, mert karakter transferről sehol sincs szó.
  • hopp
    Eddig 8 NAGY orosz guild + nagyon sok kisebb döntött az Icewatch mellett. Nem hinném, hogy a nagy 10-15 főt jelent. Alsó hangon is 500-1000 oroszról beszélünk az első körben. Mivel minden orosz riftes oldalon ez a szerver van megjelölve, ezért az új játékosok nagy része ide fog jönni.
    WoW-ban a Warsong szerver játszhatatlan volt az oroszoktól (ahogy a Bloodscalp meg a nem magyarok számára). Én ebből inkább kimaradnék :D

Aki PVE Defiant oldalon akar érvényesülni, az jöjjön a Steampike-ra. Este írni fogom, hogy milyen nevet dob ki a random generator :P Azon majd kereshettek.
  • Laroa
    Gyógyítónak van igaza imho, maradjunk. Ha a többség úgy gondolja, hogy túmáccs a cirill betű akkor majd bőven lesz idő váltani :)
  • radical
    Hát ezt szomorúan hallom, mivel nekem csak rossz tapasztalataim vannak az oroszokkal. Nem tisztelik a netes etikettet, állandóan oroszul beszélnek a global chateken, nem tudnak angolul és nem is túl jó játékosok. Ráadásul rengetegen vannak, ennek okán lassan kiszorítják a nem orosz játékosokat a szerverről.
    Emiatt én a Steampikera fogok átmenni és aki hozzám hasonlóan szeretné elkerülni az orosz áradatot, azt szeretettel várom a Steampike guardian oldalán az Atrium guildben.
    Részletek a blogomon és a guild oldalán vagy itt PM-ben.
  • Laroa
    az sg-n kétféle felhasználó van, trollbait és troll ;)
  • Avenger
    Megelőztél :D ahogy írták 6000+ látógató nézte meg a szavazást, mondjuk a fele külföldi, akkor se egy bíztató szám :)
  • Avenger
    Azt írják hogy a 98 szavazat az orosz fórumon csak a guild leadereké :S
  • Madmano
    Igazad van.Hozzád képest láma vagyok.Lehet a kérdés is az volt.Csak tudod,ha normális hangnemben kérdek valamit,"trollkodás"mentes választ vártam volna.
  • [NST]Cifu
    Legalábbis a Goha.ru fórumán ennyien szavaztak így. A szavazásra való felszólítás viszont a guildleadereknek szólt, tehát elméletileg legalábbis ennyi guild (és nem játékos) megy a Goha.ru fóruma szerint az Icewatch-ra.
  • Laroa
    Válaszoltam hogyan tudod megnézni, utána meg hogy felkapod a vizet mert kaptál az arcba egy kis extra trollkodást egyéni szocprobléma.
  • Madmano
    Jó lenne,ha kicsit visszavennél az arcból.Nem vettem még ott semmit.Megkérdeztem,ennyi.Ha fáj válaszolni,hallgass.
  • Laroa
    azt írják kb 100 ruszki jön icewatchra. az meg nem túl nagy szám
  • Gyogyito
    Sziasztok!

Látom itt is megy az Orosz vita ( sok orosz jön az Icewatch szerverre ), és hogy shardot kellene váltanunk. A három guild vezetője, akik az Icewatch szerveren kezdik meg a játékot ma este ( Renegade, Infernum, Zephyr ) egyeztettek az ügyben, és a hivatalos álláspontunk a következő:

Nem fogunk az Oroszok miatt szervert váltani, mindhárom klán este az eredetileg közzétett Icewatch shardon fog megalakulni.

Köszönöm!
  • Laroa
    d2dre felmegy, regisztráció nélkül rift kosárba betesz, kódnál beírni vatfree. ha nem engedni már nincs akció, ha engedi van.
    Látom az önálló gondolkodás luxus
  • radical
    Hivatalos shard fórumok, ha valaki szeretne tájékozódni a helyzetről.
  • Bhalage
    nahat nekem a daocos orosz kollegaim a whitefallra mennek, lehet benezek majd oda is
  • Madmano
    Azért kérdem,mert reklámozták az utóbbi pár napban jobb oldalon fenn.De ma csak valami Sega reklám van fenn....De most van 4-5napom megvenni,mert előbb úgysem tudom használni,igaz?
  • sanyiiiii
    tegnap este még lehetett
  • mnorbi
    teljesen igaz ! légyszi jelöljetek ki másik servert ahol a oroszok nincsenek.
  • Madmano
    Egy kérdés a D2D-ről:most nézem,29.95-ért adják a sima Rift-et.Viszont most nem látom kiírva a "vat free"szöveget.Attól még lehet élni vele?A másik:tudom,még nagyon az elején vagytok,de valami vélemény?
  • hopp
    Én szerintem megyek Steampike-ra, Defiant oldalra. Eddig bármilyen orosszal találkoztam, az egy szót nem nyögött ki angolul, ami magában még nem lenne gáz, ha normálisan és jól játszana. Ők viszont többnyire rosszindulatú ninják vagy csak simán iszonyatosan bénák.

A general chatet többnyire én is le szoktam szarni, de egy bizonyos mennyiségű orosz tömeg hatására semmi más nincs a közös csatornákon, csak cyrill betű, ami miatt a legtöbb ember lelép a csatornákról, ezért kb. esélytelen guilden kívüli, nem orosz emberekkel instába menni.
  • BoneDragon
    Én mikor WoT-ot toltam (orosz játék) és felmentem eu szerverről oroszra, nem semmi volt... Saját csapattársaim öltek meg. Sőt volt, hogy 4-5 emberke összefogott és kinyírták az egész csapatot.. Fél óra után menekültem onnan. :)
  • Rannah
    A hivatalos fórumon már szintén pánikolnak - az a gyorsaság, ahogy a nem orosz guildek elhagyják a szervert, elgondolkodtató:S
    Nekem még nem volt dolgom nagy mennyiségben oroszokkal, de élénk a fantáziám