8196

riftstorm-banner2.jpg

Mielőtt kérdeznél, légyszíves olvasd el ezt a FAQ-t!

PvE Szerver: Zaviel, Blightweald, Gelidra

PvP Szerver: Bloodiron

Megkérek mindenkit, hogy normális hangnemben fórumozzon,
trollkodásért, fórumképtelen magatartásért büntipont / szélsőséges esetben kitiltás jár!
  • Me0w
    Win7 x64, Rift meg azt is kibirja 12 ora utan, ha mogotte fut a fotobolt (elfelejtettem kiloni :))
  • [NST]Cifu
    Hát amennyire a Rift Rogue "pont olyan", mint a WoW Rogue, akkor a WoW Rogue meg "pont olyan", mint a DAoC combo point rendszere.
  • Fritz Von...
    Biztos, hogy nem az. Nekem sima 4Gb ramom van, alt-tabozok is sokat, néha elindítok a háttérben mást is, vagy le is töltök. Semmi baja, sztem a memóriakezelése teljesen jó.

A Vista egy rakás szar, sztem cseréld le Win7re. Én Xpt használok, és nincs ilyen gondom szintén.
  • DragonKnight
    ÉS mi tart vissza attól hogy a Vistát a kukába vágd és win7-et rakj fel?
  • Torzonborz
    Vistát el kell felejteni és váltani Win7-re , probelm solved :P

tudom tudom macera meg blabla :D
  • Shion
    Nálam sajnos nem megy 10-14 órát crash nélkül. A kezdetek óta (már a bétában is) átlag 2 óránként lecrashel a játék. A tippem az, hogy memory overflow-ja lehet, kb. ennyi idő alatt telik meg a memória, amit a játék elfelejt rendesen kipucolni és egy idő után crashel miatta. Tipikus MMO programozási hiba. Sebaj, 2 óránként megy a Crach Report nekik, addig fogom spammelni így a fejlesztőket, amíg ki nem javítják ezt a hibát :)

A többiekkel konzultálva a TS-n arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg a Vistával akadhat össze. Win7-nél nincs ilyen jelenség.
  • Shion
    Igen, van magyar közös chat a Steampike szerveren. Írd be a chat-be: /join hun

Van még egy hasznos chat parancs: /chatwho x
    X a chat száma, amelyikre kíváncsi vagy. Ez a parancs kilistázza a személyeket, akik az adott csatornán fent vannak.

Egyéb chat parancsok itt találhatóak: Chat Commands
  • whisper
    Nézd meg a configom és megkapod a választ. Húzd meg a CPU-dat 3 giga fölé és kurvára fog menni hidd el. azoka procik gyári hűtővel is bírnak annyi húzást. Jó nem Ultrán ,de High-on simán
  • 0Fritz
    Négymagos AMD proci, ATI egymagos 4870, 1920*1200-as felbontás és felvétellel együtt is így fut: Youtube-on keress rá "GamerFritz RIFT - Bard Warfront PvP" (Original-ban érdemes nézni és tudom, már volt :D )

Nagyobb eventnél érezni az lecsökkent FPS-t, de egyáltalán nem játszhatatlan, mint anno a WAR-ban volt.
  • whisper
    Ha Infernumos vagy akkor van magyar guild chati 8)
  • whisper
    Nekem E7300 3.2-re húzva 4 giga ram és 9800GTX+ Gainward Golden Sample. Full Hd-ba Highon árnyék nélkül 20-60 Fps között.. De Rift inváziónál se megy 20-30 alá az FPS.
  • Madmano
    Lehet,amatőr kérdés és volt is már,de:a Steampike-on van valami magyar csati vagy valami?
  • DragonKnight
    Ja és a WAR vagy uram bocsá a WOW karaktermodelleket nem szabad a RIFT-hez hasonlítani....
    Itt egy-két zsák poligonnal többet toltak bele fejlesztők.
  • Fritz Von...
    Köszi a javítást. Nem tudom, hogy mi van a másik oldallal, mert eléggé hallgat. Mi Sagen vagyunk, ez a tuti. :)
  • DragonKnight
    Hát erősen függ a megcélzott felbontástól.
    Nekem fullhd-ban az ATI5870-es invázió esetén igencsak visszaesik 25-30fps környékére míg amikor nincs semmi akor 60 körül mozog.
    Igaz ultra minőség mellett és úgy csutkára van tolva a látótávolság az objektum detail, meg a növényzet.
  • Gyogyito
    Javaslom látogasd meg a blogomat. Bár most kockultam a hétvégén, de igyekszem friss tartalmakat feltölteni, több projekt is folyamatban van.
  • Fritz Von...
    Nyugoddtan nekivághatsz azzal, még bírja az öreg vas a strapát. :)
  • MaRee
    HD 4850 512 MB DDR3

új kártya tervbe van véve, de nem tudok most egyszerre kártyát meg játékot is venni, remélem nem lesz gond vele. Összehasonlításként WAR-ban a város/zóna invázióknál sem szaggatott a játék, pedig full grafikán toltam és ott aztán tényleg volt pár száz ember egyszerre. Jó tudom hogy az 2 éve volt, de na :) Érdekes hogy a mostani gépemet azért vettem, hogy tudjak WAR-ozni, most pedig azért fogom lecserélni hogy tudjak Riftezni :D
  • Fritz Von...
    Én addig nem cserélek, amíg nem indokolja valami. Ez még nem indok, mert ha nagyon szaggatna valahol, akkor ultrából visszaveszem mediumra, és máris szalad (mondjuk raiden, ahol úgyse a tájban gyönyörködsz). :)
  • Laroa
    Ahogy érzed, én holnap inkább veszek új videókarit pl :D
  • Torzonborz
    ha rift van akkor le kell vanni low-ra a grafikát bár akkor sem mindig , egyébként ultra-n szépen elfut.

ATI Radeon HD 4800 Series mondjuk kérdés hogy melyik 48xx-es kari ?
  • Fritz Von...
    Bazi nagy invázióban voltunk tegnap, és ott leesett az FPS, 11-16 volt. Kicsit szaggatott, de bőven játszható volt. Ja és 2 raid volt a képernyőn, plusz a mobok. Simán elég a 4850-es ehhez a játékhoz.
  • Jakuza001
    Harmatgyenge meg a loturot. Boven eleg egy 48xx VGA barmilyen MMOhoz.
  • Me0w
    Egy medium beallitasra eleg szerintem.
  • Fritz Von...
    Nekem Core2Duo 8400-as van, 4GB Ram, és 4850-es Ati. FullHDben ultra beállításokkal 30-35 fps.

• Laroa
    szólózáshoz elmegy, zóna invázióknál az a videókártya viszont harmatgyenge lesz.
  • Laroa
    Attól függ mire szeretnéd használni. Én csak és kizárólag aoe pve grindra használom, ezért teljesen máshogy építeném fel.
    Én pl így néznék ki 49en.
  • MaRee
    Gépigény milyen?

Gigabyte GA-EP35-DS3
    DualCore Intel Core 2 Duo E8200, 2666 MHz (8 x 333)
    3584 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
    ATI Radeon HD 4800 Series (512 MB)

Ezen el fog futkározni? Aion, WoW, Lotro full grafikán vígan ment, remélem ez is jó lesz.
  • Fritz Von...
    Az az igazság, hogy nálam ez a game óriási mínuszból indult. Egyszerűen borzalmasnak találtam. A kezdőzóna ronda, unalmas, semmi extra. Aztán magamra erőltettem, hogy továbblépjek, és harmadik nekifutásra már el tudtam hagyni a tutorial mapot. Aztán szépen-lassan észre se vettem, de elkezdtem játszani vele. Jött a start, és akkor már eldőlt, hogy megveszem. Azóta ez az érzés még erősebb lett, egyszerűen abbahagyhatatlan játék.
    Sőt, JÁTÉK, ahol a fejlesztők a szórakozást helyezték előtérbe. Minden pont annyira egyszerű, amennyire még nem zavaró, és arra ösztönöz, hogy ott legyél. A grafikus designerek hihetetlen munkát végeztek, Gloamwoodban a vízimalom eddig a csúcs, és az az atmoszféra. A hangulat első osztályú. Amikor éppen kezdenéd megunni a questelgetést, akkor nyílik egy rift melletted, és azon veszed észre magad, hogy ott hentelsz, és mész a következőhöz. Aztán megunnád a riftezést, és hopp, pont egy quest területen vagy, úgyhogy folytatod a questeket. Beszarás. :)
    A technológiai háttér meg... nem tudom, hogy indult-e valaha MMO, ami ennyire stabil volt. Sehol egy bug, egy crash, semmi. Félelmetes, hogy ilyen playerbázissal így el tudott indulni. Simán, mindenféle memóriaprobléma nélkül lehet folyamatosan 10-14 órákat játszani vele.
    Zseniális munka lett.
  • DragonKnight
    Ameddig a digitális preordert veszed addig jó vagy.
  • MaRee
    Köszi, akkor mindegy végülis, megveszem délután és szedhetem is. De ugye nem kell a megjelenésig várnom ha most megvettem, hanem már kezdhetek játszani?
  • DragonKnight
    Hát ja :D
  • DragonKnight
    Ha már megvetted akkor a trion account oldalon is van link a játékra (nagy zöld gomb "DOWNLOAD CLIENT" felirattal)
    innen is letöltheted: Headstart page

De ha még nincs meg a játék akkor nem fogd tudni letölteni mert ezek a linkek csak a patchert töltik le, amibe be kell jelentkezni egy érvényes loginnal és utána fogja a patcher lehúzni a teljes klienst (8.32GB full speeddel jön, nekem kb. 1 óra alatt volt lent)
  • 0Fritz
    A játék körül nincs akkora felhajtás (pedig simán vannak annyian, mint anno az AoC, a WAR és az AION kezdetekor), ezért egyelőre nincs olyan elvetemült, aki csinálna egyet.

Legfőképp ingame van okosságosztás.
  • MaRee
    Ja, bocs a dupláért, de direct2drive-on is le van értékelve, hátha valaki még nem döntötte el hol vegye meg.
  • Torzonborz
    látszik hogy munka nap van , egyből pörög a topik :D

MaRee

Rift launchert szedd le , max speed-el jön le a cucc, nem kell aggódni.
  • MaRee
    Hát ez nagyon faszán hangzik így, alig várom hogy belogoljak! :) Remélem gyorsan lejön a játék és nem kell 10 órát várni rá :D Valaki esetleg linket tud adni ahonnan a klienst le lehet húzni?
  • DragonKnight
    Egy callingon belül 3 soult vehetsz fel és közöttük szabadon oszthatod szép a talentfában a soulpontjaidat.
    Kb 16-ra silverwoodban questek során megszerezheted az összes soult és utánna szabadon kombinálhatod őket. Addig lehet egy soult lecserélni mig nem raktál rá pontot. Ha viszont van rajta pont akkor egy trainer kevésnyi gold ellenében resetelheti és akkor újra lehet osztani őket.
  • Avenger
    Minden soult megszerezhetsz egy callingon belül, de egyszerre csak 3at használhatsz, és 4 role-t rakhatsz össze, azaz 4 soul leosztást, amik közt 1 kattintással lehet váltani.
  • DragonKnight
    Ja felesleges a vita azon hogy ki mit "lopott" el. Hiszen az ami jó azt miért ne lehetne átvenni.
    Szerintem már az óriási előrelépés hogy ez a játék MEG VAN CSINÁLVA.
    Nem érzem magam úgy mint máshol ahol fizethetek a béta tesztért.
    Itt pedig minden működik. Tegnapelőtt volt az ELSŐ kliens crashem. De ez is tökéletes át van gondolva, éppen egy riftet zártunk be és már kattintottam volna a zsákra a lootért mikor kifagyott a kliens. Madj feldobott egy ablakot, bocsánatot kért hogy elszállt elküldte a bug reportot, és VISSZALOGGOLT oda ahol kifagyott (éppen órán felüli sor volt egyébként) és még lootolhattam is.

Nálam ez az óriási különbség a többi játékhoz képest és az amiért élvezetes vele játszani.