8196

riftstorm-banner2.jpg

Mielőtt kérdeznél, légyszíves olvasd el ezt a FAQ-t!

PvE Szerver: Zaviel, Blightweald, Gelidra

PvP Szerver: Bloodiron

Megkérek mindenkit, hogy normális hangnemben fórumozzon,
trollkodásért, fórumképtelen magatartásért büntipont / szélsőséges esetben kitiltás jár!
  • DragonKnight
    No aki dobozos EU collectors-ra fizetett be kezdhet izgulni.

"Please note: The RIFT Collector's Edition originally included an 8GB USB stick. Unfortunately, due to a complication, this will no longer be included. Customers who purchase the RIFT Collector's Edition will instead have the option of receiving an additional one month free game time, or to receive a RIFT USB stick via mail. To make up for any disappointment, all customers who purchase the RIFT Collector's Edition will now also receive a Gnar Hatchling pet and the complete set of Sourcestone Runes. We apologise for any inconvenience, and hope you will enjoy your in-game items.

# Gnar Hatchling: This eight-legged spider pet is a loyal companion as you travel through the world of Telara

# Complete Set of Sourcestone Runes: Each rune applies +3 Endurance and +10 Resistance against the effects of rifts, plus particle effects that set your weapons apart. Your complete set includes: Blazing Sourcestone Rune (Fire), Pulsing Sourcestone Rune (Life), Frozen Sourcestone Rune (Earth), Shrouded Sourcestone Rune (Death), Crystalline Sourcestone Rune (Water), Swirling Sourcestone Rune (Air)
    "

Szóval elfogyott/nem lett meg időre az USB stick ami a dobozba való (a kis kínai emberkék nem voltak elég gyorsak) Erre az a megoldás hogy usb helyett papír lesz a dobozban, ahol lehet választani hogy egy majd postán megkapod vagy plusz egy hónap szabad játék. Ráadásul fájdalom díjként kapsz egy petet de ami jobb az hogy megkapod az összes plane orientált sourcestonet.
    Szóval a trion kitett magáért ha már beütött a malőr. A kérdés már csak az hogy emiatt ki lesz az aki nem fogja időre megkapni a dobozt, hiszen emiatt az utolsó pillanatig vissza volt tartva a szállítmány.
    Aki nem adja hozzá a doboz kódot 4.én az accounthoz annak játékszünet következik be.
  • dzsihad2
    10est is lehet venni scarletben, 47g asszem
  • sanyiiiii
    NPCtől lehet venni 12 slotos baget. És mobok is dropolnak 4 slotosnál nagyobbat.
  • DragonKnight
    Szerintem a bannerben levő FAQ-t olvasd el indításnak és az abban levő linkekre vándorolj el és nézz szét. Ha még van utána is kérdésed akkor szívesen válaszolunk.
    Dióhéjban :RIFT = WOW + WAR + csipetnyi újdonság + turbózott grafika - bugok.
  • DragonKnight
    Hát a pontos shard kapacitást nem árulja el a trion. Volt anno egy pletyka hogy 1500 player a maximum, de ezt cáfolták és azt mondták hogy jóval több.
    No most a skála erre van valahogy belőve. De mivel minden MMO üzleti titokként kezeli ezt a kérdést ezért a skála titok és változik ahogy halnak ki a szerverek egyre inkább hamis értékeket mutat. Lásd pl AoC ahol nincs médiumnál kisebb pop még akkor se ha csak te vagy a szerveren.
  • Soad999
    Hali! Most találtam rá erre a játékra. Betáról sajnos lemardtam ahogy látom már a headstart megy :) nagyon sok MMO-t próbáltam már wow, aion, warhammer, stbstb és kíváncsi vagyok h ez milyen? idáig a wow volt a legjobb de ez is jónak tűník és kíváncsi lenék vkinek a véleményére h ez milyen a wowhoz képest :)
    Köszi!
  • Uniel
    Nekem is Vistám van és nálam nem volt még crash, megjegyzem nekem eredeti Vista van fent a legújabb frissítésekkel. A tört Vista tényleg egy fos azzal nem is érdemes próbálkozni, akkor tényleg inkább a Win7.
  • Sáska
    megnyugtatlak, ez nincs maskepp rp-pvp serveren sem :-)

ezeket tudja valaki?:

- a shard telitettseg jelzoje szamokban kifejezve mit takar? Mert pl a server amit valasztottam altalaban low vagy medium jelzessel fut, viszont igy is gyakran kell harcolni az erceket, vagy a mobokert. A warfront is klikk-re poppol, vagy max 1 percet kell varni neha.
    - mas servereken is minden 2. ember rogue?
    - Warfront-on el lehet dobni valahogy a Fang-et?

thx
  • DragonKnight
    No viszont ki mit gondol hogy a holnapi USA start hogy fogja befolyásolni az USA szerverek amúgy se kicsi sorait? Hány szervert fognak még beindítani TRION-ék?
    És kiváncsi vagyok hogy ez hogyan fog kinézni nálunk a hétvégén mikor itt is indul a rendes start.
  • Me0w
    Nem akarok kotozkodni, de 3 nappal a headstart utan ezek a 'melyik a legjobb build' meg 'melyik a legjobb profession' kerdesek teljesen ertelmetlenek.
  • DragonKnight
    Passz az armor/weaponsmith-tel nem lehet keresni mert valahogy mindenki az :D és alacsonyszinten az itemek nem rosszak de nem is olyan nagyon jók hogy halálra keresd magad belőle.
    Viszont akik most jól keresnek azok táska gyártók mert 10 slotos táska 50 aranyért megy és mindenki vesz mert táskát nem tud lootolni csak 4 slotost.
  • Torzonborz
    ahogy Virág elvtárs mondta vala :
    az élet nem egy habos torta :D
  • Me0w
    Ez alap, mar meg sem emlitem :) A masik, hogy latsz egy artifactot, elkezded a mobokat tisztitani korulotte, o odafut, felveszi es kirohog. Ilyen is volt :)
  • MaRee
    Tényleg, professionökről valaki valamit? Melyeket érdemes választani, mivel lehet a legtöbbet keresni?
  • DragonKnight
    Én is rengeteg magyart láttam fő ismertetőjelük hogy petes soullal tolják és az a stratégiájuk hogy pettel kitankolnak 2-3 mobot miközben bányásznak majd elfutnak és rád hagyják a mobokat. Neked nem jut semmi érc de a megköszönheted hogy legalább a mobokat megkaptad. De ha te érsz oda hamarabb és elkezded a mobokat ütni hogy utána majd jót bányászhass akkor oda futnak melléd kifosztják a node-ot, még véletlenül se ütnek bele mobba és tovább állnak.
  • Me0w
    Tegnap találkoztam rengeteg magyarral (onnan tudtam először, hogy árkon-bokron átchargolt előttem 3 mobot behúzva, hogy a questmobot hamarabb érje el, ami 30 másodpercenként spawnol) szóval az itt beszélgető embereken kívül még számtalan magyar guild lehet.
  • Running
    Igen, úgy tervezem ha megjön a gém, akkor felétek próbálkozom egyet. Lehet psztívet is megpróbálom átcsábítani pve-ről.
  • Me0w
    Lol :)
  • DragonKnight
    Nagyon jól lehet látni hogy mikor ér véget az iskola az EU-ban:D
    háromnegyed kettő és a szerverek többsége médiumon van de a WhiteFall - a véristvánok fellegvára - már FULL.
  • rezes
    En tobb classal robogtam at silverwoodson es volt hogy a warriornak mas questek nyiltak meg mint pl a magemnek.Ugy vettem eszre hogy bizonyos classok felvehetnek olyan questeket amit mas nem kap meg.
  • TDC Geronimo
    Jössz mi szerverünkre? :
  • Running
    Nekem a béta maxra felhúzva 1680x1050-ben röccenés nélkül futott egy i7920-6gb-5850 trión win7 64 alatt, remélem a teljes is jól fog futni tömegben.
  • TDC Geronimo
    AA brutális mód eszi fpst itt és akkora felbontásban nem is kell, valamint a lightning qualityt vedd vissza 8 ra. Latvanybeli különbség nem lesz de nyersz 10 fpst. AFet is tedd 8ra, szinten nincs különbség és 5-6 fps plusz. Nálam ezek vannak a többi fullon (kivéve a ground clutteres cuccok mert azok felén vannak) és tökéletes fpsem van meg arnyekokkal is
  • sanyiiiii
    Az nem elég jó indok hogy a vista egy fos?
  • Torzonborz
    nna feltettem a következő gépre :
    AMD X2 2.3 Ghz
    2 Gb ram
    ATI X1150
    Win7 32bit

elindul és grafikát minimumra véve gyönyörűen fut 1024*768as felbontáson . így a grafika kb wow szintű :D
    1280*1024en már van egy kis akadás.

grafikus engine jelesre vizsgázott.
  • Torzonborz
    no azon a felbontáson meg pláne lazán menni fog. :)
  • Shion
    Sajnálok kiadni újabb 30-40k-t egy Win7-ért, az a gond. A Vista is eredeti, vásárolt példány.

Elég régóta hezitálok már az operációs rendszer frissítésén, de mivel a számítógépem főbb alkatrészei (alaplap, proci, memória) 5 éve ugyanaz, így nem igen tudtam megindokolni, miért is cseréljek op.rendszert. De most már kezd nagyon elegem lenni a Vistából és lehet, hogy ez a crash halmaz lesz az utolsó csepp a pohárban.
  • MaRee
    Köszi a gépigényes válaszokat, 1280 x 1024-ben játszok, árnyékokat SOHA nem használok semmilyen játékban, ha igen akkor is maximum medium vagy kivételes esetben high beállításokkal, gondolom ez sokat számít. Nem akarok én ultrán játszani, egy high-al jól el vagyok, nem vagyok grafika mániás, de legyen szép azért és fusson szépen :)
  • Sáska
    En nem tudom, hogy nalam mi lehet a gond, de ha mindent fullra huzok akkor olyan 20-25FPS korul mozog a jatek 1920x1200-ban, rift-nel vagy varosban pedig 20 ala is leesik, pedig elmeletileg jobb konfigom van, mint neked:
    Core2 Duo E8500, 4GB Ram, Sapphire Radeon HD 5870 Vapor-X (1GB).
    Ha az arnyekot es az antialising-et kikapcsolom, akkor viszont stabil 50-60 FPS-t hoz.
    Melyik radeon drivert hasznalod?
  • [NST]Cifu
    Itt vannak a Silverwood quest-chainek felsorolva. Info még persze nincs feltöltve, de a nevük és helyük alapján belőhető, hogy mit és merre kell keresni.

Továbbá tisztázni kellene, hogy hanyadik szintű vagy, és mely quest-hubok vannak már megcsinálva.

Én 16-os szintű vagyok, de például a Silverwood északi részén lévő questek jó része még hátra van, a Sanctum féle questek többsége sincs meg.

Ha már FaE-be járkálsz, akkor nem lehet, hogy inkább új területre kellene átmenni? 19-20-as szinttől Stonefield és a Saga of the Endless már a terület, ahova át kellene menni.
  • Murmur
    Haver is így járt. Lehet bug, és nem dobják az inváziós boss-ok a quest itemet?!
  • whisper
    Biztos megharagudtak rád mert RDPS warrior vagy és egyet nem ütsz csak lösz. Ezért nem engednek pár questet megcsinálni 8))
  • DragonKnight
    Én pl most azon a story-n akadtam meg hogy 3 rift boss-t kell kiírtani (Fa, Fire meg még valami)
    A FA bosst sikerült is leverni arany contributional végig tankolva. Otta maradt a hullája szépen világítva és ki lootolni kellett volna belőle valami hamut. DE csak álltam felette szerencsétlenül és semmit se tudtam vele csinálni, a quest nem dingelt majd egy 10 perc múlva eltünt a hulla.
    Nincs hozzá quest item amit használni kellene és nem jöttem rá hogy mit kellene tenni.
    Valami ötlet?
  • Fritz Von...
    Ja és questet soha nem szoktam törölni, semmilyen játékban. Tehát ez sem lehet.
  • Fritz Von...
    Inkább egy reward kellett volna, és a questek... :)
    Megvan minden soul quest is, amit fel lehetett venni Sanctumban. A storyline questeket is csináltam, illetve láttam, hogy story.
    De valahol valami megrekedt.
  • DragonKnight
    A storyline-t rendesen végig vitted nem maradt ki semmi?
    Megvannak a soul questek és a soulok?
    Hmm a kis mákos 2x kap rewardot. én másodjára csak rongyos 2k xp-t meg aprópénzt kaptam.
  • Fritz Von...
    Srácok. Mivel a GMek válaszadási sebessége eléggé lassú (nem hibáztatom őket, csak mondom), lenne egy fontos problémám.
    Sanctumban elvileg van egy NPC, Cardinal Fiach. Ő ad olyan questeket, mint pl. a Profane Priests, és pár másik (szintén nem tudom felvenni pl azt sem, ahol a mocsárban kell valami nagy 16-os heroic fát megölni) Azonban én valami miatt nem tudok felvenni ott semmit. Silverwoodban minden questet megcsináltam, végigjártam az eégsz területet még egyszer, és semmi nem maradt hátra.
    Mások folyamatosan grpokat keresnek ezekhez, én is segítettem guildben másoknak, de szintén nem tudta megosztani sem.

Mi maradhatott ki? Találkozott már valaki ezzel? Aztán volt egy olyan szitu is, amikor a Fae instance rewardját kétszer kaptam meg (kétkezes kék staffot választottam). Ez is normális, vagy én lettem bugos?
  • dzsihad2
    hát a vista egy rakat hulladék, azon csodálkozom, hogy elfut egyetalán vmi.
    de gyanítom nem MMO programozási hiba, ha csak nálad van ilyen.

akkor a hiba az ön készülékében van
  • Fritz Von...
    Az szép. :)
  • Madmano
    Köszönöm a választ.