316
  • Justil
    #316
    azt nem is ő irta :)
  • narumon
    #315
    Okés bocs félreérthetően fogalmaztam, én úgy értelmeztem az írásodat hogy aki "apple fan". Erre írtam, amit írtam és úgy értettem, hogy nekem erről a mondatról amit írtál "az "nem tud lóf*szt se, csak van rakás pénze, és hallotta a többi sznob haverjától, hogy az milyen jó.", nos erről nekem a tipikus sony vásárló jön le aki bemegy az áruházba és a milyen tévét vegyek gondolkodásnak az a vége hogy sonyt me az jó, utána vesz mellé sony házimozit meg egy sony konzolt me az jó. Szerintem ez teljesen tipikus! Egyébként nálam egy db Sony termék van ez a PSP (ami még a klasszik 1-es duci psp) és meg is voltam vele elégedve sokáig (végülis most is meg vagyok csak nem használom jó ideje, amióta hosszab utazásra is elég a telefon (iphone), mert az azon lévő játékokkal is teljesen jól elszórakozok, és a zenéket is tudom rajta hallgatni.
    Node ha már sony és választás akkor ebben az esetben is megnéztem, hogy unalmas repülőutakon vajon milyen marokkonzol jöhet szóba, és mivel túl nagy verseny nincs (van a sony meg a Nintendo ez utóbbi viszont nem nekem szól) így pspt vettem.
  • Sir Ny
    #314
    "Ezt a következtetést egy PSP-ről vontad le?"

    én vontam le???
    te írtad, hogy aki SONY cuccot vesz, az "nem tud lóf*szt se, csak van rakás pénze, és hallotta a többi sznob haverjától, hogy az milyen jó..", nem én.
  • narumon
    #313
    Ezt a következtetést egy PSP-ről vontad le? Hát gratulálok :D
    Mondjuk ezután nem is írok sehova mert elvakult apple fan vagyok, elvakult sony fan, elvakult samsung fan, meg elvakult MS fan, sőt vagyok még elvakult KTM fan meg elvakult BMW fan, soroljam még?
    (Vagy esetleg ez pont azt mutatja, hogy nem márkabuzi vagyok, hanem bármelyik gyártónak elismerem ha van jó terméke és ha a célomnak megfelel akkor még meg is veszem)
  • Sir Ny
    #312
    #292
  • Sir Ny
    #311
    ""már bocsi, de apple-t az vesz, aki nem tud lóf*szt se, csak van rakás pénze, és hallotta a többi sznob haverjától, hogy az milyen jó.."

    "Szerintem ezek inkább a Sony vásárlók.... "

    "PC: Asus P5QL Pro, Intel q9650,4GB RAM, Gigabyte HD4850
    Xbox360, Sony PSP, Samsung LE46B650 and iPhone""

    jó látni, hogy a világból még nem veszett ki teljesen az önkritika. (értsd: azt mondtad magadra, hogy nem tudsz lóf*szt se, csak van rakás pénzed, és hallottad a többi sznob haverodtól, hogy a SONY milyen jó.. )
  • passatgt
    #310
    ez egy összerakott pc, valószínűleg nincs is ilyen teljesítményű mac, de szerintem más brand gyártónál sincs ilyen gép:)
    bár a mac pro-ba is lehet rakni 4 videókártyát, de gondolom az 5970-es nem megy bele:)
    viszont van 32gb ram:D
  • passatgt
    #309
    touchpadról anynit, hogy mióta megvan macbookom én sem használtam egeret, még photoshophoz sem, annyira kényelmes:) de ez megint csak szubjektív, gondolom van akinek "durung" ujjai vannak, vagy csak szimplán nem szereti használni
  • Ulkesh
    #308
    "él éve van win7-em, és egy percet nem kellett vele vacakolni. bekapcsolom...megy.
    előtte xp-m volt, detto. ezalatt a fél év alatt egyébként 2x sikerült kifagyasztanom kb, mindkettő user error volt."

    Ki a szart érdekel, hogy nálad, hogy megy a Windows? Magad is valamilyen szinten informatikusnak vallod magad nem? Nagyjából olyan volt az okos hozzászólásod, mintha az autószerelő mondaná, hogy gyerekek mi az, hogy motorcsere és diagnosztika ebben a BMW-ben, 1,5 óra és megvan.

    Vajon a nagyapád is ilyen könnyen boldogulna a Windows 7-el? Megtudnád vele értetni, hogy mire klikkeljen és mire ne? Miért kell vírusirtó és nem elég, ha van néha frissítni is kell? stb.

    Ne magadból indulj ki, nézz szét Windows fórumokon, hogy mennyi neked triviális kérdés okoz komoly problémát a legtöbb felhasználónak.

    De mondhatnám azt is, hogy az OSX egy nagyon felhasználóbarát rendszer, de kétlem, hogy komoly utánolvasás és jó pár órás szívás nélkül fel tudnád rakni a PC-dre, míg én lehet 10 perc alatt megoldanám. Szóval ne a saját képességeidet és évek alatt megszerzett rutinodat vetítsd ki a több millió átlag felhasználóra, mert igencsak rossz úton jársz.
  • narumon
    #307
    Ezzel egyetértek nekem a Win7 tökéletesen megy (igaz XPvel sem volt gondom anno)
  • Justil
    #306
    najólvan gyerekek, én offolom magam. tök fölösleges ez az egész vita, narumon legalább egy normális, értelmes apple usernek (már amennyire, nemtom, iphone legalábbis) tűnik, te meg Ulkesh...neked már elmondtam h mit gondolok, felesleges újra leírnom.

    szép napot!
  • Justil
    #305
    amellett, hogy nyúzom/nyúztam mindkét OS-t elég emberesen. szóval ha szerinted vacakolni kell vele, akkor vagy nem láttál még windowst, vagy lama vagy, mert hát az tény - és már korábban is elismertem - hogy a sík hülye userrel szemben valszeg a windows hamarabb megadja magát. nade nehogymár ez az os hibája legyen...ha nem tudsz vezetni, és a harmadik kanyarban nekimész a kocsiddal egy fának, akkor az szar kocsi?
  • Justil
    #304
    már megint ez a szar duma, hogy a windowssal vacakolni kell.
    fél éve van win7-em, és egy percet nem kellett vele vacakolni. bekapcsolom...megy.
    előtte xp-m volt, detto. ezalatt a fél év alatt egyébként 2x sikerült kifagyasztanom kb, mindkettő user error volt.

    szóval beszélj csak a levegőbe tovább.
  • narumon
    #303
    Mindig jöttök egyébként a reklámmal. Csak én maradok ki mindig a reklám szórásból egyébként? tévében ötpercenként valami samsung mobil reklám megy, weboldalak bannerjeiben szintén, de apple reklámot nem látok túl sokat (egyet sem? :O)
  • Ulkesh
    #302
    "Ha ez nem lenne szempont, és kicsit körülnézne, akkor hirtelen csúnyán megcsappanna az apple userek száma."

    Jaja, körülnézne és biztosan jobban járna a Windows világgal, hisz munka helyett nyugodtan vacakolhatna a rendszerével, értelmes alkalmazások helyett futtathatna vírusirtót, registry defrag-et.
    És érdemi munka helyett bújhatná a fórumokat is, hogy megtudja mi miért nem működik, illetve megvehetné ugyanazt a hardvert drágábban is, mert esetleg nem tetszik neki az Alma logó, ellenben az UFO fej jobban bejön neki :D

    "kár, hogy lama vagy, ezen sajnos a gépedben lakozó i7 proci nem segít..."

    Rajtad meg már semmi sem segít, reménytelen eset vagy. Be vagy zárva a kis PC-s világodba és azt képzeled, hogy mindenki úgy gondolkodik, mint te és életcéljának tekinti a hardver és szoftverbuzerálást. Sajnálattal közlöm, hogy a világ nagyobbik felét nem érdekli a kis világod, a számítógép számukra csak egy eszköz, aminél annyit várnak el, hogy bekapcsolják és működjön, pont úgy, mint bármelyik háztartási, vagy szórakoztatóelektronikai cikk, amit az áruház polcairól leemelnek.
  • narumon
    #301
    Node én pont ezzel nem értek egyet;
    Hidd el nagyon sokan vannak akik tudják mi kell nekik, szétnéznek, és utána választanak mondjuk egy apple terméket. Ráadásul nem hinném hogy a Cool faktora olyan magas lenne egy apple terméknek (telefonnal nem lehet jani mp3 fájlokat küldeni, rockkoncertet felvenni videoval, kicsi a felbontása a fényképezőnek, a noteijukban nincs 2vga, nincs benne atomreaktor, alig megy reklámban stb stb)

    Megint csak a környezetemet tudom példaként felhozni, én meglepő körülnézés és tesztelések után vettem iphonet, a barátaim szintén "régi mobilosok" mindenféle készülékről "tértek át" és nem a vagi miatt, illetve akiknek barátok közül macbookja van azokról is tudom, hogy rengeteg notit elnyűttek már az évek (évtizedek alatt), és nem csak úgy rippsz roppsz vettek egy ilyet. És szerintem inkább ez az általános (vagy én mozogok teljesen más körökben mint te)
  • Justil
    #300
    kár, hogy lama vagy, ezen sajnos a gépedben lakozó i7 proci nem segít...
  • Justil
    #299
    soha nem vitattam, hogy sikeres, a gond inkább az, hogy az apple népszerűségét nagyrészt annak köszönheti, hogy divatot csinált a termékeiből, meg elég rendesen megy az agymosás (iEverything). Most nem azt mondom nyilván, hogy egy cég ne reklámozza a termékeit, csak az apple userek 99%-a nem azért apple user, mert neki az valamiért ténylegesen jó, hanem mert ez a menő, ez a kewl. Ha ez nem lenne szempont, és kicsit körülnézne, akkor hirtelen csúnyán megcsappanna az apple userek száma. De mivel az ember (főleg az amerikai) hülye, így ez nem fog megtörténni, és az apple virágozhat tovább.
  • Ulkesh
    #298
    "figy, én az alienware-t csak példának hoztam fel, emlékszel? arra, hogy ha már brand gépet vennék, akkor pl ezt, mert ebben legalább van erő is."

    Kár, hogy hasonló konfiggal a Macbook Pro olcsóbb, meg nekem ne gyere az ilyen erő dumával, mert egy Core i7-es MBP rendesen odapakolja magát.
  • Ulkesh
    #297
    "Ez is szép kijelentés volt. Látom nem sok közöd van a hc gamerek közt. napi 10-12 órában vagy több max teljesítményen akár tuningolva kell mennie a gépnek"

    Lehet, de én erről magasról teszek.
    Nekem 24 órában menjen a gép maximális teljesítménnyel, de úgy, hogy ne hibázzon, ne melegedjen, ne zajongjon. Nekem a gép munkaeszköz, nem játékszer, ha Pistike tuningPC-je elfüstöl, akkor nem tud játszani, ha nálam füstöl el az akár fél misi bevételkiesés. Szóval továbbra is azt mondom, ha lehet ne vegyünk egy kalap alá tuningPC-t, gamerPC-t meg egy munkaállomást (az utóbbit is össze lehet rakni alkatrészenként, én is ezt tettem, de nincsenek illúzióim arról, hogy az olcsóbb összegből összerakott gépem akár csak megközelítheti egy MacPro teljesítményét).
  • narumon
    #296
    "figy, szerintem itt senki sem az apple sikerét vitatta."

    Akkor ez most egy beismerés, hogy végül is mégiscsak jól csinálja amit csinál, és megfelelő piaci űrbe kínál megfelelő termékeket?
  • narumon
    #295
    "ha notebook kell, akkor az más kérdés. de akkor is van ezer alternativája a macbooknak."

    Csak egyik sem olcsóbb.
  • Justil
    #294
    figy, szerintem itt senki sem az apple sikerét vitatta.
  • Justil
    #293
    ez a videó mondjuk elég csalóka, ezekhez a játékokhoz ugyanis - a crysist leszámítva - nem kell ekkora vas. jóval szerényebb konfigon is elfutnak kimaxolva, de még a crysisnak sem kell két 5970-es :)

    ettől eltekintve atom egy konfig, és terhelés mentesen nem is ehet olyan nagyon sokat
  • narumon
    #292
    ????
  • narumon
    #291
    Egy kockának fontos. És most meg kell nézni hogy hány kocka van szembeállítva a nem kockákkal és már is megvan az apple sikere.
  • Justil
    #290
    figy, én az alienware-t csak példának hoztam fel, emlékszel? arra, hogy ha már brand gépet vennék, akkor pl ezt, mert ebben legalább van erő is.

    de amúgy meg nem venném meg egyiket se, mert saját magam összerakok egy sokkal jobb konfigot olcsóbban. ha notebook kell, akkor az más kérdés. de akkor is van ezer alternativája a macbooknak.
  • Sir Ny
    #289
    "PC: Asus P5QL Pro, Intel q9650,4GB RAM, Gigabyte HD4850
    Xbox360, Sony PSP, Samsung LE46B650 and iPhone"

    khmmm khmmm...
  • sathinel
    #288
    Ez pl egy igen jó konfig

    Gondolom van rá megfelelő teljesítményű mac configod.

    Ha erőmű kell akkor van olyan alaplap is amibe már 4 dualvidkarit pakolhatsz. Igaz leginkább már munkaállomásoknak lett kifejlesztve nem játékhoz.
  • Gerygrey
    #287
    Utcán nem szoktam e-mailezni. Ha sétálok, azt többnyire hétvégén teszem, kikapcsolódás céljából, akkor mindenki hagyjon békén. Hétköznap 95% bicaj, 5% BKV: előbbin ígyis-úgyis meg kell állni ha akarok valamit írni, utóbbin pedig nem gond a kétkezes használat.

    App lehetne több, ez tény, főleg játék, de majd előbb-utóbb lesz. Elég gyorsan bővül a kínálat, és ami eddig van, az számomra bíztató, úgy látom van az androidban lehetőség.

    Egyébként most megszámoltam, 46 app van a készüléken és 22 mega szabad hely. Nem tudom, te miket töltöttél rá :)

    Headsetet nem rakok zsebre, mert ki nem állhatom a fülbedugós szart, ami meg normális, az nem fér el zsebben. Így leginkább a fülemen van útközben, és zene szól benne, a zsebemben pedig elfér egy USB kábel.

    Cache mappa nálam nincs...
  • sathinel
    #286
    Látszik hogy nem érted egy kocka gondolatmenetét. mindíg a legjobb, legerősebb konfig kell a lehető legolcsóbb áron mert úgyis fejlődik negyedévente minden szinte. játékra összerakni egy gépet nem elég hogy működjön hanem azon mindennek úgy kell mennie ahogy azt meg van írva.
    Egy kockának nem fontos hogy megy a gép? Ez is szép kijelentés volt. Látom nem sok közöd van a hc gamerek közt. napi 10-12 órában vagy több max teljesítményen akár tuningolva kell mennie a gépnek minimum fél, vagy 1 évig amíg a következő generáció amire megéri áttérni kijön. Akkor meg váltani mert nem fut rendesen a játék.
    Igaz ennek semmi köze szerinted ahhoz hogy jól működik a gép vagy nem.
  • sathinel
    #285
    "Ja, hasonló Core i7-es és i5-ös konfig, mint a Macbook Pro, igaz az 9-12 órát megy akksiról, nem 1,5-et. Meg nem is Pistikének veszik játszani. :)"

    Uh öcsém... Ez a kijelentés magáért beszél te sem vágod mi mennyit hogy eszik a gépben. Ezek után már mondhatsz bármit kb semmit nem ér veled vitatkozni mert fel sem fogod mit írtam lentebb.

    Gondolom tuningolni is a trabantokat szokták mert az úgyis tönkrevágja a motort gyorsabban. Tehát nehogy egy skyline vagy más kocsit tegyenek tönkre.....

    Ember gondolkozol is vagy csak kapásból ellenkezel?
  • Ulkesh
    #284
    "mi van ezzel szemben az applenél? ilyen mac, olyan mac, mind drága, és egyik sem jó (már az árát tekintve). meg 1 rakás ilyen fanboj, mint te."

    Ja, drága, a csudálatos Alienware meg ugyanazzal a konfiggal jó 200 dolcsival drágábban nem drága. Értem én...

    Hagyjuk ezt a témát...........
  • Ulkesh
    #283
    "Persze akik tuningolnak, és akár hidrogénnel hűtenek procit, azoknak jó ha neten megvásárolják a márkás hw-t."

    Ja, a hidrogénnel hűtött csodák arról híresek, hogy stabilan használható munkaeszközök és nem csak addig a pár másodpercig működnek, amíg lefut a teszt.
    Nem kéne ekkora ökörségeket írnod.

    " 6-7 év gépösszerakás alatt szinte nem is találkoztam olyannal hogy valami nem ment volna rendesen mert szar kártya volt. "

    Hát persze, a kocsid is megy, ha nincs jól beállítva a gyújtás, max sokat fogyaszt és hamarabb tönkremegy a motor. :D
    Te annyira amatőr vagy, hogy az szinte fáj.

    "Az Alianware jóhogy sokat eszik nézd meg mi van benne ezért ilyen. "

    Ja, hasonló Core i7-es és i5-ös konfig, mint a Macbook Pro, igaz az 9-12 órát megy akksiról, nem 1,5-et. Meg nem is Pistikének veszik játszani. :)

  • Justil
    #282
    nem, de neki "munkaállomás" kell, és minden más le van sajnálva.
  • Justil
    #281
    pcből van sokféle, ez a jó benne. van tescos pc, az 1bites usernek, de aki ért hozzá, vagy esetleg legalább annyi esze van, hogy megkér 1 cimbit aki ért hozzá, az elég jó ár/érték arányban ki tud hozni egy profi gépet magának. ha a szomszéd pistikének fos pc-je van, az nem a pc-t minősíti, csak a szomszéd pistikét.

    mi van ezzel szemben az applenél? ilyen mac, olyan mac, mind drága, és egyik sem jó (már az árát tekintve). meg 1 rakás ilyen fanboj, mint te.
  • Match
    #280
    "Közel azonos Core i7-es konfig esetén a 17"-os MBP 2549 dolcsi, az Alienware 2.697 dolcsi. Cserébe az Alienware akkuról nevetséges ideig működik "

    Azt mondod egy macbookra feltolok egy windowst (mert az aksija alapból is olyan jó), és viszi a crysist 5-6-7 óráig?
  • sathinel
    #279
    nagyrészt igaza van mivel a legtöbb mac user akivel találkoztam azt sem tudja hogy mi a különbség ati, nvidia, vagy intel, amd közt, de megmagyarázza hogy az a legjobb termék a világon amit használ.
  • Ulkesh
    #278
    "Én sosem használom egy kézzel a Desirét"

    Utcán haladva, én mindig egy kézzel használom a mobilokat, nem fogok félreállni azért, hogy egy e-mail-re, vagy sms-re rápillantsak.

    "én nem rakok rá kismillió appot csak mert van"

    Nálam most kemény 10 alkalmazás van fent és 12 MB a szabad hely. Siralmas.

    "A Desire az iPhone tudását hozza olcsóbban"

    Ez sajna nem igaz.
    Az iPhone tudását a rá készült alkalmazások adják, Androidra meg még megközelítőleg sincsenek olyan minőségű alkalmazások, mint iPhone-ra.

    "Én is csak egyet, összetekerve farmerzsebben elfér."

    Nekem ott a headset van, más madzagot nem cipelek magammal :)

    "Érdekes, én most végigpörgettem, de egyet sem látok. Lehet, hogy a mac kavar össze valamit nálad?"

    Nem, valamelyik program használ egy cache nevű mappát pár paca kinézetű gif-el, a képnéző meg van olyan ostoba, hogy mindent betallóz (kivéve, ha filmet másolok rá, mert azt meg nem akarja :D).
  • sathinel
    #277
    ) legopc mindíg valami ilyesmit mondanak...

    Persze akik tuningolnak, és akár hidrogénnel hűtenek procit, azoknak jó ha neten megvásárolják a márkás hw-t. Mind hozzánemértő hogy nem egy mac-et vesznek elő és azzal csinálják. Hisz akkora király hogy az tuti leverné ezeket a gépeket. 6-7 év gépösszerakás alatt szinte nem is találkoztam olyannal hogy valami nem ment volna rendesen mert szar kártya volt. A teszteknél, amiket találsz elég sok helyen több gyártó termékét is tesztelik, és ha hibát találnak mondják is. Csak az a különbség hogy érdemes utánnaolvasni mit is akarok venni, és mik a tapasztalatok, stb. Érdekes módon a nevesebb drágább termékek jobbak, tuningolhatók, stb. Már akár gyárilag is.

    Az Alianware jóhogy sokat eszik nézd meg mi van benne ezért ilyen. De pl ha nem használod a vidkarit akkor a beépített videókártyát használja az infók szerint ha elolvastad és úgy már kisebb a fogyasztás. Max teljesítményen mutass olyan aksit ami elbír egy dual vidkaris gépet. Remélem nem azt mondod hogy van apple gép is dual vidkarival és az tovább bírja.

    A teszteknek meg nézz utánna a neten ha nem hiszel nekem. Volt aki ugyanarra a mac-re rakott win-t és azon tesztelte és nem volt lasabb.

    Egyébként teszik ez a mindenféle gyártó kifejezés. Kíváncsi lennék hány PC-t raktál össze eddig.

    33 évesen meg annyira nem vagyok fiatal hogy csak azért mondjam rá hogy jó mert jó játékra. Igen nekem ez is szempont mert kockulok rendesen.