17
-
#17 Akkor most minden Németországba látogató embernek fizetnie kell, ha van laptopja?
Azon van az adat, az ember meg azt hordozza. Tehát Ő egy adathordozó.
Hogyan lesz ez kérem szépen? -
MacropusRufus #16 ha jól tudom akkor nálunk is van valami plussz díj a másolókon, nyomtatókon stb. Ugye a cd/dvd/br lemezeken is van bologatós zsiráf.
Tehát lassan minden egyes alkatrészre lesz valami adó kivetve, az indok mindíg ugyan az: a kieső bevételek pótlása.
Ha elöbb vagy utóbb bekövetkezik az amit írtam akkor a kérdésem nagyon is aktuális lesz: miért büntetik akkor a letőltést/megosztás? Hiszen amire letőltöm és amivel letőltöm azokt után fizettem reprodukciós díjjat. Amire kiírom, az után is, amivel kinyomtatom a borítot az után is....
Tehát: kifizet xy egy dvd-t amiért megvette és ezen kívűl még a jó apám és anyám is kifogja fizetni a jogdíjjat, holott ők nem is néznek filmeket, de anyám könyvel apám mérnök, gépekkel dogloznak (apám ráadásúl már hárommal).
Qurva jó. Azoknak a jogait mikor fogja valaki védeni akikből éknek ezek a vérszívók?
-
Bren X #15 A fingadó benne lesz a bab, a tojás, a sör, a cseresznye, stb. árában. És persze megadóztatják az ezeket készítő vagy termelő személyeket, csoportokat, cégeket biológiai környezetszennyezés címén. Mivel a tehenek bélgázai miatt van a globális felmelegedés... -
qwas #14 Remélem ugyanazt érik el az idióták mint itt, hogy sokan már inkább Szlovákiából vesznek CD-t/DVD-t 50 forintért mint itthon ahol ez a "jogdíjjal" drágább. Tipikusan olyan büntetés ez amit arra rónak ki, hogy te majd a jövőben bűnt követsz el. Tiszta szkifi. -
vasziszdasz #13 A magáncélú másolat sztem az mint nálunk hogy lewarezolhatod a filmet, zenét saját célra. -
vasziszdasz #12 Sztem a BSA-ra kéne jogdíjat kivetni, mert ha kizsebelik az embereket, akkor nem marad pénzük nekem jogdíjat fizetniük, tehát meglop a BSA. -
Retechegér #11 A fingomra is rakjanak már adót, meg jogdíjat! Odamegyek a fingadó-kiosztó bizottság elé, lerakom az adót/jogdíjat/illetéket és telifogom a kurva szobájukat egy heti bab-adagot kiadva.
Remélem még életemben lesz rá alkalmam. -
lpollo #10 Ez nem adó, hanem sarc. Nekem soha nem kerülnek fel ezekre az adathordozókra semmilyen mások által készített adatok, csak a sajt fájljaim és fényképeim. Mégsem kapok ezekért semmiféle jogdíjat, akkor miért kell nekik díjat fizetnem? A jogban alapelv, hogy bizonyítani kellene, hogy én olyan tartalmakat másolok, ami jogdíj köteles lenne. Néha azonban a jog elfelejti az alapelveit és egyes erős érdekcsoportoknak kedvez. Ezért nincs már hazánkban (és jellemzően a képviseleti demokráciákban) igazságszolgáltatás, csak "jogszolgáltatás". Na ezt kellene ezzel a korrupt, a háttérben munkálkodó erős pénzügyi lobbiknak kedvező, mutyizó képviseleti demokráciával együtt eltörölni. Ne feledjük a demosz + krácia = nép + hatalom; itt szó sincs háttérben pártokat pénzelő, képviselőket megvásárló rejtett diktatúráról! Csak néhány helyen feslik fel a rendszer függönye, egyik ilyen a szerzői jogdíjak kezelése...
Polló László -
amitakartok #9 A szöveg alapján úgy hangzik, mintha ezek a szarjancsik csak úgy engednék a biztonsági másolatokat, ha a másolatot is tőlük veszed meg. Vagyis te nem másolhatod, csak még egyszer megveheted. -
ledpapa #8 Remek! Akkor ezek után nyugodtan lehet töltögetni. -
gombabácsi #7 az agyra vajon mennyi jogdíj menne? -
boond #6 "kivetett illetékek összegével kompenzálják a jogtulajdonosok magáncélú másolásból eredő bevételkiesését."
Ha jól értelmezem ez azt jelenti, hogy aki meg vette az x-y-z filmet, játékot és csinált biztonsági másolatot. Azaz ember miatt esnek el bevételtől? Ez akkora hülyeség... Ők már egyszer meg vették, vagyis örüljenek a bevételnek, mert ha ez "büntetés" akkor még azt érik el hogy ennyien se fogják...
-
Eriongtk #5 Pontosan. sőt ez úton szeretnék kérni mindenkit, h indítsunk petíciót, hogy ruhákra is legyen jogdíj, ugyanis arra is mindenfélét lehet rakni, ne adj isten akár még letöltő linket is! ezzel károsítva meg az előa~...őket.
A minotorokra/hangfalakra pedig azért kééééneeeee...
-
#4 sztetek nálunk nincs ilyen?
az ÖSSZES adathordozón van jogdíj.... a wincsitől az USB-ig, és az összes kártyán is.... -
Lowosan #3 A magáncélú másolás mióta törvényellenes? Látom munkálkodik már a Sz*artisjis-Germany kht... -
#2 remélem akkora sikere lesz, mint a pedofil oldalakat betiltó törvénynek. -
gombabácsi #1 muhahaha