49
 • Aziris
  #49
  Openofficenál tapasztaltam, hogy sokkal lassabb, pl Write betűtípus váltásnál, int a MS Word. Szívesebben használnám én is a MS Officet, de ezen a gépemen egyelőre minden szoftver jogtiszta/ingyenes.
 • Oláh Herkules
  #48
  FAIL, pont nagyvállalatnál dolgoztam, egy multinál. És pont ilyeneknél jellemző ez :D
 • Vorpal
  #47
  "nagyvállalatoknak sem jó, vicces prezentációkat, szövegeket nézegetnek vele 80%-ban, 20%-ban meg felsorolásos/ tartalomjegyzékes doksikat írnak, esetleg exceles szabadságtáblát :D"

  Te sem nagyvállalatnál dolgozol látszik.
 • slickboy
  #46
  Ne a magyar "vállalati" színvonalból induljunk ki, amikor egy szoftver hasznosságát vagy fontosságát kell megítélni. :D
  Amúgy nemrégiben elektronikusan kellett pályázatot benyújtanom, ami abból állt, hogy makrókkal kibélelt Excel táblázatba írt adatokat a makrók zip fájlba exportálták és azt kellett elküldeni emailben. Az Excel tábla készítői kikötötték, hogy Office XP, 2003, vagy 2007 kompatibilis vele és slussz. Megjegyzem én innovatívabbnak találtam volna egy PDF űrlapot amit egy Acrobat Readerrel is ki lehet tölteni, esetleg egy online adatmezős felületet, de valamiért ez a körülményes makrókkal való pepecselés kellett a hivatalnak. Persze kinyomtatva, papír alapon is be kellett küldeni. :)))
  OpenOffice tud makrókat kezelni?
  Szerintem a szalagos menürendszer minőségi ugrás volt a Office2007 kezelhetőségében, hiába hőbörögtek sokan az elején.
 • Oláh Herkules
  #45
  szóval olyasmiket amire egy wordpad+ paint is elég lenne.
 • Oláh Herkules
  #44
  nagyvállalatoknak sem jó, vicces prezentációkat, szövegeket nézegetnek vele 80%-ban, 20%-ban meg felsorolásos/ tartalomjegyzékes doksikat írnak, esetleg exceles szabadságtáblát :D
 • Gerygrey
  #43
  Én meg Google Docs-ot használok évek óta. Otthoni felhasználásra több, mint tökéletes... Én már azt sem értem, hogy OO-t minek rak fel valaki otthoni gépre, nem hogy az MS-t :)

  A nagyvállalatoknak biztos, hogy jó valamire az MS Office, de az átlagfelhasználó 5 százalékát sem használja ki.
 • krajcsovszkig
  #42
  Hát a probléma ott kezdődik, hogy tapasztalataim szerint fagyásügyileg, sebességben és szépségben is jobb a windows az ubuntunál, ill. az office 2007 az OO-nál.

  A Linux az ingyenességén kívül egyedül annyiban jobb a winnél, hogy aki akar és ért hozzá az elég rendesen belemászhat és elég pontosan belőheti, hogy a saját céljainak tökéletesen megfeleljen, de csak úgy alapbeállításokkal felrakva és általános dolgokra használva jobb a windows, legalábbis nálam/nekem.
 • Oláh Herkules
  #41
  Gáz ha nálad ott kezdődik a minőség, hogy nem fagyott, le, "szép" és "gyors". Ezeknek alap dolgoknak kellene lenniük.
  És mint írtam jobb mint az eddigi vindózok :DD csakhogy azok sem voltak túl jók. A szarhoz képest jobbnak lenni pedig nem nehéz.
  10 éves gyerek? Csak nem annyi eszed van hogy benyaltad ami az adatlapomon van? :D Nem hallottam egyébként, hanem tapasztaltam. win7-et 3/4 éve vagyok kénytelen használni, az előtte levőeket még tovább :)

  "1 napig nem birnam tovabb a Vistat.
  de ha neked jol mukodik akkor az orom"

  "csak hallott valamit..."

  self owned :D grat neked
 • Balumann
  #40
  A 2007 -es officeban külön van olyan opció, hogy office 97-2003 kompatibilis mentés. Ha tudod, hogy korábbi officeal is előfordulhat, hogy megakarod nyitni, abban kell elmeteni, és nagy valószínűséggel nem lesz semmilyen kompatibilitás hiba. Én legalábbis még nem ütközben ilyenbe sosem.
 • krajcsovszkig
  #39
  OO-MS Word közötti átjárással az a probléma, hogy a doc fájlok szabványa nem nyilvános, így az OO csak utánozni próbálja, kevés sikerrel, ezért nem kompatibilisek egymással az OO-s és a Wordös docfájlok. A docx viszont már többnyire jó.

  Nekem az Ubi és az OO is lassabb, kényelmetlenebb és instabilabb volt, mint a Win7/Office 2007, ráadásul kevesebbet is tudnak.
 • Bhalage
  #38
  szerencses vagy, mert nekem (es barkit akit rajtad kivul ismerek) pont forditva volt. 1 napig nem birnam tovabb a Vistat.
  de ha neked jol mukodik akkor az orom
 • Bhalage
  #37
  a windows7 még sosem fagyott le, kurvagyors es kurvaszep es mindent tud, az office 2007et hasznaljuk irodai szinten, es nincsazakurvaelet amiert visszamennek 2003azni vagy elobbre annyira jo, stabil, ha megtanulod, nagyon konnyen kezelheto..

  de hat nem egy 10eves gyerekkel fogok vitatkozni, akinek az eletrol meg egy darab kis fingja sincs, csak hallott valamit...
 • hawkie22
  #36
  Ettől függetlenül maradok egyelőre OO-nál, aztán ha lesz lóvém, akkor beújítok egy MSO Home-ra, Excel, Word, PP bőven elég egy átlagos felhasználónak, nem értem, miért használják az Outlook-ot, mikor a Thunderbird jobb, szvsz. Én pl sose tudtam megszokni az Outlook-ot. De hát kinek a pap, kinek a paplan.
 • hawkie22
  #35
  A szakdolimmal én is így jártam. MSO-ban írtam, aztán amikor az új gépen már OO-t használtam, mondván legyen jogtiszta a gép (Win7 fut rajta, ezt megvettem, a többi mind ingyenes progi), akkor úgy ahogy volt elbaxta az oldalbeállításokat. Még jó, hogy már készen volt a szakdoli, beköttetve, megvédve, így nem kezdtem el szétvágni a gépet. :)
 • Polemius
  #34
  "OO-t használtak páran szaktársaim, és megszívták a szakdogaírásnál, mivel máshogy nézett ki a cucc wordben:| formázhatták újra wordben"

  Miért nyitogatta mással, ha abban írta?
  (Amúgy meg jó eséllyel azért eshetett szét, mert a Ms word tudvalevőleg hajlamos nagy ívben tenni arra, milyen oldalbeállításokkal mentettek egy doksit, és azt használja ami be lett rajta állítva. Vagy nagyon bénán formázta meg.)
 • vatuszi
  #33
  Microsoft Worddel és Excellel már csúnyán megjártam néhányszor. Még önmagukkal sem teljesen kompatibilisek, nemhogy a korábbi verzióikkal. Más kérdés, hogy nagyon ritkán futok bele ebbe (évente 1-2 alkalommal).

  Az OpenOffice Writer és Calc megbízhatóbb, de lassabb és butább. Árban viszont verhetetlen.
 • Cleawer
  #32
  Erre van a pdf.
  Ma próbáltam portable O 2k7-tel megnyitni egy O 2k7 alatt írt .docx fájlt és köpött egy nagyot és azt mondta hogy nem.A portable OO (3.1 Build9399 )nyelt kettőt és hibátlanul megnyitotta.
  #26 Lehet hogy van 10 év előnye.És? Én nem azt a 10év előnyt használom és nagyon sokan mások sem.Csinálnak pár doksit,szakdolgozatot,házit és kész.
  Szerintem a magyar felsőoktatásba bőven eléglenne+a hivatalokba, főleg ha lehet tartani a kapcsolatot a fejlesztőkkel is,és minden hiba gyorsan javítható.
  Szerintem aki tényleg profi és neki tényleg nem mindegy azaz 1-2 pixel eltérés az nem MSO-t használ.
 • Balumann
  #31
  Én teljesen megértem azokat, akik az ingyenes programokat tartják előbbre, linux, openoffice, és ezeket. Ugyanakkor szívesen hallanék konkrét érveket, hogy a Office szoftverek miért ne lennének minőségi termékek, és az OpenOffice-nak milyen előnye van pl. a 2007-es officeal szemben. Mert én próbáltam, a 2007 -es office nagyon stabil, nagyon jól kezelhető a menürendszere miatt, és hát tudásban is azért előrébb van az OpenOffice-nál. A szoftvert az irodákba meg ezzel dolgozó embereknek fejlesztik, akik kénytelenek megvenni, az átlagember meg úgyse ad ki ezért pénzt. Most akkor miért ne warezoljam le inkább a microsoftot ahelyett, netán nagyobb kárt okozok vele neki, mintha az OpenOffice -t használnám?? :D

  "Most fizessek azért jó pár ezer forintot, hogy egy olyan gépem legyen ami állandóan lefagy?Most komolyan!Nekem már volt , de az is alig indult el pedig Vista volt."

  A Vista az egy elkurt oprendszer lett, valakinél ment úgyahogy (többnyire sokkal lassabban, akinek volt 4 giga memóriája annak talán gyorsabban az xp-nél), nálam is sikeresen megfagyott a gépemen. Ezzel szemben a Windows 7 1x akadt ki amióta megjelent a teljes, full stabil, nem lassult be, gyorsan elindul hosszabb idő elteltével is, és megintcska azt kell mondjam, sokkal kényelmesebb a használata. Ubuntut is használok időnként (kislaptopomon, asztali gépen linux mint van fennt win7 mellett), de sajnos szenvedtem vele rendesen hogy beállítgassam a dolgokat, asztali gépemre 3x telepítettem fel (első 2 alkalommal ubuntut), mivel teljesen felborítottam a rendszert azzal, hogy megpróbáltam belőni az 5.1 -re mátrixozást sztereo hangforrásból... :D
  Elismerem, jó oprendszer ha ért hozzá és van türelme az embernek, és jó, hogyha azokra amire használni akarja, megtalálja a szoftvereket, és azok kielégítik a Windowsosokkal szemben, még valamire talán jobb is. De maradjunk annyiban, hogy messze van még a Windowstól, pontosabban sok dologban talán utol sem fogja érni (és játékra sem alkalmas igazából, Wine -al lehet trükközni de azt beállítgatni, és még akkor is nagyobb gépigény, hibás működés, stb...).
 • Zoliz
  #30
  Ez most ugye vicc? Minek ez az új office? Már ránézésre is egy csili-vili használhatatlan guanó, amiben még a mentést se lehet megtalálnia egy átlagfelhasználónak. Szóval NE!
 • [HUN]FaTaL
  #29
  "egy annál sokkal gyengébb tudású Office programra, pláne nem ennyit."

  Ha az emberek ismernék az MSO-t rendesen sosem írnának ilyen baromságot. Sokkal gyengébb tudású? Azért ezt gondold át mégegyszer. :D
 • syn7h37ic
  #28
  note pad azt jóvan....
 • DjDano
  #27
  Amúgy meg az antifanoknak soha nem lesz Olyan Windows vagy Office ami jó, bezzeg a Linuxból még az Uhu is tönkrever mindent :DDD
 • DjDano
  #26
  Szarozzál csak, akkor is legalább 10 évvel megelőzi a OO-t... ;)
 • Rage47
  #25
  OO-t használtak páran szaktársaim, és megszívták a szakdogaírásnál, mivel máshogy nézett ki a cucc wordben:| formázhatták újra wordben
 • Szefmester
  #24
  Az a gond hogy a magyar oktatásban az informatika kimerül az officeban, ahogy egy ecdl tantervben is.. párom nemrég csinálta meg, és eléggé problémás volt hogy nem azt tanítják mit hogy csinálj, hanem azt hogy az office 2003ban mi hol van.. de a mire jót már csak megemlítik...
 • djw
  #23
  ööö hol a törlés gomb? :D
 • djw
  #22
  senkinek nem tűnt fel, hogy a PowerPoint kimaradt a felsorolásból? :)
 • Vorpal
  #21
  "Ha az emberek ismernék az OOo lehetőségeit, soha nem költenének egy annál sokkal gyengébb tudású Office programra, pláne nem ennyit."

  Ez egy munkahelyen úgy néz ki, hogy: ha meg akarsz nyitni office fájlokat akkor open officod van, ha dolgozni is akarsz akkor kérsz egy officet

  Lehet, hogy én vagyok kistudású, de mutassa be nekem valaki, hogy lehet csapat szinte úgy kollaborálni az OO van mint az MS OneNote-al, mert a tapasztalatom az, hogy a többség ki sem próbálta még meg az otthoni környezetben nincs rá szüksége, aztán amikor megismeri leesik az álla.
 • atlagember
  #20
  Kérdés, hogy kinek éri meg az a pár apróság, amit a 2007-eshez képest nyújt. Csak azért, hogy effektusokkal lássam el a wordben a szöveget, cellában is tudjak diagrammot csinálni, meg átalakíthassam a szalagokat, nem biztos, hogy érdemes váltani, mert sok mást nem nagyon hozott.
 • csgery
  #19
  Win 7 már elég rég óta. SOHA nem fagyott. Érdekes módon (nem rád értem) mennyien ócsárolják a M$ szar termékeit és mégis microsoft oprendszer alól írkálnak.
  Office párti vagyok, semmi problémám vele.
 • slickboy
  #18
  Felpatcholva? Még Office XP-hez is létezik kis konverter, amit felajánl letöltésre az Office ha Office 2007-es formátumot akarsz megnyitni benne. Nem kell foltozni. :)
 • Glutamin
  #17
  Én elégedett vagyok az MS Office-szal. OOo-t is próbáltam de nem győzött meg. Még van mit fejleszteni rajt, de nagyon jó úton halad.

  A gépemen XP van 2-3 havonta ha egyszer lefagy akkor sokat mondtam.
 • Pares
  #16
  Jah, és Officeből meg egy kalózos 2003-ast használok. Fel van patcholva, hogy olvassa ezeket az újfajta formátumokat is, oszt jóvan.
 • Pares
  #15
  Vistát használok 3 éve szoftverhiba miatt nem is emlékszem, hogy valaha lefagyott volna a gépem. Ha lefagyott, az hardverprobléma volt. Szal én szvsz nem értem ezt a Vista ellenességet. A laptopomon meg Win7 van, de szerintem semmi extra. Sőt, ez az új interface sokszor még zavar is.
 • Rage47
  #14
  a win7 RC megjelenése óta nem fagyott
 • Pintyőke
  #13
  Ez egyre csunyabb, atlathatatlanabb es a hasznalhatosaga is egyre gyatrabb. Mennyien panaszkodtak a 2007 is, most meg ratettek egy lapattal. Hajra csak igy tovabb. :D
 • Palinko
  #12
  a flémhez is hozzászólnék, mivel van torrent ez nem igaz, igaz cégeket büntetik ha torrent a cuccos :D

  ízlésben nem nyitunk vitát, mindenkinek más jön be, mindenki használja ami neki tetszik, de az ésszerűség szerintem is az OOo mellett áll.
 • Oláh Herkules
  #11
  az emberek nem szeretik az újat/mást. Lásd windóz, lásd ofiszban a ribbon elleni hőbörgés, maszop népszerűsége, stb.
 • harmiona
  #10
  Nekem Ubuntum (azaz Linuxom) van.
  Nem értem ,hogy miért van mindenkinek Microsoft-ja , amikor az Ubuntu egy ingyenes operációs rendszer.Most fizessek azért jó pár ezer forintot, hogy egy olyan gépem legyen ami állandóan lefagy?Most komolyan!Nekem már volt , de az is alig indult el pedig Vista volt.