157
Szüleink hogyan kezelik illetve rontják el gépünket
  • nonicks
    100-110 foknál már óvatosan...bár szerintem a gép autó kikapcsol 100 foknál...
  • Xabinho87
    Akkor jó. Nekem eddig 35-40 fokon volt de valami baj lehet a hűtővel mert 47-49 fok között van pár napja.
  • The Protector
    50-60 üzemhőmérséklet.Tehát nagyon jó.De az a jó ha minél alacsonyabb.
    Nekem szar a hűtőm és 80fokon vannak a magok.
  • Xabinho87
    Én arra lennék kíváncsi a processzor hány fokig melegedhet mielőtt már ártana neki a meleg. 50-60 fok még ideális vagy már túl sok?
  • Rage47
    haha lol:D
  • Cat 02 #72
    Az összes WoW eredeti ? :p

Nem saját, de hatalmas :D
  • tomonor
    LOÁL

Akkor, végeredményt kikövetkeztetve, már nem kell sok mire ide tévednek az SG-re a kedves szülők, és akkor jönnek a nyugdíjas/papás-mamás tápigok
  • triplet
    Van itt valaki akinek az apja/anyja valami mmorpg-t játszik? Haverom mesélte hogy a haverja apja WOW-ozik de nagyon, az összes eredeti nekik.
  • matyi0323
    :DDDDDDDDD

Mi faterral mindig quake-t meg a mohaa-t nyomtuk egymás ellen..:D:D
    Emlékszem egyszer bejött a szomszéd és csak ketten voltunk itthon.. aztán szerintünk csendben nem lehet játszani..tehát házimoziról üvöltött a mohaa... szomszéd meg jön be aztán nyomott egy OMG fejet..XD nézi..hogy 2 idióta ül a gépnél és ordibál.. xDXD
  • Pepsi Twist
    nekem faterom nyomja a crysist meg x360on egymás ellen forza 3azunk :D
  • norbi56
    Sziasztok.
    Apum a cod2 re van rákattanva úgy másfél éve, van pár kora beli is a faluban akikkel játszanak:)
  • gerypapa95
    nekem apa cod 6-ozott most pedig a BFBC 2-őt nyomja veteránon :DD
  • xy21
    Én mikor kicsi voltam nagyanyámmal leülltem Mortal Kombatozni.
    Megmutattam neki mivel mit lehet csinálni...
    és elvert az öreglány-.-"
  • xido
    Oó..mondok aranyosabbat...gép,de mégse gép..Apám..réges régen...a topic elején már írtam,hogy gép közelébe csak a munkahelyén,otthon Playstation 1-re rá volt kattanva..Tekken 3-ban is sűrűn lealázott..Na aztán haverommal rágyógyultunk a Codemaster's Music 2000 nevű zeneíró és szerkesztő programra,de valami irtózatos módon évekig..Apámról tudni kell,hogy zeneiskolában végzett és éjszakai bárban is zongorázott civil munka mellett kb olyan 30-40 éve...Na..itthon voltak kottái..Nézegette már,mit bütykölök a Music-kal,egyszer úgy gondolta,megpróbálja..Elmutogattam neki,mi mit jelent,negyed hangokat hová,melyik gombbal,hogy választ hangszert..ilyenek...Maga elé vette a kottáit..fel se nézett belőle,csak nyomkodta vagy 10-15 percig folyamatosan,mint aki vakon gépel...Aztán mondta,kész és elindította..Olyan 3 szólamos zongora-művet gépelt be csont nélkül kottáról,hogy csak lestünk haverral évekig
  • Rotcsa
    Nekem a tesóm kiment angliába melózni és anyu már sokallta a tel.számlát.
    Úgy döntöttek, h visszaköttetik az előzőleg lemondott netet,mert én nem vagyok otthon csak 2 hetente a fősuli miatt és gyaklag nem használja senki...

Csináltam neki egy postalását, meg létrehoztam az msn accountját.
    Most már érti, hogy miért jó, ha van egy gép meg net háznál, de eddig csak úgy gondolta, hogy "mit tudnak ezek ennyit előtte ülni.."
  • byzhouse
    no
  • Hegi90
    csak nálunk vannak gépfüggő szülők? :D
  • TDantes
    Nálunk fater messze elkerüli a számítógépet. Csak annyiban érdekli, ha valami számára is érdekes filmet szereztem, akkor megnézni. Egyébként magasról leszarja. Ami egyrészt jó, másrészt rossz, mert nem csak leszarja de hülyeségnek is tekinti, például a számítógépes játékokat. Pedig egy időben, évekkel ezelőtt nyomott pár kört valami régebbi NFS-el, de aztán...tökéletesen érdektelenné vált.

Anyám, őt pedig csak a net, azon belül csak az IWIW érdekli, ott levelezik, meg más emberek képét nézegeti. Egész jól kezeli, tudja az egeret használni, gépelni két újjal, és keresi a betűket öt percig, de azért megy a dolog .
    Ami gondot okoz, hogy időnként bezárja a honlapot, ahelyett,hogy visszalépne, no meg ha nem tölt be rendesen az oldal, akkor nem tud frissíteni. Hiába mondtam el sokszor melyik gomb az, nem akkor se.
  • sz4bolcs
    Hát ez +favfavfav topic :D:D:D
  • sz4bolcs
    8)))))))
  • Balumann
    Az én anyám is detto, mint amiket leírtatok, 4-5 éve még be se merte kapcsolni, aztán ő is rákapott. 3 és fél éve megkapta az én előző gépemet, azóta így kezeli az alapvető dolgokat; word-excel, netezés (főként iwiw, youtube, startlap, google keresgélés), időnként elindítja a játékokat, videókat is néz. Kezdi érteni hogyan működnek ezek a dolgok, már programot is föltelepített magától (természetesen pont olyat, ami teljesen fölösleges volt a gépre, dehát ott volt az is az egyik fájl mellett :D).

Amiken jókat szoktam nevetni, állandóan Bomberman -el játszik (nem az alap Dyna, hanem egy 3D-s kinézetü, de ugyanúgy csak 2D-ben lehet mozogni), és 90%-ban elsőként esik ki, bár már javul a helyzet. Még mindig nem tudja megtanulni az ilyen plussz dolgokat, mint bombaátemelés, lökés és megállítás, vagy ha megpróbálkozik vele egyből belemegy a másik bombába :D.
    Más játékkal is próbálkozott, felraktam neki néhány ügyességit. Egy ideig kedvence volt az egyik golyós játék (Ballance azthiszem), aztán letörölte (természetesen csak a parancsikont).

Másik, levélben ismerősétől rendszeresen kap mindenféle humoros meg érdekes dolgokat, powerpoint-os bemutatókat. 2x is engem hívott, hogy hogy kell kilépni belőle. (esc gomb az nem jutott eszébe :D). A kilépés az sokszor okozott már problémát, véletlenül elindított játékból/programból is (ahogy olvasom, nincs egyedül) :))
  • matyi0323
    Nálunk detto..
    Régebben ( 2-3 éve )emlékszem az ilyen iwiw, freemail stb. dolgokat mindig én rendeztem.. anya azt se tudta mi az a számítógép..
    Mostmeg...?! Egyszerre megy iwiw, chat, jutub, közbe wörd-ön pötyög.. msn-en írnak vagy 5-en....mondom hohóóó:D
    Állítom az ilyen chat oldakon mire én megtalálnám, hogy mi is a helyzet, addigra ő megismerne 5 embert...
    2 hete kb. leülök a géphez ( az övéhéz..mert egy ideje mióta ő is " kocka " lett külön gép van.. ), nézem, hogy xy ismerkedő oldal.. azon belül legalább 5 "ablak".. aztán kintről beszól, hogy nézd már meg , hogy írtak-e..?!
    Mondom WTF:D:D várjál csak.. azt se tudom miez..:D
    Ez az egyik véglet.. tehát ilyen ismerkedős..közösségis oldalkon már hazavág..:D

Másik meg: anno még ilyen "dizájnos" volt az asztal nekem is ( mint amilyenek a " Hogy néz ki az asztalod " topikban van.. aztán azon egy mappát vagy egy indítóprogramot szerintem sose talált volna meg..:D
    Most már csak sima asztal van.. ikonokkal.. aztán kint van a sok játék.. múltkor valamelyikre rákattint.. és elekzd kiabálni, hogy ygere gyorsan mert fekete lett a kép és valami bejött és zenél... mondom nyugi lépj ki.. de hogy kell én nem értek ehhez..:D:D: miközben full magyar játék volt.. tehát 2 katt és kint van..::D

Nagyszüleimtől pedig csak egy kedvenc beszólűásom van.. amikor bejönnek és látják, hogy megy a tv, gép én meg épp konyhában vagyok és ezt mondják: fiam ha nem nézed akkor zárd el azt a gépet...( kapcsold ki magyarul:D:D )
    ZÁRD EL...XDXD ezen mindig szétröhögöm magam, hogy hogyan lehet elzárni egy tv-t pl:D:D

Na de nem offolok tovább..:D:D:D
  • Csirke4
    Ne szerénykedj, tudjuk, hogy a nagyszülőd villamosmérnök és tanulta, hogy a félvezetők nagyon hőmérsékletfüggők.
  • tomonor
    nyugdíjbiztosítás - szal féligmeddig az.
  • csgery
    Nyilván nem netezés a munkaköre:]
  • tomonor
    érdekes módon, az én anyám a munkahelyén olyan gyorsan pötyög a gépbe mint ha versenyen lenne, itthon meg 2 teljes percbe kerül míg megtalálja youtube-ot :C
  • KnightRider

Vettem a múltkor egy háttérvilágításos billentyűzetet (3D grafika=sötét szoba=billentyűzet-nemlátás), épp nálam volt a Grószmutterem, mikor bekötöttem. Kérdezi, mi ez, mondom, hogy micsoda. Gép bekapcsol, billentyűzet szép kék betűkkel világít, a Grószmutter meg csak ámul. De! Mondom neki, most figyelj. Egy gombnyomással átállítottam a háttérfényt pirosra, majd vissza (közben Star Trek szerű szöveggel: Kék riadó! Vörös riadó! Kék riadó! Vörös riadó!) Úgy nézett a ketyerére, mintha valami csoda volna. Másnap is ámulva mondta, hogy "milyen szép játékot vettél, kisfiam!"

• REPS0L
    kurva élet én akartam.
  • The Protector
    JAj meg még egy dolog.FIGYELJÉTEK MEG
    az idősebbek a gombokat rohadt tuskó módon nyomják meg.Bazierősen,kártyaautómata főleg meg amikor kártyával fizetsz az a kis bizbasz.Azért kell tuskó módon megnyomni NEKED is mert az idősebbek olyan erősen nyomkodják.
    Anyám a gépet úgy kapcsolja be h a gépház is elmozdul hátrafeléXD
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azért csak anyámmal írok ilyeneket mert apám meghalt,csak még mielőtt feltűnő lett volna

• The Protector
    Vele az a baj h sajnálja az embereket megölni.(jaj milyen mondat)
    de nfs shiftben egész jó volt.Ezt úgy számítsuk h nem szedte össze az összes szembejövő autót.
    Anyámnak ha vmi durvát mutatok akkor kimegy és nem nézi meg.

Az a jó mikor anyám vmit elindít de nem tudja mi az akkor egyből összefossa magát.És kiabál hangosan.
    De a legjobb mikor ideges volt rám kikapcsolta a villanyórát.És jön be a szobába h most jól megkaptam mire azt látja h ugyan úgy ülök és megy a gép.Kérdezte:ez h a francba lehet.Ezért vettettem a géphez szünetmentes tápot.Még van kb 25 percem:)
  • theone91
    :D
  • andersh
    ja és ugyanez persze mikor Wake On Lan-al bekapcsolom a lenti gépet, akkor is be van szarva hogy önálló életre kelt a gép és magától bekapcsolt.. :Ð
  • andersh
    Amikor a fenti gépről nyomtatok a lenti gép nyomtatójával, ahol már jóideje nincs senki, nagymuter mindig kétségbeesetten felkiált h nagyon gyorsan menjek le, azt se közölve miért.
    Szaladok le gondolván ég a ház, erre mutat a nyomtatóra h jön ki belőle a papír...
  • berczely
    Ezzel a játékos dologgal én is így vagyok.
    Barátnőm olyan élvezettel játszik!"Gyertek!..Nesztek!.." stb. beszél is közben...hangeffekteket adja a szájával. Meg egy sima hentelős FPS-ben is be van fosva hogy lelövik és settenkedik amikor simán mehetne az lőhetne mindenfelé!CoD2-t nemrég vitte végig.
    Tök jó nézni a "szerencsétlenkedését"CoD6 nem tetszett neki, már a training felidegesítette
  • Rockynhooo
    jah kb olyan 10 évesen kaphattam mert mindig sírtam h kell számítógép aztán valami ismerőstől szereztük és volt rajta 2 játék és csá :D aztán olyan 13-14 évesen meglett az első normális pc :D
  • mumpic
    10 éve 386-ost? gyenge lett a bizi?
  • Aquir
    xD
  • Rockynhooo
    édesanyámnak köze sincs az egészhez... múltkor elkezdte mozgatni az egeret és kérdezi ha ezt itt tologatom akkor a képernyőn mozog a nyíl? :D Faterom kb ugyanígy kezdte 6 éve, mikor hazahozott egy gépet a cégtől amit kidobásra szántak .. kb 533mhz 256ram 10gigás vinyoval :D azóta eltelt jó idő és fater jobban ért a géphez mint én ,és van 3 gépünk amiből mind a 3at ő rakta össze :D Kicsit ráállt az öreg :)

ami még vicces sztori de velem kapcsolatos nem szülökkel az az , hogy anno 10 éve mikor kaptam egy 386ost akkor mászkáltam a menüjében és láttam egy autoexec nevü file-ot és anno megvoltam győzödve hogy egy autos játék :D csak sosem akart elindulni :|
  • The Protector
    Anyám most már egész jól kezeli a gépet,vagyis nem ért hozzá mert csak betanult dolgai vannak.iwiw,freemail,chat,msn és nagyjából ennyi,jah meg googlen meg tudja nézni a sütirecepteket.
    Jah meg volt olyan h benyomtam neki a Dirt2-őt.de faltól falig ment,barátnőm picit jobban tolja.ma GTA4-ezett és csak lesett h kurvákat szoptattam benne.
    Bnőm akkor volt legaranyosabb mikor az assassins creed 2őt mutattam neki és szinte knyörgött h ne öljem az embereket mert az rossz.Ne higgyétek h kockulok míg ő nézi ahelyett hogy.....de meg szoktam neki mutogatni dolgokat mert ő csak netezni tud meg amit minden mai 20éves lány,de játékot még nem nagyon látott.
  • xido
    Aztán a lefagyott,áramtalanított gépet összerakták a szerelőnél másnap és lőn vala,bootolás után checkdisk és elindul gond nélkül