29
  • uniu
    off: volt hasonló a családomban, csak azok a "kommunizmus áldozatai". igaz, hogy számuk óvatos becslések alapján is nagyságrendekkel több, késöbb is történt - nem kell a túlélőket nagyítóval keresni- de mégis magasról tojnak rá.
    Konzekvencia: amit kettős mércével mérnek az bizony bűzlik.
    on:
  • pixx
    Én is így szoktam, ha jó egy film, akkor megveszem dvd-n, vagy tetszik egy sorozat, elmegyek és beszerzem dvd-n eredetiben.
    De csak ha jó, sajnos elég sok hulladék készül...
    De például Spartacus nálam már biztos vételen ha kijön dvd-n, vagy blue-ray-n.
  • willard
    Há-há-háá! Minden a helyére kerül. A sok szar tartalom kiszorul, jóhogy ajvékolnak.
  • MacropusRufus
    hát igen eléggé túlzóak voltak a számok. De ugye azt nem mondták, hogy szabad mostantól másolni. Tehát a továbbra is tilos. Mert azért a tény tény: a letőltött anyagok illegálisak. Majd találnak valami más indokot.

off:
    uniso: ha a drága családod egy kremóba végezte volna egy lagerben akkor nem lenne ennyire tizes számodra a tma.
    off

• blessyou
    750 000 munkahely évente??? nooormális?
  • uniu
    Figyeljétek meg, hogy előbb-utóbb a holokamuhoz hasonlóan törvény lesz, a "szélsőséges", és "rasszista" fáljcserélők elleni harc miatt! :) Hisz' "tudjuk hová vezet ez" ! :)
  • kovadam87
    letöltöd - megtetszik - megveszed :) előbb vagy utóbb úgy is bekövetkezik, csak úgy mint nálam, csak úgy mint mindenkinél :) Ha másért nem akkor azért mert nem megy a multi egy olyan játéknál amit imádsz, és felhergeled magad annyira hogy megvedd... aztán évekig csak azzal játszol és büszke leszel magadra hogy te letöltötted torrentről vagy akárhonnan és utána megvetted.
  • endrev
    Annyira nevetséges ez a csaló, manipulatív magatartás az ASVA és nemzetközi tsai részéről... :D :S ... hogy nem tudom eldönteni hogy most sírjak vagy nevessek...
  • endrev
    Ki ne hagyjuk az ASVA-t, hogy nekik milyen káros ez... :)
  • DeviloftheHell
    majdha az ország ráébred hogy a sok hatalomban lévö zsido cégvezetöt a politikusokkal együtt és az ilyen ingyen élö szarrágok akik abbol élnek hogy minden szart megakarnak vetetni vkivel szépen egyesével fognak lógni a lámpavasakon akkor lesz vmi értelme de ahoz pár hözöngö ember nem elég hanem minimum egy fél ország nem kéne többet diszkivilágitás mindenhova lenne szép lámpadisz
  • djw
    a kérdés ismét: nem sért-e alkotmányos jogot, hogy olyanért kérnek pénzt előre, amiért gyakorlatilag szolgáltatást nem kapok? (gondolok pl a CD-re ragasztott matricára, vagy az SD kártya árába épített jogdíjra)
  • FoodLFG
    Én azt hiányolom, hogy Mo-n is elkezdhetné már valaki a tisztogatást. Mondjuk kezdhetnék a pénznyelő artisjus-al. De itt még egy ilyen jelentést sem tudnak elkészíteni, nemhogy érdemben lépni.
  • vasziszdasz
    Nem meglepő. Hazudtak éjjel-nappal. De most elkúrták.
  • Kornan
    Nem vagyok gazdasági szakérő, de szerintem Mo-nak és a többi hasonló országnak jót tesz a fájlcsere. Tegyük fel ha nem lenne, akkor az emberek többet költenének mozira vagy film és egyéb tartalmak vásárlására. Persze nem annyian meg annyit mint amennyien és annyit letöltenek, de mégis többet, mint most. Amit erre költenénk, annak a nagy része külföldre menne az ottani gazdaságot és életszínvonalat javítani. Lucas és Spielberg megveheti az újabb terepjáróját, medencéket stb... Szerintem jobb ha az a pénz amit költünk, az marad a bankban, az úgyis kezeli, forgatja vmilyen szinten, vagy olyan termékre költünk ami bent marad Mo-n vagy olyan kezébe kerül, aki visszahozza egy részét, hogy befektesse.
    Persze nem 100% jó dolog ez, mert fájlcserélnek magyar cuccokat is + külföldön sem mindenki gazdag és lehet nagy szükségük lenne a pénzre, hogy fejlesszék, javítsák a terméket. Ez én úgy gondolom, hogy nem tesz ki sokat, pár %.

Szerintem...
  • Szemjuel
    az avatar megjelenése előtt többen mentek moziba, mint az előző évben. miről is beszélünk akkor?
    én se mennék moziba ha nem lenne p2p... azelőtt leszartam a filmeket eszembe nem jutott volna hogy erre pénzt adjak! de most minden ígéretes darabot megnézek! káros... az... a barifaszát...
  • Balumann
    Az is csak addig, amíg nem lesznek hdtv árban az interlaced-polarizált kijelzők... :-) Bár szerintem az is csak ezért nem terjed, hogy először eltudják adni a jelenlegi tvket, illetve a 3d moziban még bezsebeljék a pénzünket.
  • danesz234
    Hát igen ezért van igaza azoknak aki azt pedzegetik hogy a fájlcsere fellendíti a gazdaságot. És az hogy egyik pillanatról a másikra megszüntessék a p2p-t szinte lehetetlen. Lehetnek szankcionló törvények de be kell látni hogy a fél világot nem lehet börtönbe zárni. Én csak azt remélem hogy a világ megváltozik egy pár éven belül és a p2p rendszer nem egy mumus lesz főleg a jogvédők szemében, akik meg szerintem azért kapálóznak ennyire mert ha beismernék hogy ez jó és nem árt a gazdaságnak akkor elvesztenék a munkájukat. De az felettébb érdekes hogy a mozizós adatok egytől egyik azt bizonyítják hogy nő a mozik látogatottsága lásd a legújabb 3D-s filmeknél.
  • BaliBoy
    Jah és az ezekhez kapcsolódó iparágakat is igen súlyosan érintené. Egy kicsit túlzó ugyan de végül is reális analógia: nincs több mp3 -> nem veszik az iPod-ot -> nem kap megrendelést a műanyag fröccsöntő üzem, a félvezető gyártó...
    Na itt kezdődne az igazi munkanélküliségi hullám és a több milliárdos gazdasági kár. Globális szinten!
  • BaliBoy
    Egy iparág?
    Inkább egy egész tucat iparág: mp3/mp4 lejátszók (hordozhatók, autós fejegységek...), popcorn típusú media lejátszók, cd/dvd gyártók, a komplett internet iparág a teljes infrastruktúrájával... stb.
    Egy nagy halom iparágban lenne oltári nagy visszaesés ha megszűnne a kalózkodás. Akkor jönne el az igazi világválság.
  • amitakartok
    Hát igen, kicsit nehéz komolyan venni őket, amikor akármelyik játékhoz keresek végigjátszást/ilyesmit, Google rögtön az elején feldob vagy hat torrentet. A kiadók meg baszhatják, ugyanis a Google nemrég nyíltan kijelentette, ők ugyan nem fognak cenzúrázni. Erről ennyit.
  • B0nFire
    Nem fingatják ki. A tavalyi _nagy_ per vesztese, a thepriatebay.org a mai napig is köszöni, jól van. Most is töltök róla. Az meg rohadtul nem érdekel, hogy ki a gazdája, vagy hogy hányadik helyen van besorolva a Gugliba. Tavalyig elsőnek köpte ki, az idén meg harmadiknak. De nem zárt be, nem úgy, mint a mininova, amelyik saját maga kezdte el kigyomlálni a "jogvédett" tartalmakat, mígnem többé nem volt miért odamenni senkinek. Bepriccoltatták a zsírfejűek a thepiratebay-perrel, aztán néhány hülye be is dőlt nekik, és kihúzta a dugót.

Annyi baj legyen.
  • Lowosan
    Nem büntetik meg őket? Megtévesztés, hamis adatok használata vagy hasonló? Mert anélkül nem sokat ér a kijelentés.
    Különben is, ha egyik napról a másikra kifingatják a teljes p2p-rendszert, csak annyit érnek el hogy mindenki átáll RapidShitre és a többi fájlmegosztóra, hadd ne mondjam mennyi lehetőség van.
  • Szemjuel
    meg az egész internetes világ, a szolgáltatókat beleértve felháborodik, mert feleslegesen költöttek el a fejlesztésre milliókat!
    Netezésre elég a 1-2 mega...
    és jelenleg nincs annyi HD adó, amiért ezt meg kellett lépniük! Minden a "kalózkodás" mellé játszik! egy egész iparág épül rá. Eddig is megélt mindenki a másikból, nem értem miért nem tetszik nekik...
    Az előadót megnézzük koncerten, a cd-t megírjuk ergo: a cd gyártó ember családjának vettem egy kiló kenyeret, az előadó kapott egy új kocsit!
    jaaah, hogy ebből a kiadó kimarad? pech...
  • danesz234
    Hát ja:D pattognak de abba nem gondolnak bele hogyha a fájlcserélést megszüntetik teljesen akkor meg a disck gyártók és az általuk foglalkoztatott emberek mennek tönkre.
  • DeviloftheHell
    árral szemben minden elöbb utobb megdöglik ezek is, remélem éhen
  • danesz234
    Volt az egyik magyar számítástechnikai lapban egy cikk amely nagyon érdekes volt. Pont azt hozták fel hogy a letöltött fájlok olyanok mint egy virtuális répa amit lemásolsz és nem ellopsz. Amúgy ez egy eléggé ingoványos talaj és látszik hogy a jogvédők próbálkoznak meg kapálóznak kegyetlenül az árral szemben.
  • TreDoR
    De leoltottak mindenkit azt a k*rva XDDDDD
  • Solten
    nemzetközi zene- és filmipar: hazudtunk éjjel, nappal
  • Balumann
    Na, csak élnek gondolkodó emberek is még ezen a területen is.