69
-
#29 bazdmeg, megint van egy kurvanagy ötletem. Ha jönnek ezek az amcsik, vagy mittomén kik hiperszuper lopakodó gépekkel, csak fel kel robbantani valamit, ami sok hamut lövell a magasba, és a milliárd dolláros gépek úgy lepotyognak, mint a játékrepcsik.
Stipistopi, kopirájtttttt!!!
-
#28 Olvasd el a blogom, idióta.
Ott le van írva, hogy miért váltottam nevet, de amúgy rég akartam. -
SityiSXT #27 Helyesbítek: nem napokon belül, de biztos ki fog töni a Katla is. (Félreértettem a házigazdám, aki fordította.) -
#26 "A finn haderő F-18 Hornet harci repülőgépei sérültek meg, mikor átrepültek a hamufelhőn. A hajtóműre a közel 1000 °C-os üzemi hőmérsékleten ráolvadt a por, így több ilyen hajtóművet cserélni is kell."
csak hogy elhidd, nem kamu:) -
#25 én úgy tudom, hogy nem látható és gyarkolatilag az ember nem is érzi meg, de magasan egy repülő motorját simán eltudja tömíteni -
#24 Egesz UK felett is repulesi tilalom van, kozben megy szinte nyari ido... :D Egesz nap tiszta egbolt volt. Jol felfujtak az egeszet, hala a szenzaciohajhasz zsurnalisztaknak is... -
SityiSXT #23 Ezen az oldalon három kamera segítségével folyamatos élőképet lehet nézni a vulkánról (csak választani kell közülük az angol szöveg alatt).
Az izlandi tévé amúgy bemondta, hogy a Katla is készül kitörni, méghozzá napokon belül. Ez pont az Eyjafjallajökull mellett van, és ő a nagyobbik. Lehet készülni, hogy a nyaralásból nem sok minden lesz, ha repülővel akartok menni... -
#22 mehetne ebbe a topikba :P -
#21 :D -
djhambi #20 Epikurosz, légy férfi és karakán! -
qwas #19 Két hét múlva megyek Londonba kocsmatúrára így remélem addig befejezi a füstölgést. -
philcsy #18 Nem tetszettek a büntipontok?
Nem akarod vállalni a felelősséget a tetteidért?
Most nagyot csalódtam benned. -
#17 btw, tavaly sem volt rendes nyár. Az idén is megleszünk nélküle... -
SityiSXT #16 Ja, a vicc az egeszben, hogy itt Izlandon a legikozlekedes zavartalan - a belfoldi jaratok kozlekednek, a kulfoldiek kozul pedig "csak" azok, amelyek nem erintettek a legterzar miatt... -
#15 Az a 82-es eset necces volt. Fel is dolgozta a NatGeo AirCrash Investigation sorozata. Mikor leszálltak, megnézték a gépet; úgy nézett ki, mintha homokfúvóval lefújták volna róla az összes festéket! -
Pares #14 Akkor majd dobjuk. -
SityiSXT #13 De a Dunakavics johet, csak ne legipostaval, mert nem kapom meg... -
#12 Most, hogy így elmagyaráztad, még annyira sem tudom kiejteni. -
#11 "Komoly gazdasági következményei lehetnek a mostani hamu és gázfelhőknek, amelyek az izlandi tűzhányóból származnak. Német szakértők szerint amennyiben folytatódik az izlandi vulkán kitörése, annyi hamu kerülhet a légkörbe, hogy az idén gyakorlatilag nem lesz nyár – írja a vilagtudomany.hu.
A Die Welt szerint ez akkor következik be, ha a következő hetekben folyamatos lesz a hamueső. 1783-ban sokkal szörnyűbb dolog történ, az izlandi Laki vulkán mérges gázfelhőt okádott, amely halált és pusztulást hozott. Izlandon 50 ezer ember, az akkori lakosság ötöde vesztette életét, és a felhő eljutott Európába is. Haszonállatok százezrei hullottak el a földeken, és a levegő mérges gázokkal teli párával telítődött, hányást, fejfájást okozva hónapokon át. A gáz és hamufátyol blokkolta a napsugárzást, aminek nyomán több évre lehűlt az idő, az átlaghőmérséklet világszerte egy fokot csökkent."
Ezt a Híradú.hú-n olvastam.
1783...khm...mi jut neked eszedbe erről (anélkül, hogy elolvasnád a blogom ;-)
Gondolatok, ébresztő! -
#10 Megfulladunk, mind meghalunk! -
SityiSXT #9 Kis pontositas: a vulkan neve helyesen Eyjafjallajökull, ejteni meg ugy kell, hogy eijafjatlajökütl. Amugy a jökull gleccsert jelent, es ez okozza a fo problemat: most ugyan a jeg raborult a vulkanra, de mihelyst ez elolvad, ujabb adag hamu johet. Amugy itt Reykjavikban most epp sut a nap... -
blessyou #8 csak nekem van egy hatalmas hiátus a cikk felénél? -
Mcsiv #7 ha igaz, akkor ez egy erős fail, lehet újra gondolkodni a fizika néhány alappillérén:) -
#6 már alig várom hogy lehulljon,lehet gyűűűjteni:) -
#5 De tényleg!
http://index.hu/tudomany/urkutatas/2010/04/16/a_fenynel_gyorsabb_objektumot_figyeltek_meg/ -
#4 Itt van ez is:
http://hvg.hu/vilag/20100416_gigantikus_tuzgolyo_usa#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg
Itt vmi készül... -
#3 Ja, és ha elsőre ki tudod mondani azt, hogy "Eyjafjallajoekull", kapsz tőlem egy Duna-kavicsot. -
#1 Hm, jelentem jelenleg Edinburgh felett felhotlen, tiszta az egbolt... :)