47
  • Mike
    #47
    azért ilyen szinten mosdatni egy télleg geci bűnözőt
  • Komolytalan
    #46
    Hát végülis konkurencia, ja. Kb ahogy a bankár, meg a cigó az utcasarkon pillangó késsel. Mindkettő elveszi a pénzedet, tehát végül is egyik a másiknak konkurenciája. Dögöljön is meg minden bankár.
    Az SMSWeb teljesen legális tevékenység. Ha illegális tartalom kerül fel, és a jogtulajdonos, rendőrség, akárki kéri, akkor leszedik. A warez ftp meg illegális. A torrent háááát, végül is a törvények szerint az is, és lássuk be gigabites seed szerverek nélkül annyira lassú megbízhatatlan fos volna, hogy a törvényeknek itt is igazuk van.
    A fazon alapvetően legális tevékenységet folytatott (hostolást, nem tartalom szolgáltatást), erről mindenki tudott, és senkit se zavart. Aztán 1x csak jött fordult a széljárás (akkoriban volt pl az UD Zrt ügye, ha valaki emlékszik még), és ő lett a warezkirály, meg népellenség. Ugyanígy előfordulhatna veled is, velem is, hogy jön 1x valami régi osztálytárs, megkérdi szakértenék-e az NBHnak sok pénzért. Persze, miért ne. Utána meg 2 év múlva lelőnének mint egy kutyát, meg kiderülne hogy animal-necro-gyerekpornót forgattam.
  • bakagaijin
    #45
    Hmm, mi adja ennek a cikknek az aktualitását, mi az ami újat mondanak? Ez kb. egy éve volt, akkor volt pár találgatás hogy mégis ki és miért és addig miért nem... Volt egy skype-riport vele a Bombagyár Rádióban, aztán "megöngyilkolták" az ex rendőrségi szakértőt. De minderről ez a cikk abszolút semmi újat nem mond. Szóval, mi az oka, apropója ennek a cikknek?
  • Mike
    #44
    nem ez a lényeg
    hanem az, hogy a tag szakértett a rendőrségnek, nem kevés pénzért, közben meg egy bűnöző volt ő is, és csak arra használta a befolyását, hogy a konkurenciát kiszorítsa
    tisztára mint egy maffia
    ha egy ilyen görény megdöglik, megérdemelte
  • Mike
    #43
    remélem mész sittre te is
  • willard
    #42
    741 millió bevétel... Nem kispálya. Úgy kell nekik. Warezt csak ingyen!
  • farxis
    #41
    sajnálom a srácot mert ismertem és jófelyvolt és tölle tuttam letölteni mindenfélét, csak küldenem kelet az iphonomrol egyy sms, és nagyon gyorsan letöltödött mer imacem van !!!!!!!444 rohat nni kurvaanyátokat!!!
  • Amergin
    #40
  • Komolytalan
    #39
    Amit írnak csillárd ft összeget, az az "elmaradt haszon" című hazugság. Vagyis Vér István 12 éves nem vette meg a fényképboltot 300ezerért, hanem küldött 1 SMS-t a szülinapjára kapott mobiltelefonról, és úgy töltötte le. Ezzel Vér István 300ezer Ft-al károsította meg az echte ungarishe Adobe-t.
    Rajtad kívül mindenki - igen, az APEH, kormány, rendőrség is - tisztában van azzal, hogy ha Vér István nem tudná SMS-ért letölteni a fotóboltot, akkor maradna a pain(t)nél, nem pedig megvenné 300eFt-ért, mert ennyi pénzt még az apja se látott egybe, nemhogy ő. Így viszont küld egy 1000Ft-os SMS-t, amiből 200Ft rögtön ÁFA, 400Ft rögtön megy a multinak (a maszop kormány szempontjából ez még jobb is mintha adó lenne, mert nem kell szórakozni előnytelen szerződésekkel, hogy a közpénzt a multik zsebébe pumpálják), 400Ft meg megy az SMSweb szolgáltatás üzemeltetőjének. Akinek egyrészt vannak költségei, a maradékból meg fizet adót, stb.
    Éppen ezért, mivel mindenki tudta, hogy az SMSWeben nem Vér István 1000 év múlva milliókat érő, de jelenleg enyhén értéktelen kézi rajzaiért fognak fizetni, hanem tört fotóboltért, filmekért, zenékért, stb, sem a rendőrség, sem az NBH, se senki nem csesztette az SMSweb üzemeltetőket. A fizetős ftp más, ott nem megy keresztül a telefontársaságon a lé, hanem magán számlára kerül, vagyis abból az állam semmit se lát. Azt üldözik is keményen. De az SMSweb az hallgatólagosan elfogadott tevékenység, magyar cégnek kárt nem okoz, a külföldi meg le van tojva.
  • uniu
    #38
    elméletileg. Megnéztek mennyi progi van fent, mekkora értékben és megszorozták, hogy kb hányan tölthették le. A végeredményt természetesen kikiáltották a nettó kárnak. Eszébe sem jut senkinek, hogy a sok sz@rt nem vette volna meg senki, sőt ilyen ingyenes letöltések utánis legtöbbször a RecyleBin-be landol a cucc...
  • vasziszdasz
    #37
    12 szerver átnézése után legalább 1 milliárdnyi kárt állapítottak meg
    ... ami ugye köztudottan teljesen irreális, vicc összeg. A jogvédők éjjel-nappal hazudtak a kalózkodásról
  • vasziszdasz
    #36
    több ezer magánszemély és gazdasági társaság szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát sértették meg, a szerzőknek vagyoni hátrányt okozva.
    Na ezt biztosan nem, aki smswebről szerzi be a szoftvert, az nem fizetne a bolban luxusprofitot, tehát semmi kár nem érte a kiadókat. Az ilyen "mi lenne ha" dumákra én is mondhatom hogy engem is kár ért mert nem az én boltomban költötte el a kizsarolt pénzt a kiadómaffia hanem a konkurrenciánál, tehát engem megloptak, ezért súlyos milliárdokkal tartoznak nekem, sitten a helyük.

    Az a helyzet hogy amíg a kiadómaffia tökéletesen megtestesíti a náci propagandafilmek kampósorrú zsidó népellenségét, addig senki nem fogja a warezos robinhoodokat morálisan elítélni. Nem kötelező irreális áron adni a szoftvert/filmet, akkor lesz aki megveszi, addig nem.
  • pixx
    #35
    Tények:
    1. Ha valaki a keresgélés helyett a kényelmesebb utat választja, akkor fizessen érte. Ha meg hülye is mellé, akkor pláne.
    2.Melyik oldal nem kereskedik az email címekkel? (tavaly el akartam adni egy állványt, 6 oldalon hirdettem meg, és e célból csináltam egy mail fiókot. Érdeklődő nem jött spam minden nap vagy 30...)
    3.A spam lényege...
    4."felmerült"
    5.Ha letöltő oldalt üzemeltettek, ez nem kétséges...

    A politikusok miért csinálják, ha nem pénzért? Gondolom az összes patrióta...
    De legalább annyira mint a sün kollégáid, akik igazoltatnak ha felveszek egy piros-fehér-zöld sálat a nyakamba. Az teljesen mindegy, hogy nincs semmi nemzeti ünnep, vagy bármi más. Csak felvettem. Ettől már náci vagyok, meg szélsőjobbos.
  • pixx
    #34
    Miért lennék egyszerű? Ha azok az emberek, akik letöltötték ezeket a filmeket egy jelképes összegért, inkább megveszik boltban. Akkor az állam részesül belőle. Amit fent ellopnak ilyen-olyan módon, vagy befektetik, megforgatják a pénzt, majd a hasznot elosztják. Amiből te nem látsz egy vasat se :)
    Csak te még azt hiszed, hogy az államhoz tartozol. Az állam a felső tízezerből áll, te meg én, meg a többi a maradék. Két dolgunk van befogni a szánkat és adót fizetni.
    Engem nem károsítottak meg, aki meg a mai világban hajlandó fizetni, azért, hogy letöltsön valamit, az megérdemli. Hülyéket lehet találni mindig, ők találtak, most mi ezen a nagy dolog.
    Amergin-nel értek egyet Princz Gabi féle bíróság ítélje őket. Ha törvény nem tesz különbséget állampolgár és állampolgár között.
  • speed2006
    #33
    Félreértettél. Én erre a cikkre utaltam, mármint hogy pénzért árúja valaki. Anyagi hasznot húz belőle. Nem azt mondom hogy a warez jó. Bár nem okoz akkora kárt mint azt elhitetik. De az hogy ezért pénzt szed le valaki az már aljas dolog.
  • Amergin
    #32
    Most már így tuti sün vagy. A "veled ellentétben" duma nagyon ütős, mert magaddal vitatkozol így a "hülyeség", amit "lerombolsz" a sajátod. Jó napot kívánok! Ha nem éresz egyet, akkor esetleg beidézhetnéd tőlem azt a hozzászólásomat, amiben "Robin Hoodnak" tüntetem fel a "közönséges útonállót".
    Na ugye. Puszi. Azért a sünök néha-néha olyan dolgot is csinálhatnának, ami viszi a pént nem csak olyat, ami hozza. Sunyi bírságolós-lehúzós takonykodás helyett hajkurászhatnátok például a gengsztereket is, bár tudom, hogy az "igazságszolgáltatásunk" sem kedvez nektek, mert beviszitek a bűnözőt és feljelent benneteket, hogy "megsértettétek a jogait" és még titeket meszelnek el.
    Hatványozottan igaz ez, ha az illető "kisebbségi", khmm remélem polkorrekten fejeztem ki magam. Plusz amíg párthadseregként is funkcionáltok, addig ne nagyon számítsatok az emberek tiszteletére, annál is inkább, hogy a vezetőitek között megtalálhatók a legnagyobb maffiózók is, akiknek már régóta tölteniük kéne az életfogytot (már ha hazánk egy normális ország volna).
    A warezről annyit, hogy aki abból él az bűnhődjön nem sajnálom, de kapjon csak annyi büntetést mint egy Pricz Gábor az arányosság elvét szemmel tartva természetesen (200Mrd forint károkozásért 3,6M Ft kártérítés 10 év múlva letöltendő nélkül, ugyebár...)
  • Glutamin
    #31
    OFF:

    Sosem értettem, hogy milyen alapon titkosítják az adóforintjainkból kötött szerződéseket. A köz pénzével végzett mutatványok közérdekű információk.

  • Mike
    #30
    az üzemeltető miért? ő nem csinált semmit. isp-t is megbünteted, meg a kábelgyártóját?

    gondolom, ha egy bankrablást telefonon szervezel meg, akkor a telefontársaság is vádlott igaz-e
  • Mike
    #29
    csak ha ÍRÓ vagy és nem kisiparos, magáért az írásért irsz, nem a pénzért
    másrészt a kiadók szemetebbek
    harmadrészt hiába az e-book verzió (ami azért nem szimpla szkennelés)
    az olvasók konzervatívak, szeretik a nyomtatott formát
    tesssék jó könyvet írni, jó filmet készíteni, és akkor nem kell parázni a másolóktól

    arról nem beszélve, hogy eddig hol éltél? amikor belefogtál a könyved írásába, pontosan tudtad, hogy le fogják másolni, ergo számolsz is vele
  • Mike
    #28
    bűnöző vagy te is?
  • Mike
    #27
    ird meg nekik, hogy adják ingyen
  • Mike
    #26
    ebben a legcsúnyább, hogy K. Balázs szakértőként számolta fel a konkurenciát
  • hodobaj
    #25
    Így vagy úgy jól csinálta, elég sokat keresett vele. A Google is ezt csinálja csak most könyvekkel és videókkal a könyveken már nincs jogdíj, de ő pénzért árulja a könyvesbolt-ban.
  • Mike
    #24
    alapvetően azért dől az a vád, hogy te megkárosítottad az államot, ugyanis akkor a jövedelmedet másra költöd, és azon ugyanugy van áfa és egyéb adó.
    Sőt, igaz hazafi sem filmért, sem szoftverért nem fizet, ezeket letölti, ellenben iszik, dohányzik, és mindenhová kocsival jár, így maximálva az állami adóbevételt. (jó eséllyel nem érve meg a nyugdijas kort)
  • Mike
    #23
    ez egy becsült összeg
  • cateran
    #22
    En meg igen..abbol lett gazdag,hogy az emberek hulyek..szvsz "ha megnyerte,hadd vigye" illetve "Aki hulye,haljon meg"
  • teddybear
    #21
    Veled ellentétben én nem magasztalok fel Robin Hoodnak egy közönséges útonállót.

    Ez a banda pénzért árult olyasmit, amit mások ingyen tettek elérhetővé. Kovács Balázs mellesleg amíg meg nem bukott, hatósági szakértőként működött közre több torrent-szerver elleni razziában.

    Ezen az oldalon az archívumban többet is találsz róla, ha utána nézel egyáltalán.

    Sajnálom, ha lerombolom a hülyeségeidet, de ez a társaság nem "hazafias érdekből" csalt, hanem kizárólag pénzért.
  • Polemius
    #20
    harcu:
    Egyrészt, épp a könyveknél nem jellemző, hogy az eladásokat csökkentené a letöltés (más területen sem egyértelmű, hogy ez történne). Mert a legtöbben ma még azért szeretnék a polcon is ott látni a könyvet, digitális verzió ide vagy oda.
    Másrészről, ha meg kimondottan e-könyvként szeretné megszerezni, ma erre (magyar nyelvű könyv esetén) gyakorlatilag esélye sincs hivatalos könyvkereskedőtől. (Valami elindult már, de még odébb van, hogy vásárolni is lehessen megfelelő választékból, elfogadható áron.)


    Ráadásul a nem haszonszerzésre irányuló filecserélés, letöltögetés még csak nem is okoz az államnak adóbevétel-kiesést. Mert ugye a pénzt úgyis elköltik, csak máshol jelentkezik a bevétel (pl. nem a dvd forgalmazón hanem a mozin keresztül jut az állam az adóhoz).

    (Amit meg ezek csináltak az nem warez, mert ugye a warez épp arról szól, hogy nem pénzért adják tovább.)
  • lcee
    #19
    http://itcafe.hu/hir/gao_usa_kalozkodas.html
    itt is egy hír, hogy mennyire kamu számokkal dobálóznak a megkárosításokról
  • harcu
    #18
    Nagyon egyszerű vagy agyilag. Nem a fent ülőktől lopja a pénzt, mert azok amit ellopnak, azt úgyis tőled, meg az adófizetőktől szerzik vissza. A lényeg, hogy a tervezett adóbevétel, és az ezzel arányos ellopott pénz meglegyen és ez független a pártállástól. Vagyis nem annyira, a fidesz és az mszp már lopott eleget, ők már csak szinten tartanak, de a balabbiknak még sokat kell behoznia, ha véletlenül hozzáfér a húsosfazékhoz. Lopni mindegyik lop, csak eddig volt annyi eszük, hogy egymással közösen kormány és ellenzék együtt nyúlta le a közpénzt, nehogy valamelyik kitálaljon. Ez olyan 2005-ig működött is. Azóta valamiért összevesztek.
  • harcu
    #17
    Írok egy könyvet. Kiccsávó megveszi, mert olthatatlan a kultúra iránti szomja. Otthon beszkenneli, és ebookként elkezdi terjeszteni, szigorúan ingyen. Onnantól egy fillér sem folyik be a kasszámba. Hát mi ez, ha nem warez, azaz illegális másolás? Bármilyen meglepő, a torrent is warez, hiába osztasz meg ingyen. Csak nem te leszel az esetleges nyomozás célpontja, hanem a torrentszerver üzemeltetője.
  • speed2006
    #16
    Azért egy-két hsz-el nem értek egyett. Tételezzük fel hogy lentebbi xy az asszony elől elsumákolt kosztpénzből megveszi az Avatar-t BD lemezen. Örömében sok órás munkával csinál egy BDrippet és megosztja. (ezt nem tartom bünözésnek, mivel az övé, azt csinál vele amit akar) Másnap látja hogy egy patkány ezt pénzért árúlja. Azt amit ő ingyen tett közzé. Na ez nem WAREZ!!!! Mondjuk annak a fejét is meg kéne símogatni, és megdicsérni az eszét aki ezért fizet.
  • Oláh Herkules
    #15
    olyan mint hagyó miki, ő is külföldön röhög hogy vizsgálgatják :)
  • Amergin
    #14
    Ki vagy te, valami sün?
  • teddybear
    #13
    A sok hülye duma helyett nézzük mit is csináltak.

    1. Üzletszerűen több fizetős letöltő oldalt üzemeltettek, amikhez a letölthető anyagot más, egyébként ingyenes torrent oldalakról szedték le. A fizetés emelt díjas SMS-sel történt.

    2. Az ezekre az oldalakra beregisztráltak email, és egyéb adataikkal kereskedtek.

    3. Ugyanezekre az összegyűjtött címekre spamot zúdítottak. Többek között ezeket a fizetős oldalaikat is így hirdették.

    4. Egyes gyanúsítottak vonatkozásában további bűncselekményekre, így tiltott pornográf felvétellel visszaélésre, csalásra, tiltott szerencsejáték szervezésre, kényszerítésre, közokirat-hamisításra, utaló adatok is felmerültek.

    5. A jelenlegi adatok szerint a gyanúsítottak folyamatosan, több ezer magánszemély és gazdasági társaság szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát sértették meg, a szerzőknek vagyoni hátrányt okozva.

    A lefoglalt szerverek

    * 43 szerver foglaltak le
    * 5 szerverteremben voltak
    * 100 ember vett részt az akcióban, nem csak brfk vonult ki, hanem NNI + VPOP
    * 12 szerver átnézése után legalább 1 milliárdnyi kárt állapítottak meg (NNI videóból)
    * 80-90 millió forint értékű szerverpark (NNI videóból)
    * 200-250 terabyte-nyi adat, ez világrekord fogásnak számít
    * fiatal felnőttek és fiatalkorúak az elkövetők
    * 2006 augusztusától kezdődtek a bűncselekmények
    * 2007 óta nyomoznak a hatóságok
    * a 2007-es, konkurens szolgáltatónál tartott razziában K. Balázs szakértőként vett részt
    * CFM közeli emberek akarták elhallgattatni a fikablogot (is)
    * CFM szerverek, ip-ék és email címek voltak a bH spam ügyben (cikk #2)
    * K. Balázs autói: Infiniti FX45, DODGE RAM SRT-10, Nissan 350z
    * 9 embert vontak eljárás alá, 6 előzetes letartóztatásban van
    * 1 ember elszökött, ez volt Kovács Balázs (Baja), aki Romániában meghalt. (Az apja állítólag rendőr)

    Szóval ez amit itt leírtak, az közönséges számítógépes csalás és visszaélés. Semmi köze a politikához, csakis a pénzért csinálták, és már régóta fut.
  • Lantee
    #12
    Csak végre egyszer azt árulnák már el, hogy mégis ki a jó francot károsítottak/kárositanak meg a "warezkirályok"?!
    Ha letöltök egy filmet/zenét/játékot, azt jelenti, hogy amúgy eszem ágában sem lenne megvenni. DE! Ha letöltöttem, és tetszik, akkor jó esély van rá, hogy valóban kiadok pénzt az eredetiért. "2,16 millárd forint vagyoni hátrányt okozva..." Ez akkora bullshit, hogy legszívesebben a képébe röhögnék az okos jogalkotóknak/jogvédőknek.

    Jelen esetben a tiltott pornográf felvétel, csalás, tiltott szerencsejáték szervezés, kényszerítés, közokirat-hamisítás más megítélés alá esik...még nálam is.
  • pixx
    #11
    Azért az növekvő tendencia az elmúlt 10 évben, hogy egyre kevesebb adó folyik be, persze sokan azt mondják, azért nem fizetnek az emberek, vagy csalnak adót, mert magas. Az még véletlenül se, hogy a nehezen megkeresett pénzük után, hiába fizetne becsületesen adót, mert fönt úgy is ellopják, új autóra, meg házra...
    Ebből lesznek a szép BKV-s kielégítések, meg Happy End kft. egy milliárd forintért tűzijáték, aminek a részleteit a Fidesz 20 évre titkosította :).
    Na ezek a dolgok megkárosítottak, meg amikor egymás után zárt be kórházakat az Mszp, majd csokitallért eladta a zsíros földeket a haveroknak.
    Ezek a srácok engem nem károsítottak semmivel, hiszen ha ezek után befizették volna az adót, akkor azt fönt úgy is ellopták volna erre-arra...
    Max. fönt ülőket károsították meg...sajnálom is őket, most egy hónappal tovább kell lopkodni az új mercire...
    Szerinted téged mennyire károsítanak meg a drága honatyáink, hogy számla nélkül évi 1.5-2 millió forintot, igazolások nélkül felvehetnek?
    Az másnak egy évi fizetése, kemény munkával.
    Nem baj majd rájössz egyszer...

  • DjDano
    #10
    Az már nem jut eszedbe, hogy az államon keresztül téged is megkárosít ugye? Majd rájössz egyszer talán...
  • DjDano
    #9
    Persze kamu... Ha egy szélsőjobbhoz kötődő valakiről derül ki valami az már csak kamu lehet :D
  • Beygír Gücü
    #8
    de ez még jobb mint a politikusi pálya
    neki még tettetnie se kell hogy csinál valamit