World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fura ez, mert én elég sűrűn keresek vele (IS3 ellen meg be kell tölteni némi goldot...1-2 lövés és elmegy a kedve a frontpáncéljának kitolásától és szemből is könnyen sebezhető,de még az alaplőszerrel is ha jó helyen találod el).

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

xotyi
Ja, ha te vagy egyedül top tier akkor állati király, de ha esetleg egy IS3 is van az ellenségnél már a szerepedet mint heavy tank két módon láthatod el , 1 betöltöd a HEAT-et ami olyan mint egy kúrva akinek épp megjött a havija , 2 golyófogót játszol és reménykedsz hogy a csapattársak nem agyhalottak, a második opcióval az a gáz, hogy frontól is szeret ammorack-et kapni akár lánc+ ammorack együtt, az elsővel, hogy ez elméletileg egy prém tank amivel jó lenne kreditet is szerezni a csata végére ami így kissé nehéz. 😄

Trance&Friends nothing more..

Én is jónak tartom és általában jól is megy vele a játék.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerinted lehet, szerintem meg egy mocsok sz... Az egy jó tanács volt, hogy növeljem az HE mennyiségét, de még így is gyomorgörccsel megyek vele minden csatába, hogy már megint milyen kínkeserves helyzetbe kerülök vele. Leginkább küldetésekhez meg a napi x3-x5 szorzókra veszem elő, meg a 113 legénységet fejlesztem (de persze nem kompatibilis a rádiós funkció). Nem szeretem, na.
WZ-111 sztem király cucc.
Fajlagosan drága a lőszere, lassú, nehézkes tank (nem tud flankra helyezkedni, taktikázni csak lassan lehet reagálni) és szerintem botrányos a kamo értéke, de ezt még várom, hogy más is megerősítse vagy valami hivatalos adat jöjjön róla. Ráadásul a mostani napszakban nagyon sokat megy tier10-ben, de nem panaszkodom, ingyen volt, az időmet öltem bele, de amúgy is játszottam volna és a napi 750xp elérése sem volt annyira nehéz a centurion ax-el. Egyszóval ingyen volt, de hogy ezzel nem fogok érdekes köröket tolni a jelenlegi formájában az is teljesen biztos.

Én bíztam ebben az FV-ben, mivel főleg kreditet kell termeljek prém tankkal és az SP-vel már 1000 csata felett vagyok és a lassúsága miatt elég egysíkúak a lehetőségek vele (kevésbé finoman fogalmazva qrvára unom már), de az FV sem lesz megváltó, olyan értelemben, hogy termeljek kreditet és szórakozzak mellette. Úgyhogy marad a rudy, e25, t25 meg újabban a chi-nu-kai-al megyek kegyetlen jó köröket, nem is nagyon értem, de valamiért nagyon ütős egy tank (tudom, ezzel a chi-nu-val sokan vitatkoznának, de amikor sorozatban tolom vele az ászokat meg tényleg jó köröket olyan értelemben, hogy érezhetően hozzá tudok tenni a csatához, akkor jól is szórakozom és hozza a kreditet, meglepően jól, igaz, hogy most már tényleg komoly legénység van benne, hogy kigrindeltem az stb1-t, nagyon sok csatát beléjük raktam, talán ennyi plusz kellett a chi-nu-kai-nak csak).

Wz111-em van még tier8 prém, de azt gondolom nem kell részleteznem, hogy miért nem szívesen gurítom ki a garázsból <#circling>

Várjuk a buffot szeretettel, de a WG-t ismerve sok köszönet nem lesz benne.
1750 sebzés, 600 assist 25600 credit prémmel..

Ennyit adna..szánalmas.

Az F30 és a Rudy egy pénznyomda ehhez képest, de főleg az F30. 900 sebzésre ad 35 000-et tisztán. És meg sem kell szakadni.
Ezzel amúgy mi a búbánatos falloszt akarnak kezdeni?

3. angol ágat csinálhatnának Chieftain névvel, csak t9-be kell beleszülni valami Chieftain prototípust.

Másik: botok mindenhol

Menjen a francba az ilyen wot-autista szennyhorda.
Igaz ez még csak kezdő, de már látom, hogy azok a mutatók szemernyit sem fognak 0,5 fölé menni a következő többezer csatában. Az tutibiztos.

angelus1991ster.blogspot.hu

Na a lényeges kérdést meg lehagytam. Nekem nagyon rossznak tűnik az FV kamoja. Nincs rajta álcafestés, sem 100% kamo a legénységen, de egyszerűen folyamatosan spotolnak, lövést alig bírok leadni úgy, hogy ne spotolnának fel. Másnak is van ilyen gondja vele?

Az lehet, hogy kicsit túl agresszíven tolom és még nem találtam meg vele az ideális távolságot, de nekem ez kicsit frusztráló így. Aminél viszont lehidaltam, hogy Erlenbergen nem tudtam észrevétlenül felosonni az F0 bokorba a domb felső részén mert felspotoltak közben. Lehet, hogy kifogtam egy látótávra kigyúrt ellenfelet, aki még prém kaját is használt, mindenestre nagyon nem tetszett ez nekem. Nem is emlékszem, hogy van-e másik med tankom, amivel nem tudtam eddig oda felosonni, szóval nekem nagyon gyanús, hogy szörnyű kamo értéke lehet.

Nem találtam összehasonlító adatot erre, csak a harctéri tapasztalat az, hogy állandóan spotolnak, de mondom lehet, hogy user error és túl közel vagyok, csak vannak nagyon gyanús helyzetek, azért nem gondolom, hogy user error ez, hanem tényleg rossz a kamója.
Adhattak volna, de most komolyan egy t95e2-ben akarod a kreditet égetni? Annyira nem jó tank semmilyen formában. Nekem meg kezd egyre kevésbé tetszeni ez az FV. Rájöttem, hogy nem olcsó a lőszer. 680 kredit és 230 alfa, az SP-be meg 255 kredit és 240 alfa. Az átütés persze magasabb, de folyamatos tier10 mellett nagyjából a hajamra kenhetem. Most mentem egy vesztes csatát 2373 sebzés + 363 assziszt és 18e kredit nettó maradt, ami nagyon kevés, még vesztes csatában is. 27 lövés, ebből 16 talált 11 sebzett, mert Erlenberg bázist védtünk és gyakorlatilag egy tiszta célpontom nem volt, minden ellen takarásban, hull down-ban stb. Nem ész nélkül lövöldöztem, hanem egyszerűen ennyi ment mellé teljes becélzásnál, földbe, égbe és ami talált abból is sok pattant. A javítás 5847 kredit volt, kb a hp 2/3 elvesztése után, ez még elfogadható, de a 18360 lőszer költés viszont sok szerintem, arany nélkül természetesen. Eddig 1 db aranyat nem lőttem belőle, ez viszont pozitív dolog. Egy SP-vel eleve nem kellene sniperkednem, bent maradtam volna a kezdőkör mellett, kirakom az elejét, hadd lőjék és egy csomó spot is jött volna mellé, meg azzal is tudok gyenge pontot, oldalt lőni, onnan ráadásul könnyebb is, nem tudnak az ellenfelek elbújni takarásba.

Ennyit a Rudyval szinte bármelyik vesztes körben lehozok, 2 tierrel lejjebb, de egy teljes értékű tier6 med tankkal, kb 1,2e átlag sebzés mellett.

Nem tudom, de módosítanom a reggeli kijelentésem, mert kredit termelésre is csak mérsékelten ajánlott ez az FV. Bizonyos napszakokban, amikor nem hemzsegnek a tier10 tankok, akkor érdemes vele menni, egyébként inkább hanyagoljuk.

Ha a sebességet érdemlegesen buffolják, akkor talán használható tank lesz, de most per pillanat bizonyos napszakokban nem ajánlott.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.02.24. 16:22:40
Alapból a tier8 ilyen mostanában. Régen a legjobb tier volt, szinte mindig top tank, most meg a legszarabb, még a tier7nél is szarabb, korábban az volt a mostoha tier. Ezért jó prém tanknak korlátos.
EGy apcr gold lőszert adhattak volna a T95E2-nek.

Így nem leszünk haverok az Fv-vel, 4 csata most délután, mind tier10. Reggel csak minden negyedik csata volt tier10, most meg mind. Annyi azért jó hír, hogy ezzel már normál lőszerrel is belövöm az IS7-t. Nem úgy, mint a szerencsétlen t95e2-vel, amivel szinte teljesen esélytelen még a buff után is csak játékpisztollyal megy tier10-be, az fv legalább csak félig letolt nadrággal várja a tier10 nehezeket.
Azt mondja meg nekem valaki, hogy lassú tankokkal mit lehet kezdeni cliffen azon kívül, hogy kempelek a bal oldalon? Leginkább az északi oldal szopatós, gyakorlatilag a csata kezdés után 30-40 másodperccel már a teljes közép rész spot alatt van. Nézem, hogy E100, Maus, ha megpróbál a hegy mögé osonni nagyon brutál oldalsebzéseket kap az artytól meg az ellen tankjaitól. Az ellen gyors tankja befutnak középre és azonnal spotolnak, esélytelen a nagy szikla mögé jutnom hp veszteség nélkül lassabb tankkal. Az egész pálya a gyors pozíció foglalásról szól.

Szermély szerint én rühellem ezt a Cliff pályát, sztálingrád, harkov egy teljesen jól játszható ehhez képest és mégis azokat választották sz.rnak. Egyedül ha valami gyors tankkal feljutok a hegyre vagy ha valahogy el tudok jutni a szikla mögé, akkor lehet valamit csinálni. Minden értelmesebb játékhoz gyors tank kell ezen a pályán. Meg a végjáték lehet kicsit érdekesebb. A déli oldal ráadásul picit jobban kijátszható, ott egy kanyarral el lehet jutni a szikla mögé, de ha csak egyenes vonalban mennek, ahogy az átlag siemka, akkor szintén brutál sebzéseket kapnak. Sok E100-t láttam ott pusztulni úgy, hogy még az első házig sem jutott el, ahol egy kis fedezéke lett volna.

Biztos van aki nagyon szereti ezt a pályát, de ha itt nincs sebesség, akkor nagyon egy mocsok pálya és az elején nem sok mindent tud kezdeni az ember.
ez meg sokkal többet ért

ezt nem tudom hova tenni.

1700-at lőttem 300 méteren túlról.....

kigyi
Kösz a tippeket srácok, de már ezeket szerintem végigpróbáltam kompatibilitás és dx telepítés is volt.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Tankos tévhitek

Érdemes elolvasni, jó kis cikk. Főleg modern tankokkal foglalkozik, de vannak régebbi tankos vonatkozásai is.
ToCsEk
directx9et rakd újra

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Próbáltad már Win7 kompatibilitással futtatni a WoT-ot?

Mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak.

Win8-al nem volt gond, csak a hetessel.

Tono34
Gépemen win8.1-ről ment 10-re és minden gond nélkül megy a wot (persze nem erőgép, de az sd verzió használható).

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

kigyi
Igen ez a gép is frissített win10-et kapott, de teljesen szűz telepítéssel tehát a win7-ből semmi sem maradt csak a win10 ment fel nem migrált rendszer.

Na pont ezért nem cserélek Win10-re... pedig tetszene, csak a játékokkal tuti zűr lenne csak.
Régebben többen is panaszkodtak hasonlóra. Azoknál volt probléma akik win7-re frissítették rá a 10-est. Akik szűz win10-et telepítettek, azoknál gond nélkül futott.

Arra jó, hogy Lehvaslaiho medált csináljon vele az ember xDDD
Tono34
FV ezzel a 35km/h sebességgel valami vicc. "Jól" gyorsul és várod, hogy haladjunk és észreveszed, hogy mindenki lehagy ...

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

barret
Ki kell másolni egy mobil vinyóra,másik gépen elindítani.Ha elindul,nálad van a hiba.

Bérbe vehet? reklámfelület...

joe662
Nem tudom mi lehet a probléma.De hidd el jobban jársz ha el se inditod<#banplz>

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

kigyi
Sziasztok! Egy ideje nem tudok játszani a WOT-al, sajnos a játék nem indul el. Nem tudom találkozott-e már valaki a problémával:

Indítom a launcher elindul ott jelzi, hogy a legfrissebb verzió van fent nyomok a játékra egy fehér ablak pár másodpercig majd kilép. Win10-en van mindez, de mivel másnak megy gondolom nem az oprendszer a probléma.

Tono34
1700 spot, 1220 sebzésre adott prémmel 65 nettót.

Tono34
Végre. most már dolgozhatok tovább 😊

Küldetés teljesítve! Jutalom:
Jármű hozzáadva: FV4202 (P)

Legényeket el is küldtem belőle kapálni, ne foglalják nekem itt a drága helyet. 😊

Ruszki T30, nekem jöhet😊
Szerintem azért nem termel annyi kreditet, mert az ágyúját tekintve nem tud annyi dmg-et lesebezni, illetve tud, de ritkán...
Nem biztos, hogy gond, ez egy sniper tank a jelenlegi formájában és a buff ezen nem fog változtatni érdemben, szerintem. Én rammert + vert stabot és bino-t raktam. Ha nagyon gáz lesz a célzás idő, akkor lecserélem a rammert egld-re (mert inkább töltsön lassabban, de találjon be, pl ez van nekem fenn a 113-on), de eddig nem volt vele gondom. Aki játszott eleget a t49-el mondjuk, annak ez nem probléma, de amúgy hasonló a 113 célzás ideje, wz120, wz111 még rosszabb is, nem kevéssel.

Tier10 csatám még nem sok volt, de ott tényleg szigorúan hátsó sorba való, flankolni, helyezkedni, lassú, a tornyában meg tier8-tól felfele inkább ne bízzunk meg, úgy látom. Arany lőszer meg talán nem kirívóan drága (SP árban van és az alfa csak -10-el kevesebb) és APCR, de nincs olyan kredit termelő képessége, mint az SP-nek, szóval arany spam-re ez nem lesz jó a statpaddereknek, vagy a gatyájuk is rámegy.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.02.24. 09:20:31
Persze, már kész van. Ritka, mikor az összes elérhető küldi neve mellett ez áll. <#banplz>
Tono34
Azt tudjátok, hogy újra megy a 2x20 goldos akció?

Ejjj, akkor hülyeség volt, hogy én a kapott célzó rendszert raktam rá? :/
Jó lesz ez farmolni, főleg ha kicsit buffolnak még rajta. 1359sebzés + 119 asszisztra kaptam 24e nettó kreditet, 2680 kredit volt a javítás, bekaptam pár lövést. Tornyozni lehet vele mérsékelt hatékonysággal, de tiger pl többször pattant, úgyhogy olyan 200-210 pent meg tud fogni.

Tényleg könnyű ezzel 1,4 körül összelőni, mert jó az átütése és pontos, bár a célzási idő kicsit húzós, de kell vert stab meg skill a legényekre, anélkül lehet, hogy a fejem fognám.

Úgy érzésre az SP jobban termeli a kreditet egységnyi sebzésre, de nehezebb is vele összelőni 1,4e-t alap lőszerrel, úgyhogy az fv-re ráüthetjük a kredit farmolásra alkalmas pecsétet. Élvezetes játékra nem, sajnos, a lomhasága miatt. Remélem a buff ezen valamit javít. Még esetleg megpróbálom 100 oktános benyával, csak nem tudom mennyire gyulladós, még várok a tűzoltó cucc lecserélésével.
Az átlag dmg-em (1300 körül) elég kevés az FV-vel... de 13 kör alatt 85%-os winráta nem is rossz. 😄DD + összeszedtem vele 300k kreditet is...
Gun: 152 mm M-53
Damage: 750/750/1100
Penetration: 303/395/90
DPM: 2311.8
ROF: 3.082
Reload: 19.466
Accuracy: 0.364

Na innentől kezdve nekem ez a tank trágya 😄 (t22-t szívesen megkaparintanám de bele se kezdek a küldetéseikbe...még a kibebaszott t55a-t se tudom megszerezni...szaros LT15 miatt...😄) BTW a pen fasza, de dpm, accuracy fos (és még aiming time nincs...de gondolom nem a legfényesebb 😄) A torony ami ígéretesnek nézett volna ki, de a tetején a kupola...MEH 😄
Ez meghalni egyedül is kevés... 😄DDD
Remélem szépen felbuffolják ezek a hülyék, akik ennyire lenerfelték...
de ja, legalább az ágyú nem rossz... bár üthetne nagyobbat is egy picit.
Az fv4202P-ről egy dolgot lehet elmondani, hogy az ágyúja legalább használható és a gun dep is jó, a tank viszont kriminális mozgékonysággal rendelkezik. Meg sajnos az agyhalott csapatok ugyanúgy sokat "segítenek" a játékélményben. Lemmingvonat egy oldalra és foghatom a fejem, hogy akkor velük vagy a másik oldalra meghalni hősiesen.
Sztálinacél átüthetetlen front..😄D
De azért na, szaros is-8...vagyis t10 (bocsánat) 1 lóbaszó gunnal...hát annak minden csak nem beüthetetlen a frontja 😊 És mint tornyos TD...mocskos fos DPM-je lesz, tuti ilyen 18-20 sec körül fogja tölteni azt a gun-t. Nálam már itt megölte magát, mármint a lassú töltése miatt...(de mintha vhol láttam is volna h 3,02-s ROF-ja lesz vagy valami hasonló).
Ezt kicsit nehezen lehet elmagyarázni, de a skillek is százalékos értékek. Például 91-ről 92-re lépni mondjuk 30exp (kitalált érték a példa kedvéért). Ha már összegyűjtöttél 25e xp-t, akkor a skill még mindig 91%-on áll, de van már 25e "szabad" legénységi xp-d. A program ezt felhasználja, ha átképzed a legényt más tankra és a skill marad 90%-on (ha kreditért képzel át akkor 10% ot veszít a tank alapképességből a legény és normálisan 90%-ról indul), de eltűnik ez a 25e szabad xp és nem 90%-ról indul a legényed alap képzettsége az új tankra, hanem 95%-ról. Komolyabb legénységnél simán meg lehet csinálni, hogy jó időzítéssel 100%-ról induljon az alapképzettsége az új tankról, mert annyira sok xp-t jelent egy skill növelés 3-4 skill esetében 80-90% felett, hogy belefér az átképzés kb 40e xp vesztesége is vagy legalábbis nagy része. Meg kell nézni valamelyik wot crew skill calc oldalon, hogy az adott % mennyi xp-t jelent és a legény profiljában látod, hogy mennyi kell a következő skillhez. A két értékből ki tudod számolni, hogy mennyi "szabad" legénységi xp-d van a legényen. pl: crew skill calc

A másik dolog, ha éppen elérte a legény a 100%-ot, akkor nem muszáj mindig azonnal következő skill-t adni neki, hanem lehet rajta gyűjteni az xp és amikor át kell képezni új tankra, akkor szintén felhasználja ezt a program.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.02.24. 08:26:59
Bébéribanc? 😊
Nem nem. Lehet én írtam rosszul. Nem a skill lett 100 %-os (vagy nem csak) , hanem a legénységi tag képzettsége. Ingyenesen átképeztem őket, mivel nem akartam egy vagyont költeni egy 4-es tank legénységére. Kellett vagy 3000 xp ,hogy elérjem az o-i exet ,mert elfogyott a szabad xp. A skilleket viszont újraosztottam. És ekkor a legények 50%-osról 100%-osok lettek.
patchaou
Ez mindig így volt, viszont a 2. vagy akárhányadik skillen már kevesebb százalék lesz, ha a skill elején jár akár vissza is eshet egy szintet, mivel katona összes pontjának a százalékát bukod átváltáskor.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú