418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• András77
    Végre letöltöttem az aslain-t. Úgy néz ki a legénységi xp pontosabban a convoy módban, hogy megkapja a prém tanknak járó +50%-t is. Azaz 1125 xp csatánként ha legalább egyszer bevitte a bombát vagy a javítót a csapat. Ehhez jön a gyorsított képzés +25% és így 1406 xp prémium előfizetés nélkül.

Lehet mégis megcsinálom az első skill sort rajta, mert elég gyorsan lepörögnek a csaták. Ráadásul valamennyi reserve-t is mellé ad majd. Legalább egy hatodik érzék legyen a cromwell-en majd.
  • viper07
    Igen, szerver restart volt, azonban a software tesztelők igencsak ratyi munkát végeztek, vagy esetleg szondázás lehetett ? merthogy ekkora hibát benne hagyni eléggé durca ..
  • András77
    Most nézem a 9.16 development videót és hopp kikapcsolják a chat-et az ellenfél felé. Nem lehet nekik többet pofázni, csak a saját csapatnak. Értelme tényleg nem sok minden volt eddig se, csak az ugatás meg esetleg a csapattárs pozíciójának bemondása.

Van pár egész értelmes újítás, pl 2 soros garázs. Könyörgöm, miért nem lehet 3-4? nem lenne mindegy, ha egyszer kész a program vagy fix változónak írták a 2-t? ok az orosz kávédarálókon nem nézne ki jól és irigykednének az imperialista nyugatiak jobb felbontású gépeire
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.09.15. 20:32:14
  • András77
    Úgy tudom, hogy szerver oldali hiba volt és egy gyors patch-al már ki is javították. Pár percre megszakadtak talán a csaták. Nem tudom, mert nem tapasztaltam semmit.

Ratgab: nekem az volt, mert 2 accon húztam kell. Kellett egy farmoló tank kis accra, meg a 1,28m kredit a főre, mert még mindig meg kéne vegyek 5 tier10 tankot, de kredit meg 1,5-re van eddig meg. Akciókat megvárom persze, de még úgysem lesz kevés.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.09.15. 19:58:19
  • ratgab
    Na megvan a Dickerért járó garázshely és a credit....Hát ez abszolút nem volt megeröltető.
  • suba53
    Kipróbáltam direkt ezt a hibának jelzett effektust, hogy a gold lőszert aranyért teszi vissza, ha az automata feltöltés be van kapcsolva, akkor is, ha a kreditre van állítva eredetileg.

Nos nekem nincs ilyen hiba. Rudival direkt ellőttem párat, és a meccs után az összesítőben nem volt arany költés, csak kredit.

Úgy hogy szerintem valamelyik mod okozza ezt az anomáliát, mint már olyan sok hibát.

Lehet hogy nem is hiba, hanem a WG büntet ilyen fura módon a nem támogatott mod használatáért?
  • voivod32
    A T95E2 acc.
  • Angelus1991ster
    Ez ilyen fun accod vagy T95E2-es accod?
  • voivod32
    A mai első normális csatám. Legalább sikerült a HT-15-öst kitűnőre javítanom!
  • Sunsetjoy
    Plata, tudsz ilyet, mint ebben van 2:25-től? :) link
  • Angelus1991ster
    Low tier randomba némi átalakítással ( északi oldal térszín magasságának csökkenésével és az ugratók kivételével) be lehetne tenni.
  • voivod32
    Most bukkantam rá, a (nem olyan régi) háeszek között, néhány vicces gőzleeresztő versikére!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Lunki 88

Bent vagyok végre, indul a csata
    előttem tolong a siemkák hada.
    Ellenség spotolva, megtorpan a csorda,
    bújik is vissza mindegyik sorra.

Gyávák, na majd megmutatom én,
    hogy mi fán terem a sztálini acél.
    Jobbról balról kapom az áldást,
    Villogok a csapatnak folyton-folyvást.

Minden kattintásom hiábavaló,
    özönlik rám a sok tomató.
    Csődöt mond az üreges páncél,
    prémium nélkül nincsen hátszél.

Kilőtték a tankom, hiába forgattam,
    Quickybaby sem csinálta volna jobban.
    Nézzük hát mit művel a csőcselék,
    ha belőlem miattuk lett töltelék.

Előbújnak hát az utolsó lövésre,
    s nem értik miért állunk vesztésre.
    Hisz az artyt védelmezni nemes cél,
    tudja ezt mind, ki sokáig él.

Megint vesztettünk, szól a gyászos zene,
    az öklömet verem az asztalba bele.
    Ez a szorzó sem lesz meg ma már,
    hagyjuk a WoT-ot szebb napokra hát

Sunsetjoy

Tüzérség soroz, az óra kattog
    a csapatomban sok ám a bajnok
    szorongok már előre a járműben ülve
    hogy miért vannak a botok így megtűrve

Pittyeg a térkép, mutatja a fószer
    hogy náluk miért nem fogy ki a lőszer
    Követik a jelzést, mint buta lemmingek
    aztán meg összegyűlnek, mint konzervben a heringek

Nyolcukat feltartja három másik lazán
    jeleznék nekik, van más hely is a pályán
    Hiába spottolnék, nincs aki meglője
    leláncolok valakit, nincs szétlőve időre

Támogatnék hátulról, nincs mire céloznom
    aki velem tartott, az meg lőne át a dombon
    Nehéz tankba, harcolni is hiába ülnék
    ha tüzér akasztaná meg a kétszemélyes csörtét

Közepes tankkal mennék, de nincsen meg a falka
    ha nem támogat senki, jól át vagyok baszva
    Csoki, kóla, kávé, puding nem ér itt túl sokat
    ha hozzám sorsolja a random a balfaszokat

Harcoltam így is veszettül, mint a sarokba szorított
    lőtték rám az aranyat, ami a porba taszított
    Vége lett a meccsnek, nem kaptam csak keveset
    hiába a hősi harc, apró lett a kereset

Bezzeg ha megdöglök gyorsan- úgy hozta a véletlen
    a csapat szárnyal, harcol, én bukok nagy mértékben
    De ha jól megy és eltalálom a páncélozott hasat
    akkor elmondhatom, hogy odatettem én a vasat!

Voivod32

Vérhordák.

Betölt a játék, ketyeg az óra,
    Ne számíts most már semmi jóra
    Lesújtva böngészed a csapatlistát,
    Bajtársaid mind Vér Pisták!

Ha monstrum heavyvel vánszorogsz egy pontra,
    Máris a hátadban, az ellenséges horda.
    Társaid füstölve, kihaltak az úton,
    Megvágják seggedet, a vérvörös noobok.

Dühöngve rányomsz a "csata vége" gombra,
    -"Hogy robbanna az öszes babuin a Holdra!"
    Kérésed SERB-nél meghallásra talált,
    Nem láttál még ennyi értelmetlen halált!

Garázsba érkezve elemzed a csatát,
    -Hogy verné bele a Jóisten a..a...f.. fejét!
    Sebzésed nulla, de lepattanó bőven,
    Az RNG sem volt veled, ebben a körben!

Egereddel rámutatsz a "normál csata" gombra,
    Áh, elég volt, nincs szükségem, ma már még több gondra!
    Alt+F4 stornózza a mérged,
    Bosszantsák csak egymást, a vérnarancs férgek
  • viper07
    THX :)
  • green64
    Király meglepi. Boldog születésnapot!
  • voivod32
    Nem tudom hogyan, de a Toldival, már legalább hatodszot kapom meg a Mester jelvényt, pedig a napi duplázókon kívül egyáltalán nem játszom vele.
  • asolyom
    Menten összex@rom magam! Mit görcsöltem, hogy meglegyen a StuG IV küldi SPG-14 része. Ugyebár 2000 HP sebzés ellenséges HT-ba, és TD-be. Se a Hummellal, se az M41 HMC-vel nem sikerült. Most meg a Bishoppal szinte azonnal.
  • ROMOTO
    "Ha a sebzését nerfelik, akkor nem éri meg +4000 kreditért megvenni."
    Ezzel nem értek egyet és ha lesz valamilyen goldammo nerf akkor simán fogadnék rá hogy a sebzéséhez fognak nyúlni....
  • András77
    Ez egy tényleg faék egyszerűségű játék és még ezt sem értik sokan.

Futkosnak, mint a mérgezett egerek és lövik egymást (olyant, aki nem cipel valami értékes rakományt). Én inkább egy egyszerű logikát követek, ha megindul valaki bombával/javítóval a mark felé, akkor megyek utána és felszedem a cuccot, amint kilőtték. A másik, hogy a bombát/javítót védem, hogy ne tudja olyan könnyen felszedni az ellenség. Ha meg fut a cuccal valaki, akkor nem lövöm inkább, hanem rammolom és utána lövöm.

Olyan is volt, hogy csak megálltam a bomba várható megjelenési pontjánál és néztem, ahogy ölik egymást a fogalmatlanok, aztán amint megjelent a bomba, felkaptam és odavittem a mark-hoz.

yossarian: nagy átütésű lőszer. Mindenképpen át fogja ütni a nehéz tankot. Ha bent marad a játékban, akkor átüti, ha korlátozzák vagy kiveszik, akkor meg nem üti át vagy csak ritkábban. Ha leveszik a sebzését mondjuk a felére, akkor meg többet kell rálőni és drágább lesz "üzemeltetni", de ugyanúgy átüti. Ha csökkentik az átütését, akkor meg a vérpista fog rinyálni, mert nem tudja sebezni az ellenfelet és minek költsön ilyen lőszer.

A játék egész ballansz rendszere a normál lőszer + he-re lett tervezve és csak ötletelnek jelenleg, hogy mit is lehetne kezdeni vele. Remélem találnak megoldást, mert én inkább a szenvedő oldalon vagyok az arany lőszer tekintetében.
  • yossarianHUN
    Tudatosabbá igen, csak épp semmivel nem csökkentené az alapproblémát. Itt a nehéztankok miatt van a nyígás, nem a papír vackok miatt.
  • Kronos79
    xvm miatt nem megy.
  • Angelus1991ster
    A legjobb amikor a csapattárs a javítókészletet az ellen bázisára akarta vinni XD

De tényleg lehetett volna jó legénységképző ez a mód. Winter mód úgy látszik túl durva volt.
  • András77
    Egyébként ha már így kérdezed, nem mindegy. Az oroszok megnézték ezt és az átütés miatt nagyobb eséllyel üt ki modult vagy legényt az arany lőszer. A gyújtós küldetést ezért ajánlják arannyal megcsinálni például.

Itt maga az elv a kérdés, mert jelenleg olyan bőségben áll rendelkezésre arany lőszer, hogy sokan egyáltalán nem gondolkodnak és nem sajnálnak akármire azzal lőni. Egy darabszám korlátozás legalább kicsit tudatosabbá tenné a használatát.
  • yossarianHUN
    A papír tankoknak nem tök mindegy, mivel lőnek rájuk? Az egész goldammo probléma alapja, hogy ellehetetleníti a nehézpáncélzatú tankokat. Ők csak a páncélzatukra hagyatkozhatnak, a papír és közepesen páncélozott tankoknak vannak más ütőkártyái. A mennyiségi korlátozásból pont a nehéz tankok nem éreznének semmit, kapnák ugyanúgy az aranyat az arcukba, amint az emberek rájönnek, hogy nem az ELC-kre kéne ellőni a teljes goldkészletet.
    Csökkenne a csaták kreditigénye, hát igen, ezek szerint az is a rohadt, pénzéhes WG hibája, hogy a player annyira degenerált, hogy boldog-boldogtalanra aranyat fosik.

• András77
    Kb 2 játék után rájöttem, de sok ember vagy az első pár játékát tolja vagy kb ennyire segghülye. 1 tankunk felvette a javítót és futott mindenfele és 4 ellenség futott utána, közben meg a mark1 odaért a bázishoz

Először megörültem neki, hogy kapok 4 med legényt a végén a vickers-re, ami szintén med, mert így csak 40e xp veszteséggel át tudom őket rakni a cromwell-re, amiben csak egy rádiósom van, pont meglenne a csapatom cromwell-re. Csakhogy ugye, 750xp-t lehet szerezni egy csatában maximum (hol van a winter módos buli, azzal tényleg lehetett legénységet fejleszteni és értelmes tankokra rakni egyből). Ez baromi kevés, 54 csata kell csak a 40e xp átképzési veszteséghez és az első skillhez még 267 csata kéne. Ráadásul ez nem automatikus xp, hanem legalább 1 bombát oda kell vinni a csapatnak és legalább 1 javítót a védők esetében.

Eddig 4-t mentem, és volt olyan, hogy a támadók 1 bombát sem vittek be, tehát nem is volt mit megjavítani és nem is kaptam meg a 750xp-t.

Ha kb 100 csatában ki lehetne húzni 1 skillt, akkor talán megcsinálnám, de így megint csak semmi értelme ezzel játszani. Megyek vele valamennyit, de sajnos ebből nem lesz 1 skilles legénység a cromwell-en, kár pedig.

szerk: be lehet kapcsolni a gyorsított fejlesztést, az +25% xp, de még azzal együtt is nagyon kevés ez.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.09.15. 13:18:29
  • barret
    Át teszed,aztán megnézed. Ha nem megy,kitörlöd.
    Utoljára szerkesztette: barret, 2016.09.15. 13:10:05
  • asolyom
    Persze. De gold ammo nélkül is vannak nem jól balanszolt dolgok. A múltkor már írtam, hogy ha csak az orosz T6-7-8 heavyket megnézed, akkor azt találod, hogy az IS-t (T7) a T-150 (T6) sima lőszerrel bármikor bárhol belövi, viszont az IS az IS-3-at soha. Még prémmel is csak szerencsés esetben gyenge ponton.

És hány ilyen lehet még a játékban.....
  • Userx2
    Bombát felveszed és oda viszed a batár Mk.1 tankhoz, amit csak így tudsz sebezni, vagy leláncolni, amennyiben védő oldalon vagy. Van még javító, amivel javíthatod a ti Mk.1 gépeteket, ha támadó oldalon vagy. Vannak még fegyver spawn pontok, amiket érdemes felvenni, mert ezek segítségével könnyebben lövöd ki a bomba szállító, vagy éppen javító enemyt. Egymást lehet és érdemes is lőni, de ha elkerülöd őket valóban jobban jársz.
  • Sherman0070
    Összes tankot egyesével kellene átnézni. Csak hát a WG-sek ezt úgysem teszik meg.
    Ezért írtam ezt a mindenre nerfet dolgot.
  • asolyom
    Szerintem nem ilyen egyszerű. Nem lehet minden tankra, minden artyra ugyanazt a sablont ráhúzni. Ott van pl. a Matilda IV. Ha attól elvennék a prém lőszert, és továbbra is T6 csatákat kapna, akkor az a tank gyakorlatilag használhatatlan, vagyis eladhatatlan lenne. A Birch Gun milyen nagy sebzés nerfet kapjon a 280-as sebzésére?
  • Sherman0070
    9.15.2-höz működnek a 9.15.1.1-es modok?
  • Sherman0070
    Azzal a 20%-al az a gond, hogy én mindig annyit tartok a rászoruló tankjaimba kb. Szóval ez a kapacitás nerf meg sem érződne nekem meg szerintem sok játékosnak.
    A gold ammo az a balance-ot szétcseszi. Szóval a WG-nek ki kéne vennie, mert ha arra törekednek, hogy a tankosztályok közt balance legyen, akkor a goldnak nincs helye a játékban.
    Ja meg az arty sebzésére is ráférne egy jó nagy nerf, ha balance-ot akarnak.
  • András77
    Ennek a convoy módnak állat jó a zenéje A játékmódot magát még nem értem teljesen...

Egyébként a leírás is írja, hogy ne egymást lövöldözzük, hanem a feladatra fókuszáljunk, de a sok egységsugarú úgy látszik olvasni sem tud. Mondjuk az óvodában még nem tanítják...
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.09.15. 12:38:43
  • suba53
    Ez például egy ésszerű megoldás lenne. Talán meglépik.
  • suba53
    Szerintem fognak próbálkozni valami ésszerűbb egyensúlyon.
    Egy valamit nem tehetnek meg most már. Azt hogy visszateszik csak aranyért vásárolható kategóriába.

Amúgy engem egyáltalán nem zavar, ha a sérthetetlennek hitt nehéz tankomat, átlövögetik.
    A játék része, elfogadom.
    Nem használok XWM-et, semmi olyan modot, ami jelezné hogy ki milyen tudással mivel lőtte meg a tankomat, így nem is bosszankodom miatta.
    Néha hallom a jellegzetes sercegését a kumulatív lövedéknek, és annyi.
    Ennek ellenére még élvezem a játékot. Csak két arty ág van, ahol hetesnél tartok, az összes többin a kilencesek tízesek fejlesztése folyik, a sok befejezett ág mellett.
  • András77
    Én azt nem értem, hogy miért nem lehet kipróbálni egy olyan megoldást, hogy mindenki max x darabot vihessen vagy maximum 10-20%-ra lehessen feltölteni.

Ugye erre mondták, hogy akkor mindenki a maus-ra tartogatja. Jó, ez lehetséges, de akkor is egy jobb rendszer lenne a mostaninál. Lehet, hogy a maus nem érezne belőle semmit, de akkor legalább a papír tankokra meg a közepesen páncélozott tankokra nem aranyeső jönne folyamatosan, meg nem az lenne, hogy 1 lepattanó után már jön is az arany lőszer.

Az igaz, hogy így csökkenne a csaták kredit igénye, meg talán a csataidő is enyhén növekedne és ezek ellentmondanak a WG üzleti érdekeinek.
  • Sherman0070
    Azt a lőszert egyszerűen lehetetlen értelmesen balance-olni.
    Ha az átütését nerfelik, akkor elveszti azt a szerepét, amiért a játékba tették.
    Ha a sebzését nerfelik, akkor nem éri meg +4000 kreditért megvenni.
    Ha kiveszik a játékból, akkor az meg a WG-nek nem éri meg.
  • suba53
    Azt nem tudjuk hogy a saját hazájukban az orosz felhasználók mikkel bombázták őket.
    Jellemzően arra hivatkoztak a több processzoros támogatás, meg a gépigényesebb játékmotor alkalmazásának tologatásakor, hogy sokan játszanak gyengébb gépekkel, amiket nekik figyelembe kell venni.

Ugyanígy figyelembe kellett venniük a proletárdiktatúra hazájában azt is, hogy ne csak egy szűk réteg kiváltsága lehessen a prémium lőszer használata.

És mondom ez szerintem is helyénvaló. Más úton kell megoldani ezt a problémát, nem a fizetési mód vissza állításával.
  • HTS s3rg1nh00
    valakinek esetleg valami ötlet,melyik mod miatt áll meg a játék betöltésnél "updating vehicles" alatt?
    aslain modpackban van,ez tuti

szerk:erre maintenance,nagyszerű :D
    Utoljára szerkesztette: HTS s3rg1nh00, 2016.09.15. 11:33:29
  • Userx2
    Aki venne aranyért prémium lőszert, az fogja felrakni 135 aranyért az új konvoj játékmódos emblémákat is. Kíváncsi vagyok a 100 éves emblémákért kérnek-e aranyat ezek a telhetetlenek.
  • Irisz_
    Az de tetszene visszaállítanák a régi átütéseket mondjuk fele sebzéssel. Gaygamingnél vezető fejlesztő lehetnék. :DDD
    Utoljára szerkesztette: Irisz_, 2016.09.15. 11:25:32