World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom stat alapján igaz-e,de mintha sima M41 tornya gyorsabban forogna,vagy csak ez volt béna.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.04.04. 14:06:47
Életem első 3 prém tankja a következők voltak:
T14
M3 Light
Type 59
Első kettőt esetén kaptam egy promóciós kódot, amit aktiválva meglett az M3 és kaptam asszem 1500 aranyat, amiből megvettem a T14-et. Mondanom sem kell, hogy egyik sem az a tank, amelyre egy új játékos vágyna. De nem bánkódtam, ajándékba kaptam őket - igaz sokat nem is játszottam velük, kredit akkoriban nem kellett (amúgy sem hoztak volna sokat) a legénység fejlesztése meg nem izgatott, mert nem azt az ágat fejlesztettem, ahol lett volna jelentőségük. Akkori célom egy SU-100-as páncélvadász megszerzése volt, semmi több. Akkoriban kb úgy fogtam föl, hogy a játék is kb addig fog érdekelni. SU meglett, azán valahogy nekiálltam a szovjet med ágnak, meg is szerettem ezt a fajta játékstílust és közben behozták a Type-ot. Az a tank nagyon tetszett, emlékeztetett egy gyerekkori ajándékra és mivel addig semmit nem költöttem a WoT-ra, úgy gondoltam, üsse kő, áldozok rá kb 7000 Ft-ot - kb annyi volt akkoriban a Type 59. Akkoriban meg sem fordult a fejemben, hogy vegyek még egy prémium tankot, a Type-pal dőlt a lé és a játékélmény is kiváló volt. Idővel egyre több prémium tankom lett, java része persze leárazásokból, ha racionális érvet akarnék mondani, akkor talán azzal érvelnék, hogy főként a kíváncsiság volt az, ami leginkább motivált. Ezen kívül meg még talán az, hogy prémium időre úgysem költök, valamint más játékokkal sem játszok, így azokra sem költök, akkor erre miért ne.
Amikor meg három-négyszáz méter van az ellenfelek között, nagyon is számít a pár százalék camo. Nagyon sok csatában tapasztalom, hogy csak a mellettem lévőt lövik, mert én még nem lettem spottolva. Biztos hozod majd a számokat, hogy ez 0,12% camo bónusz és nem éri meg, de nem ez a lényeg. Ha nekem csak egy fikarcnyival is jobb a camom, akkor nem engem lőnek. És egy bölcs öreg acélfetisiszta koma szavaival élve ebben a játékban a bokor a legjobb páncél. :-)
Nem utolsó sorban a célzás gyorsaságát/pontosságát számos skill befolyásolja, ami sokszor menti meg az irhámat. Előbb tudok célozni és lőni, mint a rosszabb skilles ellenfél. Ezeket jellemzően nem első kettőnek veszed fel, de harmadik, negyedik, ötödiknek már pöpec. pl a söfőr tipikusan ilyen
Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
Említed a legénységi skill-t és hogy lealáztál egy másik löwét, bár én nem erről beszéltem, amikor egy teljesen kezdő egységsugarút 50-75%-os legénységgel (meg aztán ki tudja, hogy élt-e még a parancsnoka stb, randomban elég nehéz pontos számításokat végezni) állítasz szembe egy 5 skilles legénységgel, hanem arról, amikor 3 skilles bandája van az ellenfelednek (amit kb egy tier10 grind során eléri az ember)és hasonló modulokat használ (azaz, ha neked van bino, akkor neki is)
Itt ki lehet pontosan számolni tank calc. Az is világos, hogy 100% kamo skill lövés után 2m előnyt jelent, ennyivel lehetsz közelebb az ellenfélhez. Ha erre azt mondod számít, akkor csak magadat minősíted.
Distance the enemy will spot you if you are: 0% kamo mellett
stationary - 386.63m.
moving - 393.21m.
shooting - 397.34m.
Distance the enemy will spot you if you are: 100% kamo mellett
stationary - 375.19m.
moving - 387.40m.
shooting - 395.06m.
Az egyik tank bino+bia+recon+situational awareness a másik sima alap. A jobbik löwe 445m-ről spotol, tehát van kb 50-70m előnye.
Csakhogy ez történik, ha feldob egy binot a másik tank is (0 skilles a legénység továbbra is), és továbbra is 100% kamo a te tankodon meg a bia
Distance the enemy will spot you if you are:
stationary - 445.00m.
moving - 445.00m.
shooting - 445.00m.
Esetleg ha optikát, akkor is gyakorlatilag pár métert nyertél csak, de mozgás közben már ő fog felspotolni téged (mondjuk löwére nem életszerű az optika szerintem, de mindenestre megnéztük, mi történik).
Distance the enemy will spot you if you are:
stationary - 412.35m.
moving - 425.96m.
shooting - 434.50m.
Nem lehet teljesen modellezni, de ezen az oldalon el lehet játszani a látótávval és kamoval és egy 3 skilles csapathoz képest az 5 skilles kb 10-15-20m előnnyel van, ez gyakorlatilag csak lesipuskás harcnál számít valami keveset.
Ilyen minimális előnyért (nem csak a látótáv természetesen, de a töltőnek és a rádiósnak elfogynak az értelmes skillek hamar, a többinél meg 3-ba beférnek a hasznosak) szerintem fölösleges ennyi energiát beleölni, mert 5 skill a közel fullos 3-hoz képest legalább +1000-1500 csata. Pláne elkölteni 8-10-12-15e-t vagy még többet.
suba53: a prém tankokkal nem lehetett mindig legénységet húzni ilyen jól. Talá 1,5éve változtattak rajta, hogy +50% legénységi xp-t kapnak. Ráadásul ezt a prém tan normál xp bónuszán felül kapja. Nekem leginkább a tier5 jött be, ott 2,1-es a teljes legénységi szorzó, nagyobb tierben kisebb ez az érték (bár elvileg több alap xp-t lehet szerezni, fene tudja, hogy tényleg így van-e), kisebb tier-ben meg magasabb, de kisebb tierben tényleg észrevehetően kevesebb xp-t lehet szerezni. Ezt még módosítani lehet/kell a csaták hosszával is, szóval ezért lehet jól legénységet tolni kisebb tierben (jobb szorzó, rövidebb csaták). Nekem a tier5 prémek jöttek be a legjobban, mint legénység fejlesztők és gyakran vannak féláras akcióban, tényleg olcsón, ezek megérik, ha ilyenben gondolkodik valaki. Ha még a kredit termelést is mellé veszem, mint szempont, akkor egy t-25, chi-nu-kai abszolút jó vétel lehet (és ezeket odaadják 750 aranyért akcióban, nem 8-10-12-15e pénz) ilyen célra.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.04.04. 12:48:18
Vásárlás előtt kipróbáltam mindegyiket teszten, és csak azt vettem meg ami tetszett. Jól hozzák a kreditet, változatosabb a farm mint mindig ugyanazzal menni és a legénység is fejlődik. Úgy veszem, hogy amit más prémium előfizetésre költ azt és prémiumtankra, 3 évre elosztva.
Nem bántam meg egyiket sem, de több prémiumot már nem tervezek venni, mert a meglévőek lefedik azokat az ágakat amiket fejlesztek. Egy amerikai TD hiányzik még, de arra majd jó lesz a t28h, ha végre sikerül megszereznem.
Ha ésszel vásárol valaki, akkor van értelme a több prémiumtanknak, ha határozott céllal veszed és csak azt amit kipróbáltál és tetszik.
Igaz Matilda-t az sem vitte át.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka

Vereség
Overlord
M41 Walker Bulldog
Szerzett tapasztalat:528 Szerzett kredit 17 323
Javítás: -7 640
Lőszer: -4 860
Total: 4 823 WN8: 4 211 (100)

Ha nem táras lenne már rég kinyírtak volna,viszont így lorr-t is meg t25/2-t is filéztem.
Jah az első killem ramm volt.
Padlógázzal hegyről le elgázoltam t37-et,ő eldurrant én meg kaptam valami 537 sebzést asszem.

angelus1991ster.blogspot.hu

<#hehe>#hehe>
Korábban csak kredit farm volt, és örültem, hogy milyen gyorsan elértem a két-három skil képzettséget.
Elég sok prém jött az évek során, párat megvettem akciósan, és most már tudatosan párosítom őket az éppen fejlesztett tankokkal legénységet cserélgetve. Legextrémebb párosítás a német T-15, RU251. Minden nap leduplázom őket és a közös legények szépen gyarapodnak. <#vigyor0>#vigyor0>
- hát azért erre nem vennék mérget. Bár az ilyen fogínybaszó Chio-s chipszbe ne tegyenek XD Inkább Cheetoszba.
"Én inkább komolyabb díszdobozos vodkák, italok, mellé adott szépen kidolgozott fém maketteket tudnék elképzelni."
- akkor már cigi mellé is járhatna, Hollandiában meg "fű" mellé.
Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.04.04. 11:37:55
De a chipszes matricák, meg műanyag plecsnik max 10-15 éves korig jelentenek marketing értéket.
És szerintem nem az a korosztály a fókusz csoport a WoT-nak. :-)
Én inkább komolyabb díszdobozos vodkák, italok, mellé adott szépen kidolgozott fém maketteket tudnék elképzelni.
Vagy a Burger King vagy meki szendvicsek, menük mellé, kis felárért.
Esküszöm rászoknék a gyors kajákra egy darabig. <#vigyor0>#vigyor0>

Persze egy t8-as prém, vagy pár alacsonyabb szintű prém megvételével a játék "alapárát" is "megveszed".
Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.04.04. 10:26:13
Ötödik skill tekintetében pedig kiállok, hogy van értelme. Persze nem egy rádiósnál, akinél elég nyomorék skilleket találtak ki, de a többieknek simán találsz még jó skilleket. Mondok is egy jó, megtörtént példát. Ültem a Lőwével Malinovkán egy bokorban Kemp Elek társaságában és a túloldalon szintén egy Lőwe teszi ugyanezt. Én minden lövésére felspotoltam, majd belelőttem, de ő nem spottolt viszont. Nekem minden látótáv növelés és rejtőzés is megvan a Lőwén. Neki kb első skill lehetett meg a pár csatája alatt. A több skill mindenképp előny és mivel amúgy is hergelem a pénzt a Lőwével szépen mennek a skillek felfelé.
Utoljára szerkesztette: Mydgard, 2016.04.04. 06:18:59
Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD
Lehet az ugráló GIF-ek később jönnek<#action>#action>
Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"
Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.04.03. 21:47:14
Lehet, hogy Angelus is én vagyok. Én Britneyt kérem köszi. <#love11>#love11> Lehet hogy mind egy létezők vagyunk legbelül és a világ pusztán illúzió. Ne feledd a szolipszizmus falszifikálhatatlan ! <#taps>#taps>
Yoshi úrnak meg igaza van walert. Amit te csinálsz az nem fórumozás, hanem az egyéni, senkit nem érdeklő világfájdalmad ráerőszakolása másokra.
Utoljára szerkesztette: Toweliee, 2016.04.03. 21:40:19

Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2016.04.03. 21:25:30
Pz II J-vel lehet megyek még pár kört és ha epic talán felteszem. Bocsánat, hogy van olyanom <#rinya>#rinya><#sir>#sir>
De ha a maiak véleményed szerint normálisak voltak, hogy hogy mégis fenyegetőztél ma is ? <#szomoru2>#szomoru2>
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2016.04.03. 21:11:07
Román tech tree csak lengyelhez hasonló minor ágként jöhetne csak be. Maximum tier 5-ig.
Utoljára szerkesztette: blueskyer, 2016.04.03. 21:00:15
Gondolom a 7végi event & a prémshoppos régi tankok új packbant jelenti, de miért tótúl? <#nevetes2>#nevetes2> ebbol kiindulva, ahhoz h elitelhess egy drogkereskedot, ahhoz neked is annak kell lenni.. vagy egy pedofilt is, nem???
Utoljára szerkesztette: lexlutor, 2016.04.03. 20:13:17
A térkép nő commentem.
Igaz.............ehhez dolgozni kellett volna a wgnek <#action>#action>
Szerintem be lehet fejezni a fikázásomat. Én ugyanazokat a dolgokat, amiket magam is megjártam kritizálom, úgy hogy tudom milyen. Nincsen meg minden prém tankom, nem eszek kaviárt, nem vagyok agyhalott mindent vásárló, de a lehetőséget kipróbáltam és tudom milyen ez. Szerintem próbálj meg hű topic gazda lenni & érdemben hozzászolni