418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Plata
    Bakker hogy lőjek én 2k sebzést Td-be?
  • HTS s3rg1nh00
    +1
  • bekescsaba
    erre gondoltam én is
  • András77
    exp, egyértleműen jobb frag-re. van sebessége és egy csomó kis sz.rt egy lövéssel kiüt
  • joe662
    Bocsigondoltam ez mår elavult ės van mår 2.0 verziò
  • bekescsaba
    Na tanács kéne.

Oi jobb a fraggyűjtés szempontjából, vagy az OI EXP?. Egyikkel sem volt dolgom. Azaz az Oi-val kb 20-30 csata.
  • Lucifer001
    Ez K. jó Ezt vagy másfél éve csináltam min. . Nem gondoltam , hogy kihányod ide a titkos tervem
  • joe662
    Ez mėg mindig mosolyt csal az arcomra ha ott vagyok

Ott vėgůl is Te åtjutottål
  • Lucifer001
    Ott mit tettem ?
    Prokhorovkán volt , hogy mondtam - Kövess ! Átjutunk a tavon
    Utoljára szerkesztette: Lucifer001, 2016.09.27. 19:11:09
  • joe662
    Ha olyan mint az Enski,volt,akkor mindenképpen érdekel
  • Lucifer001
    Prokhorovka G8 ban E-25 el tudok kibajóóó taktikát
  • joe662
    GG!
    Engemet is már csak ennek a küldinek a kis tesója választ el a t55a-tol Már jó rég óta
  • Lucifer001
    1900 sebzés ment "blind " be . sok TD , sok megszokott bokor
  • Irisz_
  • Lucifer001
    T-44-100 brittekkel kezdtem a mai napot , és amire nem számítottam :)

• ROMOTO
    Ott van a ladder, ami ugye egy bevett megoldás a differenciálásra, de a wg üzletpolitikájába eddig nem fért bele, mert ömlesztve jobb a szerverkihasználtság, többen vesznek ezt azt hogy kompenzáljanak, nagyobb a megtartó ereje hogy a noobokat öldösi a skilles de az rng meg a patent szopatja, vagy a franc se tudja...pl. volt nemrég szó arról hogy amikor javítottak a szorásképen akkor többen hagyták ott a játékot, amit ezért persze visszabutítottak, ez is azt példázza hogy vagy a széles tömegekre fazoníroznak vagy a földbe áll a projekt.
  • PrasCo
    Érteni vélem a problémádat és hidd el, én nem más ember szórakozásába akarok belerondítani azzal, hogy "tankozok". :) Pusztán úgy gondolom, hogy azzal, ha én leraknám a játékot és ezzel megmenteném Neked azt az egy csatát az életben, amikor pont velem futnál össze csapattársként T5-ben és pont - ráadásul - átlag alatti napot is fogok ki, a haranggörbe alsó része még nem tűnne el.
    Nem is kell, hogy eltűnjön, WoWs-ban sem érdekel, ha valaki béna. Az érdekel, ha valaki s*ggfej. Kapott már tőlem pluszt olyan csapattárs, aki előtte megölt. A matek működik, ha nekem nincs szerencsém a csapattársakkal ma, holnap az ellenfélnek nem lesz. Mindamellett ott van az az aspektus is, hogy WoWs-ban tier-limittől függetlenül járható út a co-op ütközet. Lassan bár, de lehet fejlődni és haladni. (Ezt is vicces megfigyelni, ahogy néhány ember szerint aki kúpot játszik, az alsóbbrendű lény, de ha kimenne randomba, akkor meg egy rohadék lenne.)
    WoT-ban ilyen nincs. Itt a tápláléklánc legalja a random. Le lehetne tiltani 100 csata után accountokat eredmény alapján, de az, azt hiszem, annyira lenne jó, hogy kiderüljön: a probléma gyökere nem ez.
  • Irisz_
    60 milliószor elővehetjük a témát a WG tankokat fog balanceolni nem játékosokat. Attól hogy nem lesz olyan erős a gold ammo meg hű de király lesz mer végre lehet heavyzni, meg mi OP lesz a light mer alap 430 as látótávja lesz attól a tomatok lemmingezni fognak továbbra is, ha spotolsz max magadnak vagy esetleg az artynak ha olyan kedve van és a játékosállomány ugyan olyan agyhalott lesz. Olvastam más topicokat is, pl WT GF is ettől szenved hogy segghülyék a játékosok. A WG nem fog senkit banolni vagy tiltani neki a játékot bizonyos tierekbe "tanulj meg játszani" címszó alatt.

Szerintem ez az alapszabálya támadhatatlan a WG nek és semerre se lehet vinni a játékot vele, ezen a szinten fog maradni. Max csinál más módokat de az meg kiverné a biztosítékot ha megtiltaná a játékosoknak hogy bizonyos szint alatt nem mehetsz be, oda is bemennek a 150XP vel kiseggelt tier 10 es tankokkal azt védik a bázist...

Csak vélemény!
  • András77
    A kérdés onnan indult ki, hogy vajon ajánlanád-e jó szívvel a WoT-ot, mint egy szórakoztató játékot? Én pl öcsém ajánlására kezdted játszani és segítettem az acc fejlesztését, tehát ráadásul nem is kellett grindelnem unalmasan sokat, amikor úgy éreztem lépegetttem feljebb.

A játék azóta megváltozott, főleg a játékosok és részben a játék mechanizmus, rendszer miatt. Ezt kár tagadni, csak az nem látja, aki nem is akarja látni.

A jó hír, hogy a WG is érzékeli a helyzetet és elkezdtek egy átfogóbb átszervezést, ami megváltoztatná a mostani játék mechanizmust valamennyire, vagy nagyon vagy kicsit, senki nem tudja még. Ez lehet még jól is sikerül, legyünk optimisták.

Ha valaki kis túlzással trollkodni jár be random csatákba, az lehetséges, hogy ezen szórakozik. A csapattársai, akik esetleg szeretnének győzni, már annyira nem. Erre csak ráerősít a mostani grind, mert már kezdenek kétségbe esni a játékosok, pedig még eléggé az elején van (csak gondolom nagyon nem jön a frag). Full hp ONI felmegy prokho hegyre és lerobog a másik oldalon, mert egy alacsony hp-s könnyű tankot akart megölni. Kb félútig jut. Utána rámegy a frag-re egy tiger is, ugyanúgy jár, de ő legalább felpsotol pár ellenfelet. Ez a 2 illető lehetséges, hogy jól szórakozott, de mi 13-an ezen nem tudtunk őszintén mosolyogni. Egyébként hogyan lesz meg nekik az 1200 frag? Mert ezzel a letámadós módszerrel szerintem jövőre végeznének vele, talán.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.09.27. 18:16:06
  • PrasCo
    Ez a hozzászólás indított arra, hogy én is írjak. A topiknak régi olvasója vagyok, de mivel semmit sem tudok hozzátenni, ezért sohasem írtam (vagy ha igen - évekkel ezelőtt). Most azonban meg tudok nyilatkozni hitelesen, mivel a topik lakóival ellentétben egy "hétvégi", ráadásul annak is katasztrofális játékos vagyok, echte paradicsom. :D

Nem szépítem: Nem valami félreértett, leereszkedő jópofizásból írtam, amit írtam, tényleg k*rva szar játékos vagyok. A típus - gondolom én -, akit a profik (valahol jogosan) meg tudnának fojtani, mivel tönkreteszem a játékukat az ostobaságommal.
    A fő profilom a World of Warships. Korrekt játékos vagyok: Warships.today szerint egy ponttal (tulajdonképpen egy hullarészeg estével) vagyok összesítésben lemaradva az unicum-tól, K/D 2.04, recent WR 62% - és próbálom nem nézni, de nézem. És csesz. Csesz, ha lopják a killt, csesz, ha retardált dolgokon hullunk el, és ha minden kötél szakad, még az időt is megpróbálom élve kibekkelni a vereségig, semmint elsüllyedjek teljesen fölöslegesen. Ha küldetések miatt sűrűbben futok ki, direkt olyan gépet választok, amiről tudom, hogy kellőképpen nehéz lesz szétlőni. Messze nem nevezném magam "statpaddernek", de nem tudom függetleníteni magamat attól, hogy ha már elértem egy nívót, minden visszalépés valahol, kimondatlanul, de bánt. Ha komolyan nem is veszem, hiszen ez is csak egy ügyes üzleti tervvel működő játék, azért az agyamban dolgozik.

Ezzel szemben a WoT-ot (ahogy amúgy a WoWs-t is azzal a különbséggel, hogy ez utóbbit abba sem hagytam) még az open beta-ban kezdtem. A homokozóját imádtam, ami, ha jól emlékszem, T3-ig ment, tehát Pz.35(t)-vel az ember nagykirály volt a pocsolyában. Fölötte viszont, ha csak nem emlékszem mocskosul rosszul, minden egyben volt, így a legnagyobb harckocsimmal, amit akkor elértem, egy Pz.IV-essel (pontosabban nem rémlik) már Maus-ok ellen kellett volna domborítani, természetesen bármiféle "gold ammo" nélkül. Bár élveztem, hogy ha az ember átküzdi magát a piramis alján, valódi jutalmat kap a magas tier-ekkel, valahogy nem volt hozzá türelmem, és abbahagytam.
    ...úgy egy évvel ezelőttig, amikor is eszembe jutott ránézni, hogy a WoWs-os "munka" mellett legyen "kikapcsolódás" is.
    Heti átlag 3-5 csatát nyomok le, van, hogy kétszer ennyit is, van, hogy szinte egy hónapig el sem indítom. Katasztrofális vagyok. Természetesen próbálok tanulni, néztem YT-videókat, olvastam a láthatósági rendszerről oldalakat, célzok parancsnoki kupolára, a Waffe-t raktam fel az V-ös német nehézharckocsira (de annyira már nem érdekel, hogy emlékezzek, mi is a neve pontosan), szórakozok a side scraping-gel, de a végeredmény úgyis az, hogy bemegyek, lövöldözök, kiszednek, mint a taknyot, és hazamegyek egy nyomorék 0,63-as K/D-vel és 51,6% megnyert csatával. ...és kisimult arccal. Chat kikapcsolva, nincs szükségem a (magyar nyelvű) k*rvaanyázásra, ha meg valaki taktikát kommunikálna - így járt. Menjen kláncsatázni. A segítségkérésekre, beépített rádióra így is szoktam hallgatni, akkor is, ha én szopom meg, mert pl. olyan nehézharckocsi ellen kérik a segítségem, amit esélyem sincs átütni (egyáltalán nem használok gold lőszert).
    Valószínűleg én vagyok a topic legrosszabb WoT-játékosa - de élvezem a játékot úgy, ahogy van. Rush-olósan, három-ötperces menetekkel, úgy, hogy az O-I első lövésre kiemel, mint a taknyot. Oda se neki, viszem a következőt. A cuccaimon modulok (upgrade-ek? Azt sem tudom, itt minek hívják) sincsenek fent, mer' kreditbe kerül, és szerintem még egy harckocsizóm sem állt soha 100%-on. T5-nél tartok, noha úgy egy éve lébecolok a WoT-tal - baromi bénán.
    ...tehát pont úgy, ahogy, ha az a WoWs-ban menne (avagy ha ott olyan gyökér csapattársakat kapok, mint amilyen teljesítményt magam WoT-ban nyújtok), tépne tőle az ideg.

Tanulság nincs, ha csak az nem, hogy amihez retardált vagyok és baromira nem érdekel az eredményességem, színtisztán csak szórakozok (ráadásul még a csapattársak sóját is fizikailag kiiktatom a chattel), az a körülményektől függetlenül gyermekien élvezhető még mindig. Ha meg tartani akarom magam egy szinthez (egy másik, de tkp. ugyanilyen játékban), az még mindig élvezhető, máskülönben nem játszanám - de stresszes is.
  • xotyi
    Na igen, csak így nem tudom hogy akarták vonzóvá tenni a kínai heavy ágat:D
  • Lunki88
    A TOG mindig is vicc tárgya volt a csatákban, én pont ezért vettem meg annak idején. :) Néha persze sikerül vele szép sebzéseket összehozni, de borzasztóan pályafüggő ez a tank.
  • joe662
    Ugye most nem az Rhm-ról beszélsz??
    Méghogy szar az álcája?wtf?Akkor én másik rhmel jätszok:-)A nagyágyu tényleg fos,nem is használtam,csak egy proba elejéig volt meg.Nem szoktam zavarba jőnni a 2 gomb használatátol,de ezen nem is nagyon kell.Néha tényleg pontatlan,de az is csak azért van mert nem szeretek sokäig célozgatni.Szerintem nagyon jo kis td,nem is adtam el,lassan 2k csatám van vele:-)
  • Userx2
    2-es gomb.
  • xotyi
    Csak én gondolom úgy hogy egy tier 8-as tank tier 8-as lövegének pofátlanul magas az 59K xp-fejlesztési költség, ez tier 9-es szint. Addig meg oboázzak 175-ös pennel,mi?:D
    Utoljára szerkesztette: xotyi, 2016.09.27. 16:52:55
  • yossarianHUN
    És mégis ide írogatsz. Komolyan, akinek 50 csatából 1 okoz örömet, a többiben csak dühöng, meg a fórumon veri a nyálát, hogy mekkora fos a játék, az mi a szarért rontja még itt a levegőt? Tessék szépen elhúzni, senki nem tart vissza. Ez egy játék beszélgetős topikja, nem szado-mazo világtalálkozó.
  • András77
    Ebben van igazság. Az MM-nek van egy olyan tulajdonsága, hogy párosítja a tankokat, tehát mindegyik oldalra igyekszik berakni hasonlót. Ez akkor figyelhető meg leginkább, ha ritka tankkal megy az ember, hogy általában minden oldalon van egy. Ez nem baj, nem azért mondom. Most a grindben előszedtem ilyen tankot is, mint a TOG2 és eddig a mostani grindben lejátszott csatákban mindig egyedül voltam. Sehol egy másik TOG, nagyon furcsálltam. Azaz nagyon kevesen játszhatnak vele, nem véletlenül. Az a tank abszolút alkalmatlan a mostani játék környezetbe.

Az egy más kérdés, hogy beálltam "bázist" védeni vele és mire elfogyott a hp-m szépen aprítottam az ellent vele.

Szóval igen, ezt figyeltem én is, hogy lassú nehézkes tankokkal egyre kevesebben játszanak. Egér is csak mutatóban van, sokkal több futkosott belőle. Mondjuk szerintem a medek használhatósága mellett az arany lőszer is szorítja ki a lassú, nehézkes tankokat.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.09.27. 14:49:02
  • ROMOTO
    Igen, valóban több a rush és a 3 perces csata, objektív oka is van a wg balansz elcseszés mellett, nagyjából annyi hogy a medek dominálják a játékot, ha valamelyik csapatban kicsit jobban összedolgoznak vagy mert több van belőlük vagy mert skillesebb az adott oldalból valaki aki után meglódul a többi, vagy mert csak épp annak az oldalnak kedvez a pálya ahol könnyebb érvényesülni, stb. a dinamika, dpm nagyon hamar eldönti a meccset. Az a tapasztalatom hogy ha számszerűen fölényben vannak a medek a csapatokban szinte mindig pár percesek a meccsek, minél több a heavy és a td, annál tovább tart a játék. Ez régebben nem így volt, egyrészt mert mindenki hamarabb húzta a heavyket, mert egyszerűbb volt elérni a top10 et ezzel, meg idealisztikus hozzáállása volt a tankok terén (nagyvas, stb. érzés) miatt a heavyk domináltak, (kivéve ugye a type korszekot ami ugye szintén med és az akkori állapotában az egyik fő elem volt ami után megfordult a kihúzandó tankok prioritási listája) az idő megmutatta hogy a legeredményesebben medekkel lehet nyomulni, gyorsak, pontosak, kemény a tornyuk, stb. kevesebbet kell tulajdonképpen szarakodni velük, nincs vánszorgás, szűkülési idő, stb. cserébe persze macerásabb kicsivel kihúzni de bőven behozza a játékban való komfortérzet miatt azt a plussz macerát.
    Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2016.09.27. 14:38:11
  • HTS s3rg1nh00
    lol,ha neked az jó hogy 5 csatából 1szer szórakozol valamennyire és nem szopat a játék halálra minden fasságával,akkor ajánld nyugodtan...de amikor tényleg jól szórakozom az kb.50-ből 1 csata...ez elég nevetséges arány,túl nagy a random faktor (ettől még a csgo is jobb)
  • András77
    Nincsen ebben semmilyen nosztalgia, de puszta tények is ezt mutatják. Minden emlékezetes csatámról készítek egy képernyőképet. Nem kell feltétlen, hogy ászos csata legyen vagy pool vagy kolobanov, csak valami olyan, amire azt mondtam magamnak, hogy hűb.zdmeg, ez most tetszett. Volt olyan csata, amiről azért csináltam képernyőképet, mert nagyon jó összjáték volt. Sok vereség is van, ha valami kiemelkedőt tudtam csinálni. Replay-t azért nem gyűjtöm, mert ahhoz mindig régi WoT-ot kéne telepíteni, meg őszintén szólva, úgysem nézném vissza. A képernyőkép kis helyen elfér, néha ráírom azt is, hogy mi történt.

A lényeg, hogy a héten szerinted hány csatát tudtam így eltenni magamnak? Egyetlen egyet, amikor a Grille-el yoloztam egyet és kiirtottam az ellenséget. Na akkor éreztem, hogy ezt most qrva jó játék volt. Egy csata a héten.

Régen, kb 1,5-2 éve naponta 2-3 ilyen képernyőképet csináltam és mind hasonló kaliberű csata. Érdekes, izgalmas, fordulatos stb. Most hetente sokat mondok ha egyet kiválasztok, pedig most sokat toltam a grind miatt is. Ha nincs grind, akkor 2 hetente van 1 ilyen vagy még ritkábban.

Egyszerűen a rush és a futóbolondok tömeges halála miatt nem alakulnak ki olyan helyzetek, hogy lehessen játszani. Legalábbis az én szintemen. Lehet, hogy zunikum még most is tud jókat játszani és kiirtani egy nagy kazal ellenséget miután a sajátjai halomra döglöttek, nem tudom, de gyanítom ez sem így megy. Egy FAME-es gyerek jött 113-al, 11e feletti számmal (az már nagyon jó, wn8-t én nem nézek) és szó szerint legyalultuk a csapatát. Egyszerűen halomra döglöttek és hiába küzdött a végén. El nem hiszem, hogy szórakoztatta ez a csata.

Ha nem is látják be néhányan, nagyon nagy, óriási különbség van a játék menetben, már akkor is, ha csak 1 évre visszatekint a zember. Nekem most az IM meg a különféle grindek jelentik a játékcélt, aztán ennyi. Még pár tank megvételre és kipróbálásra vár, aztán valószínű ennyi lesz a WoT, nincs benne több, nincs benne szórakozás, elveszett az idők folyamán.
  • Gyuszopapa
    Hát nem éri meg az RHM de 9-es WT sem.Inkább valami med ágat kellett volna helyettük kihúzni.Mire elértem az RHM-hez nerfelték.Utánna elvették a TD-k álcabónuszát,tehát a lassú papír TD-k kora lejárt.A pályák jó része dimbes-dombos ritka az olyan rész amit jól be lehet látni hogy kihasználd az álcát.A bokortalalanítás is betett.Ha a csapattal együtt mozogsz és és baj van akkor mindenki elmenekül és ott hagynak mint eb a szaharát.Az alap ágyú jó csak nem talál el semmit vagy ha eltalál akkor szeret kritikálokat lőnni de azt nagyon főleg mikor a legnagyobb szarban vagy.A nagyágyú jó lenne mert nagy a sebzése csak túlnyomórészt 9-10-ben jársz így ott goldot kell használni mert az átütése nem valami acélos.Szóval nekem csalódás.Arról nem is beszélve hogy mióta megszaporították a 7-8 lightokat azóta megint romlott a helyzet.A T49 egylövésez a Bulldognak 1 tár vagy ennyi.
  • suba53
    Lemming hordák mindig is voltak. Az első fogalom, amivel megismerkedtem a játék kapcsán amikor kezdtem, a lemming train volt.
    És a rush sem mai találmány. Emlékszem mennyire kiverte a biztosítékot sokaknál a Type 59 med hordák mindent elsöprő rohama.

Csak hát öregszünk, és a nosztalgia nagy úr még így 4-5 év távlatából is.
  • barret
    Heti 10-15 órát? Van aki naponta 40-50 kört megy :D És látok sokszor dupla ennyi körös emberkét is :)
  • ROMOTO
    Én elég ritkán érek rá, de volt idő amikor szinte minden nap toltam pár órát, azt kell hogy mondjam hogy sokkal szórakoztatóbb így heti 2-3 alkalom erejéig mint korábban, aki minden nap játszik óhatatlanul is kiég, besokall, frusztrált, stb. nem feltétlen a játék hibája hogy nem tud felhőtlen örömöt nyújtani azoknak akik 4-5 éve heti 10-15 órát belenyomnak...
  • ROMOTO
    Telenyomták egy rakás "tankozás érzést" javító dologgal, pl. grafikailag szebbek a pályák, van fizika, a tankok is részletesebbek, a hangok is egyre jobbak, sőt még erre is rátesz egy lapáttal a most jövő peccs
  • András77
    Azért a WoT-ot most jó szívvel nem lehet ajánlani szórakozásra. A küldetések még tartják a kedvet valameddig, de maga a játék az állat rush-al és a lemming hordákkal már minden csak nem szórakoztató.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden jobb volt régen, mert biztos elő lehet ásni gyalázatos csatát régről is, de az, hogy letolhatsz simán egy napot úgy, hogy nem volt 1 emlékezetes és érdekes, taktikázós csata sem, na ilyen biztosan nem volt régen...
  • Angelus1991ster
    + 1
  • silverchain
    Én is letörtöltem már vagy fél éve, várok a sandbox csodára, hátha az visszahozza a tankozás érzését:)
  • suba53
    Ne hallgass a sok savanyú, minden változást katasztrófaként megélő, vészmadárra!

A játék ugyanolyan élvezetet nyújt, mint mindig, ha játékként fogod fel mindenfajta teljesítmény kényszer nélkül.
    Ha képes vagy a sokszor adódó szopóágat is mosolyogva, megfelelő lelki nyugalommal tudomásul venni, és élvezni a véletlenszerűen adódó sikerélményt, akkor nem lesz több törött monitorod.

De ha minden kudarc, vagy vélt kibaszás kihozza belőled a pszichopata állatot, akkor kerüld el.
  • András77
    Az e50m a rammolásra van. Skill-t rá és annál nincs hatalmasabb jelenet, amikor sokszáz hp-t lerammolok egy puhatestűből Mondjuk már pusztultam meg vele maus oldalában is, de mivel van skillem, azért alig vesztettem több hp-t, mint ő